090831

Sista augusti idag... det är knasigt att sommaren har svischat förbi så fort. Dagen inleddes med en runda i löparspåret, vilket gick väldigt bra just idag. Nu ska jag, som man brukar säga, verkligen ta tag i träningen och hålla den igång. Jag ska kolla upp priserna på Träningsvärk1 och Tjust Rehab i veckan så får jag se om jag ska skaffa mig något träningskort. Annars blir det ju såklart löpning, men jag känner att det vore kul att kombinera det med lite passträning. Jag gillar ju sånt. Jag såg att Träningsvärk1 har "prova-på-vecka" den här veckan. Någon som är sugen på att hänga på någon dag?

Efter min runda blev det frukost och duschen. Resten av dagen har jag fixat och städat i mitt gårdshus, vilket är mitt "nya" boende framöver. Det är skönt att kunna skärma av sig lite från resten av familjen när man känner för att vara för sig själv. Det är ju inte jätteroligt att flytta hem igen när man har flyttat hemifrån en gång. Men gårdshuset och Linköping i helgerna kommer nog att rädda mig. Samtidigt är jag glad att jag har familjen nära, sällskapet är värdefullt när jag inte har min älskling här hos mig.

Snart ska jag iväg till farmor och bli bjuden på middag. Lika gott som alltid gissar jag på!

Snart börjar allvaret

Hej mina kära läsare!

Nu har jag hållit mig borta från bloggen i några dagar, inte med avsikt, utan snarare i brist på tid. Nu befinner jag mig i lilla Västervik igen, där jag faktiskt ska tillbringa den största delen av min tid under det närmaste året. Jonas åkte tillbaka till Linköping igår, medan det var jag som fick stå och vinka av honom. Det var lite jobbigt och det kom några tårar på kinden, det ska jag inte sticka under stolen med. Men samtidigt tror jag det kan bli rätt så bra det här. Jag kommer ju sakna honom galet mycket i veckorna och sedan när vi väl ses i helgen kommer det att bli så bra och mysigt så! Jag längtar redan till helgen liksom! Det ska ändå bli skönt att börja jobba imorgon, komma in i något som kan liknas vid vardagsrutiner och hålla sig sysselsatt. Det är ju som bekant himla skönt att vara ledig, men däremot inte att vara den enda personen som är ledig. Semester och ledighet bör tillbringas i goda vänners lag som det heter.



Helgen har varit full med trevligheter. I lördags firade vi Jonas mamma som har fyllt år. Hela syskonskaran Thellman med respektive var samlade. Det blev mat, tårta, musik, drinkar och avslutande dans på Palladium. För en gångs skulle var det bra dansmusik så det var riktigt skoj att skaka om de lurviga. Dock kastade Jonas och jag in handduken runt halt-två-tiden då livebandet satte igång. Det är ju skönt att inte komma i säng alltför sent ibland.

Igår blev det fika hos mormor då hennes vännina från Finland var på besök. Jag har känt henne så länge jag kan minnas och det är alltid lika härligt att träffa henne. Under dagen blev det även ett besök på Tjustgården där både morfar och farfar bor. Sedan hängde jag med Jonas ett tag innan han och kissen skulle bege sig till Linköping. Det var min helg det.

Later!

Joshua Radin


Jag fastnade visst framför datorn och Spotify efter att jag blev klar med disken. Jag sitter nämligen här och njuter av Joshua Radins sköna stämma. Har ni lyssnar på hans musik? Säkerligen har ni hört ett par låtar då han har skrivit musik till serier som Scrubs, Grey's Anatomy, One Tree Hill, House m.fl. Kanske att ni känner igen denna från Scrubs eller den här från Grey's. Joshua släppte ett nytt album nu i år och nu upptäckte jag att det har kommit upp på Spotify. Jag kan inte sluta lyssna på den här fina låten, jag bara älskar hans röst!

Nu ska jag ut i Rydsskogen och springa lite. Bye bye!

Hello Friday!

Japp, idag är det fredag. Visserligen är det inte något som berör mig något särskilt då jag ju har varit ledig i några veckor nu och behöver inte skilja mellan fredag och måndag. Fredag betyder att helgen stundar och att jag börjar jobba nästa vecka på tisdag. Hey, verkligenhen kallar! Det har varit en riktigt härlig tid här uppe i Linköping. Jonas och jag har inte setts jättemycket i sommar, och ännu mindre bott ihop, så det har varit riktigt mysigt att vara lite mer tillsammans nu. Visserligen har jag varit lite rastlös nu i slutet av den här veckan, men det beror på att han har börjat skolan. Idag har jag dock ett fullsmockat schema; det ska bli fönsterputsning, packning inför Västervik, en joggingtur och lite annat fix med gardiner och grejer i lägenheten. Det måste ju se stiligt ut när jag lämnar den. Vi får hoppas att Jonas håller den lika fin och prydlig medan jag är borta i veckorna.

