Hemmakväll vs fest



Kvällens stjärna. Hur snygg får man vara? Agnes hade ju helt klart den perfekta outfiten för kvällen. Och till Globen kom hon, tillsammans med operasångerskan. Jag tyckte också att Sarah Dawn Finers låt var väldigt mäktig och fin, det var för en gångs skull ett vettigt val av den Internationella juryn. Nu är det bara Andra chansen kvar och sedan la finale! Egentligen tycker jag att det kunde ha lite färre deltävlingar; de kunde sålla bort några bidrag och dra ner det till kanske två deltävlingar. Som det är nu är det så utdraget och det är ju inte många låtar som är något att ha.

Melodifestival och mysiga hemmakvällar i all ära, men snart är det dags för fest för min del. Jag känner mig så tråkig av att bara sitta hemma. Vissa kvällar är det underbart skönt att bara ta det lugnt och skön, men nu var det ett tag sen jag var ute. Jag kan väl erkänna att jag föredrar hemmakvällar/tjejkvällar framför fest, men absolut inte BARA hemmamys. En kombination är det allra bästa, kanske 70% hemmamys och 30% fest är en lagom mix för min del. Under gymnasietiden blev det en hel del festande och det var fantastiskt roligt. Studentskivor, samhällsfester, husfester (hos Matilda), 18- och 20-årsfester var det som gällde. Men sedan jag träffade Jonas har det blivit mindre fest, vilket i och för sig inte är så konstigt då man blir lite tofflig i ett förhållande. Men man ska absolut inte sluta att gå ut och ha kul med sina vänner! Senast idag tänkte jag på mina flickor hemma i viken; att jag saknar dem och att det vore kul att gå ut tillsammans inom en snar framtid!

Ni som är ute i partynatten, dansa lite åt mig också!

Pussa

Acoustic

Lady Gaga med Pokerface i en akustisk version. Fint tycker jag!



Lugn fredagskväll

Grekisk sallad, Let's Dance, Ben & Jerry's och lugnt och skönt i min ensamhet. Så ser min fredagskväll ut, Jonas är ute och äter på indisk restaurang med Blåset.

Jag har i princip inte sett ett helt program av Let's Dance den här säsongen eftersom Jonas inte brukar vilja se det. Men idag fick jag ju bestämma själv. Jag tycker det var rätt så roligt faktiskt, David med sina skämt och flera par som är riktgt duktiga. Laila och Nicklas är mina favoriter, men även Morgan och Magnus är ju duktiga. De bästa tycks vara kvar till sist, vilket är precis som det ska vara.



Nu ska jag fortsätta min fredagskväll med att läsa lite.
Kram och trevlig helg!

Promenad och plugg

Vad mycket roligare det är att blogga än att läsa marknadsförongsboken, Foundations of Marketing. Den är visserligen skriven på ett intressant sätt, men det är så mycket text och det tar en evighet att läsa och samtidigt sammanfatta. Sakta men säkert tar jag mig igenom den i alla fall, det är vad jag sysslar med om dagrna nu för tiden. Idag har jag inte varit något i skolan, utan det har blivit studier hemifrån som det fint heter. Såklart har det blivit lite annat styr mellan varven, såsom gos med katten, diskning, promenad och slösurfande, men mestadels plugg.

Igår ställde Josefine och jag in vår planerade promenad i hopp om bättre väder idag, vilket vi hade tur med. Vi lyckades pricka in promenaden i precis rätt tillfälle, under en lucka i det tråkiga gråmulna, då det var sol och underbart väder! Det var hur trevligt som helst att ses och prata en massa, det var på tok för länge sen sist. Pricken över i var det perfekta promenadvädret!



Imorgon är det fredag igen, härligt! Nu är det dags att ladda upp inför morgondagen med en god natts sömn!

Puss och god natt!

Gaahhh... ska jag?

Okej, jag erkänner. En liten osanning smög sig in i förra inlägget. Eller kanske var det en lögn för mig själv, en förnekelse, ett hopp om att jag kan motstå shoppingens begär... Vad det än var så är det faktumet att jag blev lite kär svårt att motbevisa. Jag blev lite kär i klänningen. Det kan vara så att jag kommer att köpa den. Ska jag?


Hur snygg är den?


Men vilken ska jag välja i så fall? Den som tilltalar mest är den svart/vita, tror jag... Råd tack!

Påfyllning

Jag tycker det är himla trevligt när det fylls på med kläder och grejer på klädkedjorna! Tänk vad tråkigt med en butik som får in vårkollektionen i januari och sedan "that's it"... Den här gången var det H&M:s tur. Det har kommit in en del annorlunda men fina grejer. Dock vet jag inte om jag ska beställa något den här gången, jag känner inte att jag behöver. Men man kan ju alltid spana lite och drömma sig bort. Och, inte att förglömma, man kan alltid önska.








Cookie dough

Mmmm... farligt god måste jag säga. Ett beroende kan orsaka både ohälsa och hål i plånboken. Men visst måste man unna sig lite godsaker ibland!



Från frukostbordet

God morgon!

Jag sitter här vid frukostbordet med en hallonsmoothie och en rostad fullkornsmacka. Jonas envis med att rostat bröd är onyttigare än orostat bröd, och påstår att det nyttiga i brödet bränns bort när det rostas. Jag var tvungen att kolla upp det och no, no, det stämmer inte! Tur för mig eftersom jag är aningen svag för rostat bröd just nu.

Idag ska jag till skolan vid 10.30 för att träffa min arbetsgrupp och sedan ha handledning. Sedan blir det plugg, antingen hemma eller i skolan. Fram på eftermiddagen har jag och Josefine planerat att gå en promenad, trevligt! Jag hoppas på att solen tittar fram tills dess, det gör ju det hela så mycket mysigare.

