Lovely weekend

Nu är arbetsveckan igång, liksom semestertiderna. Halva gänget på jobbet har nämligen gått på semester, turisterna börjar strömma på och det är fullt upp på jobbet. Jag har inte haft en lugn stund idag, phhu! Dessutom väntar en rolig vecka med en hel del planer redan nu.

Äntligen känner jag att sommaren är här, jag har inte riktigt tagit in det förrän i helgen. Jag tog första doppet i havet och hade världens skönaste helg. Inledde den med en fin midsommar och fortsatte ute vid sommarstugan på Norra Malmö. Jonas, jag och Jennie åkte ut dit i lördags eftermiddag. På kvällen gick vi bort till min morbrors stuga där det blev grillning, kubbspel, pilkastning och Uno. På söndagen blev det både morgondopp och solbad på vårt badberg, så himla härligt!

















Midsommarafton

Min midsommar har varit helt underbar! Det var länge sedan vi hade så fint väder den här helgen och jag har njutit till fullo av det. Vi började midsommarafton ute vid stugan där det blev en traditionell sillunch med familjen och släkten. Framåt eftermiddagen tog vi båten in till fastlandet och vidare med bilen till Bergebo. Det är verkligen det perfekta stället för midsommarfirande, så himla mysigt! Vi styrde med mat och åt hela sex rätter; gubbröra, skagentoast, grillad kyckling med fransk potatissallad, rabarberpaj, jordgubbstårta och avslutningsvis ost och kex. Det blev nubbe och snapsvisor, tal för varje rätt, sång, bastubad och dans. Vi kom hem på morgonkvisten då vi fick vänta på taxi hur länge som helst, men det var det värt för jag hade en riktigt trevlig kväll!


















Midsommarplaner

Hej på er! Vad fint väder vi verkar få till helgen, så himla härligt, nu till midsommar och allt! Vi ska ut till Bergebo där vi spenderade förra midsommar. Där blir det massor av god mat och bastubad. Perfekt midsommarfirande. Dessutom blir det lunch med sill och potatis ute vid stugan lite tidigare på dagen. Det hör ju liksom till att vara där ute, i alla fall en stund, på midsommar. Idag efter jobbet köpte jag en fin klänning på Åhlens som jag ska ha imorgon.

Den här arbetsveckan har gått fort, det gör faktiskt skillnad med fyra arbetsdagar istället för fem. Idag blev det lunch med Josse på Café Kannan. Vi satt på deras uteservering och hade det skönt i solen. Man måste ju passa på att sitta ute vid alla tillfällen som ges.

Ikväll blir det lite förberedelser av mat och sånt inför morgondagen.



Glad midsommar om vi inte hörs innan dess!

Fyra små ungar

I tisdags kväll föddes fyra små kattungar hemma hos oss. Hur gulligt? Jonas och jag funderar på att skaffa en liten kompanjon till Schimpo, han skulle nog gilla att ha någon att leka med om dagarna. Vi får se om någon av de fyra får flytta upp till Linköping. Har man en katt kan man väl lika gärna ha två? Jag gillar ju de små liven.




Check me out!

Ett nytt lack vid namnet Check me out har flyttat in i mitt badrumsskåp. Tycker färgen var riktigt tjusig! Det kommer från H&M och kostade 39,50 kronor. Jag tycker faktiskt att den här varianten av H&M:s lack sitter riktigt bra och är desssutom lättmålat.





En fullspäckad helg

Jag har knappt haft en ledig stund den här helgen, full rulle hela tiden. Men skoj har det varit och trevlig har jag haft. I fredags var det förberedelser och studentfirande hela dagen lång. Det var fyra år sedan min studentdag och jag minns den som igår, blev aningen nostalgisk där i fredags! På lördagen blev det såklart prinsessbröllop på tv (såå fint och romantiskt!), promenad in till stan, glass, 50-årsfirande av chefen och en mysig kväll i Matildas tv-soffa. Idag tog jag, mamma och Jonas en tur till Linköping och Ikea för att köpa grejer till vårt nya kök. Ikväll gav jag mig ut i joggingspåret och sitter nu här vid datorn och tar igen det jag inte har hunnit med i helgen.

Här är några bilder från studenten. Jag var såklart mest hemma då brorsan hade bjudning där, men var också en sväng förbi hos Jennie.







