Underhållande

Brrr, vad kyligt det har varit ute idag! Nu är hösten uppenbarligen här på riktigt. Men jag tycker ändå det är ganska mysigt med höst när man kan tända ljus, burra in sig i en filt, dricka te och ta på sig mysiga halsdukar, härliga koftor och fina höstjackor. Hösten har sina fördelar den med. Idag har jag såklart jobbat och därefter bara varit hemma, bakat bröd och haft lite annat vardagsbestyr för mig.

För att liva upp stämningen såhär i höstmörkret tänkte jag visa er två galet roliga klipp som jag, Jonas, Carro och Alex skrattade både en och två gånger åt i helgen.






(Tar versionen från 100 Höjdare så ni förstår det handlar om)

Skojjigt va!? Haha!


Nu får Idol stå för underhållningen istället. Trevlig kväll!


Pleasantville

Har ni sett på Pleasentville? Vi såg den i lördags kväll hos Carro och Alex. Trots att mina ögon var tunga som betong och bara ville ramla ihop höll jag mig vaken och såg klart hela filmen, för den var riktigt bra och himla härlig (att jag höll på att somna hade alltså inget att göra med om jag gillade filmen eller inte). Om ni inte har sett den borde ni verkligen göra det!



Allt går i svart och vitt tills saker och ting förändras...


Ett litet missöde

Imorse var jag uppe supertidigt för att hinna med ett tåg som gick mot Västervik klockan 05.45. Jag hade gjort iordning frukost som jag hade planerat att äta på tåget, men hade även tänkt att sova en liten stund eftersom jag var tvungen att gå upp så pass tidigt. Allt gick enligt planen och Jonas skjutsade ner mig till stationen och jag kom precis lagom till tåget. När jag hade satt mig ner och skulle ta upp plånboken upptäckte jag att jag inte hade med mig min handväska. Panik! Tror ni inte att jag i alla hast hade glömt den hemma. Där fanns pengar, legg, mobil, nycklar hem och till jobbet. Ja, allt liksom. Jag fattar inte att jag kunde glömma den, det har liksom aldrig hänt mig förut. Men det var bara att gå av tåget och ringa upp Jonas. Jag lånade en mobil av en snäll dam som säkerligen tyckte lite synd om mig och sa lite beklagande; "Det är ju måndag", haha! Jonas kom och hämtade upp mig och vi åkte hem. Och där hängde den, på en krok lite gömd bakom en påse. Jag bestämde lite fort att det fick bli en bilfärd till viken. Dessutom fick jag ta med katten eftersom Jonas inte kan ta honom på tåget till helgen. Sagt och gjort åkte jag till viken och nu sitter jag här mitt uppe i arbetsdagen.

Så kan det gå!


Besök i huvudstaden

Hej!

Nu är vi hemkomna från Stockholm (Huddinge). Det har varit en helmysig helg tillsammans med Jonas, Caroline och Alex. I lördags förmiddag tog Jonas och jag bilen till Huddinge. Lördagen spenderades mestadels på stan där det blev en del shopping bland mängder av folk (löningshelg), lunch och en massa gående. Jag låg dock ganska lågt med shoppandet då jag inte riktigt hittade vad jag letade efter och dessutom blir lite stressad av så mycket människor på samma gång. Efter en dag på stan med ömmande fötter efter allt gående blev det hemmagjord pizza och film hos Carro och Alex.

Idag gick vi upp ganska skapligt för att få ut något av dagen. Det blev frukost på balkongen på sjunde våningen med en fantastisk utsikt. Sedan tog vi bilen in till stan där det blev lite "sightseeing". Vi vandrade runt på alla möjliga små gator och slog oss ner på ett mysigt ställe i Gamla stan där vi åt lite lättare lunch. Innan det var dags att bege sig hemåt tittade vi på Alex som åkte inlines. Riktigt imponerade.

Framåt fyratiden åkte vi från Huddinge mot Linköping och nu sitter jag här och försöker sammanfatta helgens trevligheter. Det får bli allt för idag, nu ska jag slå mig ner framför tv:n. Imorgon ska jag upp himla tidigt för att ta tåget till Västervik och en ny arbetsvecka.



Den nya H&M Home butiken


Underbart god ceasarsallad till lunch


Alex och Carro


Pizzabakning på lördagskvällen


Söndagspromenad


Mot Gamla Stan





Dagens

Det är fredag idag gott folk, himlans härligt måste jag säga! Och vädret sen då! Det är ju galet skönt ute. Hittills har den här hösten varit riktigt fin, vilket gillas mycket. Efter jobbet ska jag vidare till Linköping där jag ska spendera kvällen med J. Det blir mysfredag i soffan framför Idol och kanske någon film. Vi har bestämt att laga kyckling i ugnen med pesto, och färsk tortellini till det. Gott! Sedan blir det som sagt en tripp till huvudstaden lördag till söndag. Förhoppningsvis kommer helgen bjuda på en del shopping och andra trevligheter tillsammans med Caroline och hennes kille Alex.