Nu måste jag ta tag i dagen. Trevlig fredag!

Vackra kvinna

Jag måste bara hålla med Linn om att Daria Werbowy är så galet vacker! Jag vill ha långt hår igen, synd att det inte kan växa på beställning. Inte nog med att Daria är vacker och har fint hår, hon är väääldigt lik Jonas kusin Emelie också. Det var det första både han och jag tänkte på. Lucky her!


Torsdagspåfyllning

Idag är det torsdag, vilket betyder påfyllning på H&M:s onlineshop. Det har visst kommit in en del skönheter, men jag ska avvakta med beställning tills och OM mina skor kommer. Någon som vet när i så fall? Mina favoriter som har landat på shopen är mockastövlarna med dragkedjor och armbanden i zebramönster. Jag gillar´t!













Snygg tisha i oversizemodell med snörning på sidorna, handskar med rosetter, en söt blommig topp med markerade axlar och en färgklick till kjol skulle inte heller vara helt fel i min garderob. Attans också, nu blev jag ju sugen på att beställa... men jag ska hålla fingrarna i styr.


Har ni några favoriter?

True blood

Dagen har återigen gått otroligt fort. Som sagt blev det lunch med tjejerna från skolan. Vi uppdaterade varandra om hur sommaren har varit, hur den nya kursen artar sig och planerna inför hösten. Det var kul att träffa dem och prata lite strunt nu när vi inte har setts på ett bra tag. Jag hoppas på att vi kan ses på helgerna när jag kommer upp hit till Linköping. Om inte annat så får de höra av sig när det är fest på gång! Jag vill ju inte missa ett helt år av studentlivet liksom!





På eftermiddagen har jag bakat frukostbröd till morgondagen, så kallat brytbröd som blev riktigt lyckat. Jonas och jag har lagat mat; det blev risonipasta, lax och kall sås med sallad som tillbehör. Nu ikväll, efter mat och bak, gick vi en promenad. Snart ska jag sätta mig vid tv:n för att titta på den nya vampyrserien; True blood på SVT1.  Jag har hört att den ska vara bra. Tydligen ska Stephenie Meyer ha inspirerats av just den serien när Twilight blev till.

Ha en fortsatt fin kväll!



Blue like heaven

Resultatet av målningen var det ja. Här kommer det!









Som ni ser går färgerna i blått och lila. Jag gillar det betydligt bättre än innan då det var grått och trist. Nu känns det mycket fräschare! Det är inte helt omöjligt att det kommer att tillkomma lite andra detaljer i ett senare skede, men i dagsläget ser det i alla fall ut som ovan. Så vad tycks?


Lunch

Idag är det onsdag och min Linköpingsvistelse börjar dra sig mot slutet. Lite sorgligt är det, men samtidigt är tanken att jag ska komma upp hit på helgerna. Kanske inte varje helg, men mer än varannan. Det blev visst ett superkort inlägg för nu ser jag att klockan har skenat iväg. Jag ska nämligen möta upp mina ekonomflickor för lunch på skolan. Trevligt värre. Jag ser att solen tittar fram lite nu, lagom till min lilla promenad.

Sedan kommer det lite bilder från vårt sovrum, så håll er uppdaterade!

Later!

Picknick i parken

Hej!

Vi är visst redan inne på tisdag kväll den här veckan, gudars vad tiden rullar på! Idag vet jag inte riktigt vad jag har sysslat med... vart har dagen försvunnit egentligen? Det har blivit en del styr med papper och annat som måste fixas, promenad med kissen ute i solskenet, picknick och målning. I förrgår hittade jag nämligen en "stege" i förrådet (tror den har suttit i städskåpet). Jag kom på att den skulle vara perfekt som en såkallad klädstege som jag faktiskt har letat efter, alternativt har tänkt snickra ihop någon gång i framtiden. Helt ovetande om det hade jag alltså en stående uppe i förrådet, så självklart (rutinerad som jag nu är) tog jag fram färgen och satte igång med målningen. Idag blev den färdig och den blev perfekt i sovrummet! Den har samma blåa färg som den nymålade fondväggen så det blir en snygg inredningsdetalj. Jag ska ta lite foton på det "nya" rummet imorgon så får ni se resultatet.

