Ikväll gäller det

God morgon!

Jag är kvar i Linköping, och gissa vad! Jag är ledig idag! Så attans skönt att få en extra dag helg och inte behöva gå upp klockan 5 för att åka med bussen/tåget till Västervik på måndagsmorgonen. Anledningen till ledigheten är att brorsan (Albin), min morbror och min kusin kommer hit kväll för att se på LHC - HV71 i Cloetta center. Det blir andra gången jag ser en elitseriematch, faktiskt samma lag dessutom. Förra gången var det slutspel och HV tog hem guldet (tyvärr) och det var verkligen galet bra stämning. Så förväntningarna är höga om man säger så.

Nu ska jag ta mig i kragen och ta tag i dagen. Det blir träning på mitt favoritställe; Campushallen, och därefter lunch med Jonas på Campus. Glad måndag!



Första advent

Glad första advent! Det är alltid lika mysigt när man får upp adventssljusstakarna, stjärnan, ljusslingan på balkongen och tänder det första ljuset. Jag äger ingen orginell adventssljusstake som man stoppar med mossa och tänder ett ljus i varje söndag fram till jul, så det fick bli en hemmagjord. Jag hade fyra krukor i modellen mindre som jag satte ljus i och dekorerade med mossa och några röda stenar. Det blev fint.

Självklart har vi sörplat glögg med russin och mandlar dagen till ära. Förövrigt har det varit en lugn söndag då vi har tittat på serier, adventspyntat, bakat cheescakebrownies och ätit god nudelwok med jordnötssås.




Nu är det dags att ta tag i diskhögen i köket. Sedan ska jag slå mig ner framför Gossip Girl och bara njuta av kaneldoftande ljus, glögg och alla lysande stjärnor och ljusstakar i fönstren.


Helgen spenderas i Linkan

Oj, upptäckte att det är flera dagar sedan jag tittade in här. Får än en gång lov att skylla på att dagarna rusar förbi och jag har fullt upp med jobb och annat därefter. För tillfället befinner jag mig hemma i Linköping. Det är så himla skönt att komma upp hit på helgerna och bara vara.

Igår efter jobbet blev det buss till Linköping. Ersättningsbuss börjar bli standard då tågen alltid tycks strula, men gratis är bra och det är så mycket skönare att åka än skrammeltåget, så jag klagar inte. Väl framme hämtade Jonas mig vid stationen och vi åkte och handlade mat för kvällen. Att det sedan blev fredagsmys framför Idol och Californication med god mat och snacks säger sig väl nästan själv då det börjar höra till vanligheterna. Men det gör mig ingenting då det faktiskt är så jag trivs allra bäst.


Det blev grillad kyckling, sallad, fetaostsås och crisscuts. Perfekt fredagsmat. Har ni smakat crisssuts? Om inte så är det något jag kan rekommendera, det är mycket godare än vanlig pommes.

Idag, lördag, tog vi oss en sovmorgon innan det blev frukost i soffan framför Dr. House. Det tål att upprepas; bra serie det där! Därefter satte vi igång med storstädning av lägenheten. Det måste ju vara fint nu när advent står för dörren och ljusstakar och julstjärnor ska plockas fram. Nu på eftermiddagen har vi varit på Ikea samt strosat runt lite på Ikanohuset. Det blir lite förnödenheter och några julklappar. Nu ska jag fixa fyllningen på kvällens pizza och titta till degen som står på jäsning.

Hoppas ni får en trevlig lördagskväll, oavsett om det är hemmamys eller fest som gäller. Later!


091125

God dag onsdag!

Vilken tråkig start på dagen det blev idag när jag var tvungen att cykla till jobbet i regn. Usch och fy! Jag hann inte dra på mig regnkläderna och trodde inte att det regnade så pass mycket som det gjorde. Men regnet har upphört och nu ska det inte klagas mer. Jag tycker till och med att det var riktigt skönt förut när jag var ute en sväng på lunchen. Jag tittade in på Vero moda och hittade en fin tunika, ett sånt där perfekt vardagsplagg ni vet. Egenligen skulle jag inte handla mer den här månaden, men jag är allt bra sugen på den. Det är ju trots allt löning idag. Jag får se om det blir ett köp eller inte. Jag ska i alla fall gå en stund på stan efter jobbet eftersom jag ska träna boxpass ikväll och har lite dötid innan passet drar igång. Jag borde dessutom sätta igång med julklappsbestyret, jag får nog lov att avsätta lite tid för det i helgen i Linköping.