 


Hösten har sina fina stunder

 


News as usual

En titt in på H&Ms onlineshop gav såklart "ha-begär". Hur söt är inte den här lilla enaxlade svarta? Perfekt som nyårsklänning. Det är ju inte ovanligt att man har lite panik där dagarna innan årsskiftet på grund av att man inte vet vad man ska ha på sig. Kanske man ska vara ute i god tid i år? Hur som helst; 699 pix från H&M Divided Exclusive.



Kappan med dubbeldragkedja är också en favorit bland nyheterna, en tusenlapp får man ge för den.




090924

Goddag torsdag och mina bloggläsare!

Jag jobbar för fullt, är mätt i magen efter mellanmålsfikan och tar in en massa nyttig kunskap om fonder, allkortskonton och kapitalförsäkringar. Jag vill så mycket mer än vad jag kan göra känner jag. Jag vill kunna allt direkt, men dessvärre finns det inga genvägar till kunskapen. Man måste läsa, praktiskt utöva och observera för att lära sig allt nytt här på banken. Men det är bara roligt just nu, jag vill ju bli bra på det här liksom! Som alla trosdagar slutar jag klockan 18 och därefter kilar jag direkt över till Träningsvärk1 för att köra core och step. Sedan är det mat, dusch, Idol och packning inför Linköping/Stockholm som gäller ikväll. Kanske lite mys med kissekatterna också. Det hör ju liksom till när man sitter uppkrupen i soffhörnet på kvällskvisten.


Hoppas ni har en fin torsdag!
















Tv-tittarkväll

Oj vad jag har bombarderat er med inlägg idag! Duktigt va?! Men så blir det när tiden finns (och inspirationen och idéerna såklart). Idag efter jobbet har jag styrt med lite praktiska grejer här hemma, ätit pannkakor och såklart bloggat duktigt. Jag skulle ha tränat men jag kände att jag behövde ta tag i lite saker som jag helt enkelt har fått skjuta på de senaste dagarna på grund av tidsbrist. Jobbet tar mycket energi och tid, och sen på eftermiddagarna/kvällarna har mycket tid gått åt till träning, familjen och kompisar. Men idag har jag i alla fall fått lite gjort och träningen tar jag igen imorgon direkt efter jobbet. Ingen bristande träningsmotivation här inte! Det är faktiskt riktigt kul att träna nu!

Men hörrni, nu är det dags att slita sig härifrån för nu börjar ju Idol! Idag blir det helt klart en härlig tv-kväll inburrad i en varm filt med en kopp te i handen. Idag har jag nämligen varit väldigt frusen, hösten gör sig påmind med andra ord. Idol, kanske en promenad och sedan True Blood får alltså stå för kvällens sysslor. Bäst att rappa på och fixa lite te nu tror jag!

Tjiing!


Nya favoriter

Jag har ju glömt berätta att jag har fått min beställning från H&M innehållande ett par skor, en leoscarf, en kofta, en bustier och en kökshandduk. Allt var tipp-topp, men favoriterna är ändå skorna och scarfen.




Skorna är i mockaimitation och har en klack (precis lagom hög) i rågummi, vilket jag gillar hur mycket som helst. Jag har inga klackar innan som är i rågummi och jag har kommit på att jag älskar när man inte behöver höra det där klick-klackljudet. Det blir liksom så mycket enklare att spatsera fram alldeles ljudlöst! Sen till scarfen, den är ju bara för fin med sina leopardmönstrade prickar! Lagom stor, lagom tjock och riktigt uppiggande till en enkel outfit.




Gårdagens

Gårdagen bjöd på jobb som vanligt, såklart. Sen åkte jag till Matilda där det bakades scones och sörplades te. Himla mysigt faktiskt! Vi tittade på en massa gamla och nya bilder, som alltid är lika kul. Jag börjar bli riktigt trött på min digitalkamera nu (därav det något bristande antalet bilder här i bloggen) och vill himla gärna uppgradera mig med en systemkamera. En kamera som inte är alltför avancerad (jag är ju nybörjare) men ändå bra skulle vara perfekt för mig. En Canon tror jag det får bli. Nu när jag jobbar och inte behöver leva på CSN tror jag bestämt att jag ska unna mig en systemkamera. Frågan är bara när. Hur som helst blev jag himla sugen när jag såg Matildas finfina bilder!


Var tvungen att låna en bild av Matilda (den med kopparna) för att visa hennes bilder såklart, den andra har jag bara ordnat ljuset och kontrasten på så att bilderna skulle passa ihop. Jag ser fram emot att fixa och trixa med bilder om jag nu skaffar mig den där kameran!


