Söndag och sista januari

Idag är det minsann söndag, varesig jag vill eller inte. Men det var rätt uppiggande igår när Jonas påminde mig att det ju faktiskt var lördag och inte söndag, vilket jag hade gått och trott hela förmiddagen. Dock börjar söndagsångesten sakta men säkert att smyga sig på, särskillt nu när jag har varit ledig i mer än en vecka. Verkligheten kallar.

Gårkvällen var väldigt trevlig. Festen hölls som sagt i Colonia och det kom rätt så mycket folk. Jag fick träffa alla tjejerna från skolan på en och samma gång, vilket såklart var kvällens bästa. Jag hade på mig min fina nya spetsklänning i creamfärgat och ett par lackleggins. Sött och salt.


På språng. Kameran fick stanna hemma




Bjuder på två bilder från en uppfriskande promenad i förmiddags. Det är så fint ute med all snö. En frisk, solig, och riktigt vacker vinterdag!

Förresten, galet att det är februari imorgon!


Sequins

Det blev en snabb tur på stan tidigare idag. Jag fick mina ärenden; växla pengar på Forex och köpa presenter, uträttade och fick dessutom med mig en extra påse hem. Jag köpte nämligen en jättefin tröja med paljetter på axlarna på H&M. Perfekt vardagströja, men funkar även till lite ”finare” tillfällen. 349 kronor fick jag ge för den.

 

Jag har letat efter en paljetttröja ett tag och äntligen hittade jag en som föll mig i smaken!

 


It's freezing outside

God morgon!

Nu har jag vaknat tidigt av egen förmåga, dvs. utan väckarklocka, två dagar i rad och kännt mig utvilad. Väldigt skönt. Jag gillar faktiskt att komma upp "tidigt" på helgerna, straxt efter klockan åtta är ganska lagom. Det är ju inte heller helt fel att stiga upp när solen skiner utanför förnstret, men sen är det ju tveksamt om man vill gå ut när det är 25 minusgrader där ute. Galet kallt! Vi får se om graderna stiger något under dagen, för det är ändå lite lockande att ge sig ut i det friska, fina vintervädret.

Har mina funderingar på att ta en tur till stan idag, har några ärenden att uträtta. Sedan blir det fest till kvällen. Hanna, Maria och Viktoria har styrt ihop en "födelsedags- och återseedefest" på Colonia. Blir nog skoj, det var ett bra tag sedan jag träffade alla.



Gott med svensk frukost med banan- och apelsinsmoothie. Att doppa digestive i morgonkaffet är jag svag för, mamma har lärt mig :)


Glad lördag!



Update: Jag är visst lite veckovild för stunden... trodde det var söndag och önskade er en glad sådan, men nu är det fixat!


Hemkommen till vintern

Hej hej! Nu är vi hemma i ett vinterlikt Linköping igen, hemkomna från ett soligt, varmt och skönt Egypten.  Vi har haft en riktigt härlig och lugn vecka, vilket var välbehövligt för oss båda. Det är så skönt att kunna koppla bort jobb, plugg (för Jonas del) och bara ha det skönt och må bra. Vi var som sagt i El Gouna som ligger en halvtimme norr om Hurghada. Staden är byggd för turism och allt är näst intill perfektion med vackra, rena omgivningar och trevliga försäljare (som annars brukar anses vara extremt påträngande i Egypten). Det blev en hel del sol och bad, god mat, en båttur på Röda havet och allmänt slappande.



Blå himmel, strålande solsken






Vi hittade en favoritrestaurang


På Röda Havet. Jag fick tyvärr inte med delfinerna på bild, men vi såg dem på nära håll :)


Vid marinan där lyxyatcherna låg på rad


Smakade nästan som svenska jordgubbar, mums!




Som sagt underbart med sol och värme, men nu är vi tillbaka till vardagen med jobb och många måste-göra. Undrar hur länge den här vargavintern ska stanna? Det var minst sagt kallt att komma hem igår kväll när man hade börjat vänja sig vid 25-gradig värme!

Nu fredagsmys!




Morfar

Jag har varit ledig från jobbet idag eftersom vi har varit på min morfars begravning. Jag tycker det är väldigt jobbigt med begravningar, hela situationen känns obehaglig. Samtidigt är det en fin cermoni där man ska hedra och minnas. Jag försökte tänka att det här var det bästa för morfars skull, han har varit sjuk i många år och får det bättre nu.