Nu läggdags, måste ladda upp batterierna med lite sömn inför arbetsveckan.

H&M News



Jag beställde lite nyheter från H&M idag. Det blev bland annat halsbandet ovan som jag har gillat sedan jag såg det första gången. Dessutom klickade jag hem den fina byxdressen! Jag kan tyvärr inte visa den för den blev visst slutsåld under dagen. Fyndande också en cardigan och sängkläder på rean.

Nu ska jag sova. Nattinatt!


100617

God kväll på er! Tycker det är dags för lite uppdatering här. Tiden rinner ur mina fingrar och jag hinner inte riktigt med allt jag vill göra. Nu när sommaren är här vill jag sitta på uteserveringar på kvällarna, äta glass i hamnen, picknicka på klipporna vid vattnet, bada, sola och bara njuta av livet. Jag har inte hunnit med mycket av det där än, men sen har ju inte vädret varit det bästa heller. Förrän idag, riktig sommarvärme. Tyvärr var det jobb som gällde för min del. Efter långdagen på jobbet åkte jag hem och tog en joggingtur med Dica. Riktigt skönt. Sen har jag styrt lite här hemma, vi har ju en student som ska firas här imorgon.

Förövrigt den här veckan har jag bakat rabarber- och hallonpaj och fikat med ett härligt tjejgäng, handlat studentpresenter, grillat och umgåtts med Jonas. Bjuder på några bilder.







Imorgon har jag tagit ledigt, det är mycket styr inför bjudningen hemma hos oss. Både min bror och Jonas syster tar studenten så vi har fullt upp!



Lördag och söndag

Helgen var fort över och nu börjar även måndagen att lida mot sitt slut. Jag har ganska fullt upp för närvarande och då blir bloggen lite lidande. Ikväll har jag tränat core och cykelpass på träningsvärk1 och sen åkte jag hem och styrde i vårt nya kök. Det börjar faktiskt bli färdigt, så himla skönt! Lagom till studenten och allt, tur det.

Här är ett utplock av bilder från helgens aktiviteter.




I lördags kväll träffade jag Lina och hennes två kompisar. Vi drack lite vin hemma hos Anna-Carin, mötte upp Jonas på Palladium, drack varsin god somrig drink och avslutade kvällen med lite dans. Jag och Jonas åkte hem tidigt, men det var en riktigt trevlig kväll med tjejerna!






Söndagen blev en heldag i Jonas sällskap. På förmiddagen var vädret ganska bra, bara lite blåsigt, så vi satte oss nere vid Lögarbergen och delade på en kebabrulle till lunch. Jag njöt av solen de stunder den var framme och läste i min bok. Kvällen spenderades sedan hemma hos Jonas där vi grillade och myste i tv-soffan. Jag testade Ben&Jerrys nya glass, men hade nog lite för höga förväntningar så jag blev besviken.

Ny arbetsdag imorgon så nu är det sovdags. Tjing!


Helgen är här

Äntligen lördag och helg! Jag började dagen med en joggingtur innan frukost. Dock var jag helt energilös så jag kom fram till att för mig är det nog bättre att få något i magen innan jag ger mig ut och springer. Nu sitter jag här och irriterar mig på mitt öra, jag fick lock i det efter duschen. Haha, hoppas det släpper.

Igår kväll träffade jag Matilda, Josse och Micha (och Botvid såklart) hemma hos Matilda. Vi lagade en färgglad lyxsallad med gott bröd och vin till. Vi hade en jättemysig kväll!






Visst är det härligt att sommaren är här. Den kommer innebära många kvällar som gårdagen med vänner och bekanta. Love it!


100609

Onsdag och halva arbetsveckan är gången. Jag ser fram emot de kommande dagarna och helgen, har en hel del att längta till. Igår kom Josefine till viken så nu är alla mina flickor i samma stad över sommaren. Ikväll ska vi ses och ta en fika eller glass. Sedan blir det ännu mer tjejhäng på fredag kväll då vi ska fixa lite god mat och så. Mys! På fredag kväll kommer Jonas hem från resan med orkestern så på lördag eller söndag tar han sommarlov och kommer till Västervik. Vore toppen om vädergudarna kunde ge oss lite mer sol och värme nu också!