På eftermiddagen gjorde Jonas och jag pastasallad med kyckling och sås med färskost och soltorkade tomater, satte oss i bilen och åkte iväg på picknick. Ibland kan det vara trevligt att se en annan sida av Linköping än Ryd. Vi åkte till Tinnerbäcken i Berga där vi satte oss i parken och åt vår matsäck. Jag älskar verkligen att picknicka, trots att det var lite kyligt i luften idag. Och att inte tala om pastasalladen, den är definitivt min nya favorit!



Nu ska jag ta en titt på kvällens tv-utbud, sen börjar det närma sig nattedags.

Kram på er!

Höstjacka

Jag fick syn på den här på Annis blogg häromdagen. Visst är den fin!? Jag har funderat lite i banorna kring en skinnjacka i bikermodell, men när jag såg den här kände jag att det nog är mer en sådan jag ska spana efter i butikerna. Just denna kommer från Topshop och kostar £65.00.


Det känns som det definitivt är dags att börja kika efter en ny höstjacka redan nu!

How to make sushi

Har ni testat att göra sushi hemma någon gång? Om inte så borde ni testa. Det är busenkelt och supergott!


1. Förbered ingredienserna. Man kan stoppa i lite vad man tycker passar. Vi gjorde två röror med cream fraiche och majonäs. I den ena hade vi skinka och gurka, i den andra hade vi rom, kräftstjärtar och hårdkokt ägg (allt hackat i småbitar). Dessutom hade vi kallrökt lax, grukstavar (skala bort skalet på gurkan), avokadostavar och sallad som sushiinnehåll. Självklart ska det vara ris till också. Vi använde oss av grötris som går precis lika bra som speciellt sushiris. Det anges på förpackningen hur det ska tillagas (i princip som vanligt, förutom att vinäger ska tillsättas)



2. Ta ett sjögräsblad och täck hela med ett relativt tunnt lager med ris. Lägg sedan på t.ex. lax, någon röra, gruka, avokado och sallad. Gör dina egna kombinationer, precis vad du känner för!


3. Sedan är det bara att rulla och skiva upp rullen i mindre delar. Ta lite vatten på fingret och använd som klister så att sjögräset fastnar och rullen håller ihop. Tänk på att använda en vass kniv som skär lätt genom rullen så att det blir fina sushibitar.



Färdigt!



Doppa i Kikkomansoya, ät och njut!


Inte så knepigt ändå, ellerhur!?

Myskväll och peppmusik

Hej på er!

Ikväll har Josse varit hos oss fram tills för en liten stund sedan. Vi två och Jonas lagade mat, det blev kyckling- och grönsakswok med nudlar och jordnötssås. Gott, men man blir rätt mätt på den där jordnötssåsen efter en portion. Med mätta magar tog Josse och jag en kort promenad. Sedan blev det en massa snack och en riktigt mysig kväll framför tv:n. Jag kommer sakna dig vännen när jag inte kommer bo här i Linkan under hösten och våren... Men året kommer gå fort och sen kommer jag tillbaka och intar Campus(hallen) med dig igen!

Jag sitter här och lyssar på denna efter att Josse och jag lyssnade på den förut. Jag blev faktiskt galet festsugen! Jag hoppas, hoppas att någon kan få tag på München Hoben biljetter tills på tisdag! Det vore den perfekta festen att gå på om man är festsugen. Dessvärre är det riktigt ont om biljetter då nollorna är megamånga i år.

Förövrigt idag har det varit fullt upp med styr i lyan (igen). Jag har visst fått något extremt sällsynt ryck och kan hålla på och fixa, plocka, städa och styra hur länge som helst. Bra, men när ska det ta slut?

Nu tror jag det får bli lite Ben & Jerrysglass såhär på söndagskvällen. Hoppas ni också har haft en mysig söndag!

Sömnigt

Lördagskväll och jag sitter här och gäspar och lyssnar på Coldplay. Det har blivit dåligt med bloggande idag, vilket beror på att vi har styrt med målningen hela dagen i princip. Men nu är det färdigt! Det blev faktsikt riktigt stiligt, och ännu bättre lär det nog bli när vi har inrett rummet. Egentligen skulle man ha ett hus där man gör allt för sin egen skull och dessutom kan se det som en investering. Men, men det är värt att lägga ner lite tid och energi även på en hyresrätt kan jag tycka, vi ska ändå bo här ett tag till (gissar jag på).

Ikväll har vi grillat och spelat kubb med ett härligt gäng här i Ryd. Det var Jonas, jag, mina tjejkompisar från skolan och ett gäng grabbar. Kanske att det var sista grillningen för i år, det är ju kyligt ute om kvällarna nu...


