True words

Fick för mig att köra Natalies koncept, bra och mindre bra. Då kör vi!

+ jag har varit effektiv idag. jag har lärt känna nya människor. solen skiner. jag har fina vänner. jag har jobbat första dagen på nya jobbet. jag älskar min pojkvän och han mig. lambohov är hemtrevligt. schimpo kommer hem på lördag. jag ska snart äta sprödbakad torsk och spenatstuvning. vi ska få hem vår kattunge snart. csn är på g. jag tycker mina boots från nilsson är galet fina. familjen kommer i helgen och vi ska på barndop.

- jag fryser. vår lägenhet ser ut som ett bombnedslag. både byrån och trådkorgarna på ikea var slut. jag är hungrig och måste laga mat. jag saknar mina flickor i viken. jag borde plugga. jag borde plocka upp flyttlådor. jag har lite för långt till jobbet. jag hittar inte bland mina kläder för hälften ligger nedpackade. jag har ingen cykel den här veckan. jag vill bada i havet och ha sommar en liten stund till. dygnet har bara 24 timmar.


Snart så.

Sådär ja, nu är vi inflyttade i den nya lyan. I torsdags gick det stora flyttlasset och igår flyttstädades det förfullt. Idag har vi lämnat nyckeln till de som ska hyra vår gamla lägenhet. Sedan har vi lagat god mat, gått en liten promenad i nya kvarteret, myst på vår fina uteplats och plockat upp saker. Man har så mycket mer grejer än vad man tror. Saker-som-man-inte-visste-att man-hade-men-som-man-ändå-måste-spara-i-en-låda-för-att-det-kan-vara-bra-att-ha-någon-gång-grejer ni vet. Varför liksom? Och nu saknar jag alla de jättemånga garderober som vi hade i den gamla lyan. smartforvaring.nu, ja tack!




Nyinflyttat par med god glass på fin uteplats.

Förövrigt är det himla kallt här, fast att vi har skruvat upp elementen på högsta. Hoppas det blir bättring på det. Sen hoppas jag på lite ordning i kaoset snart. Allt ska komma på sin plats i lägenheten och jag ska börja plugga, jobba, träna, träffa roligt folk och leva student. Och shoppa höstkläder vill jag också.

Det var nog det jag hade på hjärtat idag. Blev ett litet hastigt och lustigt inlägg, men det är så det är omkring mig just nu ju. Over and out.


100824

Vi flyttar så jag har inte så mycket tid att sitta här vid datorn förstår ni. Men nu är Jonas iväg på en nolle-spelning med orkestern så jag passar på. Ska fixa lite grekisk sallad också innan han kommer hem. Gott! Idag jar jag varit på "jobbintervju" igen, fast det var liksom nästan klart att jag fick jobbet. Och det fick jag! På banken i stan, så nu har jag två extrajobb. Hoppas jag inte har tagit mig vatten över huvudet, jag ska ge det en chans i alla fall.

Nehepp, nu ska jag fixa salladen. På torsdag går det stora flyttlasset så vi får se när ni hör av mig igen. Ha det!

At the graveyard

Igår var mamma, jag, Elin och mormor ute vid kyrkogården vid farfars och morfars gravar. Det var fint.








20-årsfest

Brorsan har gått och fyllt 20 år så det firade vi igår. Då vår kusin Manne fyller 18 år idag passade det bra att slå ihop firandena, så det blev dubbelt upp. Det bjöds på tacos och dricka, fina tal och en trevlig kväll. Det blev även en sväng in till stan och Palladium, men Jonas och jag gav upp ganska fort då vi inte hittade så många bekanta ansikten därinne. Ibland känner man sig gammal.


Grattis broder!










Fredag

I fredags åkte vi återigen till Västervik. Min bror har nämligen fyllt 20 år så det skulle firas. På fredagen blev det en tur på stan och lunch med Jonas. Ett par brallor från JC, som jag har spanat lite på tidigare, fick jag med mig hem. Sedan på kvällen träffade jag tjejerna hos Matilda. Vi köpte mat på Gusto som vi tog med oss. Vi har varit ganska flitiga att ses under sommaren, så det kommer bli tomt utan dem i höst. Som tur är har jag ju Josse här uppe i Linkan, och såklart ska de andra komma och hälsa på oss!



Lax med citronkryddat ris och skaldjur. Lite torr och tråkig lax, men annars gott.


Sen kaffe, chokladmousse och Josses mammas blåbärsmuffins till efterrätt.


Frallfrukost

Visst är det mysigt att, direkt när man har vaknat, ta en promenad till affären och handla nybakat bröd till frukost. I måndags gjorde vi det och dukade sedan upp färska frallor, goda pålägg, frukt, juice och kaffe på frukostbordet. Sånt gillar jag, vardagslyx!






bloglovin


En dag på Kolmården

Igår var jag på Kolmården tillsammans med Jonas, Elin, Conny och Monica, Gabbe och Ebba, Zandra, Filippa och Felix. Vi prickade in rätt dag för vädret var perfekt för att vandra omkring därinne. Det var ganska många år sedan jag var där senast så det var dags nu. Borde åka dit oftare, helmysigt ju!






















