Festsugen

Tjenare!

Vad gör ni såhär på lördagskvällen? Själv sitter jag hemma framför tv:n och är himla festsugen! Jag vill klä mig i en snygg outfit, ge mig ut i partynatten och dansa loss! Det är så typiskt att det där festsuget kommer de kvällar då man har bestämt sig för att stanna hemma och ta det lugnt. Igår hade jag chansen att gå ut, men kände inte för det... och självklart kommer festsuget idag istället. Jaja, det kommer fler tillfällen.



Jag vill dansa i den här outfiten!


Hoppas ni har en roligt kväll i alla fall! Jag fortsätter väl att sitta här och äta mina frusna vindruvor framför tv:n.

xoxo

Fredagsmys

Hej hej!

Ikväll blev det hemmakväll med Jonas. Vi har lagat supergod mat, suttit framför tv:n, sett Lost och ätit min goda cheesecake.

Här är receptet på maten vi gjorde:

Fläskfilé med ädelost

ca 500 g fläskfilé
1 ädelost
1 burk cremé fraiche paprika och chili

Skiva fläskfilén. Stek i olja. Krydda med salt och peppar. Smörj en ungsäker form. Bred ut cremé fraiche och lägg fläskfilén ovanpå. Skiva tunna skivor ädelost och lägg den på fläskfilén. Grädda i ugn 200° ca 20-30 min eller tills osten fått en fin färg.

Vi åt det tillsammans med klyftpotatis, rotfrukter och sallad. Det var otroligt gott och så himla lätt! Testa!





Nu ska jag knapra vidare på mina pistagenötter och se på Monster (en animeserie som Jonas har fått mig att titta på). Trevlig kväll!

Kram kram

High heeled shoes




Se vilka snyggingar till skor! Det första paret är från H&M:s webshop, de andra från La Redoute. Jag har dock ett problem. Jag som inte är speciellt van vid högklackat kanske inte ska ge mig in på en 12-centimeters-historia... De från H&M har en klack på 11,5 cm, medan paret från La redoute inte är mycket sämre med sina 10 cm. Jag skulle gärna vilja vandra runt i dessa, men frågan är om jag verkligen ska ge mig in på det. Varför inte en klack på sisådär 7 cm? Vad tror ni, ska jag chansa?

Ciao

Nattuggla


Hej! Sover ni?
Jag är fortfarande uppe, jag har blivit en riktig nattmänniska. Det är fjärde kvällen i rad jag går och lägger mig alldeles för sent. Jag får skylla på att jag är stundent... Men visst är det trevligt med kvällar; det blir lite tv, läsning, blogguppdatering, serier och annat mys. Ikväll är Jonas på styrelsemöte och tydligen har de någon duskussion som drar ut på tiden så han meddelade nyss att han blir sen. Då kan ju jag lika gärna vänta på pojken min.

Idag har jag haft föreläsning och kursutvärdering i skolan. Sedan har det blivit en del plugg hemma och därefter träning med Josse. Vi var på body combat, vilket är ett gruppträningspass med influenser från  kampsporter som karate, kickboxning, taekwondo, tai chi, kung fu och muay thai. Man är i rörelse under princip hela passet och det känns som riktigt bra träning, och dessutom är det himla roligt! En träningsform som jag verkligen kan rekommendera!



Jag måste erkänna att jag har blivit väldigt bloggberoende, det är en hel del tid jag lägger ner på att läsa en massa bloggar! Man hittar fler och fler varje dag och det är så trevligt att läsa om vad folk har för sig och att få en massa inspiration. Den här bloggvärlden känns näst intill oändlig och det finns ju så många bra bloggar därute!

Igår beställde jag Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer. Jag har läst väldigt många bra recensioner om den boken så jag vill gärna läsa den själv. Jag har inte sett filmen än heller, planen är att göra det efter att jag har läst boken. Någon som har läst den? Jag hoppas den dyker upp med posten snart så jag kan sätta igång med den!




Nu är det ändå kanske dags för mig att sova. Imorgon är det fredag! Det gillas!
Kram och god natt!



090128


Humör: Helt okej!
Gjort: Pluggat - skrivit om uppleveler inför vårt marknadsföringsprojekt, läst, pratat med faster Zandra i telefon, handlat.
Planer: Laga mat (tacos hoppas jag på), se på Made in Sweden.
Ser på: Dataskärmen för tillfället, sen förflyttar jag mig till tv:n.
Lyssnar på: Spotify, egen spellista. Just nu 18 Karat Gold med Johnossi.
Läser: Seminarieboken
Dricker: Brämhults juice med jordgubb och lime - gott!
Äter: Special-K
Kläder: Mjukisbyxor, en ljusrosa t-shirt med tryck och lång kofta.
Bästa: Jag har lyckats skriva klart uppgiften som ska lämnas in imorgon. Ska bara finslipas lite.
Sämsta: Dagen har varit seg och jag har varit oeffektiv.
Önskar mig: En systemkamera
Ser fram emot: Gå på bio med Jonas när vi får tid för det inom de närmasta dagarna.
Planer för imorgon: Föreläsning, kursutvärdering, plugg, träna body combat med Josse.

Roligare än så blir det inte idag...


Hallprojektet


Hej igen!

Nu har det blivit lite mer fix, bl.a. skohyllan och ett draperi. Här kommer bilderna på vår nya fina hall!







Hallprojektet är finito, och vi är faktiskt riktigt nöjda! Good work there!

Nu är det läggdags! God natt vänner!