Efter fikan åkte jag hemåt lagom för att se Idol. Sedan satt jag i telefon resten av kvällen i princip. Jonas och jag ska nämligen till Caroline och Alex i Huddinge i helgen så det krävs lite planering då vi måste ha kattvakt. Först ringde jag Josse, men dessvärre skulle hon vara borta hela helgen så där blev det ingen kattpassning. Däremot blev det en hel del snack om andra väsentligheter, vilket ju alltid är lika trevligt med den tösen. Till slut hade vi i alla fall både Madde och Emil som kunde ställa upp, men eftersom Emil bor i knutarna får det bli han som matar katten i helgen.

Det var min tisdag det!

Flätat

Jag gillar den så kallde Wang-flätan som det tasslas om hos alla fashionistas här i modebloggsfären. Synd bara att man inte har håret för den... Riktigt fint med en lång, aningen slarvig fläta som går över ena axeln. Vill kunna ha.


Bilden lånade jag av Fashiongirl


090921

Imorse var jag uppe med tuppen (eller kanske till och med före, för visst är det klockan 7 han vaknar?) Det blev duschen, iordningfix för dagen, frukost och sen en biltur från Linköping till Västervik och jobbet. Arbetsdagen gick fort för det var många kunder som gjorde mig sysselsatt dagen lång. Efter jobb blev det i vanlig ordning mat hos farmor och Bosse. Jag kunde dock inte stanna så länge för sedan var det dags att dra på sig träningskläderna, trampa iväg till Träningsvärk1 och möta upp min träningskompis (Malin). Core med boll och boxpass stod på schemat. Gött med träning efter en stillsam helg. Nu är det bara tjejsnacket jag saknar. Jag slängde iväg ett sms till tjejerna förut så får vi se om vi kan slå oss ner över en fika i veckan.

Det var dagens lilla update det. Nu är det mer än dags att ta sikte mot sängen. Nattinatti


Söndagssysslor

Nu börjar dagen lida mot sitt slut och en ny vecka väntar. Jag bestämde mig för att stanna i Linköping över natten. Istället för att ta tåget ikväll får det bli bilen hem tidigt imorgon bitti. Jag känner att jag hellre kör när det är lite lugnare trafik och när det inte är alltför mörkt ute. Dessutom får jag lite extra tid med J då. Vi får liksom försöka dra ut på helgen och få ut det bästa av den sålänge den varar.

Dagen har bjudit på finfint väder så vi var ute en sväng och intog lite sol. Sedan har vi lagat lasagne som var ljuvligt god. Nu när jag inte bor med Jonas saknar jag verkligen vår goda mat. Vanligtvis lagar vi ofta och mycket mat tillsammans så nu är det bäst att passa på när jag är här.



Nu ska jag sätta mig vid tv:n med en kopp te och något att knapra på. Jag kanske ska värma några minibaguetter i ugnen tills Jonas kommer hem från repet. Han som alltid är så hungrig. Ska man våga sig på att se Kommissarien och Havet den här söndagen också? Trotsa den hemska dubbningen... hmm, jag vet inte jag. Jag ska ta reda på vad som går på de andra kanalerna så får vi se vad det blir.

Hoppas ni får en härlig söndagskväll!

 

 


För kyligare dagar

Nu när hösten är på insprång och har börjat kyla ner vårt avlånga land tycker jag det är på tiden att investera i en riktigt mysig halsduk att burra in sig i. På morgonarna när jag cyklar till jobbet är det hemsk kallt och då skulle det inte vara helt fel med en av dessa från Gina. För endast en liten peng på 99 kronor kan man bli ägare till en sådan.


Från Gina Tricot, 99 kronor.


Jag har dessvärre inte fått mig någon shoppingdos den här helgen. Men nästa helg, med sikte mot Stockholm, blir det andra bullar.


Brunch and music

God morgon söndag! Eller visserligen är klockan en hel del och slår snart om till eftermiddag. Jag var uppe ganska tidigt idag, i alla fall tidigt för att vara en söndagsmorgon. Alarmet ringde 8.10 och tio minuter därefter stod jag i duschen. Jag gillar inte att sova bort för mycket av dagen och föredrar därför att gå upp "i tid" även på helgen. Jag ska nog bli bättre på det tror jag, ett litet löfte till mig själv.

När även J hade tagit sig upp ur sängen gick vi till Hemköp och köpte godsaker till frukosten. Jag är en frukostmänniska och tycker att det är bland det bästa målet på dagen så jag äter gärna mycket och lång frukost. Det blev baguetter med räksallad, tomater, sallad, gurka, ost och salami, jordgubb- och limejuice från Brämhults (vår favorit) och kiwiklyftor. Perfekt med en stadig och god frukost för min del och dessutom bra då Jonas gärna väntar lite med att stoppa i sig något på morgonen. Det är så lätt att ordna med lite god frukost och ett underbart sätt att förgylla tiden tillsammans en aning.

För tillfället står Jonas bakom mig med sin elgitarr och spelar till låtar på Spotify som han måste lära sig till Lithe Blås julfest i december. Det ska nämligen erbjudas kareoke med liveband. Jag gillar faktiskt att lyssna när han spelar. Han är ju så galet musikalisk, my man.