Madde och Vickan vid grillen

Nej, nu vill Jonas att jag ska komma och lägga mig. Jag är som sagt rätt så trött så jag ska nog lyda. Vi hörs imorgon, jag tänkte ha lite sushiskola med er då! Sov sött!

Foccacia

Foccaciabröd var det jag bakade idag. Det är ett väldigt gott, lättgjort och matigt bröd som passar till t.ex. sallad, soppa eller på buffébordet. Det blev mer än godkänt så jag tänkte dela med mig av det goda receptet:


Gör såhär: Smula ner jästen i en degbunke, häll på vatten (37°) och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och mjöl blandat med bakpulver och rör tills degen är blank och smidig (den ska vara lite kladdig). Blanda i hackade tomater och basilika så att de fördelas jämnt i hela degen. Låt jäsa under handduk 30 min.

Stjälp upp degen på bakplåtspappersklädd plåt (20X30 cm). Tryck ut degen över plåten med mjölade fingrar. Jäs under handduk 30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet mitt i ugnen ca 15 min. Blanda olivolja, vitlök och basilika. Pensla blandningen över det nygräddade brödet, strö över flingsalt och servera.


Låt smaka!

Ja, tack!



Dessa snyggingar från Din Sko skulle jag inte tacka nej till. 399 kronor och dem blir mina. Jag har ju redan shoppat en del den här månaden, kanske både en och två gånger... men fina är dem...

Vi är igång igen

Hej hej!

Solen lyser (not) med sin frånvaro så idag har det blivit allt annat än bad och sol för vår del. Jonas är också ledig så vi drog igång med ett litet projekt som faktiskt är rätt så behövligt. Vi bestämde oss för att måla om i sovrummet eftersom det dels är så himla tråkigt just nu, dels måste vi ändå göra det eftersom en viss katt här i huset har varit på tapeterna. Det är i princip bara två väggar att måla eftersom en vägg är full av garderober och en annan av fönster och balkongdörr, alltså återstår två. Det blir lätt som en plätt! På förmiddagen var vi ute i Tornby där vi handlade lite behövligheter. På Coop Bygg kunde man köpa färg i den nyans man önskade, man angav den kulör man ville ha och sedan blandade de till den på momangen. Smidigt värre. Det var dessutom billigt; 129 kronor för tre liter färg.

Jonas har spacklat, slipat och maskerat. Nu återstår målningen som vi ska sätta igång med alldeles strax. Jag ska bara vänta på mitt bröd som gräddas i ugnen för tällfället. Jo visst, jag är igång i köket igen, jag har till och med förkläde på mig. Om det blir ett smarrigt bröd kan jag lägga ut receptet till er sen. Det doftar i alla fall underbart här i lägenheten så jag skulle bli förvånad om det är annat än gott. Ikväll blir det dessutom sushi så min mage ska inte klaga den.

Later!

Världens enklaste kakor

Det måste bara vara kolakakor, det är ju så himla enkelt att göra. Nu i eftermiddag hade jag inget bättre för mig så jag satte igång och baka lite. Jag tänkte att det kan ju vara bra att ha lite kakor hemma om man får besök osv. En annan tanke som flög genom huvudet var att jag kunde ju baka något gott till Jonas som ska vara "ensam" hemma i veckorna när jag är i viken och jobbar. Haha, hur mammigt låter inte det? Jag skrattade lite åt mig själv där. Men hur som helst blev det en dubbel sats med kolakakor som nu är nygräddade och uppskurna. Mumma!




Nu ska jag fixa maten tills Jonas kommer hem. Han har haft tenta idag som slutade klockan sju och direkt därefter möte med orkestern, därav vår sena middag. Det blir lax, färskpotatis och romsås. Underbart somrigt och gott! Märks det att jag trivs i köket?

Nytt i höstgarderoben

God morgon (förmiddag) på er!

Solen skiner så snart ska jag ge mig ut och haffa några strålar, men först har jag ju lovat er att visa gårdagens shoppingtrevligheter. Det var ett bra tag sedan jag handlade såhär mycket på en gång så tydligen var jag på riktigt bra shoppinghumör igår. Visst är det trevligt när man har sådana där stunder! Det kändes som ett bra tillfälle att handla ordentligt nu inför den stundande hösten liksom. När man hittar en massa höstkläder är det nästan så man längtar efter den där mörka årstiden så man kan börja använda de nya plaggen...







Från ovan: Orange stickad tröja från Monki, jeans med långa dragkedjor från Cubus, klänning/tunika med dragkedjedetaljer från Cubus (kampanj just nu; jeans + topp för 399 kronor), rosa linne med bröstficka från Gina Tricot, lacktights från Gina Tricot, svart linne från Gina Tricot, armband från H&M.


