Gottigt glassigt

Vilken underbar helg; strålande väder, trevlig och roliga aktivafest och en lugn och skön söndag helt utan måsten. Jag sitter här  och lyssnar på Lasse och längtar till sommarlov och härliga sommarkvällar i Västervik. Som tur är behöver jag inte vänta alltför länge efter det eftersom lovet börjar på fredag. Hur galet fort har inte våren gått då? Jag hinner inte med!

Har ni smakat McDonalds nya smak på McFlurry? Marängsvisch. Mmm, jag tycker den är god, med en massa minimaränger, chokladsås och smak av banan. Jonas och jag tog varsin glass idag när han kom hem efter plugget i skolan. Det har blivit lite våran grej att äta McFlurry. Det var bland det första vi gjorde när vi började träffas i juni 2006. Vi satt i hamnen i solnedgången och åt McFlurry Strawberry surprise. Romantik på hög nivå, hihi!


Älsklingen och jag för snart tre år sedan



Ljuset i tunneln

Idag är dagen då den sista tentan, eller rättare sagt duggan, för den här terminen blev gjord. Skönt. Så skönt! Och som grädde på moset så vet jag att jag fixade den också (vi fick svaren på frågorna under dagen och jag hade mitt kladdpapper i väskan där mina svar stod). Nu är det "bara" grupparbetet som ska göras klart, lämnas in och presenteras. Visserligen är det en del att göra, men de jobbiga kvällspluggandet är över och jag kan koppla bort skolan och ta helg i helgen! Nu är det alltså mest roligheter som händer framöver. På lördag är det aktivafest för oss som har varit just det, dvs. aktiva i ELIN (ekonomföreningen för er som inte vet). Då blir det något slag av aktiviteter på dagen, då kläderna ska vara oömma (hmm.. läskigt) och därefter finsittning på Platå framåt kvällen. Det kan nog bli riktigt trevligt. På söndagen ska jag vara ledig, det kanske kan bli en joggingtur (om jag är frisk), en glass i solen (hoppas) och kanske filmkväll. Bara söndag. Lugnt och skönt.

Nu när sommaren är nära skulle det passa bra med en maxi-klänning. Jag gillar den som Jennie Hammar hade på Bahamas; röd och fin. Helt perfekt för fina sommardagar! Faktiskt så tror jag att jag (eller Linn) har hittat vart den finns att köpa, nämligen på La Garconne. Tyvärr kostar den mer än vad min plånbok är tjock...




Nu börjar klockan bli mycket, och hur mycket jag än blundar och hoppas jag hamnar i Bahamas iklädd den röda drömmen så händer ingenting, så jag tror det är läggdags nu. Natti.

090526

Goddag på er!

Jag tänkte bjuda på en liten lägesrapport från min sida. Jag pluggar, snyter näsan, dricker kaffe och längtar efter solen!  Jag skulle mycket hellre vilja befinna mig på en gräsmatta, under solens strålar med en bok i handen. Varför måste man plugga? Min plan är att vara effektiv idag (har som ni märker inte gått så bra hittills) och sedan unna mig en stund i det fina vädret. Jag tror också att jag ska ta med mig lunchen ut, man får passa på när man kan.

Later, my fellows!

Sommarlängtan

Hej på er!

Hoppas ni har njutit av solen idag! Visst har det varit underbart skönt väder!? Dock har jag själv mest suttit inne med mina böcker och pluggat. Jag har försökt lapa lite sol under lunchen, på promenaden hem från skolan och en stund på balkongen - lite sol är ju bättre än ingen alls. Jag har dugga på torsdag (sista "tentan"!!) så nu gäller det att ligga i de närmsta dagarna. Det ska bli så skönt när duggan är avklarad. Då är det bara drygt en vecka kvar i skolan och då ska vi göra klart vårt projektarbete, lämna in det och presentera det. Därefter är det sommarlov! Jag blir ledig de två första veckorna, vilket ska bli hur skönt som helst. Sedan är det dags för jobb i sju veckor, men då är jag ändå ledig kvällar och helger, och det är inte fy skam det.