Städ, styr och inredning


Phuu... nu har jag äntligen satt mig ner med lite kaffe, skorpor och en muffins. Jag har varit uppe sedan klockan 06.45 och inte haft en lugn stund sedan dess. På förmiddagen hade vi en fyra timmars föreläsning med Parment i marknadsföringen. Det var faktiskt intressant och jag tycker om hans sätt att föreläsa, trots att han pratar i 110 ibland. Han har humor, kan sitt ämne och dessutom är han av den något yngre generationen bland föreläsarna.

Fyra timmar gick fort och jag åkte hem och åt lunch. Sedan satte Jonas och jag igång och städade. Efter målningen i hallen blev det rätt så skitigt och dessutom var det grejer utspridda över hela lägenheten så det fanns behov av en riktig städdag. Och som ni vet; när jag städar så kan jag inte låta bli att lägga ner min själ i det för att få allt kliniskt rent. Det är ju visserligen bra det, att man får allt gjort på en gång och att det blir rent och fint, men det tar också mycket tid! Jag hade ju tänkt plugga idag... Det var en god tanke, men tyvärr blev det inte så mycket mer än just en tanke. Istället tog jag en runda med dammsugaren, moppade golvet, sorterade tidningar och reklam mm, fixade nya gardiner i sovrummet, tvättade badrummet, torkade och dammade, inredde med lite ljus och gjorde det hemtrevligt. Resultatet blev riktigt bra och nu sitter jag här och är rätt så trötter.



I min nya favorittröja sitter jag och tar det lugnt med lite fika.




Fina tavlor i sovrummet med motiv av en blomma som Jennie fotograferat. Hallen har blivit vit med väggdekoration i form av bambuträd. Lägenheten är upplyst med ljuslyktor och det har blivit riktigt mysigt!


Trevlig kväll!







Me like
















Fina underkläder i "mormorsmodell" från Lindex In the Between Collection. (Bilder från Lindex shop online)


Det är mycket man vill ha här i världen...



Måndagsbak


Att baka en grå dag som den här är perfekt sysselsättning. Det blev choklad- och nötmuffins.

Choklad- och nötmuffins

2-3 dl fullkornsmjöl av dinkel
1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
1 dl hackad mandel
1-2 msk flytande honung
2 tsk bikarbonat
5 msk grovhackad mörk choklad, minst 72% kakaohalt
1/2 dl rapsolja
2 dl naturell lättyoghurt vanilj
2 stora mogna bananer
1 uppvispat ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan under omrörning honung, rapsolja, vaniljyoghurt, mosad banan, mörk hackad choklad och det uppvispade ägget. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.


Mest bara nyttigheter, hoppas de smakar gott också!


Ät och njut!
Kram kram


Shopping mot tråkväder


Fy vilket tråkigt väder det är idag, och har varit de senaste dagarna också för den delen. Imorse var det ingen sovmorgon för min del, klockan 8.00 vi satte igång med två nya kurser. Den här gången är det Marknadsföring och Företagsekonomisk Metod som gäller. Idag hade vi alltså introduktion till kurserna; vi fick träffa examinatorerna, gå igenom kursuppläggen och bilda projektgrupper. Jag ser faktiskt fram emot kurserna trots att det verkar vara mycket att göra. Det är vår första marknadsföringskurs, och det skiljer sig rätt mycket från de kurser vi tidigare har läst. Företagsekonomisk metod handlar om att lära sig hantera samhällsvetenskapliga undersökningar, skriva och formuera sig akademiskt och att presentera sina studier. För första gången läser jag två kurser parallellt, det blir spännande!

Igår blev vi klara med målningen i hallen. Det blev ett bra resultat (jag kan visa bilder senare när vi har fått lite bättre ordning). Jag har anammat en bra idé när det gäller skohylla (har hittat den på en tjejs blogg). Man tar en hylla med fack och ställer upp- och ner och vips har man en perfekt skohylla! Vi råkar ju som tur ha en sån där hylla med fack i köket som jag aldrig riktigt har tyckt att den passar in där, så nu får vi bättre användning för den i hallen.

Igå blev det shopping på Ikanohuset med Jonas och Jennie. När jag var yngre var jag väldigt återhållsam, ekonomisk (snål?), när det gällde pengar. Jag hade en liten bok där jag skrev upp hur mycket penar jag hade på konton, i plånboken, i fonder, i kassaskrinet osv. Jag var pedantisk och hade stenkoll på min ekonomi, jag var sparsam och tänkte på hur mycket jag spenderade varje månad. Duktig med andra ord. Idag är jag mindre ekonomisk, i alla fall när det gäller att shoppa kläder. Egentligen borde jag väl hålla igen lite, jag är ju trots allt student. Men men, det är ju så roligt med nya kläder!



Det blev en randig tröja på Kappahl, en lila t-shirt på Gina och ett par jeansleggings på Vila.


Jennie på besök över helgen

Nu har jag tänkt baka lite. Sedan ska Jonas och jag iväg på boxpass på Campushallen!

Hej då på er!

God morgon världen!


Den här helgen har jag unnat mig sovmorgon både lördag och söndag, vilket har varit himla skönt. Jag gillar verkligen helger då man kan leva som att man faktiskt har just helg - ta sovmorgon, äta en lyxig frukost och ta dagen som den kommer. Visserligen försöker jag ta minst en helt pluggfri dag varje helg, man måste tillåta sig själv att vara ledig då och då.



  
Frukost med te och rostat bröd iklädd min härliga kimino.

Igår blev det målning i hallen i tonerna till b.la. Mando Diaos härliga Dance with somebody. Jag tror vi kör på samma spår idag. Själva målningen går ganska fort och är rätt så rolig, det är förarbetet med maskering mm. som inte är lika tillfredsställande.