 



























Jag får liksom ingen ordning

Igår kväll anlände jag till Linkan och imorgon är det dags att åka tillbaka till Västervik igen. Det är ju tragiskt hur fort helgen går...

Idag blev det morgonmys i lyan och sedan åkte vi ut till Örtomta för att fira Jessica som fyllde 30 år i måndags. Det bjöds på god mat och en efterrätt som var helt suverän. Mascarponeost, matlagningsyoghurt, hallon och krossade mandelbiskvier är en hit kan jag lova! Efter mat, vin, prat, presentöppning, lek av smågrabbarna, fika och häng i lekparken var det dags att tacka för oss. Vi kom hem framåt sjutiden och gjorde en snabb sallad och satte oss framför tv:n. Det blev även en liten promenad till affären för att handla lite, men mer än så har inte hänt här hos oss ikväll. Det var i korta drag min lördag det.

Jag ska nog snart dyka ner i sängen för att ladda batterierna inför morgondagen. Hoppas ni har haft en fin dag!





















Eftersom jag inte hade så mycket att komma med idag får jag underhålla er med en liten Lasse-sång istället.



Like this song

Jag tycker den här låten med Asha Ali; The Time Is Now, är himla härlig. Den spelas på SAAB-reklamen men ska även komma på Ashas album.




Nu är jag hur mätt som helst efter dels lunch (god kycklingsallad med hummusröra) med Matilda och Lisa på People och dels eftermiddagsfika (mellanmål) på jobbet. Vi har ett schema där vi varvar att handla eftermiddagsfika på torsdagarna när vi har kvällstjänstgöring. Idag var det min tur och jag handlade med mig godsaker som Brämhults jordgubb/limejuice, Sport-Extralimpa, ost, rökt Lönnebergaskinka, tomater och frukt. Man kan ju inte jobba hungrig, ellerhur!?

Arbetsdagen slutar klockan 18 och en halvtimme därefter ska jag köra core och step med Malin. Det blir spännande med min kordination. Sedan ska jag hem och packa inför helgens Linköpingsvistelse och såklart se på Idol.

Tjiing!


Den lilla svarta

En fin variant av den lilla svarta som tydligen ska finnas på Gina Tricot. Axeldetaljerna tycker jag var riktigt stiliga så den skulle jag inte tacka nej till. Onlineshoppen hade den inte, men jag ska titta efter om den kanske kan finnas i butik.

Här uppburen av Sofi Fahrman


Sammet

Igår på lunchen var jag inne en sväng på Lindex. Jag vet, det blir en del springade runt i butikerna med det blir alltid en kvart över på lunchen så då brukar jag spana runt lite. Jag provade ett par sammetstights och en tunika som visade sig sitta fint på. Dock inget köp den här gången, men de finns i bakhuvudet om shoppingsuget skulle sätta in. Båda för 199 kronor.




Sammetstrenden gillar jag, det är ju så skönt och dessutom snyggt. Tunikor har jag alltför få i min garderob och det är ju det perfekta plagget på jobbet. Det är alltså inte helt omöjligt att det blir ett framtida köp. Men nästa fredag är det löning och under helgen som kommer då ska jag och Jonas till Stockholm så jag ska hålla mig tills dess. Det får helt enkelt bli ett litet tips från min sida.
                               

Ny nyans?

Jag har lite funderingar kring att skaffa en ny hårfärg. Visst, jag gillar mitt blonda hår och är jätteglad att jag fortfarande har det kvar (pappa var blond i tonåren men blev brunhårig när han var runt 20 år), men samtidigt vill jag ha något nytt. Förändring. Jag är lite sugen på att färga/tona det i en lite rödaktig nyans, lite rödblond sådär. Jag tycker det är så himla fint!



Ungefär sådär...?


Det är svårt att förklara exakt hur jag skulle vilja ha det, och ännu svårare att hitta en bra bild på nätet som visar färgen. Men något åt det här håller, kanske lite mer rött än orange dock. Det skulle bli en blandning mellan blond, röd och gyllene nyans. Vad tycker ni? Hit me!




Jobb, jobb och mera jobb

Javisst, idag är det jobb på schemat. Precis som alla andra onsdagar. Det rullar på bra och jag har att göra så tiden går fort, vilket är kanoners! Ärligt talat längtar jag tills oktober som kommer innebära en massa nya arbetsuppgifter och nya lärdomar då jag ska syssla med annat än kassatjänstgöring. Jag är här för att lära och få arbetslivserfarenhet så det är bara att suga åt sig så gott det går!

Eftermiddagen tror jag kommer spenderas hemma i lugn och ro. Den här veckan har jag kommit hem sent varje dag så nu känner jag för en hemmakväll framför tv:n med familjen med en kopp te eller kaffe. Kanske att jag träffar Lisa en sväng eftersom hon tydligen är hemma från Israel. Vi får se vad kvällen har att erbjuda helt enkelt. Helt klart blir det Idol i alla fall, det är ju tv-kvällens höjdpunkt.