Tjing!

Årets önskelista till tomten

Bäst att vara ute i god tid och berätta för er vad jag önskar ska ligga i klapparna från tomten den här julen.


Namnhalsband i silver i modellen "Lillemor"



Underkläder (dessa från Gina Tricot)



Fina lyktor - både hängande och stående


Läckert halsband från H&M



Tre böcker - Elsas Mode, När jag hör din röst och Den förlorade symbolen


Gummistövlar



Träningslinne från Röhnisch (på Intersport)



Strumpor! Gillar dessa i leopardmönstrat på H&M



Chailattepulver från Espressohouse



Yankee Candle med kaneldoft



Svart baddräkt (fel säsong?)



En systemkamera (kan nog inte nämnas för många gånger) står egentligen högst upp på listan



Tight dark clean wash från Cheap Monday



Påslakanset från H&M Home




Tygkorgar från H&M Home (de svarta)



Presentkort på parfym


Fårskinn från IKEA



Oj, det blev en lååång lista. Dessutom är det inte helt omöjligt att jag fyller på den om jag kommer på något mer. Hoppas den blir till hjälp i alla fall!

Tight v stretch

Ett nytillkommet tillskott i min jeanshög; Cheap Monday Tight v Stretch. Jag var i behov av ett par svarta jeans och slog till när jag hittade dessa för endast 340 kronor på Zoovillage. Dem är superbekväma, är i lagom höjd i midjan och sitter som en smäck!




Snart börjar nedräkningen

En månad kvar till julafton idag! Underbart, men lite läskigt att vi redan är där. Det känns som det var igår jag bestämde mig för att ta jobbet på banken, men nu har jag snart betat av tre månader av vikariatet. Jag tycker tiden brukar gå extra fort när det blir december och man räknar ner dagarna inför julafton. Det är ju så mysigt när fönstren lyser upp av adventsljusstakar och stjärnor, när det ska handlas julklappar och när alla andra förberedelser inför julen ska göras.

I helgen ska jag till Linköping och då hoppas jag på att det blir både glöggmys, julmarknad och adventspyntande. Kanske man skulle baka något gott också? Sedan ska jag, mamma och Elin göra egna julkort någon dag nästa vecka.


Julbelysningen i stan är uppsatt och granen på torget är på plats. Bara snön som fattas...



Helgen över för den här gången

Oj, redan söndag kväll... igen! Jag har helt glömt bort att nämna fredagskvällen som ägnades åt bio med trevligt sällskap. Vi såg som sagt på New Moon och jag gillade den faktiskt, även om jag tyckte den första filmen var något bättre. Jag gick dit utan några förväntningar då jag hade hört mycket negativt om den. Nu måste jag sätta igång att läsa boken också!

Igår kväll åt vi på Gusto med Jens och Malin. Det var väldigt trevligt och den stenugnsbakde pizzan var verkligen över förväntan! Jag tog en som hette Parma med parmaskinka, gorgonzolaost, ruccolasallad, kronärtskockor mm. Riktigt god pizza. Innan pizzan beställde Jonas vårrullar som jag smakade lite av. Till efterrätt blev vi alla bjudna på chokladtryffel med hallon som kompensation för att Malin först fick fel mat. Vi satt på Gusto till stängningsdags, sedan bjöd Jens och Malin på ett glas vin hemma hos sig.


Gott, gott, gott!




Idag blev det en lugn förmiddag framför reprisen av Idol eftersom jag missade fredagens program. Sedan var det dags för ettårskalas för söta lilla Filippa. Det blev hemmagjord smörgåstårta, och fika på det. Därefter härlig söndagsträning.