Igår kväll blev det ingen After-skifest på NH för min del, vi spenderade istället kvällen ute i Örtomta med Jessica, Tommy, Arvid och Jennie. Det blev mat och prat och min goda cheesecake till efterrätt. Arvid har på bara en månad blivit stora pojken och pratar som bara den! Det låter som att han säger hela meningar, dock hör man inte vad det är han försöker säga. Det är himla gulligt!

Nu måste jag hjälpa Jonas ute i hallen!

Kram kram

Gratiskläder


Jag sitter och slösurfar lite och upptäckte den här sidan som verkar himla bra! Du tjänar ihop poäng genom att gå in på hemsidor, värva vänner eller utnyttja erbjudanden. När du samlat ihop 400 poäng får du presentkort på H&M, Gina Tricot eller JC. Det verkar dessutom vara väldigt lätt att skrapa ihop de där poängen, och det är gratis till 100%.

Bli medlem i GratisKläder.se genom att gå in på länken nedan.

http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=153914



Helg!


Hej mina bloggvänner!

Tentan är gjord och äntligen är jag ledig några dagar! Underbart! I veckan har det varit mycket plugg, och varje gång jag har tillåtit mig själv att göra något annat så har ångesten kommit smygandes. Jag vet, jag ska inte ha så stor press på mig själv och allt det där, men eftersom jag var sjuk i helgen och inte kunde plugga då, har allt blivit så stressigt. Tro det eller ej, men tentan kändes faktiskt bättre än vad jag hade trott att den skulle göra, hoppet om att ha klarat den finns i alla fall någonstans inom mig.

Min helg kommer att vara fullspäckad. Vi ska måla om hallen, ett projekt som har fått vänta på att tentor som skulle göras blev gjorda. Jennie kommer och hälsar på imorgon för att sova över natt hos oss, och eventuellt ska vi en sväng till Jessica, Tommy och Arvid ute i Örtomta imorgon kväll. Om det inte blir besök i Örtomta blir det fest på NH med Hanna, Elin, Maria mfl, det återstår att se hur lördagskvällen utvecklar sig. Sen har jag dessutom massor av smågrejer att styra med; jag ska fixa ansökan om utlandsstudier (om jag orkar ge mig in i den djungeln), ta igen all träning som jag har lagt åt sidan för studierna och så ska jag försöka hinna med att bara njuta av min lediga helg!

Trevlig fredag!

Omstyling

Nu har jag suttit och försökt få min blogg att se lite snyggare ut, jag tänkte ge den min egna stil. Men det är inte lätt alla gånger, vi får se vad det blir av det. Jag hittade i alla fall en rolig grej man kunde göra: slideshows.



 

Vi hörs senare!

Pussen


Clementin-time och postorder

Nu var det paus i pluggandet och jag sitter och äter clementin, jag har sagt det förr och jag säger det igen: det är gott med clementin. Idag är det tentaplugg som gäller för hela slanten. Jag har fått stressa mig igenom det lite känner jag, eftersom jag var sjuk i helgen och inte hade någon ork att plugga då. Men men, imorgon kl. 8.00 gäller det, håll tummarna för mig!

Jag ska beställa lite grejer från H&M idag tänkte jag, det var visst 10% medlemsrabatt så då kan jag ju lika gärna passa på.


Fina ballerinas från H&M, vet dock inte vilken färg jag ska välja...



Sen har jag hittat en fin jacka på Ellos, i en underbar blå färg.
Frågan är om jag verkligen ska beställa därifrån med...



Nu får pausen vara över, den var trevlig så länge den varade.
Bye bye!






Återfunnen snygging

Hej hej!

Idag har jag strosat runt såhär:



Den svarta tröjan med guldknapparna har en lite rolig histora med sig. Det var i höstas, jag skulle ut och frågade Elin, min lillasyster, om hon hade någon svart kofta jag kunde låna. Jag hade inte några stora förhoppningar på att få ett jakande svar då hon är 9 år gammal och har en något mindre storlek än vad jag har. Snäll som hon är gick hon i alla fall och letade i sin garderob och kom tillbaka med tre koftor, varav en av dem var denna fina. Det visade sig att den har varit min en gång i tiden, och ännu längre tillbaka Zandras (min faster). Om jag inte minns helt fel så hade jag den i min utklädningslåda, haha. Jag testade den och den var ju alldeles lagom, precis vad jag letade efter för kvällen!  För att förtydliga, Elin använder den inte, så därför tog jag den till min egna garderob. Tack Elin!

Idag har det varit mycket plugg såklart, tentan närmar sig med stormsteg och jag känner en lätt tentaånges. Men men, den här gången får det verkligen gå som det går. Blir det en omtenta så blir det. Jag har gjort vad jag har kunnat.

När Jonas kom hem från skolan lagade vi en currywok (kyckling, kokosmjölk och wokgrönsaker) med ris, det blev verkligen kanongott! Jag fick härliga Thailand-vibbar av den! För att dela med mig av dem avslutar vi med dessa underbara bilder!




Jag längtar tillbaka....

Inne i begreppsvärlden

Nettomarginal, synlig soliditet, RÖK-styrning, skuldsättningsgrad... räntabilitet på eget kapital, nettonuvärde, internränta... annuitetsmetoden, vinsprocent, ABC-analys, DuPont-modellen... Economic Value Added, JEK, kapitalomsättningsgastighet...
Gissa vad jag sysslar med... Just det, jag tentapluggar. Idag har jag ramlat in i en begreppsvärld som svämmar över. Det är mycket man ska lära sig, och examinatorn tycks ha en förkärlek till begrepp, så jag satsar på att lära mig dem till 110%. Jag hoppas jag lyckas.



