Vår "lilla jul"

I måndags träffades vi tjejer hos Matilda för att traditionsenligt fira "lilla jul" tillsammans. Vi lagade fläskfilé och klyftpotatis, åt, delade ut fina klappar till varandra, fikade och hade det mysigt. Jag fick träffa lilla Agnes för första gången. Hon var såklart jättesöt och verkar vara en snäll tjej! Jag fick Michas klapp (vi köper en julklapp var och lottar vem som får av vem) som var en mjuk och skön poncho som jag just nu sitter och myser i.












Imorgon vankas nyårsafton och jag förstår nog inte riktigt att det här året snart är över. Galet fort det har gått!
Trevlig kväll!


Haircut

Jag har klippt mig kort igen! Här ser ni en skymt av det ;)




Nu ska vi sätta igång och laga mat. Vi har bjudit hit Jonas mormor, som fyller år idag, på middag. Jonas bror och hans barn kommer också hit och firar henne lite.


Juldagen

Det är väldigt sällan julfirandet tar slut på julafton i vår släkt. På juldagen var det dags igen, denna gång hos farmor och Bosse. De bjud på jättegod mat och det blev julklappasutdelning och tomte.


Min kusin Felix och min faster Zandra


Moa och Adam så söta så


Min kusin Filippa och farmor


Albin


Elin och Gabbe


Filippa hjälpte tomten med julklappasutdelningen :)


På juldagskvällen var tanken att det skulle bli utgång med Josse och Matilda. Vi var först hos Lovisa där det var lite förfest. Sedan gick vi ner Palladium och stod i kö i nästan en timme innan vi gav upp. Våra fötter höll på att förfrysa så vi kände att det inte var värt att köa längre. Istället blev det hämtmat på Corner och uppvärmning under en filt i Matildas soffa. Så kan det gå!


Doppareda'n!

Och så kom självaste julafton. Jag vaknade upp hemma hos Jonas, sedan åkte vi hem till mig där det blev grötlunch och julmys. Senare på eftermiddagen gick vi till min morbror och hans familj där det blev julmat och lite frågespel.











Dan före doppareda'n

Här är jag igen, bättre sent än aldrig kan man väl säga. Jag har inte haft möjlighet att lägga upp några bilder de senaste dagarna för jag har varit hos Jonas en del och dessutom haft annat för mig. Tiden springer ju iväg!

Jag tänkte visa några mysiga bilder från julhelgen så här kommer de första från dan före doppareda'n när vi firade med Jonas familj.


Lilly var finklädd






Ser ni datorn, och Jonas mamma som pratar med den, i bakgrunden? Där hade vi Jennie uppkopplad eftersom hon inte kom hem med flyget från London. Hon fick vara med på sätt och vis i alla fall :)


Leon, lite blyg för tomten :)



Juletider

God Jul! Ville bara säga det, för mer tid till bloggen har jag inte förrän efter jul. Om några timmar ska vi till farmor och Bosse för att fira jul och framåt kvällen blir det utgång med tjejerna! Kram

101220

Idag har det jobbats hela dagen ute i Tornby. Det är faktiskt ganska skönt att slippa tänka på plugg för ett tag. Dock upptäckte jag hur himla trött man är efter en intensiv dag på jobbet (julstressen kommer såklart till banken också). Det finns som bekant för- och nackdelar med allt. Imorgon ska de sista julklapparna inhandlas och sen ska jag jobba på eftermiddagen.


En bild från november, lite mindre snö då...

Ikväll bakade vi vaniljfudge, spännande att se hur de blir (de måste ju stelna ordentligt innan de ska ätas), men det ser lovande ut! Om de blir bra kan jag ju bjuda på receptet.

Nu är det läggdags, sov gott!



Fjärde advent

Det fjärde ljuset brinner och julafton närmar sig med stormsteg. Utanför snöar det som bara den, mysigt! Det är ju inte så svårt att få julstämning i kroppen i alla fall. Vi tänkte ta oss lite adventsfika nu med glögg och lussebulle. Det är en lugn och skön söndag hos oss.