Födelsedagsbarnet och min andra kusin Ebba som hjälper till att öppna presenter


Vår present; ett par urgulliga tofflor med en söt rosa rosett på sidan


Det var min helg det. Nu ska jag unna mig en skön stund framför tv:n med något gott att smaska på, det hör ju liksom till söndagskvällen.


Endorfiner

Förut idag kände jag mig rastlös, trött och lite nere, men efter ett pass Body Pump och ett corepass känner jag mig som en ny människa. Så mycket gladare. Träning gör verkligen underverk. Jag tvekade när jag skulle iväg och träna, övervägde att hoppa över det, men tänkte sedan "jag har ju ändå inget bättre för mig" så jag drog på mig träningskläderna. Ett perfekt avslut på den här veckan och nu är jag mer än redo för nästa!

Underbart

Vilken fin lördag vi har haft! Det är verkligen underbart att vakna upp med solsken utanför fönstret, vi är ju inte dirket bortskämda med det den här tiden på året.

Jonas och jag gav oss själva lite sovmorgon imorse, bäst att passa på när man är ledig. Efter frukost tog vi med oss Dica och gick en härlig promenad och njöt av det fina vädret. Därefter gick vi till mormor och hälsade på över en fika. Eftermiddagen blir lugn hemma, men ikväll ska vi träffa Jens och Malin på Gusto och äta stenugnsbakad pizza. Inte helt fel.


Jag älskar kontrasten med de röda rönnbären mot den klarblå himlen




Ha en fortsatt trevlig lördag!

Runt min hals

...skulle gärna det här fina halsbandet få sitta. Det kan få en plats på årets lista till tomten, blink, blink!


H&M shop online, 129 kr

091119

Idag har det varit en lång dag på jobbet, men som tur är går dagarna ändå fort. Jag har varit på bra "jobbhumör" hela veckan så det har varit roligt att gå dit. Så himla lustigt det där, men det är lite så jag känner; vissa dagar är det lättare att hoppa upp ur sängen och göra sig redo för jobb än andra. Däremot är jag så galet trött på det här eviga regnandet. Kan det inte få gå en dag utan att himlen öppnar sig? Imorgon har det som tur är utlovats sol. Äntligen. Inte helt fel att det är fredag och stundande helg dessutom. Imorgon kväll bli det New Moon på bio med Matilda, Micha och David. Helgen kommer att spenderas i viken då Jonas kommer hit, och den tycks redan vara ganska fullbokad.

Ikväll blir det filmmys med familjen. Trevlig torsdagskväll!






Fina under

Hej på er i novembermörkret!

Jag misstänker att ni har sett den senaste reklamen från Gina Tricot? Jag tycker att underkläderna där ser riktigt fina ut. Dock kan man ifrågasätta dess kvalitet. Senast jag köpte underkläder på Gina upptäckte jag att det var extremt dålig kvalitet på dem. Det var spetstrosor som liksom har börjat "tråda" sig. Det är som att resåren har gått i tusen bitar och sticker ut från spetstyget. Skumt. Hur som helst kanske det kan vara en idé att ta en titt på dem här. Underkläder är något som jag alltid tycker mig behöva då jag är megatrött på de flesta jag har. Kan vara ett litet julklappstips nu när vi närmar oss juletider.







Kan tomten komma tidigt i år?

Hej bloggen!

Jag har då och då lite brist på saker att skriva om här, och då finns risken att det blir det där vardagsgnatet. Hoppas ni inte misstycker. Jag tycker dessutom att jag kan vara dålig på att visa bilder, jag vet ju själv hur mycket trevligare det blir att läsa en blogg med mycket bilder. Och det är inte det att jag inte vill visa er. Jag vill, men jag och min kamera kommer inte riktigt överens. Jag har sagt det förr och det tåls att upprepas (som en liten uppmaning till mig själv, och till tomten såklart); jag borde skaffa en systemkamera. Jag tror verkligen jag skulle gilla att få en ny kamerakompis för jag tycker om att ta fina bilder. Naturbilder, porträtt, detaljer, kläder... ja det mesta som går att fånga på bild helt enkelt.