Nu ska jag läsa innan det är dags att vandra iväg till skolan.

Ha en bra dag! Kramar



090224

Hej på er!

Hoppas ni haft en trevlig tisdag (fettisdag) hittills. Vi har ju strålande väder i alla fall och det blir man ju som bekant mycket pigg och glad av! Har det ramla ner några semlor i magen? Inte för min del då det inte riktigt faller mig i smaken. Dock fick jag en semla i skolan som jag, generös som jag är, gav till Jonas. Jag och Maria var nämligen på en lunchföreläsning med Skandiabanken förut, den handlade om finanskrisen och extrajobb. Det var väldigt intressant! Jag ska nog gå på lite fler lunchföreläsningar framöver; gratis lunch och intressanta föredrag bör man inte tacka nej till!

Nu ska jag fortsätta att vara en flitig student.



Kram på er!

Oscarsgalan

God morgon!

Såg ni på Oscarsgalen inatt? Jag var en av dem som inte gjorde det, utan låg och sov gott i min säng istället. Det hade dock varit rolig att se på den eftersom Jonas och jag har sett flera av filmerna som var nominerade (jag var lite insatt för en gångs skull) och såklart för att se the red carpet med alla fina klänningar! Men men, idag har vi en heldag i skolan då vi har en sk. marknadsföringsdag så jag kände att jag var tvungen att vara pigg. Hur som helst, här har ni alla vinnarna:

Film: ”Slumdog millionaire”
Regi: Danny Boyle för ”Slumdog millionaire”
Kvinnliga huvudroll: Kate Winslet för "The Reader".
Manliga huvudroll: Sean Penn för ”Milk
Manlig biroll: Heath Ledger ”The Dark knight”
Kvinnlig biroll: Penelope Cruz ”Vicky Christina Barcelona”
Manus: Dustin Lance Black för ”Milk”
Manus efter förlaga: Simon Beaufoy för ”Slumdog millionaire”
Icke-engelskspråkig: ”Okuribito” (Japan)
Animerad film: ”Wall•E”
Musik: A R Rahman för ”Slumdog millionaire”
Sång: "Jai ho" i ”Slumdog millionaire”
Foto: ”Slumdog millionaire”
Klippning: ”Slumdog millionaire”
Animerad kortfilm: ”La maison en petits cubes”
Scenografi: ”Benjamin Buttons otroliga liv”
Kostym: ”The duchess”
Smink: ”Benjamin Buttons otroliga liv”
Kortfilm: ”Spielzeugland” (Leksakslandet)
Dokumentär: ”Man on wire”
Kort dokumentär: ”Smile Pinki”
Specialeffekter: ”Benjamin Buttons otroliga liv”
Ljudredigering: ”The Dark knight”
Ljudmix: ”Slumdog millionaire”

Nästa film att se måste bli "Slumdog millionaire", vi har tänkt se den men inte riktigt kommit till skott än. Åtta Oscar talar sitt tydliga språk. Det får bli filmkväll snart.




Nu ska jag ta tag i dagen. Hoppas ni får en trevlig start på veckan!

Kram

The City

Hej!

Idag har det blivit en bloggfri dag (fram tills nu) som ni säkerligen har lagt märke till om ni har tittat in hit. Jag tänkte bara slänga in ett kort inlägg innan det är dags för mig att sova. Idag har jag tagit igen en del plugg, bakat chokladbollar och tittat på lite serier med Jonas. En söndag kan man inte bara ägna åt plugg, då måste man ta det lite lugnt och ladda batterierna inför en ny vecka.

Har ni sett serien The City? "Alla" modebloggerskor tycks följa serien och verkar älska den. Kanske man ska kolla in den då den har premiär på MTV den 14 mars klockan 18.10.




Det var allt för mig, nu läggdags! Natti natti!

Önska kan man...



De här fina armbanden från ASOS skulle passa bra i en present den 18:e mars.


Om knappt en månad nalkas födelsedag. När det gäller armband äger jag inte så många och då kan det vara en bra idé att sätta det på önskelistan. Varför inte önska på när man ändå hittar något? Önska kan man alltid!

God natt kära vänner!


Syskonbesök och dop

Hej!

Helgen är här igen och den går fort som alltid. Nu är lördagen snart över och morgondagen är säkerligen över lika fort. Det har varit en trevlig helg hittills som har spenderats med familj och släkt.

Igår kom Albin, Adam och Elin med tåget på eftermiddagen. Vi började med en sväng på stan. Den här gången var det inte jag som tog längst tid på mig i provrummet, utan det var faktiskt Albin och Adam (okej, jag var kanske med på ett hörn jag med). Jag fick agera smakråd och det blev många fynd för grabbarna. Själv köpte jag mig en kavaj inför dopet, som även kommer att bli användbar i vår och sommar. Efter några timmar i stan åkte vi och handlade innan det var dags att åka hemåt för att fixa maten. Det bjöds på pommes, kött och sallad.


Hela syskonskaran på besök

Idag var det dop för lilla kusinen Filippa som stod på planeringen. På morgonen hann vi inte med mycket mer än frukost och tillfix för dagen. Sedan kom mamma och pappa och vi åkte till Borgs kyrka i Norrköping. Det var ett fint dop, och efter själva cermonin blev det en trevlig doplunch.

När det var dags för fotografering blev Filippa trött.
På doplunchen bjöds det på krämig räksoppa och chokladmousse till efterrätt




Jag med dagens lilla huvudperson


Mor och dotter, så söta så!


Dagen till ära hade jag en grön klänning och min nya kavaj

Ikväll blev det Melodifestival och enchiladas hemma hos oss, lugnt och skönt med andra ord.

Fortsatt trevlig helg!




