Tur i oturen

Min dag har varit lite upp och ner, men avslutningsvis himla trevlig. Nu sitter jag här i morgonrock och har just sett slutet av Idol.

Dagen började med att byggjobbarna kom och började riva vårt badrum, yay... Vi begav oss till skolan, jag pluggade lite för mig själv och sen hade jag en föreläsning. Efter det var det dags för lunchföreläsning med företaget Centigo. Sen direkt in på nästa, en fikaföreläsning med KPMG. Det är alltså Team-dagarna på Universitetet, vilket betyder att en massa företag kommer på besök under två dagar, deltar i en mässa, har föreläsningar och andra aktiviteter. Efter föreläsningarna gick vi runt på mässan och fastnade vid Ernst & Youngs monter där vi pratade revison, karriär, consulting och annat med killarna. Vi stod där rätt så länge, ställde frågor osv. och helt plötsligt plockade en av killarna fram fyra gultkuvert ur bröstfickan. Han bjöd in oss till mingelkväll med mat och vin på Platå till kvällen!

Jag är alltså ganska nyligen hemkommen från Platå. Vi kom dit, minglade, drack lite vin, åt buffé och pratade jobb och karriär med killarna och andra studenter. Väldigt trevligt, intressant och inte minst inspirerande! Dock var det nära att jag inte kom dit... Först när jag kom hem hade byggjobbarna bytt lås på vår dörr (satt dit någon kortläsare) så jag kunde inte komma in! Panik kan jag lova. Men så kom räddningen då en byggkille skulle hämta en nyckel hos en granne och kunde släppa in mig. Men det var inte slut där. Galet stressad då jag förlorat en massa tid skyndade jag till bussen. När vi hade åkt några kvarter slutade bussen fungera. Men turen kom igen då en buss på samma linje kom några minuter efter som vi kunde hoppa på. Tur i oturen flera gånger om liksom! Konstig, men bra dag.

En uppsats blev det visst. Men nu Mad Men.


True colours

Hösten är på ingång, det syns på fägerna som börjar dyka upp utanför fönstret. Väldigt fint. Hösten är en mysig tid ändå, dock ofta ganska kylig och man håller sig gärna inomhus med tända ljus och inburrad i en filt i soffan. Inte mig emot. Dagen idag har bjudit på ett ganska gråkallt väder, men på eftermiddagen när jag cyklade hem från skolan hade det ljusnat lite och solen tittade nästan fram.







Bilderna tog jag i fredags när jag tog en lite promenad i vårt nya område.

Nu blir det Mad Men och en bit mat.


En lugn men bra helg

Vi är nyss hemkomna från Tornby där vi har köpt lite nödvändigheter, bl.a. en skohylla, ett nyckelskåp, en dörrmatta, ett sidobord (förvaringsmöbel) till vardagsrummet och lite andra smågrejer. Som sagt, sakta men säker börjar vi komma iordning här hemma. Förövrigt har helgen varit lugn, jag har varit hemskt trött de senaste dagarna så jag var nog i behov av att vila upp mig lite. I fredags kväll åkte vi ut till Örtomta och hälsade på. De bjöd på grillat, rödvin och en god efterrätt och kaffe till Idol. Igår jobbade jag för första gången en lördag, det gick kalas. Man tackar inte nej till lördagsjobb för då är det dubbelt betalt, lagom lugnt, betald lunch och få arbetstimmar. Efter jobbet blev det Mad Men-maraton här hemma och så lagade vi plankstek  och drack vin på kvällen.







Bilder från i fredags.

Nu ska vi laga mat, kycklingtortillas blir det. Tjao!


100923

Heello! Jag har åkt på en jobbig förkylning så idag har jag varit allmänt trött och seg. Igår fick vi en hemtenta som ska vara inlämnad imorgon eftermiddag. Jag och min grupp satt i Eko-systemet hela dagen igår och blev klara med i princip hela tentan (vi har bara finslipat lite idag). Så himla bra vi är! Inte bara det att vi gjorde det snabbt, vi gjorde det bra också. Jag har hamnat i en väldigt bra grupp, vi är tre stycken som kompletterar varandra riktigt bra. Jag har alltså fått långhelg, fint. Men typiskt att jag ska bli sjuk då...

Ikväll har vi ätit tacos och sett på Idol, torsdagsmys. Men nu har Jonas åkt igen, jag ser inte mycket av honom nuförtiden. Är det inte i skolan han håller till så är det något styr med orkestern. Men jag hoppas på att vi får en mysig helg ihop i alla fall.