Hoppas ni får en härlig torsdag gott folk!



Semester

Egentligen skulle jag ha gått i skolan den här veckan, med start i måndags, men eftersom det blir jobb i höst är jag ledig fram tills det drar igång den 1:a september. Det är verkligen hur skönt som helst att bara dra omkring, ta hand om sig själv, pojken, kissen och huset och göra precis vad man känner för om dagarna.

Jag har ju fullständigt glömt bort att berätta för er vad jag har haft för mig på min "semester". I måndags, när jag var relativt nyanländ till Linköping och lägenheten, fick jag ett ordentligt städryck. Jag gjorde nästan allt man kan göra i städväg, allt utom fönsterputsning tror jag (det tar jag tag i nästa vecka då behovet av det faktiskt är rätt så stort). Jag gillar att ha rent omkring mig och nu hade jag all tid i världen att göra det ordentligt. Sedan åkte vi och gjorde lite ärenden och handlade. Storstädning och handlande går ju lite hand i hand liksom. På kvällskvisten blev det filmmys. Vi såg på Nyckeln till Frihet och smaskade på chips och grönsaker med dipp.

Igår var jag på besök hos faster Zandra i Norrköping. Vi åkte först till Söderköping och Smultronstället där vi åt glass i mängder (jag blev äckligt mätt efter den där megastora glassuppläggningen) och strosade runt lite. Sedan åkte vi ut till Marby och tog en titt på deras mysiga sommarställe. Kvällen blev lugn med slötittande framför tv:n, kortspel och lite läsning.



Idag har jag shoppat loss ordentligt, en välbehövlig påfyllning av höstgarderoben blev det. Jag är helnöjd! Imorgon tänkte jag visa upp mina nya inköp för nu är det dags att sussa.

Natti natti!

Coleslaw



Jag har inte hunnit iväg till stan än, har man 150 inlägg att läsa så tar det sin tid. När jag precis var klar att åka kom jag på min mage med ett litet kurr. Jag misstänker att mitt shoppingsug snabbt skulle upphöra om inte magen fick lite lunch så jag bestämde mig för att steka en hamburgare. Så nu sitter jag här med en burgare med sallad och coleslaw i mitten. Det var faktiskt riktigt gott med coleslaw i, det borde ni prova. I den här familjen har vi visst fått lite nojja på det. Jag tror det har blivit minst en liten klick om dagen sedan jag kom hit till Linköping. Kan det vara den lilla texten på förpackningen; "Ett lättare val", som gör att det ändå känns okej?

Nej, nu tror jag bestämt att det är dags att ta cykeln och ge sig iväg mot stan.

Tjiing!



Det krävs en kvinna

Äntligen har vi fått vårt Internet! Det är galet vad beroende man blir av det. När jag gick in på bloglovin.se hade jag över 150 olästa inlägg så nu har jag suttit här ett tag och spanat in alla bloggar. Vårt Internet skulle ha varit tillgängligt redan i måndags då leverantören sa att det var aktiverat då, men som vanligt har det strulat. Hur ofta fungerar Internet vid första försöket när man har skaffat nytt abonnemang egentligen? Det har nog aldrig hänt mig i alla fall. Hur som helst har Jonas suttit med det här en stund varje dag, provat alla möjligheter och ringt ett antal samtal till leverantören. Sedan i morse, efter ytterligare ett telefonsamtal och felsökning, satte jag mig vid datorn för att kolla på ett gammalt skolarbete. Och vips så fungerade Internet! Uppenbarligen var det en kvinna som behövdes!

Idag blir det stan för min del, jag hoppas det finns mycket fina höstnyheter i butikerna!

Later.

Kräftis och kalas

Hej hej!

Idag fyller lillebrorsan 19 år, grattis till honom! I eftermiddag blir det kalas med hela stora släkten, trevligt.

Som ni kanske uppmärksammat har jag inte bloggat på ett par dagar, vilket beror på att vi åkte till stugan i fredags kväll. Där hade vi kräftskiva med släkten. Det var kräftor, räkor, västerbottenostpaj, bröd, ost, sallad och mycket mer. Hur gott som helst! På lördagen blev det en tidig morgonpromenad med mamma då vi plockade kantareller, åt frukost och badade. Det hör liksom till morgonarna ute vid stugan att gå den där rundan och det är så himla mysigt! Vi åkte hem från stugan runt fyra-tiden. Lördagskvällen spenderades sedan hos Matilda och John tillsammans med dem två och Micha. Jag hoppas på många sådana kvällar i höst då jag ju också kommer att bo i Västervik. Det är himla tur att jag har mina flickor kvar här i viken!

