Bio, tjejmaffior och äpplekaka på tapeten

Tiden flyger iväg som vanligt och det är redan fredag. Den här veckan har bestått av plugg, träning, bio och bankbesök, samt gäster såhär på fredagseftermiddagen. I tisdags var det dags för bank, bio och mat med SEB då jag ska skriva en artikel i Drömmen (ekonomföreningens tidning) om arrangemanget. Vi kom till kontoret där vi fick en presentation om banken och mat i form av mackor med smaskiga grejer i. Jag hade trott att det bara skulle vara en massa ettor där som man inte känner, men det var en del från de högre årskurserna också. Jag träffade både Drömmen-Marie och Charlotta där.




Efter presentationen och mackorna var det dags för bio. Vi handlade lite godis och satte oss sedan bekvämt ner i biosalongen för att se den andra filmen om Arn. Den var faktiskt bra, bättre än den första (som jag förövrigt såg dagen innan - man måste ju ha sett ettan innan man ger sig in på tvåan).

I onsdags var jag och Josse på DC (Dynamic challenge) på Campushallen. Det är en typ av stations-intervall-träning á la skolgymnastiken. Jag tyckte det var riktigt bra träning! Både Josse och jag kunde liknas lite vid kräftor efter passet och det var en bra blandning mellan konditions- och styrkeövningar. Jag gillade det, så det blir nog fler gånger på det passet.

Äntligen har tjejmaffian från viken bestämt sig för ett datum de ska inta Linkan! =) Tanken är att det blir i början av november, det ser jag fram emot! Här nere ser ni mina söta tjejer. Det är en gammal bild, men dem är lika goa för det!


I eftermiddag kom farmor och Bosse och hälsade på. De hade varit och shoppat här i stan. De hade med sig både det ena och det andra. Det ena var smörgåstårta, det andra var en äpplekaka. Det är alltid trevligt med lite besök, inte minst då besökarna i fråga bjuder på smörgåstårta och äpplekaka!

Puss och hej, trevlig helg!

Fullspäckad helg

Nu har ännu en helg passerat och min vardag ser något lugnare ut framöver.
I helgen har det varit fullt upp! I fredags kväll var det dags för terminens första kravall; Dra´t i Spa´t. Jag  hade anordnat en liten tillställning hemma i lägenheten och av den anledningen "kört iväg" Jonas till Major. Det är som alltid roligast på dessa små tillställningar; förfesterna. Det blev lite chips, popcorn, sing star, flum och guitar hero. Trevligt, trevligt. Så småningom bar det av till Kårallen för kravall. Det var massor av folk och kul att skaka loss de lurviga!

Elin, Hanne, Madde och jag. Och lille Shimpo. =)

På söndagen var Elin och jag modiga nog att gå på Dekka dans prova-på-tillfälle! Vi fick lära oss dansen till Sexy Back som de hade på Kalasmottagningen. Det var kul, men svårt att lära sig koreografin. Det ser ju så mycket lättare ut än vad det faktiskt är!

Efter dansen åkte Jonas och jag ut till Örtomta eftersom hans syster Jessica fyllde 29 år. Det blev mat i form av klyftpotatis, kött, sallad och rödvinssås, pannacotta och därefter lite Yatzy som jag förövrigt förlorade i... Jag tror aldrig jag har haft sådan otur i Yatzy som igår! Men som man säger; otur i spel - tur i kärlek! <3

Vi träffade såklart det här lilla gullet i Örtomta!Vi träffade såklart det här lilla gullet i Örtomta!

Kickoff, kravall och dålig disciplin

Dålig disciplin säger sig ju självt när man tittar på klockan... straxt över två och jag sitter här. Vi började med mikrokursen i onsdags och jag känner att jag har inte tagit tag i den ordentligt än. Det är så mycket att läsa, repetera osv. så man vet inte vart man ska börja. Det har dessutom varit fullt upp den här veckan med andra saker. I onsdags var kickoffen för mentorskapsprojektet, igår var Jonas och jag på stan för att handla presenter till hans mor och syster och idag behöver jag handla och greja lite innan tjejerna kommer hit.

Som sagt, i onsdags var det kickoff för mentorskapsprojektet där jag sitter som sekreterare i styrelsen. Adepter (elever) och mentorer kom till restaurangen Storan där det bjöds på medelhavsbuffé. Smaskens! Till att börja med blev det lite mingel och prat, sen var det dags för middagen och en frågesport á la Teresia. Självklart var man lite orolig att det skulle bli stelt med mentorn, men jag tycker det flöt på bra. Han var en man vid namn Hans som har jobbat som auktoriserad revisor på Deloitte bland annat. Dessutom verkar han vara en riktigt entreprenör!

Ikväll är det dags för Dra´t i Spa´t kravallen. Jag har bjudit hem Hanna, Elin och Madde till mig för lite förfest. Det ska bli riktigt kul!

Nu måste jag göra vettigare saker!
Chao!

Nybliven bloggare!

Hej! Nu har även jag blivit en sk. bloggare! =)

Tanken med detta är att få skriva av sig... jag känner att man vid många tillfällen har ett behov av det. Jag har alltid tyckt om att skriva och egentligen borde jag väl ha skaffat mig en blogg för länge sedan. Enligt mig, och säkert många andra, är det faktiskt lättare att skriva hur man känner, tänker och tycker än att prata om det. Och, nej jag är ju dessutom ingen talare, vilket gör att skriften är ett bättre alternativ för min del!

Idag hade vi vår första tenta för denna termin, och den var inte av den bättre sorten! Det var en kurs i Associationsrätt på 5 poäng. Tentan var i tre timmar, vilket var alldeles för lite tid. När det är en rättskurs behöver man tid för att leta i lagboken, vilket gör att man istället för mindre, snarare behöver mer tid än vanligt. Det var bara två stora frågor indelade i delfrågor... när det var 45 minuter kvar av skrivtiden insåg jag att det var dags att börja på fråga två. Snacka om stressigt! Dessutom berörde den andra fårgan något som vi inte ens har pratat om... Ja, ja nog om denna tenta, även om det finns ännu mer att klaga på. Jag kanske ska ta och skriva ett mail och framföra mina åsikter till den där examinatorn ändå!?

Resten av dagen har jag tagit det ganska lugnt. Det har blivit lite protokollförande,  lite Sex and the City , möte med Drömmenredaktionen samt mat och handling på Hemköp.  Det är så skönt att bara vara och inte känna att man har massa plugg som ligger efter en! Det blir det dock ändring på från och med morgondagen då vi börjar en kurs i Mikroekonomi. Alla säger att det är så svårt! Men det är väl bara att sätta igång ordentligt från början. Jag ska försöka sitta i skolan från 8-17 om dagarna så jag känner mig nöjd när jag går därifrån och kan koppla av på kvällarna och bara mysa med Jonas och Schimpo!

Nu är det dags att runda av tror jag. Nu blir det lite slappande framför tv:n. =)

Kram





RSS 2.0