Lite nytt

Som ni ser blev det lite nya färger här i bloggen, hoppas det uppskattas. Så småningom kommer det även att dyka upp en lite mer personlig header som Jennie har varit snäll att ordna åt mig! Nu ska jag gå en promenad med mamma och vovven. Kanske att det blir ett kvällsdopp på Löga, det brukar vara skönt när man är på promenad. För stunden känns det inte jättelockande, men när jag väl är ute och går och blir lite varm sådär så blir jag säkert sugen på att ta ett dopp. Det är ju så underbart med kvällsdopp på sommaren!







the one I need can´t be there for me...

Lite uppiggande shopping

Dagens arbetssysslor är över och kvällen spenderas hemma med famljen då jag inte var hemma på hela helgen. Jag är nyss hemkommen från en skön promenad med mamma och Elin. Idag har det inte blivit mycket sol för min del eftersom jag har bränt mig på hela baksidan... att jag aldrig lär mig...

På jobbet har jag lunch i 45 minuter varje dag och då ligger stan farligt nära tillhands. Det brukar bli en sväng i några utvalda butiker och då händer det att ett och annat plagg slinker med. Idag blev det en tur på Vero Moda. Jag hittade en underbar turkos sommarklänning som var nedsatt till 80 kronor, med tyvärr var den i storlek large och därmed stor som ett hus på mig... synd. Däremot blev det en annan fin lila klänning som kommer bli perfekt för varma sommardagar.

Det var allt för mig idag, nu blir det lite tv-tittande och kanske lite jordgubbar på det.






























Dagens shoppingfynd



Ny vecka, nya tag

Jahopp, då var det en ny vecka och jag har en massa jobb framför mig. Jag hoppas på en rolig och händelserik vecka, för jag står inte ut av att bara "vara". Jag är glad att jag jobbar om dagarna, det är ett bra tidsfördriv för min del och dessutom blir man lite rikare i höst när lönen har ramlat in på kontot. Förhoppningsvis kommer veckan att bjuda på mycket sol och bad med trevligt folk. Jag ska nog klara av det här, morgnarna är jobbigast men sen när dagen kommer igång så brukar saker och ting kännas lite lättare.

Nu är det dags att trampa iväg till jobbet. Trevlig måndag!

Helgen

Hej hej!

Sorry för dålig uppdatering, men förhoppningsvis har ni lite överseende med det såhär på sommaren. På dagarna är det jobb som gäller och övrig tid vill jag såklart ta vara på så gott det går, speciellt när det är sådant här fint väder! Min tillvaro är dessutom lite omtumlad just nu, jag har inte riktigt kontroll över mina känslor och tankar... men förhoppningsvis löser det sig.

I helgen har Jonas och jag varit på Öland. Vi kände att vi behövde lite tid för oss själva och åka bort någonstans. Vi bodde på ett mysigt ställe i Köpingsvik (ligger nära Borgholm). På lördagen blev det sol och bad vid stranden där vi bodde och senare gick vi in till Borgholm och åt på Strand hotell. Idag blev det mer sol och bad, men då på Ekerum. Vi hade fixat med matsäck och var där fram till klockan halv tre ungefär. Vi åkte och köpte varsin glass innan det var dags att ta sig över Ölandsbron igen. På vägen hem till Västervik var vi i behov av ytterligare ett bad (varm bil!) så vi gjorde ett stopp på Oknö där det var en riktigt behagligt temperatur i vattnet.












Ikväll, precis hemkommen från Öland, blev jag bjuden på middag hos Caroline i deras nybyggda hus ute vid Gränsö. Det blev kycklinggryta, ris, sallad och bröd som smakade mycket bra. Jocke, Carros kusin, var också där. Efter maten tog vi en glass inne i stan i hamnen. Det är så himla mysigt med sommarkvällarna i Västervik! Jag älskar´t.

Det har varit en trevlig helg trots alla känslor som finns inom mig just nu. Imorgon tar en ny arbetsvecka vid så nu är det snart läggdags. Sov gott mina skönheter!

Midsommar i bilder


Jag lovade ju er lite bilder från midsommarafton så här kommer dem, bättre sent än aldrig!



