Längtar till jul!

Det är ju alltid skönt med helg och ledigt, men just den här helgen ser jag inte alls fram emot. Jonas kommer vara borta hela helgen då han ska till Växjö med Blåset. Jag får sitta ensam hemma och plugga statistik. Visserligen är det bra att kunna sitta ostört såhär en vecka innan tentan, men det är galet tråkigt... Imorgon har min projektgrupp planerat att ses i skolan och sätta igång med arbetet, vi får se hur det går.

En lite ljusglimt finns det kanske i alla fall - det är ju första advent imorgon! Det är inte ens en månad kvar till jul och jag längtar sååå mycket. Jag älskar julen! Det ska bli väldigt skönt med jullov, jag räknar dagarna och känner mig riktigt välförtjänt av lov snart eftersom jag bara hade en vecka ledigt under sommaren och har pluggat duktigt (för det mesta) hela hösten. Jag funderar på att sätta igång med lite julbestyr idag, kanske ta fram adventsjustakarna, stjärnan och baka några saffarnsskorpor - det är ju så mysigt och det blir en liten surprise för Jonas när han kommer hem imorgon!



Mysigt med jul



Nästa helg ska vi hemhem - till Västervik. Linda (Jonas brors sambo) har fyllt 30 år och ska firas. Det är lite typiskt att det blev just den här helgen för det nalkas Luciakraball samma dag här i Linkan. Men jag får se det positiva - jag behöver inte köa halva natten till måndag för att få biljett... och istället åker jag hem och träffar familj och vänner som jag ju faktiskt inte träffar så ofta. Förmodligen skulle Josefine också hem och då kan vi tjejer träffas allihopa igen!

Jag har ju som vanligt varit lite seg med att hitta in hit och därav har jag inte hunnit berätta om helgen då Micha och Matilda var på besök. På lördagen blev det lite shopping på stan och på kvällen var det fest hos Josse. Det var en riktigt rolig kväll som avslutades med dans på HG. Här kommer lite bilder från kvällen:



Singstar - med kanske några sura toner, och såklart posing framför kameran.



Det var allt för idag.
/Teresia


Bra dag med trevliga besked

Det blev en bra dag tillslut. I morse var jag så himla trött och kände inte alls för att gå till skolan och ha både föreläsning och lektion, men väl där flöt det på ganska bra. Föreläsningen, den tredje i kursen, var väl inte den roligaste jag har varit på utan snarare lite svårgreppad, sådär som det kan vara inom formelvärlden. På lunchen var det dags för att lyssna på studenter som har studerat utomlands. Jag blev verkligen motiverad att hoppa på det spåret och söka en plats i något spännande land. Jag skulle vilja vara borta i en termin och plugga i kanske England, Belgien eller Tjeckien... jag tror det skulle vara en otroligt bra merit, men också väldligt väldigt nyttigt för mig som person. Det ska jag kolla upp lite närmare och se till att jag kommer iväg!
Det blev lektion och ryktet om att mikrotentan fanns att hämta i expen spred sig på en nanosekund. Jag infann mig där på rasten och med en otrolig lättnad såg jag att jag hade klarat den! Härligt, nu får jag mitt efterlängtade jullov.

Efter en "lång" dag i skolan kom jag hem och möttes av beskedet att jag har fått en liten kusin! Faster Zandra hade fått en lite flicketös!

Ikväll ska jag på Holger-spexet med några från Drömmenredaktionen, vilket ska bli skoj. Jonas var på det förra veckan och gillade det... och när har inte studentspex varit roligt?

Kram på er allihopa!

Lördag med återblickar

Då var det dags igen; printa ner min vardag och delge er mina tankar och funderingar.

Idag har det varit storstädning på schemat, och det har tagit krafterna ur både Schimpo och mig. Jag har dammat, dammsugit,  tvättat badrum, moppat golv och sorterat/rensat diverse prylar som man samlar på sig... det tog sin tid men nu är det skinande rent i lyan! När jag väl sätter igång att städa så kan jag inte nöja mig med att "bara" dammsuga... varför inte göra allt när man ändå är igång liksom? Av den anledningen finns det inget annat än vad som kallas storstädning i min värld. Schimpo tycker inte att storstädning är lika trivsamt då han är livrädd för den ilskna dammsugaren, stackarn. Men det skulle nog jag också vara om jag var i hans storlek.

Jonas är inte hemma idag då de har "pysseldag" med Blåset inför den kommande luciafesten, så för hans del är det en heldag med Blåset och fest i ikväll. Själv ska jag iväg till Josse. Vi ska laga mat, se på film och bara umgås så som man gör allra bäst en lördagskväll som denna. Nästa helg är det också Josses place som gället, då är det nämligen dags för tjejligan från Västervik att ta sig till Linkan för att ha det trevligt med oss. Det ser jag fram emot! Se bara vilka fina studer vi har haft de senaste åren!






Jag pratade med min fadder Robin häromdagen, han som har flera av mina kommande kurser bakom sig. Han sa att Statistik B, som jag läser nu, enligt honom var det "lättaste" kursen han har haft. Det var skönt att höra, men det ger också en hint om att de kommande kurserna är desto tuffare . Under den vecka vi nu har sysslar med statistiken så tycker jag hittills att jag har lyckats hänga med bra. Robin berättade även att kursen efter denna; Finansieringsteori, har en 1,8 kilo tungviktarbok på engelska som kurslitteratur - det kan man kalla avskräckande...

Nu ska jag avsluta detta är tanken. Ni får ha en fortsatt trevlig helg så hörs vi snart igen!

Kramkalas

En trevlig helg

Heej! Nu är jag tillbaka här igen! Äntligen kan jag pusta ut då min hittills största tenta är över. Om tentan sen gick bra är en annan femma... det är svårt att säga, känns som det kan ha gått lite hur som helst... det återstår att se.

Den här helgen har jag gjort allt annat än att plugga och det har varit riktigt skönt! I fredags efter tentan tog jag helg direkt när jag kom hem och lade mig i badet med badskum och hela kalaset... så skönt så skönt. Sedan på kvällen var det bara Jonas, jag, Schimpo, tacos och Idol - en gedigen fredagskväll med andra ord!
På lördagen var det dags att träffa familjen. Vi möttes upp i simallen för att spendera förmiddagen där. Sedan åt vi lunch på stan och gick en liten shoppingrunda. På kvällen blev det potatisgratäng och kyckling och därefter en himla massa SingStar.


Det blev lek med den här knasen...


...och sångtävling med den här goa tjejen...


...och mycket prat och kaffe med kära mor...


Idag har vi mest tagit det lugnt. Mamma och syskonen åkte hem vid 2-tiden och sedan har Jonas och jag lagat räksoppa och slappat framför datorn och sett Jericho. En härlig söndag. Nu är jag förhoppningsvis redo att börja en ny kurs imorgon, denna gång blir det Statistik B.

Nu börjar det dra ihop sig för läggdags, men innan dess ska vi se lite mer Jericho.

Vi ses! /Teresia

RSS 2.0