Nu, back to work!

Black and beautiful

Den här fina väskan fick följa med hem från gårdagens shoppingtur. Snygg, stilren och i praktisk storlek med både handtag och axelrem. Perfekt för mitt väskbehov!


299 kronor på Gina Tricot

The Hangover

Hej!

Jag sitter här och lyssnar på Kents Röd och äter clementin. Jonas är iväg på rep med orkesten, men som tur är skulle han komma hem lite tidigare än vanligt. Den här dagen har gått alldeles för fort, vi har inte hunnit med hälften av vad vi skulle göra. Vi hade planer på att baka brownies med cheescakeglasyr och se en film, men bakningen får vi lov att skjuta på tills nästa gång jag kommer upp hit till Linköping. Filmen däremot, får stå för kvällens underhållning.

Vi inledde söndagen med frukost i soffan framför Dexter. Sedan blev det en skön promenad och ett besök på Campushallen där jag köpte ett 10-klippkort. Därefter handlade vi lite för att sedan åka hem och laga tacopaj. Alltid lika gott och en av mina favoriträtter måste jag säga! Vi började titta på The Hangover, men får fortsätta sen när Jonas kommer hem igen. Den verkar vara riktigt rolig!




Nu ska jag kolla på Gossip Girl. Sedan blir det som sagt filmmys med min pojk och nyponsoppa med mandelbeskvier som tilltugg. Mums.


Mot stan

God morgon! Visserligen har jag varit uppe ett bra tag redan och ska snart bege mig och möta upp Josse för att åka neråt stan. Vi ska ta en liten shoppingtur och sedan äta lunch med Matilda och John. Jonas är upptagen på annat håll med orkestern så det passar ypperligt att jag ger mig ut på lite shoppingäventyr.

Nu återstår att se om jag kommer att få med mig några fynd hem, jag har i alla fall spanat runt lite på nätet och hittat dessa godingar på Gina Tricot.






Ha en trevlig lördag! Ciao!




091112

Torsdag idag gott folk. Den här gråa veckan har trots allt förflutit fort fram och imorgon vankas fredag, vilket gillas skarpt. Idag jobbar jag till 18,30 då vi har utökat öppettiderna lite. Jag har nyss varit och stoppat i mig lite gott i magen. Det var Thomas tur att inhandla torsdagsfikan idag och han bjöd på nyponsoppa, mandelbeskvier, frallor, ost, någon slags skinka, clementiner, miniplommontomater, kex, dessertost och juice. Gott var det.

Imorgon är det jobb fram till 16 som gäller och därefter sätter jag mig på tåget mot Linkan. Som alltid ska det bli jätteskönt att tillbringa en lugn och skön helg där. Planen är stan på lördag och en slappsöndag med god mat, mys och catch up av de serier som det har kommit nya avsnitt av. På lördagen ska även Matilda och John till Linköping för att handla lite bebisgrejer (hur gulligt?) så vi har bestämt, tillsammans med Josse, att vi ska ses en sväng. Även Jennie hålls i trakterna och ville kika på balklänning så det blir ett tight schema på lördag.

Nu har ni lite bättre koll på vad jag styr med och vad jag har för helgplaner. Hoppas ni har haft en fin torsdag!

Några tankar

Hej onsdag!

Ikväll tänkte jag spendera en lugn kväll hemma. Onsdagar bjuder på bra tv-underhållning så jag kommer att vara bänkad från klockan 20 till 23. Det är bönder, oskyldiga och vampyrer som gäller för kvällen. Det har blivit träning både i måndags och igår så idag blir det vila.