På dagen var jag och Jonas med min familj och släkt ute i skärgården, närmare bestämt på Norra Malmö där vi har vår sommarstuga. Det hör ju till att vara där på midsommar!


Anna med sin Mattias under lunchen.


Det blev den gamla traditionella sillen i kombination med lite annat småplock så som bröd, frukst, sallad, rostbiff, rökt ål, såser mm. I stort sett hela släkten (på mammas sida) var där, vilket var väldigt kul!


Ingen midsommar utan jordgubbstårta!


Senare på eftermiddagen åkte vi till ett mysigt ställe som heter Bergebo tillsammans med ett trevlig gäng killar och tjejer. Det visade sig vara den idealiska platsen att fira midsommar på.


Grillning såklart!


Erik, Anders och Ola leker grillmasters...


... liksom Jonas och värden Gustav


Julia med öl i näven


Jag dagen till ära


Sebbe och Anders


Annie och John

Senare på kvällen blev det bastu och bad i sjön, vilket var hur mysigt som helst! Det var en lyckad midsommar utan regn för ovanlighetens skull.

Late update

Hej på er mina trogna läsare!

Ursäkta för att jag inte har visat mig här på ett antal dagar. Jag skyller med all rätt på sjukdomar, midsommarfirande och sommarstugsvistelse. Tyvärr sitter jag här och snörvlar fortfarande, den här gången i kombination med en hemsk rethosta. Förra veckan var jag sjuk på alla sätt och vis; jag hade ont i halsen, kroppen, nacken, örat och blev förkyld. Jag trodde inte det var möjligt att få allt det där på samma gång, men uppenbarligen var det det. Och på köpet kom hostan... Ja, ja nog med bekymmer. För att göra det lätt för mig själv och mindre tradigt för er kommer det här lite bilder så ni får se vad jag har sysslat med de senaste tiden.



På Löga för lite solning (tisdag)


Fint vid Lögarbergen


Mamma, Elin, jag och Dica var på promenad på Gränsö (onsdag)


Fika såklart!


Badgalningen Dica


På torsdagen tog Matilda och jag en promenad med Dica och Ada
så de fick leka i regnet (och för Dicas del göra rackartyg)



Häng och mys hos Jonas (torsdag)


Gubbar med mjök... mucho gott!


Västervik är underbart fint på sommaren!


Midsommar får ett eget inlägg som kommer imorgon om jag får tid till det. Jag började jobba idag och himlans vad tiden rusar iväg när man kommer hem på eftermiddagen. Visserligen blev det en glass på stan innan jag åkte hem, men kvällen liksom bara försvann. När klockan var tio ikväll trodde jag inte att den var mer än åtta... Men nu ska jag ladda för natten med lite hostmedicin så jag förhoppningsvis kan jobba imorgon.

Sov gott mina vänner!



Bad day

Jo tyvärr har jag en sådan, en riktigt dålig dag. Igår morse (när jag förövrigt hade planerat min löprunda) hade jag ont i halsen. Mamma har haft halsont i tre veckor och jag misstänker med fasa att hon har smittat mig med samma elände. Idag mår jag till och med sämre än igår; jag har ont i kroppen, fryser och har ont i halsmandlarna och i halsen såklart. Fy! Som tur är har Jonas också ont i halsen (det lät taskigt, men uppfatta mig rätt) så jag kan pussa på honom så mycket jag vill!

Idag på förmiddagen när solen sken var Elin, jag och Dica på Lögarbergen, men det blåste lite kallt så vi gick hem igen. Istället fick det bli en filt på gräsmattan. Nu tror jag att jag ska ta mig en power nap med förhoppningen att må bättre sen. Då ska jag kanske följa med till Jonas mormor och äta mat.

Later

Back home

Snart, snart kommer älsklingen hem igen, närmare bestämt om ungefär 24 timmar. Jag längtar tills imorgon kväll! Det är ovant att vara ifrån varandra i nästan två veckor, det känns som en lång tid (speciellt när man är ledig och det regnar ute). Men det har ändå gått bra, jag tror till och med att det kan ha varit lite nyttigt för oss båda. Ska jag vara ärlig har jag nog varit liite liiite bitter för att jag inte var med på den där resan. Jag vill ju också till ett underbart och varmt Italien (där är han just nu) med min pojke. Men min tur kommer förhoppningsvis.