Ikväll, efter kalaset, åker jag till Linköping för att tillbringa mina lediga veckor med Jonas i vår gemensamma lya. Jag stannar där i nästan två veckor så nu är det nog bäst att jag sätter igång med att packa väskan!



Årets första kräftis i fredags

Kram och hoppas ni får en fin söndag!



Ps. Dessvärre har vi inte något Internet uppe i Linköping än (vi har bytt abonnemang), men jag hoppas på att det nya kommer i veckan så jag kan uppdatera bloggen.

Bagarn' i stan

Idag har det visst blivit en hel del bakande för min del. Bäst att passa på när det bara regnar ute, då är det verkligen en perfekt sysselsättning. Först blev det en äppelpaj och sedan mitt favoritbröd.




Paj är något som jag verkligen tycker är gott. Det finns så många olika varianter och det är lätt att göra. Den här gör du genom att:

Skala och skiva 4 små äpplen och täck en pajform med skivorna. Strö över 3/4 dl kanel, 1 msk potatismjöl och 1/4 dl socker. Sedan görs smuldegen genom att blanda 1 dl vetemjöl, 1 dl havregryn, 1/2 dl socker, 1  1/2 tsk vaniljsocker och 1  1/4 dl kokosflingor. Tillsätt sedan 75 g smör som finfördelas med fingrarna. Smuldegen fördelas över äpplena och sedan ska pajen gräddas i ca. 25 minuter i 200°C.

Låt det smaka!

Coco Chanel



Ett kollage att inspireras av på Gina Tricots hemsida. Läckert!

På distans

Idag, efter en välsmakande thai-buffé på stan, tog Jonas med sig kissen och åkte upp till Linköping. Snyft. Jag fick en liten klump i halsen när jag tänkte på att nu kommer vi ju faktiskt att ha ett distansförhållande ett år framöver... På ett sätt ser jag fram emot det; vi kommer få sakna varandra och när vi väl ses så kommer det att vara hur mysigt som helst! Men samtidigt kommer det stundtals att vara jobbigt att vara ifrån varandra så pass mycket. Men sommaren har varit en liten prövoperiod med tanke på att vi inte har setts lika mycket som vi brukar när vi bor tillsammans, och ska jag vara ärlig så är det nog lite nyttigt att "lära sig" vara ifrån den andra.

Nu ska det bakas äpplepaj!

Bevakningsexemplar

Vardagsboots värda att hålla lite utkik efter



Dessa visade Elin Kling upp på sin blogg idag. Finfina tycker jag! Skor som kan användas till vardags, men kanske också till lite festligare tillfällen. Dessutom är klacken sådär perfekt och behagligt hög för mina små fossingar! De kommer att dyka upp på H&M såsmåningom, till priset av 399 kronor. Jag ska hålla ögonen öppna.

Djurmönstrat

Djurmönstrat tycks bli något av en stortrend till hösten. Är det något ni har fastnat för? Själv har jag inte riktigt tänkt mig själv i det, men nu har jag visst hakat på det jag med. Igår fick som sagt de leopardmönstrade tightsen från H&M följa med mig hem och faktiskt så trivdes jag rätt så bra i dem. De är riktigt fina till en svart topp och gärna lite högre klackar. Dock gillar jag inte en massa accessoarer och annat krimskrams till, utan det ska vara stilrent. Det får liksom inte bli för mycket av det goda.

Idag var jag på stan med Elin en sväng. Det blev visserligen ett långt besök hos Skatteverket och en snabbis hos Försäkringskassan, men sen en liten tur på stan också. Inne på H&M köpte Elin sig en zebramönstrad klänning som faktiskt jag hittade bland reaplaggen. Den kostade inte mer än en 50-lapp. Fynd! Synd bara att den var i lillasysters storlek och inte min egen. Men, men ibland är det kul att shoppa till Elin också, det finns mycket fina kläder till henne.





Nu funderar jag på om jag ska klicka hem dem här också, de kan nog vara fina till höstens lite mörkare toner. De kommer från H&M och blir mina till priset av 79,50 kronor.


Med sikte framåt

Hej på er! Lite uppdatering från min sida kan vara på sin plats i dessa tider. Det får bli ett kort inlägg för snart är det dags för grillning hos Jonas bror med familj.

I eftermiddag har jag varit på banken och diskuterat framtidsplaner. Jag tackade ja! Jag har en spännande höst framför mig med andra ord. Nu är det bara det praktiska som ska lösa sig. Det är ju alltid, som ni säkert är mer än medvetna om, ett himla styr med myndigheter, papper och annat tjafs som ska ordnas och skickas in när man ska genomgå en förändring i vardagen. Jaja, det är sånt man får leva med.

