Söndag

Hej på er! Jag mår bättre, det är bara hostan som gör sig påmind ibland. Jag skulle ha jobbat både fredag och lördag, men kände att det inte skulle funka. Jag hade feber både på torsdagskvällen och fredagen så det var bra att jag stannde hemma. Dessutom erbjöd sig snälla Therese att byta lördagspasset med mig så jag kunde vila upp mig.

Jag var lite seg även igår men kände mig mycket piggare, så på kvällen åkte vi ut till Örtoma och hälsade på Jessica, Tommy och barnen. Vi blev bjudna på god mat och hade en trevlig kväll. Här kommer några bilder från kvällen :)









Idag borde jag få lite plugg gjort, i brist på energi pga. feber och förkylning har jag inte fått mycket gjort den här veckan.




Sjukling

Usch och fy, jag mår inte helt bra idag. Jag hostar, snörvlar och nyser och skulle helst bara vilja krypa ner under täcket igen. Men jag ska ändå ta mig till skolan för veckans sista föreläsning. Det är så typiskt mig när jag är sjuk, jag är inte den som stannar hemma i första taget. Jag hoppas verkligen att jag blir bättre imorgon och till helgen. Tanken är att jag ska jobba både imorgon och på lördag och sen är vi dessutom bjudna ut till Örtomta på lördag eftermiddag/kväll. Jag har inte tid att vara sjuk!

Föreläsningen börjar kl. 12 så snart är det dags att stoppa i sig lite lunch, men först lite läsning: Financial Accounting Theory. Skojigt va?

110126

Tänkte bjuda på ett snabbinlägg innan jag fortsätter med läsningen. I måndags började en ny kurs och det är lika bra att sätta igång direkt så man inte droppar efter. Dessvärre har jag dragit på mig en jobbig hosta och halsont, usch hosta är det värsta. Men visst blir man lite gladare när solen skiner utanför?! Jag blir i alla fall jättesugen att ge mig ut på promenad, men jag väntar tills det är dags att bege sig till skolan för föreläsning.




Några bilder jag tog på en promenad i torsdags förra veckan då det också var väldigt fint väder :)


Igår var banktjejerna här för vi la schema inför kommande jobbperiod. Jag hade lagat feta- och broccolipaj som vi åt. Mysigt att passa på att umgås lite, förena nytta med nöje som man brukar säga.

Nu ska jag återgå till plugget! Glad onsdag :)



Tagen på bar gärning

Ville bara visa en rolig bild jag som tog i fredags kväll!


Kea är ganska underhållande ibland kan jag lova, haha!


Jag är på föreläsning nu så jag fixade ett tidsinställt inlägg till er ;)



Helgens bestyr

Hej måndag! Det känns som att det kommer att bli en bra dag, solen skiner och jag är på bra humör. Har haft en lugn och skön förmiddag för mig själv; ätit en god frukost, duschat, fönat håret och sminkat mig och nu sitter jag här. Jag börjar en ny kurs idag så har en introduktionsföreläsning vid kl 12.

I fredags var jag som sagt på stan med Josse. Det blev lunch på Fräcka Fröken och sen lite shopping. Jag köpte en blus, en t-shirt och ett par byxor. Härligt med lite nytt i garderoben! Frampå kvällen blev det tentafirande hos Madde. Hon hade fixat snittar, bubbel, jordgubbar och tårta. Här kommer några bilder från kvällen.









I lördags var jag i Norrköping och jobbade som värd, vilket gick bra och var faktiskt ganska roligt. Sedan blev det söndagsstorstädning här igår. Resten av dagen spenderades i soffan framför Entourage och senare Solsidan.

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Ledig, men fullt upp

Tentan är avklarad och jag är ledig fram till måndag då en ny kurs drar igång. Skönt att släppa plugg för några dagar. Dock har jag väldigt fullt upp i alla fall. Idag ska jag till tandläkaren på en undersökning, det var inte igår jag var där. Men med det där bidraget man får så är det ju inte så smärtsamt för plånboken för en stackars student ändå. Efter tandläkaren blir det lunch och en tur på stan med Josse. Till kvällen ska jag dessutom till Madde för lite tentafirande med tjejerna. Mysigt!




Imorgon ska jag till Norrköping och vara värd för en stor fest för bannken. Det blir en heldag där och sen hemmakväll med Jonas. Söndagen blir en städ- och fixardag. Det behövs, det blir ju inte prio ett direkt när man är mitt uppe i tentaplugget. Så ja, fullt upp var det ja!

Nu ska jag snart dra mig neråt stan tror jag. Tjing!