Zip-fastener


Igår när jag var på min lilla shoppingrunda drogs jag lustigt nog till den lilla uppfinningen som patenterades redan 1851 och som har kommit att underlätta för oss människor i många olika avseenden. Jag pratar såklart om dragkedjan - blixtlåset! Har ni tänkt på hur smart och användbar den är, praktisk och nödvändig till så mycket. Och ack så snygg det kan vara med ett plagg som pryds av en dragkedja! Man kan se det lite som en accessoar, något som tillför plagget det där lilla extra.




Jag hittade även en liknade kjol på H&M som jag faktsikt har letat efter innan, men det fick bli den här från Gina som kom med hem. Kanske att jag ångrar mig och köper den andra också. Den var i bomullsmaterial (mjukistyg), grå och en dragkedja tvärs över kjolen.

Imorse lämnade jag och Jonas Schimpo hos veterinären... stackarn fick inte äta någon frukost utan var tvungen att gå på fastande mage inför det lilla ingreppet som veterinären skulle göra. Han ska nämligen kastreras idag. Vi ska hämta honom snart, straxt efter tre. Sedan kommer hela min syskonskara hit på besök, både Albin, Adam och Elin. Vi ska umgås lite ikväll, och imorgon kommer även mamma och pappa då vi ska på dop i Norrköping.

Happy friday!

Fashion for your home

Fashion for your home... by H&M

Idag släpptes H&M:s inredningskollektion på www.hm.se. Det handlar om textiler i form av kuddfodral, påslakan, mattor, handdukar, gardiner, servetter, duschdraperier och annar smått och gott som hör hemmet till. Det är HM-priser och det är HM-stil. Det kan nog vara värt att ta en titt på!





Idag har jag shoppat! Det fanns en hel del på stan som jag ville ha, men vissa grejer får hamna på önskelistan. En kjol, ett par tights, två nagellack och ett par trosor fick följa med mig hem. Nu kan jag sova gott inatt!

Kram och god natt!

Dagens plan

God morgon!

Idag vaknade jag upp med ett svullet öga, och kliar gör det. Nu, efter lite frukost, känns det dock bättre så förhoppningsvis går det över.

Idag kommer Jennie hit en sväng, hon har sportlov och följde med Maritha upp till Linköping. Sedan ska jag, tillsammans med Emelie och Hanna, intrvjua en tjej på Kilroy. Vårt grupparbete handlar om upplevelser i samband med resor och vi ska samla empiri genom att prata med de på Kilroy. Det ska bli intressant faktiskt, jag hoppas bara att jag slipper min hosta. Om inte intervjun tar alltför lång tid så tänkte jag ta en tur på stan efteråt.

Enligt min nya planeringsstrategi ska jag ju alltså göra en tidsplan för dagen. Så här kommer den:

10.00 - 12.30 Fika med Jennie och Jonas, och plugga
12.30 Lunch
12.57 Buss till stan (punkan på cykeln är ej lagad)
13.15 Espresse House med Emelie och Hanna, förbereda intervju
14.00 Intervju på Kilroy
16.00 - 18.00 Stan
19.00 Middag
19.30 Plugg

Aj då, det var inte mycket tid för plugg. Det får bli bättring på den fronten imorgon.

Hoppas ni får en trevlig torsdag! Kram

Bättre organiserad

                                     Hallå hallå!

Mätt och belåten efter en smarrig våffellunch tänkte jag sätta mig här och printa ner några rader. Himlans gott det är med våfflor! Om man skulle få välja mellan pannakakor och våfflor så vinner våfflorna i min värld. Det är lätt att göra, inget kladd och smakar gottgott. Visst är det våffeldagen snart? Har jag fel om att det är den 25 mars? Det var datumet som kom upp i huvudet. Då får vi boka in våfflor. 

Jag läste en blogg som fanns på förstasidan på blogg.se, skriven av en tjej som verkar väldigt driven och organiserad av sig. Ni får läsa själva. Hur som helst så gav hon mig inspiration när det gäller att organisera sin vardag. Jag har precis insett hur dålig jag är på det och vilka konsekvenser det får. De senaste dagarna har jag i princip ignorerat mina egna tankar och uppmaningar till mig själv att plugga. Jag bara skjuter upp saker och ting och tänker att jag har all tid i världen att gör det. Men tyvärr resulterar detta alltid i ångest och stress, vilket inte alls är vad jag eftersträvar. Jag ska fundera kring detta, lägga upp en plan för min tid och sedan klura ut hur jag ska göra för att bli mer organiserad och få bättre disciplin.

Någon som har några tips att bjuda på?

Nu ska jag i alla fall försöka få något vettigt gjort. Jag kanske slänger in ett inlägg här senare idag. Vet vem?
Kramar

Att upptäcka världen

Hej hej!


Jag har gått i "jag-vill-ut-och-resa-tankar" hela dagen och har drömt mig bort och tänkt tillbaka på resorna jag har gjort. Jag skulle inte kalla mig sjäv som en världsvan eller berest person, utan jag har bara testat på resandet. Det finns så otoligt många platser i världen som skulle vara värda att besöka. Jag hoppas att jag kommer ut på många resor i mitt liv.


Min familj har aldrig varit på några resor bortom Sveriges gränser, istället har det blivit sommarstugan, Gotland, husrenovering, Öland, Stockholm och lite andra kortare turer. Annat har prioriterats och jag tror att eftersom mina föräldrar aldrig varit utomlands själva (förutom inom Norden) så har de inte heller tagit med oss barn på någon utlandssemster.  Visst har det varit trevlig och vi har sett många fina ställen, men det är absolut värt att ge sig ut och se världen.