Jag har plockat en bukett syrener som ger en underbar doft i hela lägenheten!

Det är så fint ute just nu; grönt och blommor som blommar - älskar´t!


Saknar friheten

Det blir ju inte direkt roligare att plugga när man tittar in på Hanna och Johns blogg. De verkar ha en så underbar vardag tillsammans, vara ute på resande fot och ta dagen som den kommer. Det var ungefär så vi levde när vi var ute och backpackade i Asien och på Nya Zeeland. Gud vad jag saknar det!






Bilder lånade från Hanna och John

Strategic pluggisch

Idag är jag bosatt i skolan, närmare bestämt i ett klassrum nere i D-huset. Tanken vara att jag, Jonas och hans kompisar skulle sitta tillsammans och plugga i Key-huset. Men när vi kom dit visade det sig att det inte fanns någon nätuppkoppling tillgänglig, så jag bestämde mig för att sitta i D istället. All by myself. Nu var jag tvungen att ta en liten paus kände jag, och då var ett blogginlägg passande. Dock hade jag ju inte så mycket intressant att komma med...

Men nu - back to studies


Fredagsnöje

Det är ju fredag och därför tycker jag att det är lämpligt att jag bjuder er på lite fredagsnöje...

Mando Diao är ju för härliga och den här låten passar mina öron som handen i handsken. Enjoy!




Lätt som en plätt!

Att lägga upp recept på bloggen verkar vara uppskattat och nu var det ett tag sen så jag tänkte bjuda på något gott idag. Det var igår vi lagade kassler- och broccoligratäng och det receptet tänkte jag dela med mig av. Det är en av favoriträtterna från mammas receptsamling och det var faktiskt första gången jag gjorde den själv. Riktigt gott och lätt som en plätt!

Tyvärr finns det inga angivna mått så jag försöker beskriva så gott jag kan. Man får liksom tänka lite logiskt och anpassa efter formen och antal portioner.

  1. Koka broccoli (så mycket som ryms på formens botten) i några minuter så att den blir mjuk. Smörj en ugnssäker form och lägg broccolin i botten på den.
  2. Strimla kasslern (600-700 gram) och lägg över broccolin.
  3. Fräs champinjoner (en burk) i lite smör och tillsätt sedan ca. 3 msk vetemjöl och blanda runt. Tillsätt 2-3 dl mjölk eller matlagningsgrädde (Alternativt, för att undvika mjölklumpar, kan man göra en mjölredning. 3 msk vetemjöl+ mjölk så att det blir en trögflytande redning, skakas i en shaker, tillsätts i champinjon- och mjölkblandningen)
  4. Låt champinjonstuvningen koka upp under omrörning tills den tjocknar.
  5. Häll över champinjonstuvningen över broccolin och kasslern.
  6. Täck gratängen med riven ost och sätt in i ugnen, 200 grader i 10 minuter.
  7. Serveras med kokt potatis.
Låt det smaka!

Chilly

Sitter och dricker te och tycker synd om mig själv... halsen gör ont och jag fryser som bara den. Ja, jag har nog fått en släng av den där sjukan som alla tycks ha haft de senaste veckorna, alternativt är drabbade av för tillfället. Jag kanske inte skulle ha tränat igår, det var därefter det bröt ut. Usch, jag har ju inte tid att vara sjuk. Förkylning kan jag väl leva med, men feber orkar jag bara inte med...

Idag har det varit i skolan hela dagen. Det kallas grupparbete. Men faktiskt så har vi kommit en bit på vägen och man börjar se ljuset i tunneln. Nu är det bara att börja plugga inför den där duggan också, vilket jag egentligen borde göra för stunden. Dock överväger jag också att ta en power-nap för att förhoppningsvis piggna till lite. Kan inte min feber blåsa bort?