I Turkiet 2006, vår första resa tillsammans


Nu är det dags för kvällspromenaden och sedan ska jag läsa boken som jag har fastnat i.

På återseende.

090613

Igår blev det lite studentfirande då vi var hos Lisa Bertilsson, vars familj min familj alltid har umgåtts med. Det bjöds på god mat och det var en trevlig kväll. Man blir verkligen lite nostalgisk när man tänker tillbaka på sin egna student för tre år sedan. Den dagen glömmer jag inte i första hand. Vi hade jättefint väder hela dagen och kortegen genom stan var så galet rolig och helt oförglömlig. Jag vill igen.

Idag har jag investerat i både det ena och det andra, nämligen ett regnställ och en cykel. Äntligen har jag en bra cykel! Och ett regnställ är nog inte helt fel under den svenska sommaren. Idag blev det också en lång och skön promenad med mamma och Dica. I övrigt har det inte hänt så mycket idag. Nu ska jag se på Twilight (jag har läst boken och nu är det nog på tiden att jag ser filmen också) och sedan blir det något gott att äta tillsammans med familjen.
























Long Lonely Road

Vädergudarna är osams

Vädergudarna måste vara osams; soligt ena dagen och ösregn nästa. Ett som är säkert är att de är på min lillasysters sida eftersom hon hade skolavslutning i strålande solsken under gårdagen. Dagens studenter däremot, har inte samma tur. Usch och fy för att springa ut i denna blöta sörja. Ja, ja, dagen blir nog oförglömlig och underbar för alla studenter i alla fall.

Gårdagen bjöd alltså på sommarväder, vilket var oerhört efterlängtat från min sida. Jag började dagen med jordgubbsfrukost på en filt på gräsmattan. Lite senare på förmiddagen tog jag mig en löparrunda och därefter spenderades dagen i bikini med en bok på altanen i solen. Underbart!

På kvällen var det dags för skolavslutning då Elin slutade trean. Alla barn sjöng sommarsånger och det bjöds på god jordgubbstårta.


Dagens läsning; "Mina hemligheter" av Sophie Kinsella


Lillasyster gjorde mig sällskap i solen


Skolavslutniing på Näktergalen (Elin på mellersta raden till höger)


Fin med fläta


Stort att sluta trean

Gårdagens och dagens

Nu börjar det bli lite långtråkigt att vara ledig när vädret är så trist som det är. Visserligen har väl solen tittat fram lite nu på eftermiddagen, men det känns ändå inte som sommar. Hoppas, hoppas att det blir bättre till nästa vecka! Som tur är har jag ändå kunnat sysselätta mig under dagarna. Igår tog jag min efterlängtade löparrunda så nu är jag äntligen igång igen! Det gick bra med tanke på att jag inte har sprungit på några veckor pga. förkylning och halsont. På lunchen var vi bjudna till farmor och Bosse där det bjöds på tacos, vilket ju är underbart gott . Farmors mat är alltid en klass för sig. Det är definitivt en av de stora fördelarna att flytta hem under sommaren; man blir servad med god mat och kan släppa allt som har med diskning och städning att göra för ett tag (självklart får man dock vara snäll och hjälpa till lite hemma).

Igår kväll bjöd Josefine och jag på ost, kex och vin hemma hos Matilda (bra att hon bor i hus och kan ställa upp och vara värdinna då det behövs). Det var alltså jag, Josse, Matilda och Micha som hade en riktig mysig kväll tillsammans. Det kommer garanterat att bli fler sådana kvällar i sommar, det ser jag fram emot!


Mys! (Bild lånad av Matilda)


Gott!


Idag har jag inte gjort så mycket när jag tänker efter. På förmiddagen blev det en skön långpromenad runt Löga med Dica. Det var dåligt med sol, men ändå väldigt behagligt promenadväder. Jag var nog ute i mer än en timme; bara gick och satt en stund på Löga. I eftermiddag blev det lite fika och sedan en sväng till stan för att göra lite ärenden.