Det var dagen lilla textinlägg, vi får se om jag återkommer lite senare. Bye bye!

090915

Ledsen om jag har varit lite dålig på att leverera inlägg de senaste dagarna, men jag får lov att skylla på jobb, träning och en viss antydan till bloggtorka. Eftersom jag jobbar hela dagarna händer det inte så mycket mer, därav har jag inte så mycket att komma med.

Som sagt har jobbet tagit upp större delen av min dag. Sedan hade jag lite ärenden på stan, bokade bland annat klipptid hos Annie på People. Det behövs och ska bli jätteskönt att fräscha till håret lite. Har faktiskt lite funderingar kring det där, men det kan vi ta en annan dag. Klockan 18 var det dags för träning med Malin. Det blev core och därefter ett cykelpass. Riktigt skönt att komma igång med träningen, men nu kan jag lova att det börjar bli stelt i ryggen efter dagens två pass och gårdagens box. Men visst är det skönt med träningsvärk!?

Ikväll ska jag lägga mig lite skapligt var tanken, så jag borde nog masa mig till sängen nu med boken i högsta hugg. Godnatt!

Då var jag igång

Jag är så trött så att ögonen håller på att trilla ihop, vet inte varför egentligen, men trött var ordet. Hihi, bredvid mig sitter en liten kattunge och följer mina fingrar som slår mot tangenterna. Hur gulligt? Det är lite sorgligt för snart ska vi lämna bort de sista ungarna. Vi har haft två kullar med kattungar den här sommaren så de har ju bott här i huset ganska länge nu och man vänjer sig vid de små liven. Jag blev såklart sugen på att ta en liten kisse till, men situationen är ju inte den bästa då jag och Jonas bor på olika håll.

















Finns det något sötare?


Vet ni vad jag har gjort dag? Skaffat träningskort på Träningsvärk1! I ett knyck bestämde jag mig för att fixa abonnemang och sätta igång med träningen. En liten spark i baken fick jag också av Malin som undrade om jag ville följa med på boxpass, och med en träningskompis blir det så mycket lättare att komma igång. Dessutom fick jag reda på att jag kan få ett friskvårdsbidrag via jobbet och därmed betalar sig träningskortet. Bättre kan det ju inte bli! Efter jobb och middag hos farmor blev det alltså box med Malin. Det var faktiskt riktigt roligt och jag ser fram emot den framtida träningen. Jag tror bestämt att det får bli core imorgon efter jobbet.

Nej, nu är sängen nästa destination, det är ju en dag imorgon också!

Dröm sött!

Söndag

Redan söndag? Vart försvann min efterlängtade helg? Har ni hört talas om söndagsdepression? Ni vet, man går och har ångest för att det är söndag och den sista lediga dagen innan en ny vecka tar fart. Jag tycker egentligen att det är en jättedum grej att ha ångest över att helgen snart är slut och därav inte kunna njuta fullt ut av söndagen. Det är bara onödigt att gå runt och ha ångest när man istället kan njuta av dagen fullt ut.

Min helg har varit riktigt härlig och bra. I fredags kväll kom Jonas och katten hit och då blev det som sagt pizza och fredagsmys. Igår blev det såklart en liten sovmorgon och sedan var det jag som fick fixa frukost för att få upp J ur sängen. Vi tog en promenad med Dica till Lögarbergen och runt där. Vet ni vad?! Jag badade! Det var faktiskt inte så kallat som man skulle kunna tro, utan snarare riktigt uppfriskande och skönt. Jag kunde till och med simma lite och sedan satte jag mig på klippan och torkade i solen. Förmodligen sista doppet för året, den 12 september, bra gjort!

På lördagskvällen var det modevisning på People. Både jag och Jonas hade flera kompisar som var modeller och de var superduktiga allihopa! Såklart glömde jag kameran, men kanske att det dyker upp några bilder någonannanstans som jag kan visa sen. De var i alla fall riktigt stiliga med häftiga frisyrer och annorlunda men coola utstyrslar. Efter visningen åkte vi hem till mig och lagade mat tillsammans med Albin och Adam. Det blev kyckling, klyftpotatis, sallad och fetaostsås. Gott såklart! Jonas och jag däckade framför tv:n och en film och lyckades även få i oss lite glass innan det var dags att bädda ner sig i sängen.

Idag blir det en lugn söndag, men förhoppningsvis en bra sådan. Om några timmar ska jag åka till Jonas familj där vi ska bli bjudna på mat. Sedan ska Jonas tillbaka till Linköping och det blir återigen dags för jobb och vardag och jag får längta efter min grabb.


Ta tillvara på er söndag nu och gör den till något bra!

Fredagsmys

Hela arbetsveckan är avklarat och hey vad veckorna rusar på! Redan två veckor på jobbet har det blivit, vilket det inte alls känns som. Det är skönt att känna att tiden går fort även när man jobbar och inte är inne i den där studentbubblan. Jag håller fast vid min misstanke om att det är året kommer gå fort och att jag snart är back to school.