Fin present

Inte för att jag fyller år eller av någon annan anledning skulle få presenter, men jag skulle hemskt gärna vilja ha ett namnhalsband á la Carrie i Sex And The City. Det kan jag verkligen rekommendera i presentväg, kanske till flickvännen eller en annan person som är värd att uppskattas...



















Jag vet att det finns att köpa på m925.
Någon som vet om det finns att köpa på fler ställen?


Det är mycket nu...

Hej!

Jag hinner inte skriva något längre inlägg idag eftersom det är mycket plugg som ska göras och dessutom ska jag skriva en krönika till Drömmen som ska in i veckan. Inledningsvis är veckorna väldigt hektiska i den här kursen så ni får ha överseende med att det inte blir så många inlägg från min del.

Idag har jag varit på "anställningsintervju", och då menar jag alltså ingen riktig sådan. Jag har nämligen varit på Deloitte och träffat en rekryteringsansvarig som intervjuade mig i syfte att få öva på situationen och få konstruktiv kritik. Det var svåra frågor, men det gick väldigt bra i alla fall! Hon hade inget direkt att anmärka på och berömde mitt CV. Det var väldigt givande kan jag lova, jag har varit på anställningsintervjuer förr, men inte blivit intervjuad av en person vars jobb är att rekrytera.

Väl hemma efter intervjun har det blivit plugg, dock inget effektivt sådant eftersom jag inte alls har haft någon motivation idag.. det har gått segt framåt. Jag funderar på att hoppa över morgondagens seminarium och istället sätta mig och skriva min krönika. Det är ju tusen gånger roligare än att läsa artiklar om styrsystem...

Hoppas ni har roligare saker för er än vad jag har en tisdagskväll som den här! Lyssna på lite Veronica Maggio kanske?

Gårdagens SOF

Hej hej! Jag tänkte bjuda på lite bilder från gårdagens festligheter. Det var en väldigt rolig dag med en bra kortege, fint väder, en riktigt trevlig förfest och därefter bra stämning i Folkets Park. Varsågoda:


Lithe Blås tog täten i kortegen


Kortegen gick från Trädgårdstorget till Folkets Park och varade i drygt två timmar


En annan orkester på besök i Linköping


Enligt mig det roligaste ekipaget - Super Mario


Eldsprutare


Här upträdde "Timbuktu" med "Det löser sig", för dem som inte kom in till konserten på Luciakraballen. Roligt!


Snygg orkester som, om jag inte minns fel, kom från Finland


Fortfarande kortege


Super Mario igen


Ishockeylaget , de åkte runt på inlines och spelade


Mange på cykel i kortegen


I-arnas bidrag, resort på Guantanamo. De dansade riktgt snyggt!


Jag och Maria i solen vid slutet av kortegen


Framåt kvällen åkte overallen på och vi hamnade i Ryd på förfest
Det bjöds på whiskey men tyvärr är jag ingen wiskeykännare...


I den snygga baren i korridorsköket bjöds det på Sambuca, riktgt gott!


Hur lik Peter Wahlbeck kan man vara? Galet!


Riktigt rolig förfest med trevliga killar


Sen var det dags att dra sig vidare till SOF-området i Folkets Park


Vi lyssnade när Lithe Blås spelade


Jonas lirade såklart banjo

Kvalitetstid

Idag var den första dagen på nästan hela veckan som Jonas och jag har kunnat umgås, eftersom det har varit SOF i fem hela dagar då han har varit upptagen. Dagen har varit lugn då jag inte var den piggaste tjejen på förmiddagen. Det har blivit lite avslappnande läsning i sängen och städning i lägenheten. Sedan gick vi en lite promenad och var även och handlade på Hemköp. Nu ikväll har vi tagit igen alla middagar vi har gått miste om den här veckan genom att laga plankstek. Vi tycker ju både mycket om att laga mat och jag ogillar verkligen att göra det själv, så jag har saknat min lille köksmästare de sensate dagarna. Det var väldigt gott med plankstek och nu är jag mätt som en jag vet inte vad. Jag undrar hur jag ska få i mig Ben & Jerrys Cookie Dough-glass? Jag får väl helt enkelt vänta en stund till.