Gotland, nästan som att befinna sig utomlands


När jag gick i 8:an följde jag med min faster och min kusin till Thailand där vi stannade i 3 veckor. Det var min första resa utanför Sverige, och usch vilken hemlängtan jag hade!  Jobbigast var det de dagar då vi inte gjorde så mycket, utan bara låg på stranden och solade, då kunde jag  längta hem så mycket att jag gick iväg och grät. Nu i efterhand kan jag tycka att jag var mesig och borde ha uppskattat tiden i Thailand mer, men samtidigt förstår jag mig själv då jag inte var så gammal och dessutom så långt borta från hem och familj. Såklart hade jag bra stunder på resan också, och var väldigt glad att äntligen ha varit utomlands.

Min andra resa gick till Irland, Dublin. Det var en studieresa i trean på gymnasiet. Vi bodde på ett hostel med rum som bestod av våningsängar och badrum. Vi var sammanlagt 12 tjejer i ett rum som skulle dela på ett badrum. Ett! Det gällde att gå upp i tid på morgonen för att hinna göra sig iordning. Det blev besök på Guinnes, Svenska ambassaden, en pojkskola, shopping, pubrundor och mycket annat trevligt under veckan. Dublin är en väldigt mysig stan med trevliga människor. Det är ett ställe jag skulle kunna tänka mig att åka till igen. Jag har haft funderingar på att åka dit och jobba, men det blev inget av då jag hörde att det var svårt att hitta jobb.






Bilder från
Dublinresan (tagna med mobilkamera, därav det något suddiga resultatet).



Några månader efter att Jonas och jag hade träffats bestämde vi oss för att njuta av varandras sällskap på annan mark. Därför tog vi en sista-minuten-resa till Turkiet, Alanya. Vi hade verkligen så mycket tur man kan ha med boende, väder osv. D et var verkligen en underbar resa, det mesta var perfekt! Det visade sig att hotellet vi hamnade på var fyr-stjärningt och verkligen superfräscht. Vi fick ett lägenhetsrum med fint badrum och kök. Det var en resa med mycket sol och bad, god mat och bara vi två.



Jonas och jag fick mersmak av resandet och bestämde oss för att backpacka i Asien och Nya Zeeland. Under tre månader var vi ute på vår underbara resa! Under ungefär en månad reste vi tillsammans med Ola och Annie. Vi var i Thailand, Malaysia, Singapore, Kambodja, Nya Zeeland och Japan. Det blev sol och bad, shopping, dykning, god mat, sightseeing, bilturer på vägarna i Nya Zeeland, soluppgång i Angkor Wat och mycket mer. Jag tänker ofta tillbaka på den perioden och längtar efter att komma iväg igen.



















Jag måste komma till Nya Zeeland igen!


I höst ska vi eventuellt åka till Spanien med Jonas familj. De har bekanta där som äget en stor villa som vi då skulle få hyra. Eftersom det blir relativt mycket jobb i sommar skulle det vara perfekt att unna sig lite extra semester i september/oktober. Jag har dessutom inte varit i Spanien tidigare. Något som jag har funderat på ett tag nu är att åka till Prag. Jag har hört mycket bra om den staden och har fått uppfattningen om att man kan ta sig dit och leva där relativt billigt. Det vore härligt att åka på en liten weekendresa framåt våren. Det behöver ju liksom inte vara så krångligt att ta sig någonstans, det är trevligt att bara komma bort ett tag och se något annat.


Prag kanske vore något framår vårkanten

Nu ska jag följa Hannas råd och snällt gå och lägga mig tror jag. Vi får se om jag lyckas hålla fast vid den planen...

God natt!

Benjamin Button på bio

The Curious Case of Benjamin Button -  filmen Jonas och jag såg på bio på Alla Hjärtans Dag.



I korta drag kan man säga att historien handlar om Benjamin Button (Brad Pitt) som föds som en svag äldre man och åldras baklänges. Hans kropp blir yngre tills han slutar sitt liv som ett spädbarn. Han möter en flicka (Cate Blanchett) som han fattar tycke för. De går skila vägar men möts återigen under olika perioder i livet och genom hela filmer skildras deras relation.

Vad jag har hört ska inspirationen till berättelsen ha kommit från Mark Twains kommentar om att det är synd att det bästa i livet kommer först och det sämsta sist. Det är en annorlunda film, men absolut en stark filmupplevelse! Jag tycker att den var bra, vacker och tänkvärd!

Tack älskling för en mysig kväll!

Underbara vinter

God kväll!

Jonas och jag sitter här i soffan med varsin tekopp och hostar ikapp. Fy vad jobbigt det är med hosta! Jag vill bli frisk nu så jag kan sätta igång med träningen! Jag har varit sjuk i över en vecka nu och börjar bli riktigt uttråkad... Det värsta är att få de där hemska hostattackerna då man inte vet vart man ska ta vägen.

Helgen i Västervik var kanon, men gick alldeles för fort! På söndagen blev det både en promenad med Jonas och Dica, och en härlig skidtur med mamma och Elin. Det var tur att det var snö och fint väder just den här helgen när vi skulle hälsa på i viken. Jag älskar verkligen vinterdagar då solen skiner och det är sådär lagom kallt ute. Då är vintern en underbar årstid, tyvärr förekommer ju inte dessa perfekta vintedagar alltför ofta.






Imorgon har jag inget i skolan förutom ett inplanerat möte med styrelsen för mentorskapsprojektet. Jag skulle vilja ta en tur på stan, men om det blir av eller inte beror på min hosta. Om det inte blir stan så får jag väl stanna hemma och plugga.

Nu ska ja lägga mig och läsa "Om jag kunde drömma". Sen sova.
Hoppas ni får en god natts sömn!



I Westervik

God morgon! Helg igen, gudars vad skönt!