Det blir allt för idag. Trevlig kväll!
Kram kam

Effektiv studietid

Jag kom upp som jag skulle imorse (nästan i alla fall) och fick därmed lite "extra" tid till studierna. Om man sen kan kalla det effektiv studietid är en annan sak... Det var väldigt påfrestande att se Jonas ligga kvar i sängen och sova gott, ett par gånger var jag tvungen att krypa ner hos honom och mysa lite. Det är tufft med tidiga morgnar. Jag måste bli bättre på att gå upp tidigt!

Förmiddagen ägnades åt lite ärenden på stan, sen blev det Californication (=beroendeframkallande serie) och lunch. Därefter var det återigen dags att dyka ner i böckerna. Medan jag satt och pluggade tog sig de två herrarna i huset en eftermiddagstupplur.
Jonas laddar upp inför första skoldagen, medan Schimpo gör vad han gör bäst - sover i konstiga ställningar.

Oj vad klockan är mycket, dagen har flugit iväg och jag har massor att göra! Dags att vara lite effektiv!

xoxo

Uppe med tuppen imorgon?


Jag sa precis till Jonas att jag ska försöka gå upp klockan 6.00 imorgon för att hinna plugga lite innan jag har några ärenden på stan vid 9.20. Han sa då att chansen att jag ska komma upp så pass tidigt är ungefär lika stor som att han skulle äta upp vår krukväxt och tycka det var gott... Var det en utmaning tro? Jag ska allt visa honom att jag KAN komma upp så tidigt, det är bara att bestämma sig och att kliva upp ur sängen då klockan ringer. Inget snoozande imorgon alltså.

Jag har inte hunnit boka in mig på Campushallen inför nästa vecka, det får bli imorgon. Förövrigt så tycker jag att veckan, när det gäller träning och hälsotänk, har fungerat bra (med undantag från magsjukan).


Det har blivit cycle, couscous, krav maga, te, avokado-och makrillssmörgås och annat hälsofrämjande. Duktigt, duktigt, fortsätt så!

Jag tycker faktiskt att det är riktigt kul att äta nyttigt och träna bra, på den fronten är jag motiverad som bara den. Hoppas det håller i sig!

Nu är det dags att sova om jag nu ska orka upp tidigt imorgon.
God natt gott folk!




Ingen energi

Nu har turen kommit till mig, jag som trodde att jag skulle slippa när det hade gått hela tre dagar sen Jonas blev sjuk, men tji fick jag. Igår kväll började jag känna mig lite lustig, jag trodde jag behövde frisk luft och gick en promenad. Sen var det dags att äta mat, men jag hade ingen matlust... och kunde konstatera att Jonas hade smittat mig. Jag tror dock att jag har fått det rätt så lindrigt, det var mest sent igår kväll jag mådde illa, frös något fruktansvärt och var helt utan energi. Imorse kunde jag äta frukost, det blev en banan och filmjölk (bäst att ta det försiktigt). Jag mår hyfsat bra, men är lite öm i magen och har inte mycket energi. Jag hoppas det går över snart. Ikväll skulle jag ha åkt till Madde och haft filmkväll med tjejerna. Jag får se hur jag mår, det hade varit trevligt. Men för deras skull kanske jag ska hålla mig hemma.

Nu ska jag försöka plugga lite, vi får se om jag har energi nog att göra det.

Trevlig söndag!





Friday I'm In Love



Fredag idag, helg imorgon; visst är det underbart! Som sagt hade jag inget schemalagt i skolan idag och jag har därför suttit hemma och pluggat. Jag fick dock inte så mycket gjort som jag hade tänkt, men lite är bättre än inget alls. På eftermiddagen var det dags för träning. Då jag inte hade så mycket "afro power" i kroppen så fick det bli cycle. Trots att det var ett tungt pass var det roligt. Det är så skönt att ta ut sig ordentligt under ett träningspass!

Ikväll gjorde vi Club Sandwich. Jonas, stackaren, har fortafarande ingen matlust och åt knappt upp det han hade på tallriken (hoppas du frisknar till snart älskling!). Vi såg på Let´s Dance och sedan Californication på datorn. Det är en galen serie, men riktigt komisk!




Nu dags att sova. Sov gott!

Torsdagens bestyr

Hej hej!

Jag tänkte meddela att vi fortfarande lever här i huset, magsjuka eller ej. Jonas har mått bättre under dagen, men såklart varit utan ork och matlust. Själv känner jag inget av eländet och hoppas på att jag slipper göra det under de kommande dagarna också.

På förmiddagen hade vi den sista föreläsningen i den här kursen. Det känns bra att den snart är slut, men mindre bra att den avslutas med en tenta om en vecka, som bekant är inte motivationen på topp. Idag efter skolan blev det ett avsnitt av Californication innan jag satte mig och pluggade lite. Även att det blev en del plugg idag har jag lite ångest över att jag borde ha pluggat mer. Imorgon är jag ledig från skolan, men då måste jag verkligen ta tag i plugget!

Studierna kräver en gnutta disciplin


När Maritha kom hem tog vi en sväng till Ikanohuset. Jag hittade några basplagg på Gina Tricot för en billig penning; en svart transparent t-shirt och en blå tunika. Sedan blev det faktiskt pizza då ingen hade ork att laga mat och det kändes smidigt att hämta upp på vägen hem.