Lugn fredag; laddar inför SOF


Fredagen börjar dra sig mot sitt slut och jag kan konstatera att skolveckan har gått lika fort som vanligt. Idag har jag varit i skolan mellan 10 och 16, sedan blev det träning; cycle 60, på Campushallen. När jag kom hem tog jag mig ett bad och sedan satt jag ute på balkongen och njöt av det fina vädret.


För tillfället sitter jag i soffan och zappar mellan Talang 2009 och Så Ska Det Låta. Talang är kul när det är någon som imponerar och är duktig, men annars är det mest slötittande kan jag tycka. Jag är mätt och belåten och har bestämt mig för att ha en lugn och skönt fredagskväll. Jonas brukar klaga på att jag äter dåligt när jag är ensam hemma (det är ju så tråkigt att laga mat själv!), men idag har jag allt stått i köket och kryddat färs och knogat deg. Det blev nämligen köttfärspaj med fetaostsås och sallad. Det blev riktigt gott, jag kan nog till och med säga att pajen kan konkurrera med tacopajen som ju faktiskt är en favorit här i huset.


Imorgon är det som sagt SOF för min del och jag är himla peppad! Ikväll har det hörts musik och stoj från området (Folkets Park) och det är sådant som gör mig festsugen ända ner i tårna. Morgondagens trevligheter inleds med kortege genom stan, vilket ska bli hur kul som helst! Det är en två timmar lång kortege som startar på Trädgårdstorget och beskådas av ungefär 60 000 personer. Efter kortegen ska jag förmodligen hem och göra mig iordning för kvällens festligheter. På kvällen blir det någon förfest och sedan ska vi ta oss till Folkets Park där allt händer. Det ska bli riktigt spännande med tanke på att jag inte har så stor koll på vad som egenligen kommer att hända, det här är ju ett studentarrangemang som är otroligt stort!

Nu ska jag fortsätta min fredagskväll.

Kram på er!

a monkey needs to dance, so do you

How many times do they have to tell you
 that it`s perfectly fine for you to dance
 around naked when you`re all by yourself

090514

Hej mina vänner!

Idag har det varit en helt vanlig dag, en dag med plugg, lite halvtaskigt väder men ändå helt okej. Inget speciellt liksom, inte bra, inte dålig. Dagen inleddes med att läsa Saabs årsredovisning. Om det var en trevlig läsning vet jag inte, men det behövde göras. Klockan 10 gick jag till skolan och mötte upp min projektgrupp, om ni inte hade listat ut det innan så kan jag tala om att vi gör ett projekt om Saab. Det blev strategier hit och dit, lunch, Porter, fika, seminarieförberedelser och företagsförvärv i en salig blandning. Jodå, lite fick vi gjort i alla fall, men jag är inget fan av Saab kan jag ju säga. Jag gillar dock Baljans fika; kaffe och klägg (kaka från Delicato eller annan sort) för endast 8 kronor. Studentfika.

Nu sitter jag här i min ensamhet och funderar på vad jag ska hitta på härnäst. Jonas är på fest, det är ju SOF, så han kommer nog inte hem förrän efter midnatt. Festligheterna drog igång igår och det innebär att han kommer att vara borta större delen av den här veckan. För min del blir det SOF på lördag, vilket jag ser fram emot. Vädret ser lovande ut enligt SMHI, det skulle vara uppskattat med solsken och lite värme.

Hoppas ni får en härlig torsdagsnatt!



Cause heaven ain't close in a place like this

Fin från G


Bild: Gina Tricot

Hittade denna fina tunika på Ginas web-shop idag. Undrar om den kan finnas ute i butik nu också? Det är fint med turkost till sommaren då man förhoppningsvis har lite mer brunbrända ben än i dagsläget.

