Slask och blask

Idag var det jag som tog på mig gummistövlarna när jag skulle ge mig utanför dörren. Riktigt tråkväder med andra ord. Därför har jag mestadels hållit mig inne; bakat gott bröd, slappat och ätit födelsedagstårta. Dock blir det nog en promenad med mamma och Dica om en stund.





Imorgon börjar en ny arbetsvecka och massor att göra. Jag har tänkt att ta tag i träningen igen, det är på tiden jag vet. Det var skönt med ett uppehåll och att få lite mer fritid, men det går inte att klara sig utan träning en längre period. Så imorgon är det jag som köper ett månadskort på Träningsvärk1 och går all in med body pump, core och kanske boxpass.



Jeansshorts

Jag hittade även dem här shortsen igår när jag var inne på hm.se. Dessvärre är dem slut i min storlek... Redan förra sommaren ville jag ha ett par i den modellen; höga i midjan och riktigt jeansblå. Om jag har tur kanske de dyker upp i butik.


God morgon söndag

God morgon! Och grattis till min fina mamma som fyller år idag! Jag skulle vara snäll och komma med frukost på sängen till klockan nio, men tror ni inte att hon redan var uppe då? Typiskt. I eftermiddag blir det fikakalas med mammas sida av släkten.




Nu ska jag baka Danskt rågbröd som jag satte igång med redan igår då det är ett så kallat "två-dagars-bröd". Glad söndag!

Turkos

Fin ring på H&M:s shop online som jag precis upptäckte när jag kikade in där. Jag är lite svag för turkost och blått när det gäller smycken.


















Fika

Istället för att sitta hemma och vara rastlös blev det en fika med Malin på People. Med massor att ta igen och prata om (hon har varit i Thailand i en månad), en chailatte och scones blev det två riktigt trevliga timmar.





När jag cyklade till stan i slasket regnade det lite, men på hemvägen tittade solen fram :)

Nu blir det Melodifestivalen. Ha en trevlig kväll!


På bokrean

I veckan fick jag med mig några fynd hem från årets bokrea. Det blev lite kärlek, lite mode och lite mat.


Tredje boken i Twilight-serien och Elsas Mode


En samling av buffétips!


Hej lördag!

Idag vaknade jag av mig själv klockan nio och låg kvar i sängen och drog mig en halvtimme till. Så skönt så! Dock börjar rastlösheten krypa sig på nu, jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Jag kände att det inte var någon idé att åka till Linköping lördag till söndag, även om jag gärna skulle vilja träffa Jonas. Att vara utan honom på helgerna hör inte till vanligheterna. Så nu saknar jag honom lite extra! ♥

Gårkvällen spenderades hos farmor och Bosse där vi firade mamma och mig, åt goda räksmörgåsar, såg på Let's Dance, pratade och åt cheesecake till kaffet. Tyvärr kunde inte pappas bror med familj komma för dem har åkt på maginfluensa. Väldigt synd, men samtidigt nödvändigt då det ju är rätt hög smittorisk.








Nu ska jag ta tag i dagen och hitta på något vettigt! Later!



Kvällen

Oj vad fort kvällen gick! Nu sitter jag här igen och blir lite stressad av klockan som tickar då jag egentligen borde vara redo för läggdags. Ikväll blev det bak som resulterade i en finfin kaka som jag blev allt bra sugen på, men den ska vi bjuda på imorgon kväll så det var bara att låta bli. Efter bakningen fixade jag lite kvällsfika och satte mig framför tv:n där det blev film. Vi såg på I Love You, Man. Den var helt okej, lite smårolig och bra tidsfördriv liksom.



Den bästa kvällsmaten; smoothie och tekaka med ost

100225

Nu är jag hemkommen från dagens arbete, det har varit full fart hela dagen. Nu ska jag snart sätta igång och baka inför morgondagen. Vi ska nämligen till farmor och Bosse för att fira mig och mamma då. Läget är så att vi vill inte ha kalas här hemma då det är en enda röra inför renoveringen. Farmor sa att vi kunde vara hos dem istället och att vi kunde fira mig på samma gång. Mamma fyller år på söndag och jag om tre veckor.


Här är några bilder från gårdagen.


Vi lagade mat; kyckling tikka masala med ris, naanbröd och sallad



Sen blev det lite sällskapsspel i kombination med OS och herrarnas stafettseger :)

Till efterrätt mumsade vi i oss varm banan med chokladbitar och hallonglass till.