Idag har jag "fuskat" med träningen eftersom jag behövde prioritera plugget istället och var dessutom hemma och pysslade om min lille sjukling. Imorgon är Afro Power Dance inbokat på Campushallen, jag funderar dock på att köra ett cycle60-pass istället. Träning blir det oavsett.

Det var det det. Vi hörs förhoppningsvis under morgondagen.

/T

No no no!

Det är illa ställt här i huset, vi har flugit på maginfluensa (vinterkräksjukan?), eller rättare sagt Jonas har gjort det. Han började må illa igårkväll och har sedan spytt under natten. Han har kanske sovit en timme allt som allt och jag har också sovit riktigt dåligt. Jag lider med stackaren. Jag undrar vad jag har att vänta...? Jag vill inte.

Nu är det dags att göra sig redo för ännu en föreläsning; fyra långa timmar har jag framför mig. Hoppas ni får en bra dag, jag har dock inga stora förhoppningar på dagen. Jag känner mig väldigt trött och skulle helst av allt bara vilja stanna hemma.

xo

Omotiverad

Usch vad sur jag blir på mig själv när jag inte pluggar! Idag fastnade jag vid datorn och tittade på kort istället. Nödvändigt... eller inte. Men en anledning kan vara att min motivation = noll inför den här kursen. Vår föreläsare/examinator är världens mest opedagogiska människa och får allt han försöker lära ut att verka 1000 gånger rörigare än vad det är. Egentligen gillar jag den här typen av kurser, jag trodde det var lite min grej, men den här känner jag starkt obehag för. Om jag kuggar den här tentan är det faktiskt inte mitt fel, allvarligt talat.

Jonas mamma är här på besök och vi har suttit och druckit lite kaffe och pratat en hel del.  Kanske att jag tittar in här lite senare ikväll, annars blir det imorgon. Nu är det dags att laga mat.

Kramar

Ny dag och nya tag!

God morgon!

Jag började dagen med en härlig frukost! Det blev en jordgubbssmoothie, kaffe och en macka med ruccola och ost. Jag har en känsla av att min stavmixer kommer att bli användbar, i alla fall så länge jag är svag för fruktsmoothies.


God frukost med älskling i morgonfrilla


Jag ska snart ge mig iväg till skolan. Vi har en lektion på hela fyra timmar, vilket känns lite halvsegt, men det är bara att bita i det sura äpplet och ge sig dit.

Hoppas ni får en fin dag!



090112

God kväll gott folk!

Idag har det varit full rulle hela dagen. Jag hade tänkt plugga på förmiddagen, men fick ett av mina "städryck" och satte igång med disken och lite annat stök som behövdes. Efter lunch tog vi Campusbussen till Norrköping där det blev fika hos min faster, Zandra. Hon och Patrik fick ju en liten tjej i november som det var dags att träffa på! Hon var så söt så, som alla små bäbisar är! Man blir lika fascinerad varje gång man inser hur små de faktiskt är!



Tillökning i kusinskaran - lilla Filippa!


Hemkomna efter en trevlig Norrköpingsvistelse blev det mat och sen var det dags för Krav Maga. Jag hade inte så stora förväntningar, utan följde mest med som sällskap till Jonas. Men det var faktiskt riktigt roligt, något jag skulle kunna tänka mig att fortsätta med. Det är inte direkt någon kampsport, men en person som inte vet skulle logiskt sett kalla det för just kampsport. Mer korrekt är det ett modernt självförsvarssystem utvecklat för verkligenheten som den ser ut idag. I början kan jag tänka mig att det blir mycket fokus på tekniken, men när man har lärt sig grunderna blir det nog verkligen roligt och dessutom ansträngande. Vid sidan av träningsaspekten kan man ha i åtanke att det också är väldigt nyttigt att kunna försvara sig själv. Fram till den 28 januari är det gratis (två gånger) att gå på prova-på-träningar. Om det är någon som är intresserad - hör av dig, vi ska nog dit nästa måndag också!

Jag såg nyss den nya serien Lipstick Jungle, har man sett Sex And The City och gillade den så bör man nog ta en titt på den här också. Den är ju nämligen skriven av självaste Candace Bushnell som också ligger bakom SATC. Måndagar kl. 21.00 på tv3, jag ska ge den några gånger så får vi se hur den utvecklas. En annan serie som jag inte har följt, men har planer på att börja titta på, är Californication som är en sexkomediserie med Arkiv X-stjärnan David Duchovny. När jag ändå är igång kan jag ju ta Weeds och Entourage som är andra serier jag gärna skulle vilja se. Jag skulle behöva mer fritid...

xoxo




Träningsschema

Snart är helgen slut igen, det går alldeles för fort enligt min mening. Men jag ska väl inta klaga som bara har tre grejer i skolan nästa vecka; en lektion och två föreläsningar (som är tre respektive fyra timmar långa). Det börjar närma sig tenta, vilket brukar innebära ett glesare schema.

Kommande veckas träning är inplanerad. Imorgon ska jag följa med Jonas på Krav Maga som är en en typ av kampsport som inriktar sig på självförsvar. Så mycket mer vet jag inte, men det ska bli spännande att testa. På tisdag blir det coreboll följt av lite konditionsträning på löpbandet. På torsdag hinns ingen träning med på kvällen så jag hoppas på att hinna iväg till gymmet antingen på morgonen eller efter skolan. På fredagseftermiddagen blir det Afro Power Dance. Det blir en aktiv vecka med andra ord. Helgträningen är ännu inte bokningsbar så det återstår att se om det blir någon träning då.