Back home

Igår kväll kl 23.20 när vi var redo att gå och lägga oss hörde vi någon som stod och majuade utanför dörren. Våran Schimpo! Nästan 10 dagar hade han hunnit vara borta och vi trodde nog inte riktigt att han skulle komma hem igen. Vad han har haft för sin kommer vi nog aldrig få veta. Han var i alla fall inte skadad, bara mager och jättehungrig. ♥





Idag skriver jag tenta klockan 14 så håll tummarna för mig!


Jag idag

Pluggandet går framåt, men sen händer det inte så mycket mer hemma hos mig just nu. Jag pluggar och tar lite paus ibland och ser på Entourage med Jonas. Bra serie, den blir bättre och bättre för varje avsnitt. Just nu är det alltså Entourage, Californication och House (börjar nu igen) som vi ser på. Gillar verkligen grejen med serier!

Här får ni en suddig variant av mig idag. Jag fixade till min tunika jag införskaffat på second hand, gillar den massor!




Gissa vad, nu blir det Entourage och kladdmuffins!




Vaniljfudge

Jag hade tänkt lägga ut receptet på min vaniljfudge här, men det har inte blivit av. Men nu så. Jag gjorde den innan jul och den blev faktiskt jättegod, smakar ungefär som fudge man köper i äffären. Den är enkel att göra och smälter i munnen!



1 dl ljus sirap
5 dl socker
1 dl farinsocker
3 dl vispgrädde
200 g hackad vit choklad


Blanda allt utom chokladen i en bred, tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning. Koka tills smeten klarar ett kulprov (droppa lite smet i ett glas vatten och se att den klarar av att formas till en kula, tar ca. 20 min men kan variera). Ta genast av plattan och rör ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen blandats helt med smeten och blivit tjock och häll därefter direkt upp på bakplåtspapper eller i en klädd form. Låt svalna och skär i rutor med vass kniv.



Garderobsfynd

Här är en oufit som föll mig helt i smaken som jag hittade bland bilderna på Gina Tricots hemsida. Det roliga är att jag hittade ett par nästan identiskt byxor i mammas garderob under jullovet som jag lånade med mig hit till Linköping. Jag ska nog bara lägga upp dem en aning så de blir i samma längd som på bilden, riktigt snyggt!




Det börjar klia ordentligt i fingrarna nu efter att shoppa vårkläder!


Nu ska jag sätta igång med lite plugg igen, det gick rätt så bra igår så hoppas på samma resultat idag. Hoppas ni får en härlig söndag!



Lördag

Ingen Schimpo har dykt upp här hemma och vi har fortfarande ingen aning om vart han kan ha tagit vägen. Stackaren, det är hemsk att inte veta vad som har hänt! För något måste ju ha hänt. Vi har i alla fall satt upp lappar här i området, ringt polisen och djurskyddet. Vad mer kan man göra? Vänta.

I veckan har jag jobbat måndag, onsdag och igår (fredag), och övrig tid försökt plugga. Jag har ju tenta på torsdag så det är det som gäller för tillfället. Inte mycket bloggande med andra ord.

Jag fick min beställning från H&M i veckan, de vara ovanligt snabba den här gången. Jag fick ett par skor, en ring och en långklänning. Lite vår/sommar får ta plats i garderoben, som förövrigt måste rensas. Det är ett av projekten jag har när min tenta är avklarad.



Nya skor från H&M!


Nej, nu är det på tiden att jag sätter igång med dagens pluggeri. Glad lördag fina ni!



11 januari

Igår var en bra men himla intensiv dag. Jag jobbade ute i Tornby till kl. 16 och därefter kom Maria och hämtade upp mig för att åka till Norrköping. Där fick vi information inför en stor fest för banken där vi är några som ska vara värdar. Igår fick jag också tentaresultatet på min senaste tenta som jag har väntat och väntat på. Det blev ett VG! Jag var lite orolig att få börja terminen med två stora tentor (har en ordinarie tenta snart) så det var en oerhörd lättnad.

Idag har vi varit hemma och pluggat. Har haft en lite tråkig dag då Schimpo har försvunnit. Han gick ut igår morse (läs: måndags morse) och har inte kommit in än... Inte alls likt honom då han knappt har velat gå ut nu i vinter. Vi har varit ute två gånger och letat och ropat efter honom, men förgäves.


Vår fina, hoppas han hittar hem snart!


Nu ska jag läsa lite och sen ska vi trösta oss med lite Cookie Dough framför Entourage.

9 januari

Idag har vi haft en lugn och skön söndag. På förmiddagen åkte vi ut till Tornby där det blev storhandling, kyl och frys behövde fyllas upp. När vi kom hem igen blev det pluggande för både Jonas och mig. Jag gav Jonas chailattepulver i julklapp så vi testade att göra egen chailatte. Det blev faktiskt riktigt gott, smakade nästan som den man köper på café!