Jag sitter nu hemma i föräldravillan, mätt efter frukosten och roslig i halsen. Fy, det här tycks aldrig gå över. Varje kväll när det är dags att sova får jag sådan hemsk hosta och på morgnarna är det minst lika illa. Jag vill ju komma igång med träningen igen, vara pigg och allert. Förhoppningsvis frisknar jag till inom de närmasta dagarna.

Idag blir det lite plugg, sedan ska jag fika med Micha och Matilda hemma hos Micha. Trevlig! Framåt kvällen ska jag umgås med Jonas, vi har dock inte riktigt bestämt oss för vad vi ska göra. Vi har pratat om bio, men jag känner att det kan bli lite jobbigt för min del om jag ska sitta och hosta där... aja vi får se.

Jag hoppas även på att hinna med en promenad under dagen, visserligen är det kyligt ute, men en himla vacker vinterdag! Den måste man ju njuta av!




Hoppas ni får en mysig Alla Hjärtans Dag!

Kram på er!

Snart hjärtedagen

Snart Alla Hjärtans Dag gott folk! Tips hit och tips dit på vad du ska köpa och vad man kan göra. Ja, visst är det mysigt och jag tycker verkligen att man ska visa sina nära att och hur mycket de betyder för en. Dock tycker jag inte att det behöver vara just den 14 februari, utan kärlek och omtanke kan man ge varje dag året runt! Men såklart, alla hjärtans dag är ändå alla hjärtans dag och den är till för att påminna om att man ska bry sig om och uppskatta varandra. Jonas och jag ska inte göra så stor sak av det, utan bara umgås och kanske gå på bio eller äta ute. Det återstår att se!


Just en dag som alla hjärtans dag kan vara jobbig för de som inte har hittat sin andra hälft ännu. Jag minns själv när jag gick på gymnasiet, innan jag träffade Jonas, då tänkte jag ofta på att jag ville träffa någon, inte vara ensam längre. Kompisar fick pojkvänner och jag kände mig som den enda i världen som inte hade någon. Det är väldigt påfrestande att tänkta i de banorna. Man ska inte fundera så mycket på det, det händer när det händer. När man minst anar det så dykar han/hon upp där farmför en och det är som förutsagt att ni två ska bli en. Under tiden man väntar på kärleken ska man se till att ha roligt och umgås med sina vänner. Men för all del, glöm inte vännerna när kärleken väl dyker upp!

Idag har jag svårt att tänka mig en vardag utan Jonas, vi känner varandra utan och innan och jag har insett hur nära man kan komma en person. Redan nu funderar jag över hur det kommer att gå när Jonas ska åka på "Europaturné" med Lithe Blås i början av juni. 10 dagar ska han vara borta... hur ska jag klara det? Jag kommer att sakna honom galet mycket!

Imorgon har vi fyra timmars intervjuträning i skolan, vilket tydligen ska vara väldigt påfrestande. För att samla lite krafter kan det vara en god idé att dyka ner i sängen snart.

God natt!













Det finns någon för alla

Myt eller sanning?

Hej fellows!

På grund av risken att bli antagen för att vara en pojke i målbrottet stannade jag hemma från stan idag. Och med de orden vill jag säga att min röst inte låter som den borde göra, det låter som att jag har hamnat i målbrottet! Dock är det som ni kanske förstår av en lite mer naturlig anledning. Värst var det igår kväll, jag vet inte hur många gånger jag frågade Jonas varför han skrattade åt mig. Förhoppningsvis kan jag prata normalt imorgon.

Istället för min efterlägtade shopping fick dagen fördrivas med flitigt studerande. Lika bra det kan man tycka, då plånboken förblev oöppnad och jag snäppet rikare på kunskap. Kanske, kanske att jag tar igen mitt shoppingbegär en annan dag...

Något som tyvärr drabbas av att jag är sjuk är träningen... men det är bara att sätta igång igen när jag blir frisk. När vi ändå pratar träning kan vi ta några typiska myter som cirkulerar kring ämnet. Vad är sant och vad är falskt?


1. Man blir smal om magen av att göra situps
No, no inte kan man punktförbränna fett. Går man ner i vikt så minskar fettlagret över hela kroppen.

2. Morgonträning innan frukost är mest effektiv för fettförbränningen
Ja, eftersom hormonbalansen styr in kroppen på fettförbränning på morgonen. Dessutom har man så lite blodsocker och alternativa bränslen i blodet, så kroppen blir tvungen att ta din energi från fettreserverna.

3. Vibrationsbälten från TV-shop funkar inte
Trodde du det? Sådan tur har vi inte, det krävs mer aktivitet än så för att träna. Man kan stimulera musklerna med elektriska impulser, men det är bara effektivt för de som t.ex varit sängliggande under en längre tid och är väldigt försvagade i musklerna.

4. Kaffe innan träningen ökar fettförbränningen

Tro det eller ej, men faktiskt. Koffeinet ökar lipolysen (nedbrytningen av fett) vilket gör att fettet lättare frisätts från fettcellerna.

5. Tunga vikter ger korta stora muskler, lätta vikter ger långa, slanka muskler
Fel. En muskels utseende bestäms av arvsanlagen men kan påverkas av att man bygger upp den.

6. Muskler växer när man tränar

Det kanske känns så, men det är när man vilar och tar igen sig som musklerna repareras och återhämtar sig.

7. Alla kan inte få rutor på magen
Alla har rutor på magen då den raka magmuskulaturen är indelad i fyra segment för att ge muskeln stöd och stadga. Om sedan rutorna syns eller inte beror på mängden underhudsfett.

8. Om man svettas mycket tyder det på att man är otränad

Falskt. Man svettas mer ju mer vältränad man är, dock är det individuellt hur mycket man svettas och därmed kan man inte jämföra två personers svettmängd  och avgöra vem som är mest vältränad.