Nu ska jag sätta mig och plugga lite tänkte jag, måste kolla igenom några uppgifter inför lektionen på tisdag.

Hoppas ni får en mysig söndagskväll!
Kramar

Helg

Jag gillar verkligen helg, det är så skönt att veta att man är ledig och kan ta dagen som den kommer. Jag tycker det vore en bra idé att göra helgen längre och arbetsveckan kortare, alternativt kortare arbetsdagar. När man börjar fundera kring detta så inser man hur stor del av sitt liv man egentligen jobbar (och pluggar). Tänkt åtta timmar om dagen fem dagar i veckan under ett år - det är 2080 timmar om året. Under det antal år man jobbar, kanske 40 år i snitt, blir det 83200 timmars arbetstid under en livstid. Det är faktiskt ganska många timmar det. Jag hoppas verkligen man får ett arbete som man trivs med, det ska vara roligt att gå till jobbet! Men hur mycket man än tycker om sitt jobb så tror jag att fritiden och helgen alltid kommer att vara väldigt uppskattad.

Idag började vi dagen med ett svettigt pass på Campushallen. Även om jag inte alls är motiverad att ge mig iväg och träna så ger jag verkligen allt när jag väl är där, då kommer motivationen smygandes. För Jonas del blir det mest styrketräning när han är på gymmet, medan jag försöker kombinera både styrka och kondition. Först blir det uppvärmning i den där "skidmaskinen", sen styrketräning i maskinerna och efter det brukar jag springa på löpbandet. Det känns som ganska bra träning. Nästa vecka ska jag dock boka in mig på en del pass är tanken.

Efter träningen satte vi oss tillsammans med Emil i skolan. Det blev lite plugg gjort, men jag kände mig inte alls speciellt effektiv. Det är verkligen så att man har vissa dagar då man är mer skärpt än andra dagar. Igår var en sådan dag. Jag hann med en hel del av det jag hade tänkt och dessutom fattade jag vad jag höll på med, mestadels i alla fall. Det kom en liten aha-upplevelse kan jag nästan påstå.

Ikväll åt vi makrillsrullar och sen blev det Gino som dessert. Det föll mig i smaken då jag åt det hos Matilda och John på nyårsafton. Man river vit choklad över frukter och bär (vi hade banan, kiwi och hallon) och gratinerar det i ugnen och äter det sedan till vaniljglass. Det är smarrigt!


Gino som dessert på lördagskvällen


Fortsatt trevlig helg!





Into The Wild

God afton!

Ikväll har Jonas och jag haft filmkväll, vi såg en film vid namn "Into The Wild". Det är en sann historia om en kille som överger sitt bekväma liv och ger sig ut i världen på egen hand. Han möter intressanta människor, ställs inför utmaningar och får uppleva en fantastisk natur och en tillvaro långt ifrån den materiella värld han flydde från. Det är en stark film som verkligen berör.



Rekommenderas starkt - se den om du inte har gjort det redan!

Det är en ny dag imorgon, dags att sova. God natt!

Rolig grej


Det här kortet som jag har lagt upp här på bloggen har Jonas vänner haft lite roligt åt. De kopplade ihop det med ett mer eller mindre känt inslag i Saturday Night Live med b.la. Justin Timberlake.



Ta en titt på:

http://www.youtube.com/Dick In A Box


Det var lite roligt tycker jag!

Morgontrött

God morgon!

Idag gick jag upp kl 07.30 med planen att hinna plugga lite innan föreläsningen börjar kl. 10.00. Det var jobbigt kan jag lova! Jag har blivit så galet morgontrött sedan jag började på universitetet. Innan har jag tänkt mig själv som en sk. morgonmänniska, men nu kan jag snopet konstatera att jag har övergått till att bli en kvällsmänniska. Jag tror att det är en livsstil att vara student; det blir ofta sena kvällar och därav blir man trött på mogonen. Jag börjar ofta kl. 10 eller kl 13 om dagarna, vilket gör att man tillåter sig själv att vara uppe lite längre om kvällarna och sova lite längre på morgonen. Som bekant är det väldigt skönt med sovmorgon, men vänjer man sig vid det blir det desto jobbigare att gå upp de morgnar man inte har sovmorgon. Det är skönare att sova nuförtiden dessutom, jag sover bättre idag än vad jag gjorde för tre år sedan. Kanske att jag har mindre bekymmer nu och ligger inte så tankspridd om kvällarna så jag inte kan sova. En anledning till att jag har lättare att somna nu är kanske också att jag har Jonas bredvid mig; en sorts trygghet som man kan hålla om när man känner för det.

Nu ska jag läsa lite om investeringar. Dags att ta tag i dagen!

Ha en underbar torsdag!

Igång med träningen!

Den första skoldagen för året blev inställd. Ja, imorse vid frukost bjöds jag av nyheten att dagens lektion var inställd. Läraren hade varit på akuten under natten pga. njursten (det måste ha gjort hemsk ont) och kunde inte jobba. Det var faktiskt riktigt skönt att få en extra dag ledigt eftersom jag kände att det blev lite hastigt och stressigt igår då vi kom upp till Linköping, man behöver lite tid att varva ner. Dessutom var det uppskattat med mer tid för att förbereda sig inför caset.

Istället för lektion åkte Jonas och jag till Campushallen. Årets första pass i gymmet gick bra! Det var riktigt skönt att komma igång med träningen igen efter ett lite för långt uppehåll. Nu har jag bestämt mig för att boka in mig på flera pass samtidigt och liksom planera min träningsvecka i förväg - allt för att ge min självdisciplin en skjuts på vägen! Det är ju skönt att träna, det är en underbar känsla man får efter ett hårt träningspass - det är det jag måste intala mig själv varje gång det är dags att ge sig iväg. Tränar gör man för sitt eget välbefinnande och inte för någon annans skull!