Pärlor




Gillar den här covern. Det var Matilda som spelade Carolina Wallin Pérez första gånger jag hörde henne. Fin röst och skön bakgrundsmusik. Men sen är ju Kent ändå Kent liksom


In my mind

Hejsan! Jag har fullt upp med flyttpackningen så det har inte blivit mycket till bloggande de här dagarna. I söndags eftermiddag åkte Jonas och upp till Linköping. Det kändes först väldigt vemodigt att lämna sommaren, familjen och vännerna i viken. Jag satte mig i bilen med en klump i halsen, jag har ju faktiskt bott i Västervik i över ett år nu och helt plötsligt var den tiden över. Men väl uppe i lägenheten i Linköping kändes det mycket bättre. Det ska faktiskt bli kul att flytta och få en liten nystart här uppe, och det ska framförallt bli skönt att få sköta sig själv igen.


Västervik juni 2010

Nu ska jag ta en dusch och sen blir det att packa flyttlådor igen. Kram på er!



Kräftis





Årets första kräftskiva, igår med tjejerna. Och ikväll blir det som sagt mer kräftor för min del, jag är inte den som tackar nej för jag älskar kräftor!


Fina dagar

Både igår och i torsdags var ju vädergudarna riktigt generösa med både sol och värme, det gillas! I torsdags åkte jag, mamma, Elin och Jonas ut till stugan. Nu i sommar har vi börjat att rusta upp den lite så nu var det målning av fasaden som stod på tur. Det blev alltså några timmars målning, men vi passade också på att sola och bada, grilla, lägga fiskenät, ta morgondopp och gå en skogspromenad och plocka svamp.













I eftermiddag åker vi återigen ut till stugan för ikväll blir det kräftskiva därute!


I onsdags

I onsdags kväll hann jag med en hel del trevligheter. Först hyrde jag film med flickorna som vi tittade på hos Micha. Vi såg på The Box som faktiskt inte var speciellt bra, inte alls bra utan väldigt konstig närmare bestämt. Jag skulle inte rekommendera någon att se den. Men som alltid lika mysigt att träffa tjejerna så filmens brister gjorde inte så mycket!




Efter filmen ringde jag Jonas för att se vad han gjorde och det visade sig att han var i kvarteret (hos Erik) så jag åkte dit. Där satt vi några timmar och pratade och lyssnade på musik.






God kvällsmat




Jag skulle bara fresta er lite, hihi. Det var väldigt gott med varma mackor med kantarellstuvning igår kväll. Här kan ni skymta vårt nyrenoverade kök också, det är himla fint!


Paket från H&M

Igår fick jag hem lite nya grejer jag hade beställt från H&M. Allt var bra för en gångs skull! Det enda jag ångrar var att jag tog den randiga fodralklänningen i just randigt, nu i efterhand hade jag nog föredragit den gråa. Men, men den var fin ändå. Och billig, en femtiolapp!



Det var alltså två transparenta blusar (en grön och en svart), en grön blus med detaljer upptill, en randig fodralkänning och en stor ring


Skogsmulle

Idag på förmiddagen åkte jag och Lina ut till Västerum för att plocka svamp. Vi traskade runt i skogen i nästan två timmar, tiden bara försvann! Vi hittade nog någon liter svamp var. Ikväll är det jag som bjuder killen på kantarellmacka.



Dinner party

Igårkväll blev vi inbjudna till Eriks lägenhet (utan hans vetskap, hehe) på middag. Han har nämligen en kompis från Australien på besök och medan Erik var på jobbet passade hon på att laga mat och bjuda in oss. Det bjöds på pasta med tomatsås och vitlöksbröd. Sedan blev vi kvar där resten av kvällen och pratade, drack vin och lyssnade på musik.





Jag tyckte det lät lite konstigt först, att bjuda hem sin kompis kompisar utan att knappt känna dem. Men jag tror det är något som är ganska osvenskt, och säkert inte något konstigt alls i en annan kultur. Ellie, som hon heter, hade ju träffat Johan och Jonas innan under dagen och såg det som naturligt att bjuda hem dem på middag framåt kvällen. Trevligt tycker jag!


Helgen på Ronneby Brunn

Helgen i Ronneby var toppen! Vi gav däremot upp planerna på att åka en sväng längst Blekingekusten, vädret var ju inte jätteroligt. Men att gå på spa och bara njuta av varandras sällskap var precis vad vi behövde. Här kommer några bilder från helgen.



Vi åt tunnbrödsrullar på en rastplats


Väl framme på hotellet gick vi nästan direkt till spat där vi badade i badtunnor utomhus, ångbastade, bubblade i bubbelpool och bara njöt i den tempererade poolen eller satt och pratade i vilostolarna. Riktigt avkopplande.