Som sagt, nu blir det bak!



Patient 67

När vi var i Thailand läste vi såklart massor av böcker, varav en som hette Patient 67 av Dennis Lehane. Den var superbra och nu har den kommit på film! Boken var nog en av det bästa deckarna jag har läst och slutet är något man kan diskutera och fundera över länge. Filmen heter är Shutter Island och går på bio nu. Måste se!



http://www.imdb.com/title/tt1130884/



Vinterland

Här kommer några bilder från helgen. Jag undrar hur länge den här vinterna ska stanna...


Brorsan skottar snö



Vitt, vitt, vitt




Äntligen lite sol!



Smart katt som klättrat högst upp i trädet, ser oss i fönstret mittemot, jamar och försöker gå till oss trots att vi befinner oss inomhus och hon ute...


Fika

Igår blev det en kvällsfika hemma hos Matilda och John. Josse hade bakat en god kaka som hon bjöd på.



Ada hade koll på oss!




Imorgon ska vi ses igen, hemma hos Matilda och laga mat. Det är bäst att passa på medan Josse är i viken och innan bebisen ploppar ut!


Grillad ciabatta

Nu sitter jag hemma hos Jonas familj och väntar på att våra ciabattas som vi precis har satt in i ugnen ska bli färdiga. Jonas åker till Linköping imorgon bitti så vi fick en extra kväll tillsammans. Vi köpte varsin ciabatta med oliv som vi har proppat fulla med pesto, cream cheese, tomat och kallrökt skinka. Så himla gottigt!



Gårkvällen hos familjen Green var riktigt trevlig. Det blev god mat, vin, trevliga samtal, efterrätt och dans. Idag har det såklart blivit en hel del snöskottande, hela familjen stod ute med varsin skyffel tillslut. Nu är det så galet mycket snö så man vet inte vart man ska göra av den. Jag har nog inte upplevt såhär mycket tidigare. Det har sin charm, men börjar bli lite mycket nu och det ställer ju till med en hel del problem. Förövrigt idag har jag tagit det lugnt med lite läsning, fika hos mormor och promenad. Jag ska slänga in några bilder från helgen när jag får tid.

Nu ska vi äta. Ha en trevlig söndagskväll!

Pasteller


Jag ska införskaffa mig några nya lack tror jag. För tillfället är jag sugen på att måla naglarna i ljusa färger som ljusrosa och beige. Jag ska ta en titt i nagellackshyllan på H&M så får vi se vad jag kommer hem med.

Lördagsbabbel

Jag sitter och syr. För några veckor sedan när jag höll Schimpo i famnen blev livrädd för snöskyffeln när pappa skottade så han rev sönder min tunika. Jag var ju tvungen att ta tag i att laga den nu. Någon mer avancerad sömnad ger jag mig inte på. Pratade om det där med att sy med Micha och Matilda för ett tag sen och berättade att jag hade ångest när vi höll på med det där symaskinskörkortet i lågstadiet. Nej, sy är inget för mig helt enkelt.

Ikväll ska vi på 50-årskalas för min moster som har fyllt år. Det var länge sen jag träffade den delen av släkten så det ska bli väldigt skoj. Och sen ser jag fram emot Susannes goda mat såklart! Om det hinns med (och om vi vill ge oss ut i det här vädret) ska vi även till Micha och David för att umgås med dem och med Matilda och John. Synd att det ska krocka med 50-årskalaset... jag vill gärna träffat dem idag för sedan åker Micha och David till Thailand i två veckor och Matilda och John ska ha bebis vilken dag som helst nu! Tur är det i alla fall att Josse kommer till viken nästa vecka så jag får träffa henne lite.

Förövrigt är jag väldigt trött på min bloggdesign, vi får se om jag orkar ge mig in på att fixa lite med den.

Glad lördag!

Väntetid

Det vore inte helt fel att kunna sätta på sig ett slappt linne eller t-shirt, ljusa jeansshorts och mina beställda skor från H&M en ledig sommardag. Men man får nog vänta en stund på det. Det kan nog ta ett tag innan all den här snön försvinner...