Om någon timma kommer Jonas till Västervik för att spendera hela helgen här med mig! Jag handlade med mig lite godsaker passande för fredagsmys efter jobbet och Jonas ska köpa med sig pizza på vägen ut hit till mig. Ikväll blir det alltså en lugn och härlig fredagskväll framför tv:n i mitt lilla gårdshus. Myspys!

Nu ska jag ta med mig vovven ut på en promenad. Hoppas ni får en fin kväll!


Kunde inte låta bli...

Nu har jag suttit här och klickat hem några skönheter från H&M igen, jag kunde inte stå emot den här gången heller. Men såklart att det inte är lätt när det kommer in nya fina kläder vecka efter vecka.




Det blev koftan på bilden ovan till höger, bustiern på bilden bredvid (så himla fin!), ett par skor med kilklack i sådär lagom hög höjd, en leopardmönstrad scarf samt några handdukar till badrummet. Nu när jag sitter här och skriver kommer jag på mig själv med en massa undanflykter till varför jag behöver just de här plaggen; "det kan vara kul med något nytt i underklädesväg", "koftor behöver jag ju fler av nu till hösten..." Det är lite komiskt det där. Egentligen tror jag att det är så enkelt som att jag fastnade för kläderna och ärligt talat inte har något megastort behov av dem. Så det så!



Long day

Idag är det som ni säkerligen vet torsdag, vilket betyder "kvällsöppet" på banken (om man kan kalla det kvällsöppet när vi stänger kl 17.30). Det blir, om jag ska vara ärlig, lite långtråkigt om det är dålig med kunder. Har man inte något att göra går tiden långsamt, men jag ska snart ta och läsa lite om fonder. Sedan längtar jag till torsdagsfikan som börjar närma sig.

Jag har som varje torsdag tittat in på H&M:s onlineshop idag och överväger nu om jag ska slå till på den omtalade oversizetröjan. Frågan är om jag ska ta den i svart eller grå, jag tror det lutar åt den svarta i så fall. Jag klämde på den i Linköping i helgen, men då blev det inget köp. Den är ju perfekt till tights och funkar till det mesta - den perfekta vardagströjan kanske? Jag ska ta mig en funderare.




Nu blev det visst fikadags!











 

 

 

 

 

 


Carin Wester

Hittade de här läckerheterna på Natalies blogg, dem ser ju urmysiga ut! Fodrade, blåa och galet snygg snörning på sidan. Dem skulle inte vara fel till höstens och vinternas kyligare dagar. De kommer från Weekday och kostade bara en 500-lapp. Jag ska till Stockholm i slutet av september och då ska jag spana efter dem. Dock har jag inte någon större förhoppning om att de skulle finnas kvar då...



Design: Carin Wester


Nollnionollnionollnio

Idag är det 090909 (vilket jag försökte illustrera genom rubriken) och så mycket som lillördag. Och oj, vilket härligt väder gudarna bjuder på dagen till ära! Jag var ute en kortis på lunchen och njöt av solen och värmen. Det kändes nästan som badvänligt väder, men sen kanske inte vattnet har en lika behaglig temperatur den här tiden på året. Någon som testat? Jag är ju lite av en badfantast så när vädret är fint bli jag alltid lika sugen på att ta ett dopp i det blå. Det är ju så underbart!

Såg ni på Idol igår? Jag tyckte det var bättre än vad det brukar vara såhär i inledningskedet. Föregående säsonger har de mest visat de som sjunger som krattor med falska stämmor och tondöva öron, men igår var det många som var duktiga. Favoriterna var Jon Sindenius som verkar vara urmysig samt den allra första som sjöng; tjejen med en jättehärlig, lite hes röst. Jag hoppas kvällens program håller samma nivå.




I eftermiddag, efter jobb och middag, ska jag träffa Zandra och lilla Filippa och ta en promenad i det fina vädret. Vi får se om jag kan klämma in ett sista dopp för året också? Jag får se om badsuget sätter in även mot kvällningen.

Tjiing!


Jewellery

Två halsband från Lindex fick jag med mig hem idag efter att ha lämnat ifrån mig den vita tunikan. Bra byte faktiskt då jag har spanat på flera av deras halsband den senaste tiden. Det finns faktiskt två till jag gärna skulle vilja lägga till min samling, men de får vänta. Jag gillar verkligen Lindex senaste tillskott på smyckesfronten, keep up the good work liksom!

 

Nu ska jag ladda upp med några plommon och en kopp te framför Idol!

 



At work

Tisdag och veckans arbete är i full gång. Dagarna går fort, och eftermiddagarna och kvällarna försvinner tyvärr i en faslig fart dem också. Efter dagens arbete vet jag inte vad som händer. Den enda planen för kvällen är att jag ska bänka mig framför premiäravsnittet av Idol.