Ta ett stort glas och fyll 1/4 med hett vatten, blanda i 2 msk chaipulver (finns att köpa på Espresso House). Värm lite mjölk, skumma den ordentligt med mjölkskummare och fyll upp glaset med mjölken. Blanda runt allt försiktigt och strö lite kanel på toppen!


Det har kommit nya avsnitt av Californication, en av mina favoritserier, så snart ska vi slå oss ner i soffan och titta på dem. Äntligen!


Tillbaka

Idag kom vi tillbaka till Linköping. Jag har hållt på och plockat med grejer sedan vi kom hem, vi har varit iväg och handlat en sväng och nu väntar vi på bakpotatisen i ugnen. Vi har gjort två röror; en med skinka och räkor, och en med röd pesto, fetaost och avokado. Blir nog gott. Vi tänkte sätta på en film lite senare också, "(500) Days of Summer" blir det tror jag. Mysigt med en hemmakväll såhär nyligen hemkomna till Linkan!

Gårdagen

Igår förmiddag var jag ganska trött när jag vaknade, men jag hade fullt med planer för dagen så det var bara att maka sig upp ur sängen. Vi var ju ett tjejgäng som var ute och dansade kvällen innan (onsdag) så det hade ju inte varit helt fel att ligga kvar en extra stund i sängen. Men istället blev det fika hos Micha som nyligen har skaffat villa ihop med killen. Vi hade köpt några presenter till lilla Agnes, och Josse hade bakat en jättegod tårta som hon bjöd på.







Efter fikan hämtade jag upp Jonas och vi åkte hem till mig där det blev kalkonmiddag. Det har blivit en tradition att äta kalkon på trettondagsafton, det är ju så himla gott! Framåt kvällen åkte vi tillbaka till Jonas. Anders, Amanda, Erik och Sebbe kom dit och vi hade spelkväll. Vi spelade "Rappakalja" och "Med Andra Ord", himla roligt!









Torsdagen var en himla fin dag! Jag hade också en väldigt rolig onsdagskväll då jag var ute med tjejerna, men mer om det en annan gång :)



Tre "jag vill"

Jag vill gå på second hand runda, jag vill åka pulka och jag vill göra egen sushi. Väldigt meningsfullt inlägg jag vet, men där var mina tankar just nu. Förövrigt har jag haft en jättefin dag med familjen och massa vänner! Underbart. Imorgon utlovas bilder!

Puss och godnatt på er!

4 januari

Dagen har spenderats med Jonas. Vi har pluggat ihop så det har inte hänt så mycket. Vi åt lunch hos mormor, hon bjöd på rotmos. Gott gott! Det var lite komiskt för Jonas mormor ville också bjuda oss på rotmos just idag. De hade prickat in samma dag och samma rätt, och det är inte första gången heller. Haha! Jag var också en kort sväng på stan med Josse. Vi avslutade dagen med tacos och slappande i tv-soffan, det är faktiskt himla skönt ibland. Nu ska jag ta mig en dusch innan läggdags! Tjao!

I skidspåret

Idag efter frukost tog mamma och jag en skidtur. Det var sådär perfekt väder för det; soligt och runt 4 minusgrader. Vi tog den långa turen och var ute i nästan en timme. Om vädret håller i sig och spåren ligger kvar ska jag försöka ta någon tur om dagen. Det får bli motionen när jag är här i Västervik. Vi var även ute på en skidtur på nyårsafton och då hade jag kameran med mig.







Nyårsafton

Gårkvällen spenderades hemma hos Matilda och John med ett trevligt gäng. Det var Matilda, John, jag, Jonas, Josefine, Lovisa, Emelie och lilla Botvid såklart. Det blev trerätters, sällskapsspel och självklart champagne vid tolvslaget.


Lovisa med Botvid. När kameran kommer fram gör Botvid en sån snygg grimas och sitt tecken, haha!


Han var riktigt stilig dagen till ära!


Pojkarna med varsin fördrink


Fina Josse



Jonas och jag stod för förrätten; minipajer med ädelost och solroskärnor



Emelie


John och Matilda gjorde huvudrätten som bestod av anka, potatiskaka med västerbottenost och kantarellsås. Första gången jag åt anka - det var riktigt gott!


Josses supergoda dessert; vaniljpannacotta toppad med bär. Till det fick vi också hemmagjorda praliner och lite frukt.


Vi spelade PartyAlias


Tolvslaget!




Tack för en jättefin kväll!



RSS 2.0