Jonas tentapluggar inför veckans kommande tentor. Men det är väl sådär lätt när Kea ockuperar han böcker... Gullunge!





Glad fjärde advent!

Luciafesten

Bättre sent än aldrig, här kommer några snyggingar på bild från förfesten hemma hos mig innan luciafesten förra lördagen!





'




Sist en bild på Therese som släpande hem en gran från festen mitt i natten!

Det var en rolig kväll!

Jullov!

Imorse var det tentadags klockan 8, men nu är jag hemkommen och har äntligen fått lov! Jag har verkligen haft fullt upp sedan jag började skolan i slutet av augusti, vilket iofs beror på att jag har kombinerat plugg och jobb. Dessutom tog flytten upp mycket tid och energi, det är inte det lättaste att flytta till mindre lägenhet kan jag konstatera. Men jag är jätteglad att jag har fått mina två jobb, jag trivs kanonbra på både ställena och har träffat många härliga människor! Dessutom trivs vi riktigt bra här ute i Lambohov och i lägenheten. Vad jag ville komma till är att jag nu känner mig välförtjänt av lite ledighet! Men först blir det lite jobb i början av nästa vecka.

Förresten var Wallmans show kanonbra igår! Hade med mig kameran, men så visade det sig att batterierna var döda så det blev inga bilder. Men galet bra show kan jag lova, tillslut stod hela publiken upp och sjöng/dansade med. Det var nog det jag behövde innan en tenta morgonen därpå, haha!

101217

God morgon! Uppe med tuppen, ska snart ge mig iväg till skolan. Det är mycket nu. Plugg, plugg och åter plugg kan man säga. Men snart är det jullov! Imorgon närmare bestämt och då är tanken att jag ska titta in här lite oftare.


Från söndagspromenaden. Verkar bli en vit ju i år, underbart!

Ikväll ska jag på Wallmans Salonger med jobbet! Först blir det lite glögg hos Maria och sen ner till Konsert & Kongress för mat och underhållning. Trevligt!


Helgen över

Hej mina fina! Den här helgen gick fort. Jag har hunnit med det mesta, förutom att plugga... I lördags jobbade jag i några timmar, sedan blev det effektivt julklappshandlande innan jag tog bussen hem. Skönt att vara igång ordentligt, nu känns det mycket bättre. Jag gjorde mig iordning och gick sedan och mötte upp några kompisar vid pizzerian i Lambohov. Vi hämtade hem pizza och började kvällen hemma hos mig. Gott med pizza och trevligt sällskap! Lite senare åkte vi till Kårallen där det vankades luciafest som Jonas varit med och anordnat. Det blev bland annat dans runt granen, luciatåg och uppträdande av Lithe-Blås. Bästa grejen på festen var nog ändå Jonas band och harakirin (live-kareoke), han var så duktig min Jonas!

Igår tillät jag mig lite sovmorgon såklart. Sen tog vi en promenad och jag sorterade en massa bilder. Nu har jag snart haft min systemkamera i ett år och många fina bilder har det blivit. Måste framkalla! Vi lagade spagetti och köttfärssås. Sedan kom Annica till mig för att plugga lite sådär på kvällskvisten. Jag bjöd på lite glögg och lussebulle.


Jag i lördags, ska lägga upp fler från helgen bilder en annan gång

Glad lucia!

Tjejkväll

I lördags var Josse hos mig på kvällen. Vi lagade jättegod mat och tittade på bl.a. Så mycket bättre. Det ska bli supermysigt i jul när vi är samlade alla fyra tjejer. Vi ska som vanligt fira lilla jul tillsammans. Då får jag träffa Michas lilla tjej Agnes också. Längtar!