Märks det på bloggen att jag har mycket att göra om dagarna? Dålig uppdatering, jag vet, men ni får ha överseende då plugget måste gå i första hand. Nu ska jag uppdatera mitt CV då jag ska "öva" att gå på anställningsintervju nästa vecka.

Tjiho så länge!

Helgens bravader

Hej och ursäkta för dåligt bloggande de senaste dagarna. Jag skyller på en fullspäckad helg och dåligt blogghumör. Ibland är det bara så; man har ingen inspiration och tycker inte man har något vettigt att skriva om.

I fredags var det Utekravall och kvällen inleddes med tacos hemma hos oss med Josse som gäst. Sedan tog vi oss vidare (i regnet) till en förfest i Ryd hos några av Jonas klasskompisar. Som tur var slutade det regna när det var dags att dra sig till UK, och kallt var det inte heller så jag blev nöjd. Väl på plats spleade Petter, och även om jag inte själv lyssnar på hans musik så var det riktigt härlig stämning! Josse och jag stod längst fram vid scenen och hade hur kul som helst! Vi dröjde kvar ett litet tag till på området och dansade till bra musik, därefter gick vi hem till oss och åt pommes och hamburgare. Vad gör man inte för att må bra dagen efter? Och visst gjorde jag det, visserligen låg jag kvar i sängen länge, men det är ju fullt normalt efter en utekväll.

Lördagskvällen spenderades hos Madde som hade födelsedagsfest med grillning och massor av lekar. Det var roligt, men aningen kyligt i blåsvädret. Tur i oturen kan man väl säga - blåst men i alla fall inget regn. Det blev ingen utgång för min del, jag är inte typen som kör två dagar i rad. Haha, jag börja nog bli gammal.

Under söndagen tog jag igen allt (eller det mesta) plugg jag hade bortprioriterat under de föregående dagarna. Jonas var hemma en sväng i Västervik för att lämna bilen där för besiktning (den gick igenom kan jag meddela), så jag hade inget roligare för mig än att plugga hela dagen lång.

Idag har en ny vecka med massor av plugg satt igång. I den här kursen, Strategi och Styrning, är det massor av olika teorier som ska läras in och dessutom ska vi göra ett stort projektarbete som vi har satt igång med idag. Med andra ord har jag att göra de här veckorna innan sommarlovet. Dagen har alltså spenderats i skolan och nu på eftermiddagen har vi handlat och lagat Marias goda kycklinggryta.

Nu blir det Lost. Trevlig kväll!

No time for studying

Gahh...  jag som skulle plugga nu på förmiddagen innan det är dags att gå till skolan vid kl 13. Nope, så duktig var ja inte. Istället blev det en lite sovmorgon, disk, tvätt och annat som måste göras. Ja, ja visst är det så; hushållssysslorna måste ju göras de också. Tyvärr.

Igår blev det ett litet inköp i form av jeansskjortan som jag pratade om i förra inlägget. Den var fin och jag är nöjd. Dessutom var den inte så fasligt dyr, endast 200 pix, det tycker jag den var värd. Det blev också tights och leggins, sådana där måste-ha saker. Men jag hade rabatt på H&M så där behövde jag inte lägga ut några pengar.



Ikväll är det dags för Utekravall. Att titta ut genom fönstert gör mig lite oroad då himlen börjar anta en gråaktig nyans, ajajaj. Jaja, förfesten blir inomhus och sedan, väl vid UK, får vi se till att ta plats under partytälten om himlen skulle öppna sig. Hur som hels är jag peppad! Yay!

Nu är det dags för lunch; jag tror det blir pastasallad med soltorkade tomater idag. Hoppas ni får en fin fredag gott folk!

Jeansskjorta

Ska spanas in på Gina Tricot imorgon. Kanske kan få följa med mig hem om den är snäll.