9. Dina bröst kan försvinna om du tränar bröstmusklerna i vissa maskiner

Bröstens naturliga storlek beror på gener, men de kan bli mindre av träning när mängden underhudsfett minskar.

10. Mer muskler förbränner mer kalorier
Sant. Ämnesomsättningen ökar med varje kilo muskelmassa man lägger på sig. Det i sin tur gör att det blir lite lättare att undvika att gå upp i fettvikt.


Ganska intressant, ellerhur!?
Nu ska vi baka falukorv i ugn och sedan äta lite potatismos till det.

Bye bye!

My moment



Nyss hemkommen från skolan sitter jag här med mitt kaffe som jag doppar mitt digestivekex i. Har ni provat? Hur gott är det inte? Jag tror jag har "ärvt" det från mamma, om man nu kan ärva en sådan sak... kanske rättare sagt har jag lärt mig av mamma. Förut när jag inte drack kaffe fick jag en kopp med bara lite kaffe i botten, bara för att doppa digestivekexet. Favoriten är de som är relativt nya från Göteborgskex, med fullkorn. Mmm...!


När man kommer hem såhär på eftermiddagen, lite trött efter att ha varit i skolan länge, är det perfekt att sätta sig och fika lite, gosa en stund med katten, läsa lite bloggar, läsa mail och kanske skriva ett inlägg här på bloggen. Tiden är som avsatt för det, my moment liksom. Nackdelen är väl då att det lätt tar alldeles för lång tid och att den planering man har lagt upp för dagen spricker. Ja, ja, idag ska jag i alla fall försöka att inte fastna här framför datorn. Jag måste läsa Foundations of  Marketing.

Jag har föresten glömt bort att berätta att jag klarade tentan i Finansiell Styrning (ni vet med examinatorn som INTE var min favorit). Det var hela 80 % som inte klarade tentan, och en enda person fick VG... det kallar jag riktigt dålig statistik. Det jag är mest glad över är att jag slipper exeminatorn nu (hoppas jag, såvida vi inte kommer ha honom i någon framtida kurs). Vi hade tentagenomgång idag och bara jag ser människan så ryser jag i hela kroppen. Han är så nonchalant i hela sitt uttryck, är väldigt otrevlig och ger intrycket av att ogilla allt och alla. Istället för att vilja lära ut, tycks han vilja "sätta dit" oss studenter. Lite tragiskt faktiskt.

Nu är det dags att runda av så att jag får något gjort.

Kram kram

Made In Sweden

Hej!

Idag har jag varit i skolan ganska många timmar. Vi började med handledning i marknadsföringen, sen har vi jobbat med vårt grupparbete. Faktiskt så tycker jag att vi har kommit igång rätt så bra och det känns som att vi i gruppen strävar efter samma sak. Det kommer nog att bli ett intressant och roligt arbete.

Har ni sett på Made in Sweden? Jag har bara sett några avsnitt då och då, eftersom jag är dålig på att hålla koll på när de programmen jag vill se går. Jag har mina "tv-peroider" då jag följer flera olika program, men just nu är jag inne i en period då jag nästan inte alls ser på tv. Jonas och jag följer ju våra serier och därmed blir de prioritet. Men, men tillbaka till ämnet - Made in Sweden. Jag tycker att programmet var bra, de få gånger jag såg det. Det kändes ärligt på något sätt, man fick se in i deras liv under den här perioden och det var många känslor som kom fram i rutan. Kim, som var en av "stjärnorna" var nästan påväg att hoppa av projektet då han tyckte att Desmond Child och andra la sig i för mycket, att han inte fick göra sin egna grej. Jag kan förstå honom på ett sätt då han självklart vill göra sitt egna material på det sätt han känner sig bekväm med, men samtidigt kan man ju fråga sig hur många som får den chansen. Det kan anses vara rätt stort att ha jobbat med självaste Desmond Child och få en låt skriven av honom. Slutligen tycker jag faktiskt att resultatet, "Three Floors Down", blev bra.





Nu ska det fixas mat!
Kram och god kväll!

Soool!




Vad glad man blir när solen tittar fram! Solsken är inte direkt överkonsumerat i Sverige, speciellt inte såhär års. Det känns som det var evigheter sen man såg den och plötsligt så bara lyste den upp hela vardagsrummet! Underbart! Min dag är räddad!

Nu promenad.








Vårshopping

Hej på er!

Idag är det söndag och det innebär att Jonas och jag bara kommer att vara hemma och göra vad man gör bäst på söndagar. Vi har stortstädat på förmiddagen och sen blir det nog lite plugg och att titta på någon serie. Ikväll hoppas jag på film. Jag vill se Changeling med Angelina Jolie, den verkar så bra! Jag hade egentligen planerat att träna med Maria idag, men jag hoppar över det då halsen inte känns någon vidare. Nu har visserligen min röst kommit tilbaka, men halsen gör mer ont idag.

Jag är så himla shoppingsugen! Hur trevlig är det inte att gå runt i de olika butikerna när de har fått in vårkollektionerna? Jag vill! Egentligen borde jag väl hålla i pengarna, men visst måste man tillåta sig att handla lite läckra vårkläder!? Jag intalar mig själv det i alla fall och min plan är att ta en tur på stan på onsdag när jag är ledig. Det spikar vi!


Hoppas ni får en trevlig söndag trots grårusket utanför fönstret.

xoxo

Melodifestival

Ikväll börjar Melodifestivalen, vilket ska bli spännande. Det blir klädbyten i massor, scenkläder av alla dess slag och därtill åtta bidrag som ska sjungas. För er som inte orkar vänta några timmar till så kan man lyssna på lite av kvällens olika bidrag här! Dock har jag hört att dagens startfält skulle vara det svagaste i tävligen och att det nya röstningssystemet orsakar kaos. Det återstår att se.