 


It's new

Min garderob är påfylld med några nya plagg sedan helgens shoppingrunda, men idag har jag satt igång med packningen inför resan så mycket åker ut igen. Det är så trist (och svårt att inte ta med halva garderoben!) att packa, jag var tvungen att ta en paus så jag hamnade visst här.


Spetsklänningen från Monki blev min! Den är så himla söt!



Blev även ett par svarta tights med ribbade (?) detaljer på knäna från Gina Tricot



Och en röd slapp tröja/t-shirt i något kortare modell med knappar i nacken



Sist men inte minst några vardagsplagg - en grå kofta och en rutig tunn skjorta, också från Gina.



Söndagstrevligheter

Det har varit en bra dag, precis som jag trodde. Jag hade liksom en positiv känsla i hela kroppen när jag vaknade imorse, vaknade på helt rätt sida med andra ord. På förmiddagen var det städ och plock i lägenheten som gällde. Sedan mötte jag Maria och Hanna vid Hemköp för att handla. Vi bakade scones hemma hos oss som vi sedan åt med massa goda tillbehör till. Riktigt mysigt och jättekul att ses igen! Det var nämligen ett halvår sedan vi sågs eftersom tjejerna har pluggat utomlands den gågna terminen. Det fanns såklart hur mycket som helst att prata om!









Nu måste jag styra upp med min packning inför Egyptenresan. Rota fram sommarkläderna i garderoben, härligt! Sedan ska Jonas och jag laga mat, det blir kyckling med pesto, soltorkade tomater och färsk tortellini, mums! Jag trivs verkligen att vara hemma, helgen har varit så skön! Men ikväll sitter jag i bussen mot viken igen.


God morgon söndag!

God morgon! Jag slog mig just ner här vid datorn med en kop kaffe och en macka. Jonas ligger fortfarande och sover, men jag kände att jag ville gå upp hyfsat tidigt idag för att få ut lite mer av dagen. Det ska bli lite städning, packning, fika med några kompisar, matlagning och sedan ska jag åka tillbaka till Västervik. Det har varit en mysig helg och dagen kommer garanterat också att bli bra, det känns i kroppen. Och det bästa av allt! Jag åker till Linköping på onsdag kväll igen för att sedan tillbringa en vecka i Egypten med älsklingen!





Föresten, det blev en liten shoppingskörd på stan igår. Jag är helnöjd och kanske att jag visar upp det för er senare. Trevlig söndag!



Helgfrukost

Hej lördag!

Imorse när vi hade orkat oss upp ur sängen tog vi en promenad till Hemköp för att handla fukost och kvällens middag. Väl hemma igen dukade vi upp en stor frukost och slog oss ner i tv-soffan för att titta på House. Den här helgen blir det många avsnitt av de serier vi följer som måste tas igen. Det blir House, Californication och Dexter för hela slanten. Så bra!



Jag är en riktig frukostmänniska och lyxar gärna till det lite på helgerna!

Nu ska vi ta en sväng på stan. Later!


Framme

Nu är jag anländ i Linköping, hemma i lyan och väntar på Jonas som skriver tenta. Jag och Josse passade på att sällskapa när vi både två skulle upp till Linköping. Vi fördrev tilden väldigt bra på bussen med en massa tjejsnack, det blir ju liksom alltid roligare när man har någon att prata med under resans gång.

Ikväll blir det gammalt hederligt fredagsmys. Jag misstänker till och med att Jonas har planerat tacos då han har tagit upp köttfärs. Och vad passar bättre än tacos till fredagsmys? Sen ska jag hålla tummarna för Klingen som ska dansa. I förra veckans Let´s dance gick det väl lite sisådär för henne, men det fanns ju andra som imponerade.



Jag gillade Elins klänning, men dansen kunde varit bättre


Agnetas vals var jättevacker!


Claudia var himlans duktig!


100114

Rackarns vad tiden försvinnner, den rinner som sand mellan fingrarna. Idag har jog jobbat fram till halv sju och direkt efter jobbet blev det middag på Gusto med tjejerna. Vi blev sittande där ganska länge, vilket såklart var hur trevligt som helst. Sen kom jag hem och plötsligt är det nästan läggdags. Hopplöst.