Dem här ska jag kika på nästa går jag besöker BikBok


Dem här ska komma hem till mig om några veckor


Lunchdate

Hej alla glada! Jag har haft en bra dag. Jag känner att jag trivs med jobbet och att jag har "kommit in i gänget" mer nu på senaste tiden, vilket gör att jag mår bra med det jag gör. Samtidigt glädjer det mig att jag ska börja plugga snart igen, jag trivs ju trots allt med livet som student!

Dagen har bjudit på mycket jobb, lunch med Matilda, Micha och Lovisa och nu en lugn kväll hemma. Det känns i kroppen att helgen är nära, härligt. Förhoppningsvis, om inte vädret är för dåligt, kommer Jonas till viken över helgen.





Väldigt god och smakrik tomatsoppa på People blev det, med bröd, cream cheese och ädelostkräm till.


Och i vanlig ordning torsdagsfika på jobbet. Har ni smakat Frökusar? Gör det, jättegott bröd med massa frön på! (ursäkta lite dåliga bilder, men de är tagna med den gamla kameran... man vänjer sig fort)



25 for Haiti




Vilket fint initiativ, sånt gillas. Lyssna, njut och skänk en tanke. Eller varför inte ladda ner låten och bidra med en liten peng?


Paj

Det var ett bra tag sedan jag delgav er något av mina recept så jag tänkte gottgöra er lite. I helgen gjorde Jonas och jag två olika pajer, bland annat en broccoli- och fetaostpaj som är väldigt god och enkel att göra. Här kommer receptet på den:

Pajdegen: 3 dl vetemjöl, 125 g margarin och 2-3 msk vatten som ska blandas till en deg och tryckas ut i en pajform. Om man har tid kan man ställa pajdegen kall i ca. 30 minuter innan den ska gräddas.

Fyllningen:
1 skållad tomat i tärningar (lägg en tomat i kokande vatten i någon minut så att skalet går lätt att ta bort)
250 g broccoli
1,5 dl tärnad fetaost
1 dl riven ost
Äggstanning av 2 ägg och 2 dl mjölk



Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader. Förbered fyllningen och fyll pajskalet med broccoli, tomat och fetaost. Gör äggstanningen genom att blanda ägg och mjölk och häll det över fyllningen. Strö ost över pajen och grädda i drygt 20 minuter i 200 grader.

Lätt och gott!



Måndag

Vet ni vad, nu har jag jobbat av halva tiden av mitt vikariat på banken. De här månaderna har verkligen gått fort och jag har en känsla av att resten av tiden kommer att gå minst lika fort. Det ska bli mysigt att flytta upp till Linköping igen till hösten ♥

Idag har jag varit lite seg, såhär precis i början av veckan. Men ju längre dagen gick desto bättre kändes det. Efter jobbet följde jag med mamma ut på en skidtur. Vi åkte  nästan en timme och det var riktigt härligt. Det är så skönt att det fortfarade är ljust ute nu när jag kommer hem från jobbet. Längdskidor får nog bli min motionsform så länge snön ligger kvar. Bra och härlig träning!

Nu ska jag slå mig ner i tv-soffan en stund. God kväll!

Happy Valentine's Day

Vad härligt med lite solsken dagen till ära! Det känns som att det har varit ganska grått och trist på sistone, så det var på tiden att solen kikade fram. Hoppas ni har haft en fin dag hittills, det har jag haft. Jonas och jag har varit ute på en promenad i den fina vädret och när vi kom in fikade vi vaniljhjärtan. Om någon timme är det dags att börja med maten och sen ska jag åka till Västervik för ytterligare en arbetsvecka.


Blå himmel!




Fin servis som varit farfars





Efter maten



Mmm, kvällens godsaker som vi dukade fram efter maten. Jag är trött på allt som heter chips och naturgodis så det fick bli andra grejer ikväll. Jag har hittat en favorit i chokladhyllan, nämligen mörk choklad med mint.

Melodifestivalen var ju inget vidare idag. Jag hade hoppats på att Pauline skulle gå vidare direkt till Globen, hennes låt var ju riktigt skönt. Hon och Andreas var kvällens bästa enligt mig, förövrigt var det inte mycket att ha. Efter att ha sett alla bidragen tittade vi på House istället. Serier slår det mesta i tv-tablån.

Nattinatt!



Lördagens

På förmiddagen idag kom mamma, pappa och Elin hit och hämtade upp oss då de hade åkt från Västervik. De tog en tur till Linköping idag för att titta på kök på Ikea, få inspiration och fundera lite. Jag tycker det är rätt skoj att planera och tycka till så Jonas och jag hakade på. Det blev även matinköp på Willys.