Regnet det bara öser ner

Hej på er!

Jag kom nyss hem från en paraplypromenad ute i blötan, iklädd min fina blåa jacka som jag inte använt innan. Jag älskar verkligen den blå färgen och modellen är också fin. Jag tyckte att den gjorde sig bra i regnrusket då materialet är prassligt och lite likt regnklädersmaterial, men ändå inte... Hur som helst, jag måste bara beklaga mig på det här tråkiga vädret! Fy och usch, det är blött överallt och så attans grått och trist. Jaja, det är inget att göra åt, tillbaka till promenaden. Jag kom alltså nyss hem efter att ha varit på skolan och lunchat med Jonas i restaurangen vid Zenit. Där bjöds det det grillspätt med rattatouille samt Parmesan-Dijonpotatis. Visst låter det gott? Det kan jag lovat att det var! Jag har inte ätit där innan, men det kommar jag nog att göra fler gånger för det var verkligen prisvärt. Det fanns dessutom salladsbuffé med en massa olika sallder och dressingar.

Jag har varit på lite halvtaskigt humör de senaste dagarna, jag kan dock inte riktigt sätta fingret på vad det är. Kan det vara så att det är vädergudarna som retas och gör mig tråkig? Vi säger så i alla fall; det är vädret som ställer till det. Jag hoppas verkligen att det blir bättre tills på fredag (jag syftar på vädret). På en utekravall ska det vara fint väder, det är ju liksom ganska avgörande när det är utomhus man ska vistas. Om det regnar som idag får man väl i värsta fall stå och mysa i partytälten.

Idag fick jag tag i en biljett till SOF! Jag blev himlans förvånad när det visade sig att de hade endagarsbiljetter kvar, då jag trodde de skulle vara slut för länge sen vid det här laget. Vilken tur att jag inte offrade natten till tisdagen i en kö i Colusseum för att få biljett. Det hade nog varit lite ångestframkallande att inse att man inte alls hade behövt att köa, jag tog alltså rätt beslut att sova hemma i sängen. Yay, jag slapp köa och ska ändå gå på SOF nästa lördag! För er som inte vet är SOF en StudentOrkesterFestival som arrangeras i Linköping varannat år. Det kommer studentorkestrar från hela Europa och detta innebär fest och spelningar i fem dagar (onsdag till söndag nästa vecka). Det är tydligen det största studentarrangemanget som finns i Sverige och det kommar att vara galet mycket människor i Linköping!



Blött, blött, blött och jag i den blå...

Nu ska jag fortsätta att plugga. Later.

090504

Humör:  Nja, det har varit lite upp och ner idag måste jag erkänna. Nu är det dock helt okej.
Gjort: Haft hela sex timmar med föreläsning! Som tur var föreläsaren bra och intressant att lyssna på. Efter skolan kom grabbgänget (Martin, Ola, Hellman, Anders) + Linn från viken hit på en kvällsfika och lite socialisering. Ikväll har jag deklarerat (har gjort det innan med det fick bli en liten ändring).
Planer: Härnäst är det dags att sova.
Ser på: Tro det eller ej med tidigare ikväll fastande jag faktiskt framför SVT24. Där gick det ett program där framtida (?) entreprenörer presenterade sina affärsidéer för investerare. Det var ganska roligt att se på!
Lyssnar på: Ayo Technology med Milow
Läser: Understanding Competitive Advantage och Om Jag Kunde Drömma
Dricker: Mjölk (Jonas fick typ 5 liter när han var på kosläpp i söndags)
Äter: Frusna vindruvor (tack för tipset Elin!)
Kläder: Lite av en ny favoritklädsel idag tror jag; svarta tights med dragkedjedetaljer och den nya blå-randiga tröjan.
Bästa: Jag känner liiite motvation inför kursen och den sista månaden i skolan, kursen verkar faktiskt intressant och väldigt nyttig.
Sämsta: Min ledighet är över och det kommer bli en hektisk sista månad med mycket plugg...
Önskar mig: Fint väder till Utekravallen på fredag.
Ser fram emot: Sommar!
Planer för imorgon: Möte med delar av Drömmenredaktionen, plugga och träna.