Nu är det visst läggdags! Kram på er



Glöggpaus

Idag har det pluggats hela dagen. På förmiddagen var jag i skolan på föreläsning och nu i eftermiddag har jag suttit hemma. Det har gått förvånansvärt bra att plugga hemma idag, känner mig rätt så effektiv. Nu tog jag mig dock en liten paus med glögg och lussekatt. Mmm.




Jonas har labb så han kommer hem lite senare idag så jag kan ju lika gärna plugga lite mer när jag ändå är igång. Sedan ska vi laga mat och så hade jag tänkt att fixa lite med julklappar. Måste ta tag i det!

Trevlig torsdagskväll :)

Måndagsmiddag

Idag har jag varit i skolan hela dagen. Det kommer att vara intensivt nu de två kommande veckorna. Men sen får man pusta ut lite under julledigheten, härligt! Efter skolan lagade Jonas och jag mat hemma. Idag blev det ett nytt recept; fylld italiensk fläskfilé med potatisgratäng (färdig sådan dock), sallad och rödvinssås. Måndagsmat, javisst haha! Det var kanongott!



Ugnen ska sättas på 175 grader. Sedan ska fläskfilén snittas och bankas ut. Som fyllning lade vi i strimlade soltorkade tomater, 125 gram mozzarellaost och basilika. När filén är fylld ska den rullas ihop och bindas med steksnöre. Lite salt och peppar och därefter ska den brynas ordentligt i olivolja och smör. In i ugnen i ca. 20 minuter. Ta ut fläskfilén och låt den stå och vila under foliepapper i 10 minuter. Sedan är det bara att skära upp den i skivor och servera med vad man nu vill ha till.


Rekommenderas verkligen!


Andra advent

Det andra ljuset brinner och det är inte alls så långt kvar till julafton. Längtar massor!



Idag blir det plugg hemma innan det är dags för träning med Josse. Det blir body pump så att musklerna får sig en omgång. Härligt.

Glad andra advent!


Vinterpromenad

Tidigare idag gick Jonas och jag en promenad i det fina vintervädret. Jag älskar det, det är så vitt och fint ute just nu!










Nu ska jag läsa lite!


Fredagsmyset

Hej på er! I onsdags och torsdags jobbade jag. Sedan igår hade jag en föreläsning i skolan och därefter lunchade jag, Alma och Jonas på Golfrestaurangen. Vi blev kvar där ända till halv tre för vi hade det så trevligt! Sedan på kvällen blev det hemmamys med varm smörgåstårta framför Idol. Lite synd att Olle åkte ut, jag tyckte att det skulle vara han och Jay i finalen.







Ikväll kommer Josse hit för Jonas är iväg på julbord med orkestern. Vi ska laga lite god mat och se på tv. Mysigt!


Black-silver globe


Ytterligare en sak som kan läggas till önskelistan, som Jonas och jag önskar oss tillsammans!



Tjusig, ellerhur!?

Just den här fanns på bluebox.se, men har även sett på Gallerix om jag inte missminner mig.


101201

Första december, vad tiden går fort! Jag har nog aldrig känt att jag haft så lite tid som jag gör nu, jag önskar liksom att dygnet hade fler timmar. Det är så mycket jag vill göra, så många jag vill träffa och sen borde jag ju plugga lite mer (såklart), men tiden räcker inte till. Ledsamt. Jag längtar verkligen till julen och att få träffa familjen och vännerna i Västervik. Få vara ledig och bara umgås med dem man tycker om. Det är inte långt dit, men det är mycket som ska göras innan dess.





Idag har jag jobbat hela dagen. Roligt att jobba, men väl hemma var jag helt slut. Ikväll har jag ätit god mat som Jonas hade fixat tills jag kom hem och vi har sett på Dexter. Imorgon blir det skola på förmiddagen och sedan jobb igen. Undrar om det ska bli lika kallt imorgon, nu visar termometern -19 grader. Imorse var det nästan -25 grader. Det är helt galet!

Godnatt på er!


RSS 2.0