I somras köpte jag en vit tunika med svarta snören på Lindex som tyvärr har blivit missfärgad av de svarta broderinerna längst med kragen. Synd, för jag gillade den. Jag var därför inne på Lindex på min lunch och reklamerade den. Jag fick, snälla som de är (kunden har ju alltid rätt!), nästan 150 kronor tillgodo och för dem blev det något fint som jag kan visa er sen.

Nu är det snart fikadags och sedan är det inte långt kvar till jag ska ta cykeln hemåt. Vi hörs framåt kvällskvisten!

090907

Jag sitter här med en klump i halsen och oroas över kära farfar som har blivit dålig. Det är tredje gången på kort tid som det händer och nu känns det som att han inte har långt kvar. Hela eftermiddagen har jag blivit nervös av att telefonen har ringt eller att mamma eller pappa ska komma med det där hemska beskedet som man inte vill höra... usch vad jobbiga sådana här situationer är.

Idag har jag varit på jobbet den större delen av dagen. Sedan blev det middag hos farmor och därefter en promenad med hunden och lillasyrran. Vi smet förbi mormor också för att plocka lite plommon, det är så himla gott!

Roligare än såhär blir det inte idag för nu ska jag snart sätta med framför tv:n med en kopp te och kanske något att tugga på. Ikväll känner jag för att gå och lägga mig tidigt och söva mig själv med Stieg Larssons tredje bok som jag äntligen börjar gilla.




Slappsöndag

Jahopp, så blev det söndag igen. Om veckan går fort så går ju helgen ännu fortare... såklart. Men den går alldeles för fort enligt min mening, speciellt när det är den enda gången under veckan som J och jag kan umgås. Men det har varit en mysig helg kan jag lova.

Idag tog vi ännu en liten sovmorgon, sedan har vi myst runt här i lägenheten och bara slappat. Vi har läst, sett klart på filmen som vi hade en bit kvar av sedan gårkvällen (jag kunde inte hålla mina ögonlock uppe när det var en kvart kvar av rullen), bakat en brödlimpa och tacopaj som för tillfället står i ugnen. Såklart har det blivit lite surfande runt i bloggsfären och en del bloggande även från min sida, det är en självklarhet när ledighet råder.

Nu blir det tacopaj, en klar favorit! Sedan hoppas jag på en skön promenad innan det är dags att ta tåget mot viken och ännu en arbetsvecka.

Ha en go söndagskväll!

Idol & Kling

Yay, en glad nyhet är att Idol börjar på tisdag. Det är enligt mig ett sant nöje att följa det varje fredagkväll under hösten. Vad som gör det ännu skojjigare är att Elin Kling ska agera stylist åt deltagarna i år. Det kan nog bli riktigt bra tror jag!

Från Stylebykling


MC-inspirerat fynd






Det var den här jackan jag kom hem med igår efter den lilla turen på stan. Nedsatt och kanonfin i MC-inspirerad modell. Jag är nöjd, dels över köpet såklart, men också över vilken fyndare jag har blivit. 198 kronor på H&M, det kallar jag bra köp! Jag spanade faktiskt efter just den här förra året, utan framgång, och nu helt plötsligt hänger den där mitt framför ögonen på mig. Och visst är den lik den här som jag skrev om för ett tag sen? Nu är jag i alla fall rustad för kyligare tider, det känns betryggande.


With my man

Hej på er helgfirare!

Igår kväll tog jag som sagt tåget till Linköping där hela helgen spenderas. Så nu sitter jag här och ska snart göra Jonas sällskap inne i vardagsrummet där vi ska se en film. Det blir Garden State (2004) som jag har hört ska vara väldigt bra. Någon som har sett den? Vi har laddat upp med det mesta; gurkstavar med dipp, godis och nötter. Alla måste ju bli nöjda liksom. För tillfället är jag dock galet mätt efter att vi har ätit en underbar middag; egengjord kycklingschnitzel, risotto med kantareller och soltorkade tomater och sallad till det. Mums!

Den större delen av lördagen har tillbringats på stan, innan det var vi hemma och tog en härlig sovmorgon, åt frukost och tog ut kissen på en lite koppelpromenad. På stan blev det lunch på Nancys. Jag tog en sallad med parmaskinka som var väldigt god. Sedan mötte vi upp Jennie som också är i Linkan över helgen med tjejkompisar. Det blev några rundor runt i butikerna och jag fick med mig en påse från kära H&M. En jacka blev det! Jag kan visa er bilder imorgon. Sista stoppet blev på Maxi där det inhandlades lite mat för kvällen som vi sedan tillagade.





Nu blir det filmmys! Tjiing!

090904

Hej!

Jag sitter på jobbet och väntar på kunderna, det är nämligen glest mellan besöken idag. Men det är ju fredag, det är ju inte helt fel. Efter jobbet ska jag åka hemåt och packa väskan, sedan bär det av till Linköping över helgen. Det ska bli mysigt att umgås lite med Jonas nu när vi inte har setts på hela veckan. Ikväll blir det förmodligen något gott att äta och lite mys framför en film eller tv:n. Sedan får vi se vad resten av helgen har att bjuda på. Vad har ni för planer?