God natt mina vänner!

Söndagbestyr

Hej hej!

Jag sitter här och äter en sen lunch som består av äggröra och skivad avokado, mums. Söndagen har httills visat sig vara riktigt bra. Jag tror det beror på att jag är på bra humör och ser fram emot resten av dagen. På förmiddagen var jag ute på en runda i Rydsspåret, 5 km blev det och det gick riktigt bra! Efter den rundan kändes det som en nyttig lunch var på sin plats och därav blev det äggröra och avokado. Jag ska börja äta bra luncher har jag tänkt, såsom sallader och lite lättare alternativ som känns fräscha. Idag ska Jonas och jag till Tornby och handla (och jag ska shoppa liiite). Då ska jag köpa på mig lite nyttigheter såsom tonfisk, ruccola, avokado, makrill, frukt, frön och sådana grejer. Det blir nog kanon. För det första känns det fräscht att äta sallader och liknade såhär års, för det andra är det mycket lättare och tar mindre tid att tillaga.

Snart kommer Jonas hem, han har varit borta hela dagen med Lithe Blås. De har varit på kosläpp, hehe. Det var tydligen några bönder som de skulle spela för, dessutom ville bönderna att blåset själva skulle bli underhållna. De skulle få rida på kossor, häva mjölk och åka på flak och annat bonnigt. Säkert riktigt kul! Hur som helst, när han kommer hem så far vi som sagt till Tornby. Därefter ska jag träffa några ekonomflickor vid Hemköp där vi ska bunkra upp för filmkväll. Det blir ett bra avslut på min två-veckors-ledighet!

Fortsatt trevlig söndag!

Update: Det blev inget Tornby... klockan blev för mycket innan Jonas kom hem och mina planer sprack. Usch och fy, nu får jag gå här hemma och dra innan jag ska iväg. Aja, det får tas igen en dag i veckan istället. Nu får det bli en kopp kaffe så jag blir pigg och glad igen.

Dear diary...

Det finns så mycket man vill ha och behöver här i världen, det ena mer än det andra. Jag är som bekant en student, lever på CSN och får inte så många kronor i månaden. Trots det måste jag tillåta mig själva att shoppa lite då och då, det är ju något jag tycker om att göra och dessutom är jag i behov av saker (gränsen mellan ett behov och att vilja ha är hårfin). För tillfället finns det en hel radda av ting som skulle behöva inhandlas, som sagt den ena viktigare än den andra. Jag behöver:

* En vit transparent t-shirt
* Linnen i alla dess färger och former inför sommaren
* En ljusblå skjorta - vad är en blivande civilekonom utan en ljusblå skjorta?
* Skooor till sommaren med lagom klackhöjd för mig som är ovan
* En fransväska!
* Solbrillor - jag hittar inte mina gamla...
* Jeansshorts
* Fina vardagsklänningar
* Ringar, armband och halsband - kan man någonsin få för mycket av dessa ting?
* Badmintonracket - jag vill spela en gång i veckan och det passade bra in här bland alla kläder...
* Tights, tights och tights ----> tips på hållbara sådana, tack!

Oj, oj, oj... det kanske är tur att jag är snål (läs: ekonomisk) i sådana här lägen. Men faktiskt, ärligt talat, så behöver detta. Det känns lite som en bikt det här, en ångestframkallande sådan.

Oupps, jag glömde nämna att jag behöver (okej, vill ha) en bikini också...



Nu är det definitivt dags att sova. Natti.

TRIWA by TRITONI

Jag är lite sugen på en Tritoni-klocka. Gillar kombinationen av färger på de två längst ner bäst.