Resten av veckan återstår att se vad som händer. Imorgon har i alla fall Elin skolavslutning (hon slutar trean och börjar bli stor nu) så den ska jag gå på och äta jordgubbstårta.

Nu har Jonas varit borta i fem dagar, vilket innebär att halva resan är avklarad. Han ringde faktiskt idag eftersom det tydligen var samma samtalstaxa som i Sverige (gratis mellan 3-abonnemang). För tillfället befinner han sig i Österrike och som vanligt är nästa destination en överraskning. Jag saknar honom, hoppas de fem återstående dagarna går fort!

Nu ska jag ta mig ytterligare en promenix, med mamma, Elin och Dica den här gången.
Trevlig kväll!

Uppdatering av garderoben

Dagen har varit regnig med trevlig. Jag och Josse möttes upp på stan där vi strosade runt i några affärer och tog en fika på Tant Grön - en perfekt sysselsättning en regnig dag som denna. När Josse och jag fikar eller äter mat någonstans har vi en tendens att sitta i flera timmar och bara prata. Folk kommer och går och där sitter vi kvar den ena timmen efter den andra. Det är väldigt mysigt! Idag hann vi dessutom med lite shopping. Jag hittade ett par finfina skor som var nedsatta på Din Sko och ett par örhängen som jag fick för en tia (hade en rabattkupong) på Åhléns.



Örhängena (nästa likadana, men i andra färger) och skorna blev dagens fynd. Den randiga röjan kommer från Gina Tricot och köptes förra veckan. Shortsdressen och bikinin kommer från Lindex respektive H&M och inhandlades för en tid sedan i Linköping.

Trots att CSN är snåla med pengarna den här tiden på året tycker jag det är ytterst nödvändigt att uppdatera garderoben inför sommaren. Skatteåterbäringen sitter därav inte helt fel just nu.

Nu ska jag gå och titta till de små kattungarna här i huset!

Vart är sommaren?

Nu är mitt efterlängtade sommarlov här, men tyvärr tycks sommarvädret och min ledighet vara väldigt osynkade. Idag när jag vaknade var himlen helt igenmulen och en timme senare regnade det. Fel, fel, fel! Jag hade ju beställt sol och 25 grader under mina två lediga veckor. Förhoppningsvis blir vädret bättre inom en snar framtid. Jag håller mina alla tummar för det.

Hittills idag har jag plockat fram mina matte-B-kunskaper då jag har hjälpt Albin inför hans matteprov. Det är fascinerande att man faktiskt kommer ihåg det där som man inte har sysslat med på flera år. Visserligen är det kanske inte den svåraste matten, men ändå. Nu ska jag förhoppningsvis prata lite med Jonas, om han nu hittar en dator med uppkoppling någonstans i Tubingen (Tyskland) där han befinner sig för tillfället. Sedan ska jag träffa Josse på stan för att ta en tur och kanske en fika. Sedan ska jag vara duktig och ge mig ut på en löparrunda, om inte regnet öser ner vill säga. Det blir nog en trevlig dag, trots regnrusket.



























I've identified that feeling - disappointment...


Dags att rösta!

Inte röstat i EU-valet än? Då är det absolut sista chansen idag och då tycker jag att de som inte röstat än ska ta sig i kragen och palla sig iväg till röstlokalen. Här kommer en lite snabbguide för vad de olika kandidaterna står för.

