Bathroom

Här kommer några bilder på vårt nyrenoverade badrum. Vi är inte klara med inredningsbiten än. Vi ska köpa en hylla och ett duschdraperi, men har inte riktigt kommit till skott med det än. Såhär ser det i alla fall ut just nu.






Fint va! Vi gillar det.


Klick klick

Den rostbruna tröjan på H&M som jag tycker är så fin har kommit in på onlineshopen igen. Jag var inte sen med att lägga den i min beställning.


Idag är det plugg hemma som gäller. Jonas kom hem nu på sin lunch så vi har lagat spagetti med tomat- och baconsås. En vardagsfavorit. Så nu blir det lunch.



101026

Jag blir faktiskt ganska sur på mig själv när jag fortfarande sitter uppe, borde sova för trekvart sen. Jaja, har en timmes sovmorgon imorgon i alla fall, jag lever på det. Men jag måste vara trött alltså. Jag beställde min parfym från parfym.se nyss. Då måste man använda kortläsaren till internetbanken för att göra ett säkrare internetköp. Jag berättar för kunder varje dag på jobbet hur de ska göra/inte göra. Och tror ni inte att jag själv sitter och slår in fel pinkod och nästan spärrar mitt kort?! Trött var det ja.



Jag fotade lite i nya badrummet för några dagar sedan, lovar att bilderna kommer upp här inom kort.

Idag har jag jobbat hela dagen och därefter hade jag lite ärenden på stan och råkade även slinka in på Åhlens. Det finns mycket fint där nu! Jag köpte en söt blus och det finaste nagellacket. Kanske visar om jag får tid över.

Godnatt vänner!

Lördagsutgång

Igår kväll var det fest hos Therese i Valla för att fira att hon har fyllt år i veckan. Framåt småtimmarna drog vi oss neråt stan och NH. Där blev det dans såklart, vilket fick avsluta kvällen. Men som vanligt var det roligast på förfesten! Här kommer några bilder som jag har tagit med min gamla digitalkamera (som är lite smidigare att ha med sig i väskan än systemkameran).


Födelsedagsbarnet







Dans på NH




En rolig afton :)


Nu ska vi laga lite mat här, makarionilåda (grekisk lasagne) blir det. Vi kör ju med någon ny maträtt varje vecka, och den här veckan är det faktiskt andra gången vi testar nytt recept. Duktigt.




Fin blus

Idag har jag jobbat fram till klockan tolv. Efter jobbet var jag supereffektiv och hann på en timme hämta ett par uppsydda jeans, köpa en present, köpa mig lunch i form av en macka, inhandla vin på systemet och cykla till skolan från Tornby. Jag hade nämligen lektion kl 13. Men det var nog inte riktigt bra för mig för nu har jag noll energi kvar. Skönt då att det blir en lugn hemmakväll framför Idol och Mad Men (skulle jag gissa på). Nu ska vi slänga ihop en fräsch sallad tänkte vi.

Det jag egentligen skulle blogga om var den här blusen på Lindex. Fin tycker jag. Och gissa om jag blev shoppingsugen när jag rusade genom Ikanohuset idag. Mjo, en aning.

Ni får ha en trevlig helg!

Utanför mitt fönster

Godmorgon! Sitter och äter frukost vid köksbordet. Tidig morgon och jobbigt att gå upp när det är mörkt ute. Idag blir det föreläsning i två timmar och sedan jobb i stan resten av dagen.



Titta så vilken fin rosbuske som växer i vårt lilla land utanför fönstret. Till våren ska jag plantera något fint i landet och fixa till vår uteplats. Helmysigt!

Glad onsdag!




Dagens middag

Idag gjorde jag den godaste pastasåsen någonsin så jag tänkte dela med mig av receptet!






Skala räkor (mängd efter tycke och smak). Pressa en vitlöksklyfta och skär ca. 10 soltorkade tomater i strimlor. Fräs vitlöken och tomaterna i lite av tomatoljan. Häll sedan i en burk crème fraiche, 1/2 tsk sambal oelek, 1/2 smulad fiskbuljong och 1 dl vatten. Låt koka några minuter. Om såsen blir för rinnig kan du hälla i lite maizenamjöl för bättre konsistens. Krydda med basilika och svartpeppar. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner räkorna. Klart! Servera med nykokt pasta av valfri sort.

Nu ska vi kolla på Mad Men!

Shopping och pizza

Goddag tisdag! Idag har jag varit i skolan från klockan nio ungefär. Inget schemalagt, men däremot hemtentaskrivning som vi lämnade in för några timmar sedan. Nu är det bara läsning inför kommande föreläsningar som står på pluggschemat, jobbigt måste. Men den här veckan jobbar jag hela tre dagar så jag borde verkligen plugga den tiden jag inte jobbar. Igår var det jobb som gällde och när det var avklarat gick jag in en sväng på Ikanohuset. Shoppingsuget satte in eller nåt. Jag hittade en jättefin kappa på Kappahl, men den fick stanna där för jag var inte riktigt i behova en av kappa. Däremot köpte jag mig ett par jeans och ett fint armband på JC och någon lite mer skinnaktigt på Bik Bok.







På kvällen kände varken Jonas eller jag för att laga någon mat så vi beställde hämtpizza. Jag köpte en mozarellavariant och hade höga förväntningar, men ingen pizza kan slå Västervikspizzan.



Om en timme ger jag mig iväg på Body Combat. Nu sjutton ska jag dra igång träningen!