Vilken är finast?


Great Saturday!

Åhh idag har jag haft en underbar dag! Det känns bra att kunna njuta ordentligt av de sista lediga dagarna jag har, och ännu bättre känns det när vädret är som det är. Bättre väder kan man inte önska, det är verkligen på topp just nu!

Jonas och jag tog sovmorgon till halv 10 ungefär. Därefter gjorde vi iordning frukost och gick ut på gräsmattan utanför och åt i solen. Det bör man verkligen passa på att göra varje morgon när man har tid och solen skiner, det är ju så mycket godare att äta sin frukost utomhus i vackert väder! Vi tog med Schimpo också. Till en början verkade han vara väldigt rädd och vågade knappt röra sig, sedan övergick han till att försiktigt krypa fram och därefter började nervositeten släppa något då han höll sig nära oss men såg sig nyfiket omkring. Dock var han helt utslagen när han kom in igen, trött som ett litet barn.

Det blev lite mer chill i solen och läsning innan det var dags att åka ut till Jessica, Tommy och Arvid i Örtomta. Där blev det lek, grillning, lite vin och prat. Arvid, den lille grabben, han är ju så go'!. På något sätt är han lätt att komma nära och lära känna då han oftast är glad och nästan aldrig blyg. Ett riktigt litet charmtroll är vad han är!




Stor och mysig trädgård ute i Örtomta


Fint


Det blev lek i den nybyggda sandlådan. Det var roligare att förstöra än att bygga sandslott...


Det blev fotboll


... som sagt...


Farbror Jonas med lille Arvid


Grillning...mmm...


Vitlöksbröd, kött och potatissallad. Man blev mätt...


... och ännu mättare var man efter Oscarstårtan som Jonas och jag hade bakat


Som sagt; det har varit en riktigt härlig dag då jag verkligen har njutit av det fina vädret. Imorgon blir det en runda i Rydsspåret, läsning och förhoppningsvis en lika fin dag som idag. På kvällen kommer några tjejkompisar till mig på film- och myskväll. Trevlig värre!

Adiós!

Valborg

Jag lovade ju att berätta mer om valborg och även att lägga upp några bilder. Tyvärr blev det inte så många bra bilder men några kan jag ändå bjuda på.

Dagen inleddes med en s.k. spritvandring som tog sin början vid Trädgårdsföreningen. Vi blev indelade i lag om ca. sex personer och det var stationer såsom banga ballonger, krypa genom hål i nät, spela fotboll samt en snacksstation. Det var riktigt skoj och jag pangade både ballonger och gjorde mål i fotbollen. Dock var inte shotarna som bjöds på de godaste jag smakat...

Efter spritpromenaden hade de en spelning för SOF-byggarna. Jag och en annan tjej som heter Ylva fick vara med på den sista låten som dansare. Det var kul och jag tror faktiskt att det gick ganska bra ändå. Det var bara att kolla hur de andra gjorde och vifta med de där blå och gula pompomsen. Efter spelningen var det dags för sittning. Där blev det mat (kycklingpaj), sång, och dans.



1:a maj

Hej på er!

Idag är det första maj. Redan! Nu börjar man inse att det inte är långt kvar till sommaren. En kurs återstår och jag hoppas jag har tillräckligt med motivation för att fixa den också. Tyvärr börjar ju motivationen och disciplinen att tryta när solen bjuder på fina försommardagar. På tal om fint väder så hade vi tur med det under gårdagen när det var dags för det årliga valborgsfirandet. Jag vågade mig på att spendera dagen med Lithe Blås. Jag har hört vissa klagomål på att jag inte har visat mig under de två år som Jonas har spelat i orkestern så jag ansåg att det var på tiden nu.

Nu måste jag byta om inför träningen. Idag blir det body pump 30 minuter och därefter core. Jag berättar mer om gårdagen senare och kanske till och med att några bilder dyker upp. Later!


RSS 2.0