Centerpartiet
  • Centerpartiet vill sätta människan i centrum genom att integritetsskyddet ska stärkas, en gemensam human och solidarisk flyktingpolitik, ett utökat samarbete mellan brottsförebyggande myndigheter, en stärkt gemensam rättssäkerhet och avkriminalisering av aborter.
  • Centerpartiet vill skapa ett grönt och hållbart Europa genom att EU ska ha en gemensam miljöpolitik med skärpta krav, EU ska ha mer finansiell styrka på miljöområdet genom företagsböter och miljöskatter och det ska finnas en miljödomstol för att se till att miljölagstiftningen efterföljs. 
  • Den fria rörligheten ska utvecklas, EU ska vara en attraktiv arbetsmarknad öppen för människor utanför unionen, näringslivsklimatet för små och medelstora företag måste förbättras, EU:s budget ska reformeras med tonvikt på ökad konkurrenskraft och miljöhänsyn.
Feministiskt Initiativ
  • Feministiskt Initiativ vill att självbestämmandet över den egna kroppen ska ses som en mänsklig rättighet. Partiet anser att aborträtten i dagsläget inskränks under trycket från familjefundamentalistiska och religiösa krafter.
  • EU bör ha en EU-kommissionär för jämställdhet och en för antidiskriminering. Jämställdhetsfrågorna ska ges status och prioritet i parlamentet.
  • Feministiskt Initiativ menar att bristen på förskola och barnomsorg, samt idén om mannen som familjeförsörjare, är allvarliga hinder för jämställda relationer och ekonomisk utveckling i EU:s medlemsländer. Därför vill partiet skapa ett mål för att tillhandahålla barnomsorg för 90 procent av alla barn inom EU.
Folkpartiet
  • Den fria rörligheten är viktig för Folkpartiet. Alla ska ha rätt att söka sjukvård i andra länder. EU-medborgare ska kunna resa utan pass mellan alla medlemsländer. Det ska vara lättare att resa in i EU för människor som söker asyl och det ska finnas arbetstillstånd som innefattar hela EU.
  • Folkpartiet vill införa vad de kallar en klimatsmart europeisk energipolitik, minska utsläppen till lägsta kostnad, satsa på forskning och utveckling, minska utsläppen i Europa genom mer kärnkraft i Europa, och satsa på klimatvänliga transporter.
  • Folkpartiet vill att polis, tull och åklagare i medlemsländerna ska få större möjligheter att samarbeta och utbyta information över gränserna, även med länder utanför EU. Kampen mot människohandel och sexuellt utnyttjande av barn bör prioriteras särskilt. Folkpartiet vill att EU ska ha en gemensam polisstyrka och en europeisk åklagarmyndighet.
Junilistan
  • Junilistan vill stoppa överföringen av makt från Sverige till EU. Därför är de motståndare till Lissabonfördraget. Junilistan menar att frågor såsom arbetsrätt, skogspolitik, bostadspolitik, energipolitik, och invandringspolitik ska bestämmas av de enskilda medlemsländerna.
  •  Enligt Junilistan bör EU ha en gemensam miljöpolitik då EU-medlemskapet kan bidra till lösningar på flera av de utmaningar som Europa står inför. Miljöproblem som inte är gränsöverskridande ska dock inte tas upp på EU-nivå överhuvudtaget.
  • Junilistan vill halvera EU-länders medlemsavgift. Junilistan arbetar också för att granska korruption och bedrägerier inom unionen. Dessutom vill Junilistan se till att EU-parlamentarikernas löner ska motsvara en riksdagsledamots lön i hemlandet.
Krisdemokraterna
  • EU ska axla ett globalt ledarskap för att hejda klimatförändringarna. Kristdemokraterna vill att EU ska avsätta en större andel av budgeten till klimatåtgärder. Till 2020 vill Kristdemokraterna att EU ska minska koldioxidutsläppen med minst 30 procent.
  • EU ska ta en mer aktiv roll för att lösa finanskrisen. Kristdemokraterna anser att det behövs en samordnad övervakning av finansmarknaderna och vill även inrätta en värdekommission för att förbättra etiken och ett bedrägeriråd som ska agera mot fusk med EU-pengar.
  • EU måste effektivisera arbetet motbrottslighet och terrorism. Kristdemokraterna anser att två viktiga frågor för ett tryggt Europa är att stoppa människohandeln och barnpornografi.
Miljöpartiet
  • Miljöpartiet säger bestämt nej till en EU-stat och vill att EU ska ha begränsad centralstyrning och bygga på decentraliserat beslutsfattande. En av EU:s prioriterade uppgifter ska vara att garantera alla människors grundläggande rättigheter. Miljöpartiet vill också motverka ett kontrollsamhälle.
  • EU ska bli en föregångare i världen med mål om att minska växthusgaserna med 80 procent till 2020. EU:s miniminivåer för miljöskatter och miljöavgifter ska höjas och byggas ut. Flygskatter bör införas och EU ska verka för en global skatt på flygbränsle. Transportpolitiken ska inriktas på järnvägsnät och sjötransporter istället för motorvägar och flygplatser.
  • Miljöpartiet anser att centraliseringen av makt till EU innebär att människors möjligheter att påverka minskar. EU-kommissionen bör omvandlas från en politisk maktfaktor till ett rent administrativt och utredande organ.
Moderaterna
  • Moderaterna ser Europasamarbetet som en naturlig bas för en effektiv och resultatinriktad miljöpolitik. Partiet vill avskaffa alla tullar på etanol, ha fler miljövänliga bilar i Europa, och modernisera EU:s jordbrukspolitik.
  • Europa ska bli mer konkurrenskraftigt och fler människor måste få komma in på arbetsmarknaden. Moderaterna vill stärka den inre marknaden, avskaffa hinder för rörlighet för tjänster, värna den svenska modellen, och underlätta legal arbetskraftsinvandring.
  • För att bekämpa den grova organiserade brottsligheten behövs ett kraftfullt och gränsöverskridande rättsligt samarbete. Moderaterna vill förbättra EU:s arbete mot terrorism, förbättra brottsoffrens rättigheter, och ta krafttag mot människohandeln.
Socialdemokraterna
  • Full sysselsättning är socialdemokratins mål. Socialdemokraterna vill sätta löntagare före marknaden, stärka kollektivavtalen och investera för framtiden i utbildning och forskning.
  • Europa ska leda klimatarbetet. Socialdemokraterna vill anta skarpa klimatmål, investera i ett hållbart jordbruk och fiske, investera i tågtrafik, minska EU:s egna resor och investera i förnybara energikällor.
  • EU ska arbeta för global rättvisa. Socialdemokraterna vill stärka EU som fredsaktör, fortsätta EU:s utvidgning, skapa en rättvis världshandel, satsa på hållbar global utveckling och öka EU:s bistånd.
Vänsterpartiet
  • Vänsterpartiet röstar emot förslag som ökar EU:s makt och de arbetar mot förslag som kontrollerar människor. De brukar markera att EU inte borde ha beslutsrätt överhuvudtaget. Vänsterpartiet kämpar för att bekämpa intolerans och rasism. Dessutom vill Vänsterpartiet att den slösaktiga penningrullningen i EU ska stoppas.
  •  Vänsterpartiet arbetar för jämställdhet och mot diskriminering. Vänsterpartiet anser att EU inte ska lägga sig i medlemsländernas välfärdspolitik. Alla människor ska tillerkännas sina mänskliga rättigheter oavsett deras ursprung.
  • Tuffa åtgärder krävs mot industrin, investeringar krävs för att ställa om transporter och energiproduktion.