Jag funderar faktiskt på att skaffa ett "klippkort" på Campushallen i Linköping också. Då kan jag även träna på helgerna när jag är där uppe, med Jonas och med Josse. Jag tycker verkligen Campushallen är superbra om man jämför med vad Träningsvärk1 i Västervik har att erbjuda. Bra ledare, massor av pass att välja mellan, bra lokaler, bra gym och en härlig träningsatmosfär är oslagbart. Jag saknar det lite faktiskt. Ska ärligheten fram saknar jag även plugget litegranna. Jag gillar verkligen livet som student och flexibiliteten med att plugga. Det är samhörighet, frihet under ansvar och känslan av att lära sig som klingar i mitt huvud när jag tänker på de två hittills avklarade studieåren. Självklart saknar jag även min vardag med Jonas och att få bo i min egna lägenhet. Men tiden går fort och nästa höst är snart här så jag är snart tillbaka i min verklighet som student igen!

Där har ni lite tankar som cirkulerar i mitt huvud just nu. Ni får ha en trevlig eftermiddag och kväll mina vänner!

Out of commission

Jag vet inte vad det är med mig, men jag är helt oduglig när det gäller shopping för tillfället. Idag innan träningen tog jag en runda på stan för att fördriva tiden. Jag provade några plagg, men kunde bara inte gilla dem. Eller så var det bara det att jag inte var shoppingsugen. Visserligen är det väl bra för min del att inte spendera en massa pengar på kläder, men samtidigt är det inte riktigt likt mig. Jag vill ha nya kläder, men vill inte shoppa. Haha, vilket lustigt och oväsentligt i-landsproblem! Hoppas det ordnar upp sig till helgen och Linköping!

Shoppingsugen eller inte, hur som helt gillar jag de här nyfunna godbitarna på H&M. Jag tycker det kan vara riktigt snyggt med en jumpsuit och ett par ballerinaskor skulle jag faktiskt behöva.


 


Regnrusk utanför

Hej hej!

Jag måste bara börja med att sura lite över det hemsk tråkiga vädret vi har idag. Det bara regnar och regnar och jag har egentligen bara lust att gosa ner mig i soffan framför en film med något smarrigt att tugga på. Men, men plikten kallar och det är jobbet jag måste vara på såklart. När den här arbetsdagen är över blir det förmodligen träning. Jag har packat ner träningskläderna, men har inte riktigt bestämt mig om jag orkar vänta i en timme på stan innan det första passet drar igång. Det blir i så fall core och sen cyklepass. Vi får se hur mycket det lockar med filmmys i tv-soffan i eftermiddag.

Festen hos Ola och Annie i lördags var väldigt lyckad för min del då jag hade himla skoj med mina flickor, både på festen och på dansgolvet på Palladium. Dock fick jag inte några bilder eftersom jag råkade glömma minneskortet till kameran hemma. Klant. På söndagen var vi hos Linda som har fyllt år, det bjöds på tårta, kaffe och kakor. Därefter mättade jag magen med mat hos Jonas familj och på kvällen träffades jag och tjejerna hos Matilda. Vi tjuvstartade med lite juligheter som glögg, saffransmuffins och skumtomtar, så himla gott och supermysigt! Det känns att julen börjar närma sig, vilket ju är hur härligt som helst!

Deppa nu inte bort i regnrusket, jag har hört att solen är på ingång mot slutet av veckan! Later.


Fest ikväll!

Oj vad klockan springer iväg! Nu ska jag hinna med att äta, måla naglarna, fixa håret, packa (sover hos Jonas inatt), sminka mig och säkert lite till innan jag ska bege mig till Ola och Annie där det är fest ikväll! Josse är hemma, det väntas trevligt folk på festen och förmodligen blir det dans på Palladium framåt småtimmarna. Jag är pepp!!

People

Hej hej, det var inte igår! Här behövs lite uppdatering tycker jag!

Igår var det jobb fram till fyra som gällde, sedan tog jag mig till den nyrenoverade simhallen för att simma några längder. Simning är bra träning, men inte sådär superkul enlig mig. Men kanske att jag kommer att åka dit några gånger i höst/vinter för det är ju trots allt ganska skönt att sätta sig i bastun efter sisådär 40 längder. Väl hemkommen från simahallen kom Jonas och Schimpo från Linköping. Vi åt taco- och köttfärspaj tillsammans med min familj och såg sedan på Idol. Erik, Mariette och Tove är fortfarande mina favoriter, och Erik var verkligen av världsklass igår!