Melodifestivalen drar igång ikväll

Jag har blivit smittad av någonting tror jag. Under dagen har min röst gått från att vara helt normal till att bli hemskt hes. Jag håller på att tappa rösten då jag är tvungen att viska när jag ska säga något. Jag hoppas det inte blir mer än halsont, jag har inte tid att bli febrig och sjuk nu...

Ha en trevlig kväll!

"Give me fire"


Den 13:e februari släpps det; Mando Diaos nya album, "Give me fire"! Den första singeln "Dance with somebody" har absolut inte gjort mig besviken och jag har höga förväntningar på resten av låtarna också. Jag läste en artikel om den nya  skivan och de berättade att de hade ett nytt sound på den, lite Mando goes disco sådär. De har fått hjälp av ett par hiphop-producenter och av bröderna Masse och Salla Salazar för att få ett dansantare sound. Inspirerats har det gjort av popmusiken. Men såklart, som de själva säger: "Vilka kläder man än klär en låt i, så låter det ju ändå Mando". Och då måste det ju låta bra!



Har hela albumet det här soundet så älskar jag det redan!

God morgon!

God morgon! Idag blev det en efterlängtad sovmorgon, härligt! Vad som händer idag är inte riktigt planlagt ännu, vi får se vad lördagen har att erbjuda helt enkelt. Bra blir det säkert!

Tänkte bjuda på en bra låt, lyssna och njut!



Trevlig helg!

Revolutionary road



Här möts de igen - Leonardo DiCaprio och Kate Winslet - den här gången i en annorlunda och tragisk film. Den skildrar en familj som lever efter normen, men som drömmer om något annat, något bättre. Det handlar om människor som inte uppskattar vad de har, som söker efter lycka på annat håll, tröstar sig med fel saker och väljer fel vägar.



Tragisk, men bra och tänkvärd
               


Sov så gott kära ni!


VSR-kravall

Hej!

 Ursäkta för att jag inte har visat mig här på ett tag. Igår var jag en hel del i skolan då vi hade två förelsningar. Efter skolan åkte Jonas och jag till Tornby för att handla och äta köttbullar på IKEA (16 kronor på vardagar klockan 14-18). Eftersom jag skulle på VSR-kravallen på kvällen passade det bra då vi slapp laga mat. Det är himla gott med IKEA:s köttbullar, gräddsåsen och potatismos. Och hur billigt är inte 16 kronor för en komplett middag inklusive sallad och bröd på restaurang?


Prisvärt, som Jonas brukar säga


Framåt kvällen blev det dags för årets första kravall för min del. Jag, Hanna, Maria, Caroline, Jessica, Madde och Viktoria gick till Colonia på förfest. Vi stannade inte där så länge utan tog oss efter någon timme vidare till en annan förfest långt bort i Ryd. Det visade sig vara en mycket trevlig fest med ett gäng maskinare i röda overaller. Det blev en hel del kortspelande och prat. För ovanlighetens skull var faktiskt både förfesten och själva kravallen riktigt roliga! Ofta brukar förfesterna vara roligare och man ångrar att man gick därifrån. På Kårallen var det fullt av människor, och tyvärr alldeles för fullt på dansgolvet där den bra musiken spelades. På det andra, lite större, dansgolvet var det glesare men sämre musik. Hur som helst var det oerhört härligt att dansa!




Nu ska Jonas och jag se på film!

Trevlig fredagskväll!



Skärpning - läggdags!


Jag säger då det... jag har ingen, absolut ingen, pli på mig själv. Jag säger åt mig själv att jag borde gå och lägga mig, men min kropp lyder inte. Kväll efter kväll sitter jag här och går in på blogg efter blogg, får inspiration och idéer och kommer på mig själv med att vilja skriva av mig. Det är på kvällarna de kommer; tankarna om allt och ingenting. Det är då jag verkligen älskar att skriva om allt som cirkulerar där uppe. Det bara kommer; orden, mina fingarar hoppar över tangenterna och jag bara vet vad det är jag ska skriva. Det är lustigt det där, men jag gillar det!

Idag har jag varit i skolan mest hela dagen, vi började med grupparbete och efter lunch var det en föreläsning. Som tur är, är den här kursen intressant. Tro det eller ej, men det är faktsikt kul att gå på en fyra-timmars-föreläsning. Efter skolan gick jag till Campushallen, pratade med tjejen i receptionen och ordnade så att jag fick mina gratismånader. Nu har jag abonnemang fram till slutet av maj så det blir perfekt då det räcker närstan hela terminen ut. Jag ska vara duktig med träningen, minst tre gånger i veckan måste jag se till att komma iväg och svettas lite. Till våren har jag dessutom tänkt att ge mig ut i Rydsspåren. Idag blev det ett pass i gymmet, en bra mix av styrka och kondition. Jag upptäckte att det fanns tv-skärmar på löpbanden och på crosstrainermaskinerna. Det var riktigt bra tidsfördriv att se på That 70's Show under konditionsträningen!

På tal om någonting helt annat så vill jag bara säga att jag vill ha en kavaj! Se vilken fin jag hittade på Halens. Den får mig att tänka på våren!




Nej nu måste jag säga till mig själv på skarpen! Läggdags!!

God natt!



090203

Idag hinns inget annat än en snabb summering av dagen med. Hoppas ni har haft en bra dag, min har varit rätt okej.