Källa: http://www.europaportalen.se/

Krönika

Jag föreslog ju att lägga ut några av de artiklar jag har skrivit i Ekonomföreningens tidning; "Drömmen om ELIN", så jag tänkte börja med den senaste; min krönika inom ämnet Utmaningar. Tidningen, kort benämd Drömmen, kom i brevlådan hos oss ekonomstudenter i torsdags. Nu får ni andra, som inte är ekonomstuderande, möjlighet att läsa den ni också:


Krönika: Livet är en utmaning

Jag minns somrarna ute vid stugan i skärgården när jag var yngre, det var där dagsländorna fanns. Ni vet de där som bara lever ett dygn, som flyger omkring under varma sommardagar. Jag tyckte det var förvirrande när mormor förklarade att dagsländorna bara lever ett enda dygn. Stackars dem, jag kunde liksom inte lå
ta bli att tycka synd om de små insekterna. Leva ett dygn. 24 timmar. Jag som brukar önska att dygnet hade mer än 24 timmar, jag ska nog sluta med det med hänsyn till dessa kortlivade varelser. Det måste vara en stor utmaning att leva en så kort tid och ändå leva ett bra liv. För att komma vidare i min monolog ska jag släppa tanken på de stackars sländorna och intala mig själv att de vet ju faktiskt inget bättre. Precis som min innekatt; han vet ju inte hur livet utanför vår lägenhet ser ut. Tragiskt, jag vet.