Bonnbacken

Idag efter jobbet följde jag med mamma och Elin ut till Bonnbacken för lite grillning. Vi grillade hamburgare och korv och Elin var till och med i och badade. Jag har lite smått ångest för att jag inte har tagit årets första dopp än, jag har liksom alltid varit modig på den fronten. Men det kommer förhoppningsvis snart, jag har faktsikt hört att det ska bli fint väder nästa vecka igen.






Jag är på lite halvdåligt humör idag och vill bara gå och lägga mig och läsa min bok tills jag somnar. Jag tror det får bli kvällens plan.


Beautifully

Halsbandet från Fashion Against Aids ser helt fantastiskt fint ut! Såg det på Sannas blogg igår och det ser ju ännu finare ut i verkligheten än på H&M:s onlineshop. Vill ha det hur mycket som helst ju!


Bild lånad från Sanna

100607

Igår kväll var jag som sagt på bio med tjejerna. Det var typ vi tre och ett tjejgäng till på hela bion, hehe. Jag gillade faktiskt filmen! Den skiljde sig från den första och var väldigt rolig. Jag kan hålla med om att den inte hade en så stark handling, men jag tycker det var annat som vägde upp. Den var charmig på sitt sätt.

Idag blev det core och ett riktigt tufft cykelpass på Träningsvärk1. Det var en instruktör som jag inte har haft förut och han körde mycket stående och tempo så jag blev hur svettig som helst. Dock blev jag ännu blötare när jag cyklade hem i spöregn... vädret gjorde verkligen en helvänding över natten.

Nu var visst klockan läggdags igen. Sov gott!

I mammas garderob

Jag hittade ett par söta denimtygskor i mammas skosamling häromdagen. Tror jag gillar dem. Kan nog blir fina till en enkel sommaroutfit med shorts och linne.




Ute i solen

Dagen har spenderats i solen. Skönt. Bäst att passa på när det fina vädret är här och man är ledig. Tittade just på prognosen för den kommande veckan och det ser ut som det blir mest mulet och regnskurar.



Nu ska jag göra mig iordning för biokväll med tjejerna. Kul med SATC igen!




Nationaldagen

Hej hej! Även söndagen bjuder på finfint väder, härligt när det är nationaldag och allt. Jag har legat ute i en solstol med en bok nu på förmiddagen, sedan tog jag en cykeltur in till stan och uträttade några ärenden åt pappa. Vi får se om jag orkar ta en springtur sen, skulle behöva det egentligen, men just nu är det nog lite för varmt. Sedan ikväll blir det Sex And The City 2 med tjejerna!

Gårkvällen var väldigt trevlig hos Malin. Det blev rosé, kex, ost, frukt, godis, massor av prat och skatt med tre härliga tjejer. Vi gick till Sahara en kort sväng och hälsade på lite folk som var ute. Underbart med sommar och utekvällar. Så fort värmen kommer fylls uteserveringarna med folk och Västervik lever upp.


Utsikten från Malins lägenhet








Nu ska jag ut i solen igen!



Skön lördag

Vädret blev bättre, molnen försvann och solen värmde hela dagen. Härligt! Jag har haft världens lugnaste lördag då jag mestadels har legat på altanen och läst en bok i solen. Gjorde lite snabba ärenden i stan och lagade mat till mig själv, mycket mer än så har inte hänt. Nu ska jag straxt bege mig in till stan och Malins lägenhet för att dricka rosévin, äta ost och kex och njuta av kvällen med trevlig sällskap. Tjing!

100305

Hej lördag! Sitter här och tycker lite synd om mig själv. Varför kan inte vädret vara på topp när jag är ledig? Jag har inte fått chansen att sola någon gång än, och idag är himlen täckt av tunna moln så det verkar inte blir mycket solande idag heller. Hoppas det spricker upp senare! Förra året hade jag till och med badat vid det här laget, jag tror bestämt att sommaren kom tidigare då. Hur som helst är det underbart att se blommande jordgubbsplantor i landet, blommor och bin i äppleträden, färger, grönska och att känna alla härliga dofter omkring en.





Än så länge vet jag inte riktigt vad lördagen bjuder på. Till kvällen blir det förmodligen ost- och vinkväll med Malin och en kompis till henne. Trevligt!