Vi fastnade lite för det här köket när det gäller skåp, luckor och funktionalitet





Nu har vi sett på Lost och shit vad rörigt och konstigt det har blivit. Kunde de inte nöja sig med tre säsonger? Nu ska jag göra pajskal till kvällens middag. Det blir en broccoli- och fetaostpaj och en hederlig köttfärspaj. Visst, vi är bara två personer, men paj är bra att frysa och ta upp till matlåda.

Trevlig kväll!

Lasse

 

 

Vad bra han är, allas vår Lasse. Jag längtar till sommaren och juli. Den 23:e. Då kommer han till Västervik och sjunger för oss. Utomhuskonsert på sommaren med Lasse kan ju inte bli annat än bra!

 




Tankar

På bussresan upp hit satt jag och lyssnade på min ipod och var totalt försjunken i tankevärlden. Jag kom på mig själv med att bli alldeles sentimental när jag satt där och tänkte på allt och alla. Jag tänkte på mina fina vänner, på hur härligt det skulle bli att få spendera helgen med Jonas, på morfar och farfar som båda har gått bort för en tid sedan, på familjen där hemma och på Matilda som snart ska bli mamma. Jag funderade på saker jag vill göra, på min önskelista, på jobbet... med andra ord på allt mellan himmel och jord. När man sitter sådär och inte gör någonting, det är då man har tid att tänka. Men jag gillar det. Det kanske inte är så dumt att ta sig en busstur då och då.


Kvällen har varit bra. Jonas hade förberett plankstek tills jag kom hem. Tack :) Riktigt gott och väldigt mäktigt. Vi såg på Let's dance och Solsidan. Men nu ska vi gå och lägga oss. Godnatt fina ni!

Läggdags

God kväll! Det blir ett kort inlägg, hade tänkt att stoppa ner mig själv i säng lite skapligt ikväll. Imorse var jag nämligen syndigt trött för jag har gått och lagt mig sent varje kväll den här veckan. Igår kväll blev det trevligt umgänge med Matilda och Micha. Matilda och jag ställde oss i köket och lagade god mat tills Micha kom från jobbet. Det blev en hel del babyprat under kvällen för det närmar sig med stormsteg för Matilda och Johns del. Åh så spännande!





Idag, liksom varje torsdag, har jag jobbat länge. Efter jobbet gick jag direkt till mormor på våffelfika. Gott!

Nej, nu är det dags att runda av. Imorgon beger jag mig återigen mot Linköping så jag måste packa ner det sista. God natt!


Lovely breakfast

God morgon! Får jag lov att fresta er lite såhär på morgonkvisten?






Jag saknar den härliga frukostbuffén i El Gouna. Omelett med valda ingredienser gjord av kocken på plats, skivad frukt, fruktsallad, grönsaker, plättar, frallor och croissant blev lite standard för mig. Jag höll mig mätt lång in på dagen efter den uppsättningen. Mums för en frukostälskare som mig!


Stickat

Jag är ute efter fina halsband att piffa upp en enkel outfit med. Exempelvis det här från H&M. Enkelt, men ändå utmärkande och annorlunda. Jag har tyvärr inte sett det i butik, varken i Västervik eller Linköping. Trist att H&M:s utbud av smycken ska vara så knappt just där jag håller till.


För liten dos helg

Måndag och ny vecka. Alldeles för fort. Helgen har nog aldrig gått så snabbt som den här gjorde. Såhär på måndagsförmiddagen kan jag konstatera att jag fick för liten dos helg för att känna mig redo för en ny vecka, men det kommer nog att ordna upp sig. Jag hann inte att träffa Jonas så mycket som jag hade önskat, han var ju borta hela lördagen så vi sågs bara igår. Dessutom känns det som att jag inte har gjort något vettigt alls, förutom att träffa Josse. Det får bli bättring på det till nästa helg, när det är Alla Hjärtans Dag och allt.

Veckans planering är inte så långt gången ännu. Förhoppningsvis ska jag träffa tjejerna någon kväll efter jobbet och imorgon blir det mat hos farmor. Kanske att jag skulle försöka att komma igång med träningen också, jag håller på att funderar på när, var och hur jag ska träna nu under vårterminen.