Humör: Bara bra!
Gjort: Föreläsning på förmiddagen, lunch med Jonas, sett på nya avsnitt av House (riktgt bra serie) och pluggat marknadsföring.
Planer: Sooova! Blir alldeles för sent som vanligt...
Ser på: House och animeserien Monster.
Lyssnar på: Muse, Knights Of Cydonia.
Läser: Har fått hem "Om jag kunde drömma" som jag ska börja läsa imorgon!
Dricker: Bara vanligt vatten
Äter: Idag blev det nudelwok med jordnötssås. Och digestivekex.
Kläder: Leggins, over-size t-shirt och kofta.
Bästa: Börjar bli pepp på VSR-kravallen på torsdag!
Sämsta: Campushallen som har försummat mina värvningar som jag skulle få extra träningsmånader för... nu kan jag inte boka. Jag ska ta ett snack med dem imorgon så det får bli träning då istället. Jag som hade lagt upp min träningsplan...
Önskar mig: En kavaj på Monki och en chai-latte skulle sitta fint.
Ser fram emot: Kravall och helg!
Planer för imorgon: Skola hela dagen och därefter träning.

Nu måste jag sova! Puss och hej!


Måndag


Idag har jag lyckats hålla mig borta från bloggen, det är svårt för jag har verkligen börjat gilla att dela med mig av det jag har att säga. I början kanske jag inte uppdaterade bloggen alltför ofta om man säger så... men visst har jag bättrat mig ganska rejält på den fronten?
 
Veckans första dag har jag spenderat hemma i lägenheten framför mina marknadsföringsböcker, man behöver inte oroa sig för att vara sysslolös i den här kursen i alla fall. När eftermiddagen började övergå i kväll åkte Jonas och jag till Campushallen och körde ett himla roligt boxpass. Det var smockat med folk där idag; boxpasset var fullbokat och hela Campushallen var fylld till max kändes det som. Jag undrar om det var av någon speciell anledning eller om det bara var "jag-måste-sätta-igång-med-träningen-inför-beach-2009-ryket" som satte sprätt på folket? Jag är väldigt stolt att jag har fått med mig Jonas på instruktörpass, tidigare har han nästan bara varit på gymmet. Förhoppningsvis blir det box en gång i veckan nu framöver. Imorgon har jag bokat in mig på coreboll och efter passet ska jag svettas lite på löpbandet.

Nu är det snart dags att sova, men första ska jag lyssna på det här underbara framträdandet med John ME och Amanda Jenssen från P3 Guldgalan 2009. "Love is my drug". God natt!



Tiden bara går och går


Så blev det februari och jag måste än en gång konstatera att tiden går så fasligt fort! Det är nästan lite skrämmande ibland... hinner vi med? Det låter kanske lite lustigt, men jag brukar tänka att jag har fastnat någonstans runt 1998 (haha, ja det lät lustigt). Men vad jag menar med det är att det året känns som att det var typ igår, det var därefter som tiden började att gå så fort och nu är vi redan inne i 2009. När man var liten var dagarna långa och man hann med så himla mycket grejer under en dag, nu hinner man inte med hälfen av allt man hade planerat. Jag tror fakstiskt att det är så att man har olika tidsuppfattning som vuxen och som barn. Jag tror inte att barn reflekterar över tiden på samma sätt som vuxna gör, utan de bara är och gör vad de känner för. De vaknar på morgonen, leker, äter, följer med mamma och handlar, leker lite till och sen blir det kväll och det är läggdags. Jag läste en artikel om hur barn uppfattar tid. De hade intervjuat tre barn om vad tid är och fick till svar:

–Tid är väl bara luft. Öppet fönster som är i fantasin.
–Tid… det är till exempel om nån ska komma, då kan man säga att det dröjer tid, en timme, eller tid. Och då får man vänta så länge... 
–Det är en tid när man kan vänta såhär. Sådär när man ska på kalas, då får man vänta en lång tid. 

Det är så facinerade att höra vad barn tänker, ibland kan man få höra riktigt kloka ord. "Tid är bara luft" tycker jag var förnuftigt sagt av en femåring, lite filosofiskt sådär.

När de hade frågat barnen om tiden går olika fort vid olika tillfällen, svarade den lite mer filosofiske av de tre:
 
–Jag tycker det går mest mellan. Det är klockorna – dom går lite väl fort. I alla fall för min hjärna… den försöker räkna ut till en minut och då komplicerar min hjärna lite. Den skickar signaler dom krångligaste vägarna känns det som… det känns som att tiden går fort och långsamt på samma gång. Det är därför det känns som den går mitt emellan.


Himla tankspridd kille det där, rolig formulering kan ja tycka! Men enligt undersökningen var han tydligen något före i sin utveckling, mer som en 8-10-åring. De andra två barnen uppfattade tiden mer som barn i den åldern "bör göra" - de skiljer inte på den upplevda tiden och på den tid som klockan visar. Utan klockan kan man inte se tiden, och om man inte ser tiden så finns den heller inte. Oj vad den meningen tog mig tillbaka till filosofiföreläsningarna på gymnasiet! "Om ingen hör ljudet av ett träd som ramlar, finns ljudet då?" Filosofi är ett intressant ämne faktsikt.

Idag har det varit en typisk söndag, vi har bara varit hemma och bara tagit det lugnt. Vi var ute en sväng med Schimpo för han verkar så nyfiken på utelivet. Men när han väl kom ut så vågade han knappt gå, han kröp fram och hela han darrade... det var nog inte så spännande som han hade tänkt sig.

Nu ska jag plugga lite marknadsföring, jag har en hel del att läsa! Men imorgon har jag inget i skolan så det får bli en effektiv pluggdag hemma. Det blir någon form av träning på Campushallen också, och kanske en fika på stan med Maria.

Kram på er!





















                                                                                                  Dagens outfit
Röd skjorta från MQ, vitt linne från
Lager 157 och ljusa jeansleggins från Vila.




Love this song

God morgon!

Här får ni lite skönsång av Joshua Radin att lyssna på såhär på morgonkvisten!




Hoppas ni får en trevlig söndag!

RSS 2.0