Elin och jag tog en minitur på stan också och tro det eller ej men jag införskaffade mig de där omtalade leopardtightsen från H&M. Jag vet inte om det är något för mig, men jag tänkte vara lite modig och testa dem ikväll på grillningen. Vi får se om jag trivs i dem eller inte.

Något för mig tro?



Trevlig afton!















Grubbel

Jag måste bara tacka er för att ni bryr er! Det känns skönt att veta att det är så många som engagerar sig i mitt beslut och finns där för mig. Det är som ni säger inte ett lätt beslut. Och som den dåliga beslutsfattaren jag är så kan jag erkänna att jag inte riktigt har kommit fram till ett riktigt beslut än. Det lutar visserligen åt att det blir jobb ett år framöver, men det är inte med klara besked jag säger det... Varför kan man bara inte veta vad man vill? Sanningen är att jag inte vill gå miste om den här chansen, men samtidigt tror jag att ett år på banken med mycket jobb och utan Jonas kan kännas som en lång tid. Ur en annan aspekt är såklart ett år inte en speciellt lång tid...Knepigt som sagt. Men idag måste jag bestämma mig....

Måndagen

Igår var min första semesterdag efter sju veckors jobb. Dagen inleddes med frukost på Lögarbergen med Elin och Dica. Det är så mysigt och blir så mycket godare att äta frukost utomhus på en klippa vid vattnet på sommaren! Efter någon timme kom Caroline och gjorde oss sällskap. Det blev lite badande, en omgång med yatzy och mycket trevligt prat. Tyvärr var inte solen lika generös med sina strålar som under helgen så därför drog vi oss hemåt där det blev kelande med kattungarna, blåbärsplock och muffinsbak.













Efter dem goda blåbärsmuffinsen åkte jag till Jonas, och straxt därefter till hans mormor där det bjöds på god mat. Det var en bra måndag och första dag på semestern, förutom att vädret inte riktigt höll måttet.



Sol och bad

Den här bilden ger en bra sammanfattning av min helg. Det blev sommarstugan igen och där blev det såklart en massa härligt solbadande i det strålande vädret! Nästan hela släkten på mammas sida (hennes bröder och hon äger stugan ihop) var där så det var en himlans massa folk. Jonas och jag fick till och med sova ute i båten då det var brist på sovplatser, men det var faktiskt riktigt mysigt och behagligt i värmen. Imorse, direkt när jag hade vaknat, tog jag mig ett underbart skönt morgondopp! Sedan blev det såklart mer bad under dagen innan det var dags att åka hem. Kvällen spenderades hemma hos familjen Thellman/Johansson där det bjöds på grillat och några kräftor infångade av herr Johansson själv. Kräftpremiär för min del och gudars vad gott det är! Jag hoppas på kräftskiva nästa helg.





Har jag glömt att säga att det var sista dagen på sommarjobbet i fredags? Jovisst, nu har jag semetser i minst en vecka (hur länge beror ju på om jag ska jobba eller plugga i höst). Nice! Så imorgon blir det lite sovmorgon och sedan ska jag ge mig ut på en joggingrunda innan frukost. Jag hoppas det fina vädret håller i sig för då ska Carro och jag sola och bada. Bäst att passa på!

Nu är det dags att sussa. Nattinatt!

They're mine...

... and they're  b e a u t i f u l !

Jodå, igår var jag inne på Intersport efter jobbet och investerade i ett par nya Converse. Jag gillar dem skarpt som ni kanske redan har förstått. Det kommer förmodligen att bli sensommarens mest användbara skor.









Beslutsångest

Jag är en person som ibland kan vara dålig på att ta beslut, stora som små. Till och med när jag står inne på frukt- och grönsaksavdelningen i en mataffär kan jag få svårt att välja "rätt" salladshuvud. Haha, det finns liksom för många att välja mellan för min hjärna. Visst, det där är kanske något överdrivet, men ärligt talat så är jag rätt kass på att fatta viktiga beslut. Hur tror ni då det känns att ha blivit erbjuden ett års vikariat på Handelsbanken (en av de ordinarie anställda ska vara mammaledig) och måste bestämma om jag ska ta studieuppehåll eller inte? Inget lätt beslut.

Minns ni att jag nämnde att jag hade "storslagna" planer inför hösten? Nu kan jag ju avslöja att det var det här det handlade om. Det har alltså diskuterats en längre tid på jobbet, men klartecknet kom först i måndags då ansökningstiden för den interna tjänsten hade gått ut. Nu har jag alltså fått erbjudandet och det är helt upp till mig att ta ett beslut...