Glad måndag!

Gårkvällen

Gårkvällen var väldigt trevlig och mysig hemma hos Josse med god plockmat, Melodifestivalen, massa tjejsnack och lite Hey Baberiba. Vi hade köpt med oss färska räkor, kex, ostar, bröd, ananas och kiwi. Det är ju syndigt gott med räkor ihop med lite annat plock. Vi satt och knaprade på kex och ost och frukt mest hela kvällen och däremellan på en god kladdkaka som Josse hade bakat. Härligt att Salem Al Fakir gick vidare till Globen, han var kvällens bästa tycker jag!







Tack Josse, det gör vi om snart igen!



Såhär på lördagseftermiddagen

Imorse åkte jag upp till Linköping med Jonas familj. Egentligen hade jag inga planer på Linköping den här helgen eftersom Jonas är upptagen hela dagen idag, men när de ändå skulle åka hakade jag på. Dessutom var det ett bra tillfälle att träffa Josse!

Dagen har till stor del spenderats på stan där det blev balklänningsprovning för Jennie. Vi var i två olika butiker och det var betydligt lättare att hitta fina klänningar än vad jag hade trott. Jag blev själv sugen på att prova ett par stycken, men jag höll mig till att vara smakråd. Tillslut hittade hon en favorit som var jättefin! Den var lite i stil med den här, men kommer bli i en annan färg och har inte samma detaljer.

I stundens nu sitter jag med en kaffekopp och ett digestivekex och ska straxt göra mig iordning efter duschen. Jag ska träffa Josse vid Hemköp om 45 minuter för att köpa lite gott till kvällen.



Hoppas ni får en trevlig lördagskväll!


Torsdag

Idag var det långdag på jobbet, men för tillfället gör det absolut igenting för jag har massor att styra med och tiden går fort. Det har varit en riktig bra jobbvecka! Vi håller på med lite planering inför en grej och det är jag som håller i det, vilket är riktigt kul! På lunchen gick jag, Matilda och Micha till People och åt. För min del blev det kycklingsallad och för de andra damerna scones. Kul att ses för det var ett tag sen, men dessvärre går 45 minuter alldeles för fort! Vi får ta igen det nästa vecka.

Hemkommen från jobbet gjorde jag äggröra och stekte korv till mig själv. Om jag inte minns fel så var äggröra en av mina favoriträtter när jag var liten, men det är ju faktiskt riktigt gott!


Dagens middag


Elin


I min nya guldiga favorit!


Mira

Nu har Josse och jag styrt upp planer för helgen. Det kommer att bli Linköping lördag till söndag och på lördagskvällen ska Josse och jag ses! ♥


Tips till kvällsfikan

Igår kväll lyxade jag till det med en smoothie gjord av jordgubbar, mango och ananas (smoothiemix), vaniljyoghurt, mjölk och lite florsocker. Lätt som en plätt och hur gott som helst! Nu blev jag sugen, kanske skulle ta mig en idag också och avnjuta den framför brasan.


Drygt 1 dl bär + 1 dl vaniljyoghurt + 1 dl mjölk + 1-2 tsk florsocker.
Mixa och testa dig fram till önskad konsistens. Riktigt gott, rekommenderar bärmixen!



Back to work

Hello måndag och februari!

Det känns rätt bra att månaden bara innehåller 28 dagar, desto fortare blir det ju mars och vår liksom. Jag är tillbaka på jobbet igen och idag har jag mest sysslat med att skriva handlingsplan för den kommande perioden. Det blev nästan en hel uppstas, de blev nog lite förvånade när jag hade varit så ambitiös. Men jag har aldrig haft några problem att få ihop text, jag brukar snarare vara den som får ta bort och dra i marginalerna för att hålla mig inom angivet sidantal. Jag är en riktig ordbajsare jag.

Idag har jag varit på Kylteknik och kollat på kök med mamma. Och bläddrat i kataloger. Det ska nämligen totalrenoveras här i huset, hela nedervåningen ska rivas ut och det blir nytt och fräscht. Såsmåningom. Men det kommer ta tid och det börjar redan nu likna en enda röra när saker ska rensas, rivas och slängas.



Min favoritkisse sitter här bredvid och kikar på mig, vill alltid vara där man är. Han har bott i Västervik sedan innan jul, men börjar saknas av husse i Linköping.


RSS 2.0