Fredag kväll

Ikväll spenderar jag kvällen hemma ensam. Egentligen skulle lillasyster och jag ha fredagsmys, men hon blev bjuden på grillfest hos en kompis och övergav mig. Men hon kommer hem om en liten stund så då ska vi ta en promenad med Dica.

Efter jobbet satte jag mig i solen och bara njöt med en kaffekopp i handen. Sedan tog jag en springtur i spåret som var riktigt härlig. Perfekt att börja helgen med en joggingtur, det får en på så mycket bättre humör. Hemma igen hoppade jag in i duschen och fixade sedan lite nyttig fredagsmat. Det blev färska räkor, sallad, melon, vindruvor och vitlöksbröd, mums!




Glad fortsättning på fredagskvällen och början på helgen! Tjing!


Kvällspromenad

Jag, mamma och Elin (och tusentals mygg, grrr) gick en härlig kvällpromenad med Dica förut. Höll på att bli galen på alla mygg, de var överallt och det kliade på hela mig när jag kom hem. Kameran fick följa med och jag fotade lite.









Nu är det visst läggdags för mig. Fredag imorgon, hey vad veckan gick fort, det gillas! God natt fina ni!



100603

Juni kom med sommaren, äntligen! Synd att man ska behöva jobba dagar som dessa. Idag är det dessutom långdag på jobbet, men jag får passa på att njuta av värmen en kortis på lunchen. Imorse blev det frukost utomhus, det var varmt redan då och man måste ta tillvara på alla soltillfällen som ges. Ikväll efter jobbet är det jag som drar på mig löparskorna och kör min runda i spåret. Igår körde jag box/core med Malin på Träningsvärk1. Har saknat att träna med henne så det var riktigt kul att få boxas lite nu när hon är hemma.


Dagens första mål


Nu har Jonas gett sig iväg på sin resa med orkestern. Igår kväll satte de sig i bussen och första stoppet blir någonstans i Tyskland, sedan stannar de på olika ställen i Europa och blir borta i ca. tio dagar. Känns lite tomt utan honom trots att jag har vant mig vid att inte träffa honom på vardagarna, men nu är han ju så långt borta liksom.

Hoppas ni får en skön torsdag, ut och njut av det fina vädret ni som kan (själv håller jag tummarna för att helgen blir lika fin)!

We Are The People


Empire of the Sun - We Are The People

Ibland hittar man låtar som man fastnar för direkt, första gången man hör dem. Det här är en sådan, så skön att lyssna på liksom!

Fyra år

Vi står i köket och tillreder kvällens middag med varsitt glas vitt vin och lite nötter som tilltugg. Det blir risotto med soltorkade tomater, lax och sallad till det. Imorgon har vi fyra år tillsammans så vi firar dagen innan eftersom jag ska tillbaka till Västervik och Jonas ska på tour med sin orkester imorgon.



Nu är det dags att äta!


I've bought some new things

Nu är blazern i min ägo, sprang och köpte den idag för jag kunde inte sluta tänka på den. Haha, lite sorgligt men sant. Men hur som helst vet jag att den kommer användas flitigt. Här är de andra sakerna jag fick med mig hem från stan igår. Junishoppingen är nog avklarad för min del...


Acne-kopior från Nilsson Shoes. Har verkligen letat efter ett par liknande boots hela vintern/våren så jag behövde inte överväga köpet så länge


Tight kjol med veckade detaljer från H&M


Röd klänning från Myrorna, gillar den röda färgen massor!



Blazer

Något som jag inte köpte, men gillade hur mycket som helst, var den här blazern från Monki. 400 kronor, beige, tunn och skön, perfekt till sommaren. Varför fick inte den följa med mig hem? Tror den skulle bli väldigt användbar. Hmm, gillar den massor ju.



Gårdagens

Morgon! Sitter här med min kaffe latte och surar över det tråkiga vädret. Jonas och jag hade planer på att åka ut till Bergs slussar för att ligga och njuta i solen. Men vi får komma på något annat att göra.

Bjuder på några bilder från igår.



Jonas hade ärenden på skolan, jag satt ute i solen och väntade


Promenad till stan


Skoförälskelse



Paj och baugette på uteserveringen


Testade ett nytt recept - rotfruksgratäng, och gjorde kycklingschnitzel till det


Avslutade kvällen med lite gottis till det sista avsnittet av Lost


Jag shoppade lite på stan, visar er lite senare! Tjing!



RSS 2.0