Idag bakade jag scones till frukost som jag bjöd Jonas på. Alltid lika gott. Efter en lugn och skön morgon tog vi oss till stan där vi handlade lite presenter och fikade supergod morotskaka och latte på People. Vi slog oss ner vid Matildas och Linas bord och när de hade gått kom Martin, Linn och John och gjorde oss sällskap. Så himla trvligt att bara träffa på en massa folk på samma ställe och spontanfika!






Life is up´n down

Nu har jag suttit och bläddrat igenom mina blogginlägg genom åren... eller det var kanske att ta i, bloggen är ju bara ett drygt år gammal. Men hur som helst blev jag lite nostalgisk, det finns en hel del fina minnen bland de där inläggen. Nu vill jag både resa, ha sommar, åka skridskor och dricka varm choklad, träffa mina kära vänner, festa, baka, träna och hundra andra grejer man kan syssla med. Men den här kvällen kommer förmodligen inte att bjuda på mer än mys framför tv:n och en kvällspromenad, vilket visserligen inte är helt fel det heller.

Imorgon är jag ledig från jobbet eftersom min farfar ska begravas. Det är den andra begravningen jag går på det här året, och också den andra hittills i mitt liv. Det har hänt en hel del tråkigheter under året, både det ena och det andra. Men som tur är finns det ändå ljusglimtar som förgyller vardagen även när livet är tungt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Tänker på dig farfar...

 

 

 

 

 


I drömmarnas land

Jag sitter här och drömmer mig bort till andra delar av jordklotet. Jag och Jonas har börjat smida reseplaner, lite lätt sådär. Jag har kollat upp när jag kan vara ledig (när ingen annan har reserverat semester på jobbet) och nu har jag suttit och klickat runt för att undersöka vilka resemål som kan vara aktuella i början av nästa år. Har ni några förslag så får ni väldigt gärna dela med er av dem! Jag vill liksom ha något att se fram emot och det vore väldigt mysigt att få lite längre tid än en helg med Jonas. Åhh, jag vill åka iväg nu!!



En modell lagom

Titta vilken fin väska som jag hittade på Dagens Plagg med Emma. Jag har kommit på att jag är i stort behov av en väska lagom stor att fylla alla mina tillhörigheter i. Jag är sugen på en lite större modell den här gången, och den här tycker jag ser lagom ut. Jag var förbi Lindex en sväng på lunchen, men tyvärr fanns den inte där. Jag får helt enkelt hålla utkik om den kommer in framöver.


Lindex, 249 kr

Psss, ett bra julklappstips om man någon vill vara ute i god tid!


Njuter av den sista biten av helgen

Hej söndag!

Helgen börjar lida mot sitt slut och jag beklagar mig som vanligt över hur fort den har gått. Jag har precis bestämt mig för att stanna i Linköping över natten och ta det tidiga tåget hem imorgon. Min plan var från början att ta ett tåg som går straxt efter nio ikväll, men efter lite velande har jag nu bestämt mig för att trotsa morgontröttheten för att få sova hos J en natt till. Egentligen har jag redan sagt hej då till honom (han är på rep med orkestern för tillfället), men det får bli en liten surprice att jag är kvar! Hihi, jag kanske skulle gömma mina skor tills han kommer så blir han ännu mer förvånad när han får se mig!

Helgen har som sagt förlöpt väldigt fort. Vi inledde med fredagsmys med god mat, Idol, en påse godis och lite serietittande. Lördagen bjöd på sovmorgon, morotskakebak och besök ute i Örtomta hos Jonas systers familj. Idag blev det sconesfrukost med cream cheese, hallonmarmelad, te och hela baletten. Sedan har vi även tagit en shoppingrunda på Ikanohuset. Jag fick med mig lite förnödenheter hem som jag kan visa er en annan dag. Innan Jonas åkte iväg på rep lagade vi lax och risotto och sedan har det blivit lite tv-tittande varvat med bloggande och bloggläsande för min del.

Det var min helg det, och den tänkte jag avsluta med ett skönt bad som jag nyss har tappat upp.



RSS 2.0