Jag känner att det skulle vara en oerhört nyttig erfarenhet och merit att ha ett års arbetslivserfarenhet på bank. Jag skulle få mer ansvar och få andra arbetsuppgifter än enbart kassaarbetet. Sedan är det såklart inkomsten, den skulle ju vara betydligt större än det jag får av CSN i lån och bidrag. Och när jag tar upp studierna igen skulle jag förmodligen inte behöva ta något studielån. Jag har också tänkt att det kan vara en bra idé att "vänta in" bättre konjunkturläge och därmed större chans till att få jobb direkt efter examen (arbetsmarknaden ser förhoppningsvis bättre ut 2012 än 2011). Men så finns det ju några nackdelar också... Jonas kan inte bo ensam i vår trea, alltså måste han fixa en inneboende, alternativt att det kan lösas på annat sätt. Sen vet man ju inte hur ett distansförhållande skulle fungera, men jag kan tänka mig att det genererar i mer kvalitetstid då vi väl ses, vilket ju är positivt för vår del. Men att flytta hem igen, bort från hemmet i Linköping, känns lite tråkigt. Dessutom är det ju såklart lätt att komma ur pluggandet, men känner jag mig själv så skulle jag ändå ha disciplin nog att ta tag i det när det är dags igen.

Förstår ni nu att jag har lite att fundera på? Jag skulle gärna höra hela världens åsikt, men i slutändan är det vad jag själv vill som har betydelse. Nu vet ni hur det ligger till i alla fall.

Nu ska jag fundera lite till! Later!

Dagens sysselsättning

Javisst ja, jag glömde ju berätta för er vad jag har sysselsatt mig med idag. Det blir en kort liten sådan berättelse för sen är det det mer än dags att gå och lägga sig. Dåligt att jag sitter här den här tiden på dygnet när jag ska upp och jobba imorgon. Men bloggen kallar.

Dagen började med en god blåbärsfrukost och fortsatte sedan med jobb, lunch och ännu mera jobb. Sedan efter dagens arbetssysslor, medan jag väntade på Jonas, gick jag till Intersport och tittade efter mina Converse. Tro det eller ej, men det fanns faktiskt storlek 35 i den svarta låga modellen, yaay! I´m in love! Det kommer förmodligen att bli ett köp den här veckan. Jonas och jag möttes upp på Gusto där vi tog varsin tallrik med sushi. Det var gott, men ingen sushi slår våran hemmagjorda (inte av de jag hittills har smakat på i alla fall). Efter sushimiddagen blev det Harry Potter på bio. En helt okej film, men något för händelselös för min smak. Inte den bästa filmen i serien om man säger så.

Här hemma blev det, som ni kanske har noterat, en del bloggande ikväll. Jag är ganska nyligen hemkommen från en kvällspromenad med mamma, Albin och Dica. Men nu är det sängen med stort S som gäller!

Sov sött!

Skärgårdsliv


Förr om åren brukade jag vara vid stugan betydligt oftare än vad jag är numera. Då fanns tiden till det. Den här sommaren, och de senaste åren också för den delen, har det varit mycket jobb. Dessutom tenderar helgerna att bli fullbokade ganska fort dem med. Men äntligen tog jag mig tid att åka ut i skärgården för en lugn och skön helg. Det var hur härligt som helst och det bjöds på riktigt skärgårdsliv.

Lördag


Sol och bad på "badberget"


Jonas läste hellre sin bok än badade


Elin och jag på en båttur till Hasselö





Båtföraren


Kusin och bror


Andra brorsan på båten


Hopp-i-land-Kallen Elin





Det handlades lite gott


Glass i solen såklart


Söndag


Morgonpromenad i skogen


Skogens guld


Mamma var såklart med


Det blev frukost på klipporna


Dagens skörd


Sedan prövade vi vår fiskelycka



Fullt upp

Hej och goddag, eller snarare god kväll.

Jag är hemma från stugan men har inte hunnit med något bloggande idag. Stugvistelsen var underbar och helgen har varit riktigt avkopplande. Men nu är det full rulle igen. Nästan hela veckan som kommer är planerad så jag kommer att ha fullt upp. Det är min sista arbetsvecka så det känns kanon. Sen får jag en vecka ledigt innan skolan drar igåg, yaaay!

Ikväll, nyligen hemkommen från stugan, åkte jag till Matilda där det bakades muffins och sågs på film med tjejerna. Myspys. Bilder från stugan dyker förhoppningsvis upp under morgondagen.





Nu fick ni en snabb uppdatering, men nu kan jag dessvärre inte sitta här längre. Jag måste hoppa i säng för att orka med den stundande veckan.

Kram och natti natt

RSS 2.0