På kvällen åt vi en underbar sommarbuffé i restaurangen.



Vi gick en promenad i den fina Brunnsparken efter middagen. Det fanns fint upplystra träd så jag lekte lite med kameran. Visst ser det ut lite som en målning!?


Vi började såklart söndagen med en finfin frukostbuffé på hotellet, så gott!



Det blev tyvärr inte så många kort på själva parken, det duggade hela söndagen nämligen.

Vi checkade ut klockan 11 igår, men vi kunde vara på spat hela dagen ändå. Både Jonas och jag hade bokat en halvtimme floating (ni vet när man ligger som i en "bubbla" med extremt salt vatten där man känner sig tyngdlös) på förmiddagen. Det var riktigt härligt! Vi var även i den övriga spadelen innan vi åkte därifrån runt 15-tiden. På hemvägen stannade vi till på Ikea i Kalmar och käkade middag. Det var så smidigt eftersom Ikea ligger precis intill E22:an. Sedan, väl hemma i viken, blev det filmkväll hos Jonas.




100807

Hej! Jonas och jag sitter i bilen påväg mot Ronneby Brunn. Där väntar spa, god mat och frukostbuffe. Ska bli himla skönt att komma iväg lite, bara vi två. Vet ni vad, jag bloggar från Jonas iPhone, går ju ändå helt okej.

Igår fick jag ingen tid över till bloggen. På morgonen gick mamma och jag en långpromenad som vi avslutade med ett dopp och frukost på Löga. Sånt gillar jag. Sedan bakade jag rulltårta och vi bjöd in de nya grannarna på fika. Senare på dagen gick vi ner till Löga igen och solade och badade i några timmar. Helmysigt! På kvällen grillade vi hos John och Matilda och såg sedan Inception på bio. Bra film som kan rekommenderas.

Nu ska jag vara lite bättre bilsällskap åt Jonas. Ha det fint!

En bra torsdag

Jag har haft en jättehärlig dag idag! En perfekt semetserdag med sol och vackert väder tillsammans med fina människor. På förmiddagen cyklade jag ut till Gränsö för lite sol och bad med Carro och Ida på deras brygga. Riktigt härligt och badvänligt väder, äntligen! Under eftermiddagen blev det sedan en fika vid Båtmansstugorna med Micha, Matilda och Josse. Jag tog kaffe och våffla, mums! Efter fikan gick Josse, Matilda och jag en kort runda på stan för att vänta in att bion skulle öppna (vi skulle köpa biljetter till Inception). Tror ni inte att vi alla tre kom ut med varsin påse från H&M!? Jag blev ett linne och ett par byxor rikare.








Nu på kvällen blev det en promenad med mamma och Dica in till stan, där vi tog varsin liten glass och hämtade mina nya skor hos farmor. Dem är fina!




Sushi och glass

Onsdag och min tredje semesterdag. Bara att konstatera att dagarna går fort och bör tas tillvara på.  Dagen har spenderats tillsammans med Carro och hennes kompis Ida som är på besök i viken. Vi började med att titta på kattungarna (Carros föräldrar ska kanske ha en). Sedan tog vi en tur på stan där vi strosade omkring, dock var inte jag på något bra shoppinghumör. Vi åt sushi till lunch på Gusto, så himla gott! Sedan avslutade vi med kulglass i hamnen.











På äventyr i gröngräset






Vi släppte ut småttingarna en stund på gräsmattan. Spännande, svårt att gå i gräset och en orolig mamma. Hihi, gulligt!




I sommarstugan

Det var skönt att vara ute vid stugan i några dagar, även om inte vädret var på topp hela tiden. Söndagen var riktigt fin, liksom gårkvällen då solen kom fram. Det blev bad, grillning, morgondopp, fiske, kortspelande, tapetsering, kvällsdopp, fotograferande och allmänt mys i stugan. Nu är jag dock hemkommen och ska spendera eftermiddagen och kvällen med Jonas som jag inte har träffat sedan i torsdags morse. Alldeles för länge sedan.



Mitt nya rum som vi målat om i vitt!










Kunde inte motstå ett dopp i kvällssolen


Jag älskar ljuset när solen börjar gå ner!



Semestertider

Jag har fått min semester! Ska bli underbart att vara ledig lite längre nu. I vanliga fall brukar det bara bli ett par veckor, men i år har jag fyra veckor ledigt innan skolan drar igång. Jag har redan nu en känsla av att tiden kommer gå jättefort! Jag ska försöka förbättra min uppdateringsfrekvens här på bloggen, lovar. Nu finns det lite mer tid. Dock åker jag till stugan alldeles straxt, så det där löftet blir uppskjutet i några dagar, har ju inget internet där ute.

Förresten, påtal om skorna i förra inlägget, så blir de med kilklack mina! Så fina så.

Nu ska jag packa väskan för stugvistelse. Kameran följer med så förhoppningsvis har jag lite bilder att visa när jag är på fastlandet igen. Ha det bra!

RSS 2.0