Ser ni vilken fin halsduk Natalie har hittat på H&M. Älskar färgerna! Jag vill ha en jag också.

3 days

Söndag, måndag och tisdag har visst hunnit passera sedan jag skrev sist. Ujuj, vad tiden går fort!

Lördagskvällen var himla trevlig med roligt folk hos Alma, en fin Oskar Linnros på scenen i Kårallen och härlig dans som fick avsluta kvällen. Söndagen bjöd på sovmorgon, fint väder, en cykeltur till stan, röstning, fika på Ciocolata och valvaka på kvällskvisten (förstår inte hur det gick till, SD in i riksdagen...). Igår hade jag en intensiv dag med tidig lektion och sen jobb hela dagen. Blev glad när jag kom hem och upptäckte att Jonas var hemma och hade lagat biffar (han skulle ha varit på rep med sitt band egentligen). Idag började jag klockan 8 med lektion. Satt sedan i biblioteket och pluggade innan Jonas och jag lunchade på Zenit. Sen har jag pysslat med måste-göra-grejer hemma och pluggat. Sådär, det var en snabbsummering av dagarna som gått. Nu: Halv Åtta Hos Mig och sen ska jag hämta en ny kompanjon på posten!



Bilder från söndagen



Linnros ikväll

Sitter här och laddar inför kvällen med Oskar Linnros från högtalarna. Jag ska ju få se honom i egen hög person ikväll! Har precis bestämt mig för vilka kläder jag ska ha och ska fixa hår och smink snart. Men det blir lite tacopaj i magen också innan jag ska iväg. Jag ska möta upp Josse och sen bär det vidare till Alma på förfest. Jag har varit lite småseg hela dagen, men nu börjar jag bli taggad för kvällen!





Paella

Idag har jag jobbat igen, ute i Tornby den här gången. Himla härligt gäng till arbetskamrater därute, jag trivs! När jag kom hem tog jag igen lite förlorad pluggtid innan Jonas kom hem och vi lagade mat. Vi kör med matlista och storhandlar en gång i veckan, det funkar jättebra. Dessutom har vi bestämt att vi ska göra något nytt varje vecka. Man har ju hur många kokböcker som helst som man knappt tittar i, men nu får vi använding av dem och hittar en massa nya recept. Idag gjorde vi paella för första gången, det blev gott!






100915

Idag är det en pluggdag för mig, men för tillfället tog jag en liten kaffepaus. Igår hade jag föreläsning på morgonen (snälla Josse fixade en biljett till Draget åt mig så köandet uteblev, tack igen!) och sedan cyklade jag vidare ner till stan och jobbet där jag sysselsatte mig resten av dagen. Sedan åkte vi till Tornby och veckohandlade och passade på att titta in på Hjärta Till Hjärta, en second hand butik. Jag köpte en röd kappa (oversize kavaj) för 60 kronor. Längtar tills jag kan använda den, men måste sy till den lite tror jag.

Förövrigt börjar vi sakta men säkert få ordning här i lyan. Men vi måste köpa en byrå för att få lite extra förvaring. Och såklart skulle det inte vara fel med lite andra nyinköp, men man kan ju inte skaffa allt på en gång.





Nu ska jag fortsätta läsa. Sen är det träningspremiär för den här terminen på Campushallen för min del. Freepower blir det!


Min måndag

Jag har haft en bra måndag. Det har pluggats och jag har varit i skolan på föreläsning. Sen åkte jag hemåt och möttes av en så mycket piggare kattunge. Så skönt för det har varit ett väldigt orosmoment de senaste dagarna. Det blev kaffe och lite läsning i kursboken innan Jonas kom hem. Sen lagade vi pasta med bacon- och champinjonsås. Gott och himla enkelt. Nu sitter jag här och har ett litet dilemma. Till helgen är det Dra´t i Spa´t - en årlig studentfest i dagarna två. Jag hade tänkt gå på lördagens fest då Oskar Linnros ska spela. Problemet ligger i att man måste köa tidigt på morgonen för att få biljett och jag har föreläsning klockan 8 och ska dessutom jobba därefter.



Satt ute i solen en stund, medan Kea fick prova på att gå ut lite


Sen kaffe och skattelagar


Och matlagning


Söndagsmiddag

Idag vaknade jag upp av att solen sken in genom fönstret. Sovmorgon, helg, solsken och att vakna bredvid den man tycker om - det är det bästa. Dock har vi det ganska trångt i sängen då Schimpo ligger vid fotänden, Kea bredvid eller mellan oss och sen får Jonas och jag dela på vad som blir över. Vi borde nog investera i en dubbelsäng.