Jag är inte den första som har fallit pladask för en här fina spetshistorian från Monki. Den kan vara värd att ta en titt på när jag ska till Linköping i helgen. Det kliar lite i fingrarna, jag vill shoppa vårkläder!

Nu måste jag packa väskan för helgen! Kram och godnatt!


Vitt, vitt, vitt!

Idag har det varit så vitt ute. Väldigt fint och vintrigt, men synd att inte solen kunde titta fram också. Rimfrost kallas det väl. Jag tycker det är ett väldigt vackert fenomen som gör hela omgivningen så vinterlik.






Jag har en kokande champinjonsoppa på spisen så det är nog bäst att titta till den nu. Smaskens med champinjonsoppa, det är min favorit i soppväg!



Promenad och skidor

Söndag kväll och en lång vecka är på ingång, det var länge sen det var en vecka med hela fem arbetsdagar.  Imorgon kommer jag att jobba ända fram till klockan åtta på kvällen eftersom vi ska ha verksamhetsplanering för resten av året. Som tur är ska vi beställa något att äta och det gör ju det hela lite trevligare. Det är alltid bra att förena nytta med nöje. Jag ska föreslå Gustopizza för det är så gott!

Idag på förmiddagen mötte jag Josse på stan för att gå en promenad i vintervädret. Vi vandrade runt i Breviksområdet och tjattrade på om både det ena och det andra. Alltid lika mysigt att gå långa promenader med Josse! ♥ Efter promenaden och middag hemma åkte jag skidor med mamma och Elin. Det är så härligt att åka längdskidor, och det är ju bra motion dessutom! Nu var spåren faktiskt riktigt fina på golfbanan där vi åker. Det är synd att det är mörkt på kvällarna efter jobbet, annars hade jag kunnat åka mer i veckan.



Två bilder från en skidtur förra året


För tillfället sitter jag och väntar på bilder som håller på att laddas upp på Fujis hemsida, vilket tycks ta en evighet. Jag och mamma ska nämligen framkalla ett gäng bilder. Jag tycker det trevligt att ta fram de bästa bilderna och sätta in dem i ett album.




Klick och köp

Idag har jag klickat runt lite på H&M:s shop online. Det råkade visst bli en beställning, kunde inte låt bli för det fanns en hel del fint. Jag sa just till Jonas imorse att det kunde bli farligt att överväga en beställning därifrån för jag är så shoppingsugen!


Det blev två par skor; ett par ballerina och ett par kilklackar med fin dragkedja fram...


...en liten väska, perfekt för festkvällen...



...och ett fint halsband...


Jag köpte även en bikini, en baddräkt, en kofta, en fin tunika, en klänning, ett träningslinne och en blommig shortsdress. Vad var det jag sa? Just det, shoppingsugen!




Lördagen

Hej lördag!

Härligt med helg igen! Visserligen var arbetsveckan väldigt kort med tanke på halvdagen i tisdags och den lediga onsdagen, men det är ändå skönt att få sova lite längre på morgonen och bara göra vad man känner för. Förmiddagen spenderades hos Jonas. Vi tog en tur till Lager 157, men jag hittade inget (trots stort shoppingsug). Sedan fikade vi hemma hos oss innan det var dags för Jonas att bege sig mot Linköping. Tentorna kallar. Det känns lite konstigt att han har åkt nu när han har varit här i några veckor, men samtidigt vänjde jag mig vid att vara ifrån honom under hösten. För ett år sedan skulle jag inte kunna tänka mig ett distansförhållande, men nu vet jag att även det fungerar och går att vänja sig vid. Men såklart längtar jag till nästa höst då jag får komma hem!

Nu ska snart mamma och jag gå en promenad. Kvällens plan är för tillfället rätt så oviss för min del. Det var tänkt att det skulle bli utgång och Palladium, men det verkar som att det är stängt för kvällen. Vi får helt enkelt se vad som händer och sker.



El Gouna

Äntligen har vi bokat en resa! Den 21 januari är avresedatumet och resan går till El Gouna i Egypten. Det ska bli så himla skönt! Det kommer att bli en resa för att bara slappa och ha det skönt. Vi bokade en sista minuten igårkväll så nu är det bara att räkna ner dagarna.