Vi har också suttit en stund i skolan och pluggat idag, lite fick jag gjort i alla fall. Det var faktiskt en hel del folk som hade bänkat sig i A-huset, trots att skolan inte har börjat för alla än. Teknologerna (t.ex. Jonas) börjar inte förrän den 19 januari eller till och med senare, det kan man kalla orättvist! Efter lite plugg tog vi bilen till Rusta och Ikanohuset. Vi inhandlade lite färg då vi har bestämt oss för att måla om hallen. Den ska bli vit och alltså lite ljusare om man jämför med den gula nyansen vi har idag. Jag tror det är ganska viktigt att hallen upplevs positivt eftersom den ju ger det första intrycket när man kommer in i lägenheten. Efter besöket på Rusta blev det Ikea där vi köpte lite smågrejer. Man lyckas alltid att hitta många fler grejer än vad man tänkt. Ska man bara ha en sänglampa så blir det ofta minst 10 saker till.

Imorgon är det dags för skola, vi har en föreläsning på tre timmar som jag inte alls ser fram emot. Dock ser jag fram emot att få gosa ner mig i sängen nu! Det är så skönt att vara hemma och sova i sin egna säng igen!

God natt!

Måndag

Hej hej!

Nu sitter jag här och pluggar i sista stund. Vi börjar med ett case på onsdag morgon som jag bara har skjutit framför mig i flera dagar. Nu kände jag mig tvungen att ta tag i det. Det är första gången jag gör ett case, det var ett svårt case enligt läraren och dessutom är det på engelska. Men jag ska nog fixa det, det hoppas jag på i alla fall!

Idag var jag och Elin nere på Grantorpsviken igen och åkte skridskor. Vi pälsade på oss ordentligt då det är väldans kallt ute! Jag var beredd på att frysa baken av mig, men det var faktiskt inte alls så farligt som jag hade trott. Det är verkligen underbart att åka skridskor, bara glida fram på isen i solskenet. Jag hade gärna tagit mig en lite längre åktur på isen, tagit med picknick och bara haft en fin friluftsdag utomhus... men men, det kommer nog fler tillfällen.

Senare på dagen var jag och Jonas inne i stan, jag skulle lägga upp jeansen jag köpte på JC och Jonas skulle handla jeans på Ogräs. Han hittade faktiskt två par jeans där, och för mig blev det ett par Cheap Monday! Jag har verkligen bara handlat saker (kläder) jag behövt den senaste tiden. Det var en kofta och en nyårsklänning på rean, en t-shirt och ett linne på rea och nu två par jeans, varav de ena var nedsatta. Jag har shoppat duktigt!

Nu ska jag fortsätta plugga lite innan vi ska äta paj. Imorgon bär det av till Linköping och vardagen.

Kram och god kväll!

Trasigt

Idag känns det bra, imorgon vet man aldrig hur det känns.
Ena dagen är det bra, andra dagen är det inte bra.
Jag vet hur det är, den vetskapen är tung.
Jag vill göra något. Men vad kan jag göra?
Det är svårt.

Jag har det bra och jag är lycklig. Ändå är livet tungt ibland.

En lyckad kväll!


Jag måste såklart också berätta att gårkvällens fest hos Micha var riktigt trevlig! Det vara bara vi fyra tjejer; Micha, Josse, Matilda och jag, vilket var väldigt mysigt! Vi pratade massor, spelade lite Wii Fit och Singstar såklart, samt posade framför kamerorna som alltid. 

Jag var ungefär så opepp man kan vara för fest efter att ha cyklat hem i snöstormen och var alldeles blöt och kall, men efter lite vin, musik och trevligt umgänge blev jag snart partysugen! Efter en väldigt trevlig förfest fick vi skjuts ner till Palladium av David, där vi dansade loss på ordentligt. Till en början var det väldigt knapert med folk, men sakta men säkert fylldes det på. Jonas och hans killgäng hade varit hos Martin och de anslöt sig snart till oss på dansgolvet.

Sammanfattningsvis var det en väldigt rolig kväll! Det känns bra att "avsluta" Västerviksvistelsen med en lyckad kväll med mina flickor!


   Det var allt för idag! 

Kramar

Mitt 2009

Ännu en kylig dag. När jag vaknade var det enligt Elin -9,4 grader utomhus, vilket måste vara rekord för året. Det är dessutom soligt, snö och en underbar vinterdag, det blir nog en promenad senare idag. Nu när jag är i Västervik blir det mycket promenerande om dagarna. Eftersom jag inte har någon cykel blir det, om jag inte tar bilen, att gå när jag ska ta mig någonstans. Vi har ju dessutom Dica som behöver sina promender, och en hund är ju faktiskt en perfekt ursäkt för att ge sig ut och gå. I Linköping är det inte alls samma nöje att gå promenader, man kan visserligen gå i Rydsskogen, men det är långt ifrån lika härligt som att ta en promenad vid vattnet här i vackra Västervik. Man saknar verkligen Västervik ibland! Här har jag ändå min familj, släkt och många vänner. Dessutom älskar jag att bo vid vattnet och det är framförallt en helt underbar sommarstad!