Dagens middag stod Jonas för. Han gjorde stek med potatis och brunsås - riktig söndagsmiddag. Det var gott! Nu ska vi se lite Mad Men.




100911

Idag känns saker och ting lite bättre. Lillkatten är visserligen sjuk fortfarande, men jag tycker ändå hon verkar vara på bättringsvägen. Vi köpte "extra smakrik" mat hos veterinären så jag har suttit och matat henne med sked. Haha, en rätt så rolig syn, men då äter hon ju i alla fall. Annars idag har jag styrt en hel del hemma, ni vet tvätt, städ och småplockande. Sen åkte vi till Smarta Hem och valde kakel och klinkers till vårt badrum som snart ska renoveras. Kul att få välja själv, det blir nog fint!

Nu ikväll har vi lagat mat, ätit och börjat se på en ny serie. Mad Men. Jag har hört att den ska vara väldigt bra och jag gillade de två första avsitten.


Mad Men


Elände

Hej på er! Det var ett bra tag sedan jag visade mig här, men det har sina skäl. Den här veckan har gått riktigt fort, jag fattar inte att det är fredag kväll redan. Men veckan har varit ganska jobbig måste jag säga. Jag har jobbat, pluggat, sovit för lite, och inte nog med det. I onsdags blev en av våra katter i Västervik påkörd av en bil, hon som är Keas mamma faktiskt. Så himla tragiskt när det händer. Igår morse när vi vaknade var dessutom Kea dålig. Hon åt inte på hela dagen igår och inte heller imorse ville hon ha mat. Hon bara sover. Så idag på förmiddagen åkte vi till veterinären. Det visade sig att hon hade feber och förmodligen har hon fått något virus eller bakterier. Nu blir det medicin för henne, stackaren! Jag hoppas hon frisknar till snart.




Nu blir det räkfrossa. Och det är helg. Alltid något.


En liten en

Idag ska den här tjejen följa med mig hem till Linköping. Hon kommer nog att sakna brorsan, de håller ihop jämt. Hoppas hon har lika roligt med Schimpo.









Söndagen

Gårkvällen var jättetrevlig, vi var ju som sagt på Viskväll på Stadt. Ninas (släkt i släkten) pojkvän, Jocke Nilsson, går på Visskolan och han var en av de som uppträdde. Han var verkligen hur duktig som helst. Det var lite Winnerbäck över hans text och musik, och sen hade han sådär härlig röst. Och vet ni vad?! Nina fick gå upp och sjunga en duett med honom. Hon har en underbar röst, och det var så kul att hon vågade gå upp!

Söndagen har varit helmysig, och mer trevligheter blir det. Jag har varit på promenad, bakat morotskaka, ätit kräftsoppa, fikat på Tofvehults café och pluggat litegranna. Det sistnämnda ska jag försöka ta tag i lite mer nu. Sedan framåt kvällen ska jag iväg till Micha där det blir en fika med tjejerna.










Nu, någon timmes plugg. Tjing!



Kängor





















De här kängorna ser helt perfekta ut, precis vad jag är ute efter. Måste jag ta en titt på någon dag!


Lite sleten

Nu är det helg så jag kan pusta ut lite. Jag har varit så himla trött de senaste dagarna, den här veckan har tärt på mig. Sena kvällar, tidiga morgnar, plugg, lägenheten och jobb. Jag har inte hunnit med så mycket annat. I torsdags var jag dock på NH, där vi åt mat och körde quiz, med Josse och ett gäng från hennes klass. Vi vann inte, men kul var det och jag lär nog hamna där fler torsdagar.

Idag har vi varit på dop för min kusin Felix i Norrköping. Efter själva cermonin fick vi doplunch och efterrätt. Sedan åkte jag med till Västervik där jag ska spendera resten av helgen.


Igårkväll kom Jennie förbi hemma hos oss. Vi lagade pizza och såg på fotbollen.










Bilder från dopet idag. Elin läste en fin dikt och var så duktig så!


Ikväll blir det viskväll på Stadt med mamma, Monica och Nina. Imorgon kväll ska jag träffa Matilda och Micha, och på måndag ska jag tacka av mina gamla kollegor på banken. Tänkte bjuda på något smarrigt. Sen ska jag hinna med att plugga lite mellan varven också. Men nu blir det lite kräftor innan vi ska iväg!



RSS 2.0