Sunday

Jag har haft en finfin dag med min andre hälft. Vi har styrt lite här hemma, pluggat tillsammans vid köksbordet, promenerat i det helt underbara höstvädret, handlat, lagat mat och ätit. Nu har han dock fart iväg på annat så jag har några timmar framför mig som jag tänkte använda till plugg, en joggingtur och fix här hemma. Jag ska göra iordning i badrummet och städa lite tills han kommer hem. Hoppas det fina vädret håller i sig även nästa vecka, precis såhär ska hösten vara. Det är underbart!

Kameran fick följa med på promenad idag. Jag har längtat efter att ta en massa bilder på alla färger därute så det blev några kort.












Jag gillar verkligen det här området vi har flyttat till, det är så mycket hemtrevligare än Ryd. Små skogslingor, villaområden och mysiga promenadvägar. Vi hittade faktiskt en joggingrunda i närheten så nu är jag sugen på att ge mig ut i spåret.

Fortsatt glad söndag!

Kommande på H&M

Här är några godbitar som jag ska spana efter på H&M:s webshop under de kommande veckorna. De kommer att trilla in där omkring veckorna 41-45. Looks lovely.




 

 


Torsdag

Ska alldeles straxt gå och lägga mig, men blev kvar i soffan med min nya laptop efter att ha sett ett avsnitt av Mad Men. Jag kan verkligen rekommendera den serien! Den här veckan har gått fort, redan fredag imorgon och sedan helg igen. Vad har jag gjort i veckan då eftersom jag ju inte har varit direkt överaktiv här? Jo måndagen spenderades i skolan, medan tisdagen och onsdagen bestod av jobb. Igår efter jobb i Tornby kom Jonas ut dit och det blev några inköp på Ikea. I helgen ska vi skruva ihop grejerna vi köpte och inreda vårt nyrenoverade badrum! Efter att ha duschat och gått på toa i barracker i två veckor känns det underbart att ha ett nytt, fräscht och riktigt fint badrum i lägenheten. När vi har fixat därinne ska ni få se bilder.

Det är en dag imorgon också så nu ska jag hoppa i säng. Godnatt!

Pss..måste ju bara passa på att gratta brorsan till körkortet också!

Dagarna som gått

Nu var det bra länge sen igen... Jag skulle så gärna vilja blogga och fota mycket mer, men jag hinner inte med! Mina dagar är fullspäckade och veckorna försvinner så fort. Förra veckan vet jag inte vart den tog vägen. Jag jobbade både torsdag och fredag. På torsdagen blev det även en kortis på stan och jag hittade mig en vinterjacka. På fredagskvällen hade Jonas och jag fredagsmys här hemma. Sen hade jag en helmysig lördag då tjejerna från Västervik var här på besök. Vi gick på stan, åt lunch på Steves och åkte sedan hem till mig och fikade äppelpaj och spelade Yatzy.








Jonas och jag åkte med Micha och Matilda till Västervik. Vi fick plankstek hemma hos Jonas familj och jag blev bjuden på supergott rödvin av hans mamma. Igår (söndag) firade vi brorsan som har fyllt 18 år, grattis igen! Av oss fick han en snygg klocka. Det var min helg det, kort och gott. Idag har det blivit en heldag med plugg och sedan var Jonas mamma och Jennie här på fika. Imorgon är det jobb som gäller.



101005

Fyra föreläsningar på två dagar och veckans schemalagda studier är avklarade. Jag blir alltså "ledig" resten av veckan. Men märk väl att "ledig" inte betyder ledig bokstavligt talat. Imorgon är planen att komma iväg till skolan och biblioteket och sitta där större delen av dagen, sen blir det eventuellt träning och bio på kvällen. Torsdagen och fredagen är det jobb som gäller. Sen är det helg och då kommer tjejerna från viken hit och hälsar på!



En bild från i somras när vi hade pick-nick på Löga


Godnatt fina ni!


Vackert



Fina Håkan.

Kanelbulledagen

Hey! En ny vecka är igång och den här känns lite bättre än den förra. Mindre stress och förmodligen kommer jag få lite mer gjort. Idag har jag haft två föreläsningar i skolan och sedan satt jag i biblioteket och läste till klockan fem då Jonas och jag tog sällskap hem. Vi skrev ihop veckans matlista och åkte och handlade. Sen lagade vi spagetti och köttfärssås och på såg på Halv Åtta Hos mig till maten. Tror vi ska fixa trerätters någon dag, det lagas mycket gott i det programmet! Efter maten blev det ett avsnitt av Mad Men och varsin kanelbulle. Det är ju Kanelbullens Dag och vi kunde inte motstå den goda doften av nybakade bullar i mataffären. Skulle vilja baka egna, men tiden finns inte riktigt just nu.


Gött!

Nu är det snart dags för sängen. Nattinatti!

Söndag

Och så var även den här veckan snart förbi. Jag har haft en intensiv vecka med badrumsrenovering, jobb, fika med Josse, plugg, Team-dagarna, mingel på Platå, mer jobb, Idolkväll med ekonomtjejerna, helg i Västervik och födelsedagsfirande gånger tre. Dessvärre har jag inte sett mycket av Jonas så det ska bli mysigt att åka tillbaka till Linköping (förmodligen ikväll) och få träffa honom. I helgen har han varit i Uppsala på studentorkesterfestival och jag åkte till Västervik och har varit på 30-årskalas för min faster. Ikväll blir det också kalas, för kusinerna som fyller 21 och 25 år.





Nu ska jag sätta mig och läsa lite om företagsbeskattning, har lite att ta igen efter en fullspäckad vecka.


RSS 2.0