Vinterpromenad


Nu är vi inne på 2009... ett nytt år, ett nytt liv? Nja, inte riktigt kanske. Jag hoppas på ett bra 2009, men har egentligen inte så mycket planerat eller så stora förhoppningar. Jag tror inte det kommer att se så annorlunda ut i jämförelse med året som gått. Jag och Jonas kommer att tillbringa den störst delen av året i Linköping, det kommer att bli mycket plugg och en del studentliv med allt vad det innebär. Sommaren kommer med största sannolikhet att spenderas i Västervik, då jag ska jobba på Handelsbanken i år igen. Jag hoppas dock på att få några fler veckor semester den här sommaren än vad jag fick förra. Förra året hade jag bara en vecka ledigt och kände att jag inte riktigt kunde ladda upp inför skolstarten. Sommarlovet är ju trots allt till för att ladda upp inför kommande period. Vi får se vart Jonas hamnar i sommar, det beror på vart han får sommarjobb. Han har pratat om att söka på Saab, vilket betyder att han i så fall stannar i Linköping även under lovet. Jag hoppas dock på att han får jobb i viken så jag inte behöver sakna honom så mycket. <3

Till hösten börjar jag 3:an på Civiklekonomprogrammet, det är bara att konstatera hur galet fort tiden går! Under årskurs 3 har man möjlighet att studera utomlands, vilket jag är lite sugen på att göra. Jag har dock inte tagit tag i själva ansökningsproseduren och inte satt mig in i det hela, vilket jag måste göra inom en snar framtid. Om det skulle bli en termins utlandsstudier kan jag välja antingen höstterminen 2009, eller vårterminen 2010, det återstår att se om det blir av och i så fall när.

Vi har pratat lite löst om att åka utomlands en vecka i höst. Jonas familj känner några som äger ett hus i Spanien som man kan låna. Det vore underbart att komma iväg till värmen, det var ett tag sen sist.
Jag saknar detta...


Jag har, som jag tidigare nämnt, några små löften som ska införlivas 2009. Ska man ha nyårslöften så ska de också följas, så då är det väl lika bra att dela med sig av dem.

Jag ska vara duktig med träningen och maten. Jag ska absolut inte gå på någon diet eller något sådant, bara tänka på att äta bra och träna flitigt. Jag tycker om att äta mat och jag tycker om att laga mat och det kommer definitivt inte att förändras det här året! Men jag tycker helt enkelt om känslan att äta bra och känna mig pigg och fräsch.

Jag och Jonas har ett gemensamt löfte; nämligen att göra mer saker tillsammans. Ett förhållande blir ofta efter ett tag lite rutinmässigt, det blir lätt lite för många hemmakvällar med tacos och tv-tittande. Men varför inte hitta på andra saker med varandra för att variera sig lite och uppleva roliga saker ihop? Vi ska satsa på mer kvalitetstid som det fint heter!

En annan sak som jag, ekonom som jag är, måste bli bättre på är att ha bättre koll på min ekonomi. Det är något jag har tänkt på flera gånger, men inte tagit tag i. Jag ska helt enkelt hålla koll på hur mycket pengar jag spenderar varje månad och vad jag lägger pengarna på. Det är inte, och har inte varit, något stort problem, men jag vill göra det för ordningens skull. Det är bra och skönt att veta vart pengarna försvinner och att ha ordning och reda bland räkenskaperna.

Jag ser positivt på mitt 2009, önska mig lycka till!

  

Brrrr... snöstorm


Hej!

Jag är nyss hemkommen efter en kall cykeltur i snöstormen. Och jag som ska iväg på fest ikväll, hoppas jag kan tigga till mig skjuts till Micha så jag inte snöar bort på vägen dit... det räcker ju att jag tvingas vada hem i snön senare ikväll. Vi har tänkt festa till det lite sista helgen innan vi återgår till vardagen. Både Josse och jag ska ju snart tillbaka till Linköping, tiden går alldeles för fort enligt min mening!

Idag blev det först lite plugg i biblioteket med Jonas och Albin, men bara en kortis då de stängde redan kl 14.00. Efter lite studerande passade det bra att träffa Lina över en lunch på stan. Tyvärr ses vi inte så ofta nu för tiden, vilket är lite synd då hon är en himla go tjej. Hon har hunnit flytta ihop med killen, skaffat ny lägenhet och katt... med andra ord; det händer mycket mellan gångerna vi ses! Lina bjöd hem mig på fika i nya lägenheten efter lunchen på Café de Lyon. Det visade sig vara en väldigt mysig lya, en sådan där med takbjälkar och snedtak som man inte skulle tacka nej till i fösta taget.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det uppladdning med plankstek innan festen!

Trevlig kväll!

Nyårsafton och årets första dag

Hej och god fortsättning!

Tänkte sammanfatta gårkvällen med några bilder! Nyårsafton blir aldrig riktigt vad man tänkt sig, men det var en trevlig kväll med god mat, vin, trevliga människor, prat och inskålande av det nya året. Värdparet, Matilda och John, hade ordnat med allt väldigt bra!

     
     


Efter en välförtjänt sovmorgon började vi det nya året med skridskoåkning på grantorpsviken. Isen hade frusit till ordentligt under de senaste dagarna, ändå blev man aningen skrämd när man hörde den knaka i fogarna. Inga olyckor inträffade, med undantag från lite frusna fötter... som vi snart värmde upp vid den öppna elden. Det blev också lite korvgrillning som pricken över I, vilket alltid är lika gott en härlig vinterdag som denna.
 
       

Nu är det dags att ta en dusch för att få bort röklukten som har satt sig fast i håret. Ikväll blir det häng hos Martin och Linn.

Kram kram

RSS 2.0