När jag ser det ur en annan synvinkel kan jag nog påstå att det är minst lika mycket utmanande att leva i 80 år. Likaväl en utmaning, men en sådan av ett helt annat slag och ur ett helt annat perspektiv än en dagsländas. Vad ska man fylla sitt liv med? Vilka val ska man göra? Vilka ska man binda sig med? Ja, frågorna kan radas upp den ena efter den andra, men jag nöjer mig med att konstatera att vi ställs inför utmaningar hela tiden.

Om två år är jag en nybakad ekonom, civilekonom för att förtydliga. Två år – en evighet för en dagslända, halva livet för en fyraåring och närmare slutet för en som är inne på åttionde varvet. Men när man är uppe i min respektabla ålder, dvs. passerat 20-strecket och börjar tycka att 1995 var längesen, då är inte två år speciellt lång tid. Allt handlar om att se saker ur sitt perspektiv, vare sig om det är en dagsländas eller en 22-årings. Mina två inledande år på utbildningen har passerat snabbt förbi, förmodligen går inte de två avslutande åren mindre fort. Känner jag mig stressad? Pressad? Nej, faktiskt inte. Utbildningen känns mer rätt för varje dag som går och målet närmar sig, men det betyder inte att utmaningarna är över. Sedan kommer nästa. Och nästa. Vad ska man göra när man står där; färdigutbildad, nyutexaminerad, akademiskt bildad, nybakad? Välj själv, jag väljer nyutexaminerad. Kommer all tid, all energi, pluggångesten och inte minst CSN-lånet att leda till något gott i slutändan? Jag hoppas och tror det, för har jag väl gett mig själv den här utmaningen ska jag ta mig tusan fixa den också! Nästa steg blir att tackla arbetsmarknaden och den värsta ekonomikrisen sedan mannaminne. Men visst ska vi klara det?! Livets utmaning är menad för oss; för dig och för mig, och det är du som bestämmer hur din saga ska sluta.

Nu är det dags för mig av att kliva ner från talarstolen för den här gången, tack för visat intresse. Nu ska jag drömma om dagsländor, blåa hav och sommarvindar!

Sommarlov!

Äntligen har jag sommarlov! Igår hade vi det sista i skolan och nu kan jag släppa plugget för några månader. Värt att poängtera är också att jag numera är en halv civilekonom, det känns ganska mäktigt det!

Nu kommer snart mamma, pappa och lillasyster för att "hämta hem" mig till Västervik. Det ska bli skönt att spendera sommaren där. Nu måste jag fortsätta packa lite till. Hoppas ni får en fin nationaldag!


Här kommer några bilder från Sommar-X som fick stå för avslutningen av terminen.


Madde bjöd på jordgubbschampange för att fira att vi har halva utbildningen avklarad!


Det blev twister


Avslutningsvis på förfesten blev det skönsång - "Stad i Ljus" (haha). Sedan tog vi oss vidare till Kårallen där de hade utedansgolv med riktigt bra musik! Det var en rolig afton!


Later!

090604

Hej på er!

Jag är ledsen för lite dålig update den senaste tiden, men jag måste erkänna att jag inte riktigt har varit på blogghumör. Dessutom har jag verkligen varit uppbokad den här sista veckan i Linköping.

Idag har det varit fullt upp hela dagen. På förmiddagen var jag i skolan med min projektgrupp och förberedde för vår presentation. Därefter åkte jag hem och läste in mig på vad de olika partierna står nu när det är EU-val (jag är som det fint heter; "inte så insatt"). Sedan åkte jag, Hanna och Maria till biblioteket och röstade. Duktigt! Vi mötte upp Caroline, Elin och Madde på stan för att ta en lunch som en liten avslutning på terminen. Det blev Kinabuffé, vilket var riktigt gott! Därefter blev det en sväng inne på Gina och en fika med Matilda, Micha och Märta som var på shoppingvisit i Linköping. Det var länge sen vi sågs och det var verkligen jättekul att ses och prata av oss lite. Det ska bli så himla roligt att komma till Västervik och få umgås med dessa fina flickor hela sommaren! Efter fikan var det dags att ta sig till nästa destination, nämligen Örtomta, där en nyligen fylld två-åring skulle firas. Lille Arvid fick presenter av oss och vi blev bjudna på tacogratäng och därefter en smarrig tårta. Det var min dag det, fullspäckad med riktigt trevlig!