Visst ser det helt underbart ut! Jag längtar!


Min dag

Hej i snövädret!

Visst är det mysigt med massor av snö, jag gillar det! Dock var det svårt att ta sig fram med bilen idag, man såg knappt vägen och fick åka i snigelfart för att inte köra i diket. Men visst vore det häftigt med meterhöga snödrivor, att få uppleva så mycket snö på en gång. Vi får se om det blir som på slutet av 80-talet då det var sådär galet mycket snö.

Idag har det blivit fika hos mormor och därefter en riktig lyxmiddag hemma hos oss. Pappa lagade Oxfilé provencale och det var riktigt gott! Efter maten bliv det UNO och på det lite jordgubbar, hallon och glass. Vi skrattade lite åt Björn Gustavssons dvd och gick sedan ut en stund i snön. En mysig dag!







Imorgon är det jobb igen så nu är det dags at göra sig redo för sovdags.

Godnatt på er!



Vackra vinterland

Idag har det varit en helt perfekt vinterdag; sol, minusgrader och is på sjön. Vi passade på att åka lite skridskor och grilla korv vid Gamlebyviken. Till en början var det lite kallt om fötterna, men efter lite korvgrillning kändes det mycket bättre och då var det hur härligt som helst att åka. Jag älskar att åka lite längre ut där snön fortfarande ligger på isen, jag får någon sorts frihetskänsla i kroppen.













Resten av dagen har spenderats hemma och hos mormor där vi fikade. Nu ska vi se på "Flickan som lekte med elden". Bäst att ta tag i det nu, jag känner mig så "efter" när alla pratar om "Luftslottet som sprängdes". Dock ska jag försöka komma i säng hyffsat tidigt då det är en ny arbetsdag imorgon. Jag har vänt lite på dygnet de senaste dagarna med sena kvällar och sovmorgnar. Det måste rättas till.

Trevlig söndagskväll!




Spelkväll

Gårkvällen bjöd på spelafton hemma hos John och Matilda. Såklart hade jag med mig min nyfunna vän och tog en del bilder.


Att använda dessa snyggingar till glasögon ingick i spelet och var inte bara för syns skull, utan fyllde faktiskt en funktion.


Brain Storm hette spelet. Jag tyckte det var roligt, fast jag och Matilda fick alltid de svåraste korten...


Lag Erik och Marcus


Husse och Bajen


Lag Josse och Micha


Matilda var riktigt snygg i de gul-röda bågarna


Lag John och David in action


Sen blev det "Melodifestivalspelet" där vi tjejer var överlägsna. Vi vann stort första omgången, och den andra omgången var vi nästan vid mållinjen då grabbarna fick ett kort där det stod "byt plats på spelpjäserna". Typiskt, men spelreglerna är till för att följas.


Det är ju bara för härligt när även Josse är i viken så vi kan ses allihopa. Det var en riktigt rolig kväll!



New Year's eve

Här kommer de utlovade bilderna från nyårsaftonskvällen.


Kvällen inleddes hemma hos Matilda och John (Bild lånad av Matilda)


Josse och Jonas


David, Micha, Märtha och Viktor


Sedan tog vi taxi till Skogshagaskolan där kvällens festligheter anordnades. Här är jag med mina fina tjejer.


Systrarna Eliasson och John


Jonas har roligt på dansgolvet



Sötnötter



Dance, dance
!


Skål och Gott Nytt År! (Bild lånad av Micha)

Årets första dag

Gott Nytt År kära ni!

Hoppas ni hade en härlig gårkväll och infirande av det nya året. Min kväll blev mycket lyckad i sällskap med dem bästa, med god mat och dryck och en hel del dans! Bilder dyker upp under morgondagen.

Det känns bra att 2009 är över, det har varit ett tungt år på flera sätt för min del. Jag välkomnar 2010 med öppna armar och både tror och hoppas att det kommer bli bra mycket bättre än det gångna året.

Nyårsdagen till ära spenaderas med älsklingen. Vi är i full gång att laga en härlig middag till oss två. Det blir rostad potatis, rosmarinsås, kyckling och sallad med massa gottigtheter. Det blir nog en härlig kväll! Nu ska jag titta till maten. Tjing!


RSS 2.0