Just det, efter jobbet ska jag springa in på Din Sko och köpa mina fina boots också! Jag tycker det finns mycket fint ute i butikerna nu så det är svårt att hålla fingrarna i styr.

Nu är det bäst att återgå till jobbet. Ni får ha en härlig fredag! Later.


Ibland bara står dem där

Vilken tur man kan ha ibland! Jag har letat efter ett par boots ett tag nu, spanat på några men det har inte blivit något köp. Häromdagen tittade jag in på den här bloggen (som förövrigt har väldigt fina bilder) och skrev och frågade vart hon hade hittat bootsen hon hade på en av bilderna. Din Sko var svaret. Tror ni inte att jag hittade dem där idag på min lunchrast?! Till nedsatt pris dessutom; 299 svenska kronor och dem blir mina! I like them a lot och gudars så bekväma dem är! Jag tror bestämt att det får bli ett köp imorgon. Deal?



Bild lånad från Fashion and Photo



There's no time to rest

Hej på er!

Här är det full rulle från morgon till kväll och jag har knappt tid att uppdatera er här på bloggen. Igår jobbade jag fram till straxt efter tre och därefter hade vi kick-off med jobbet. Trevligt var det måste jag säga! Det var en kväll som skulle få oss motiverade inför hösten, i positiv anda med lite teambilding som fokus. Vi började med äventyrsgolf vid Lysingsbadet. Det var riktigt kul faktiskt! Jag är inget jättefan av just minigolf, men det här var verkligen att rekommendera. Dessutom var omgivningen jättefin då planteringarna runtomkring gick i japanskt tema. Efter 18 hål på banan åkte vi vidare hem till chefens hus. Där var det lite mingel med snacks och vin och därefter bjöds vi på jättegod mat. Kanske att det var årets sista grillning, och ute satt vi dessutom hela kvällen (tackar vet jag infravärme).

Arbetsdagen idag har varit lång då vi har längre öppettider på torsdagar, men dagen har svischat förbi nästan lika fort som alla andra i alla fall. Direkt efter jobbet begav jag mig till Micha och Davids nya lägenhet. De hade fått iordning bra sedan flytten förra helgen och lägenheten var finfin. Micha intog positionen framför spisen medan Matilda och jag gjorde henne sällskap ute i köket. Det blev en god kycklinggryta och banan med choklad och glass på det.  Som alltid en megatrevlig kväll med tjejerna!

Förövrigt gillar jag vetskapen om att det är fredag imorgon! God kväll!




Kvällspromenad

Jag har sagt det förr och jag säger det igen; Västervik är en så himla fin stad! Promenader är bland det bästa jag vet och nu när jag ska bo här ett tag till kommer det att bli gott om dem framöver. I både solsken, regn och rusk, vinter och kyla. Jag gillar´t!

Idag blev det som sagt en skön promenad med mamma och vovven i solnedgången runt Lögarbergen. Och nej, jag varken vågade eller ville bada. Det blåste rätt in i viken, så det blev nej tack för den här gången.








Ha nu en fin kväll så hörs vi en annan dag inom det närmsta!




att.

Jag var inne på Åhléns i Linköping förra veckan och det kliade i fingrarna när jag (i smyg, jag låtsades leta efter ett nattlinne i present till Jonas mamma) kikade på de nya höstkläderna. Det blev "Men Jonas, jag ska bara pova den här, det går jättefort!", "Vänta en liten stund bara...", "Nej, gå inte!" Haha, när vi går på stan ihop brukar det faktiskt bli lite det stuket på shoppingrundan. Någon som känner sig bekant med den situationen? Ja, ja hur som helst skulle jag komma till att jag gillar märket att. som finns på Åhléns. Jag hittade en khakigrön jacka i det märket som satt väldigt fint på och som skulle vara fin nu till hösten. Däremot är jag inte helt hundra på vad jag vill ha för jacka. Ska det bli en skinnjacka, en ulljacka i bikermodell, en khakigrön som denna, en kappa eller något annat? Vad tycker ni jag ska satsa på?


Jacka från att. 499 kronor




Kjol från att. 249 kronor


Jag gillade även jeanskjolen i samma märke, en söt färgklick!



Första arbetsdagen - check!

Första arbetsdagen är avklarad och jag har nu elva månaders vikariat framför mig. Upplägget ser bra ut, jag kommer att spendera rätt så mycket tid utanför kassan, vilket betyder att jag kommer att få lite mer "avancerade" uppgifter framöver. Det ser jag verkligen fram emot! Efter två somrar i kassan känner jag mig redo att ta mig vidare till nästa nivå.

Vilket fint väder vi fick idag, jag tänkte ta tillvara på det nu genast genom en promenad i kvällssolen. Och kanske, kanske, om jag vågar och vill, ta ett kvällsdopp.



Vi får se om jag återkommer hit ikväll, så kanske ses vi senare. Pussohej

RSS 2.0