Imorgon får jag sommarlov, yay! Men först ska vi har vår presentation då vi ska agera konsulter för Saabs styrelse (lärarna) och föreslå strategier och styrsystem. Det ska nog gå bra! På kvällen ska jag och några andra ekonomflickor fira med Sommar-X (terminens sista kravall).

Jag återkommer förhoppningsvis imorgon med lite mer matnyttig information. Ett förslag är att då och då delge er någon artikel jag har skrivit i ekonomföreningens tidning, för er som inte får den på posten och kan läsa själva. Vore det något tro? Dessutom har det blivit en del shopping de senaste dagarna som jag såklart ska visa upp för er!

Nu läggdags! Kram och natti natt!

Copycat


Bild lånad av Linn

Här kan man verkligen snacka spara eller slösa! Gina Tricot har gjort en, enligt mig, nästan identisk nitväst som Balmain. De är verkligen skrämmande lika, men priserna är så långt ifrån varandra de kan komma. Gina-västen ligger på den respektabla prisnivån 399 kronor, medan Balmain-västen blir din för dryga 44 000 kronor. Inte illa säger jag!


Tre år

God afton! Nu sitter jag här igen, sent på kvällen då jag egentligen borde ligga till sängs...  illa!

Det är fullt upp just nu kan jag lova! Inte fullt upp av plugg, utan dagarna är fullbokade av annat trevligt. Jag måste ju hinna med att umgås med folk innan jag tar mitt pick och pack och far till Västervik för sommarlov.

Idag var jag i skolan på förmiddagen då vi blev klara med vårt grupparbete som vi lämnade in. Skönt! Nu är det bara den "lilla" presentationen kvar. Efter lunch tog jag Campusbussen till Norrköping för att hälsa på Zandra och lilla Filippa. Det känns som att det inte alls var länge sedan vi sågs, men jag kom på att det ju faktiskt var i februari senast. Ännu en gång måste jag bara konstatera att tiden rusar i en faslig fart. Hanna och Maria gjorde mig sällskap i bussen då de bestämde sig för en spontanshoppingtur i Norpan. Campusbussen är bra grejer, den borde man utnyttja oftare. Jag tror bestämt att det får bli en och annan shoppingtur och visit i Norrköping till hösten! Vidare till ämnet...  Väl framme med bussen mötte Zandra upp mig och vi gick till ett jättemysigt fik där det blev latte och scones. Därefter hade vi lite tid över och gick en kort sväng i galleriorna.


Sötungen på fiket med mig och Zandra


Jag kom hem från Norrköping runt klockan 18 och då var det dags att spendera kvällen med min älskling då vi idag har varit tillsammans i tre år. Först var planen att gå ut och äta någonstans, men vi kom fram till att det fick bli hemmamys med trerätters. Vi bestämde att vi ska ta igen det i sommar och äta ute på någon mysig restaurang i Västervik. Kvällens trerätters bestod av tortillassnittar med solroskärnor, ost, organo och ruccola till förrätt, baconlindad  sparris med potatismos till huvudrätt och (lite senare på kvällen, pga. mätta magar) Ben&Jerry's Half Baked.

Det var en riktigt trevlig dag, men nu är den slut för nu är det definitivt läggdags för min del! Bums!










Årets första dopp

Javisst, idag blev det bad då Jonas och jag åkte Bergs slussar och tog premiärdoppet i det blå! Det var inte så kallt som det kunde ha varit, utan faktiskt riktigt behagligt med ett svalkande dopp i sommarvärmen. Det har ju varit så otroligt fint och varmt väder de senaste dagarna och det var verkligen hur skönt som helst med solbad. Jag har inte varit vid Bergs slussar förut, men det visade sig vara ett riktgt fint ställe. Det är galet hur mycket man saknar vattnet sådana här varma och soliga dagar, då vill man definitivt befinna sig på kusten i Västervik! Men råkar man vara i Linköping så funkar Proxen (sjön vid Bergs slussar) nästan lika bra!








Har ni vågat er på första doppet än?



RSS 2.0