Äntligen!

Nu har jag skaffat mig en systemkamera. Äntligen! Det blev en Canon EOS 1000D.  Den sägs vara en bra nybörjarkamera så jag tror den blir toppen för min del då jag ju inte har några erfarenheter med en systemkamera. Nu är det bara att lära sig alla funktioner och sätta igång att fota!



Julhelgen

Nu är julen över för den här gången. Jag tänkte summera de gångna dagarna med några bilder.

På onsdagen hade vi tjejer "lilla jul" och kvällen var hur mysigt som helst! Vi bytte klappar och i min julklapp fanns Leilas kokbok; A Piece of Cake. Perfekt då den faktiskt fanns på önskelistan!









Julafton spenderades med både Jonas och min släkt. På förmiddagen var jag hemma med familjen och det blev lite fika och julklappsutdelning. Därefter åkte jag till Jonas familj där det blev julmat, tomte och Kalle Anka med hans släkt. På kvällen åkte jag hemåt igen för att träffa släkten på mammas sida.





Mormor fick som vanligt flest paket av alla


På juldagen var det dags att fira jul hos farmor och Bosse. Som den dunderkock farmor är blev maten såklart helt underbart god. Tomten kom och det blev mer julklappsutdelning. Lite senare på kvällen gick Jonas och jag vidare till en fest där det var fullt med folk och där vi lekte julklappsleken. 











Julen är en mysig tid som jag alltid har älskat, men i år blev det ett relativt stillsamt firande då min morfar gick bort dagen före julafton. Julen kändes annorlunda då saknaden av min gammelmorbror, min farfar och min morfar var stor...



Trailer Sex And The City





Åhh jag längtar tills jag och flickorna ska gå och se den i maj!


God Jul!



God Jul på er allihopa! Hoppas ni får en fin julhelg med era nära och kära!




Dan före dan före dopparedan

Jag skulle bara säga hej till er för jag har som ni märker dåligt med tid till uppdatering. Det är jobb och julklappsstök som gäller och så måste jag ju passa på att umgås med Jonas nu när han är hemma i viken. Ikväll blir det dock ett boxpass med Malin, det sista innan julen. Sedan är det sista dagen på jobbet imorgon, nämligen dan före dopparedan! Julgranen är färdigklädd och utanför fönstret är det vitt och fantastiskt vackert så det blir nog en härlig jul!

Kram och God Jul om vi inte hörs innan dess!


Röd och rutig

En ny skjorta har fått flytta in i min garderob. Den är rödrutig, kommer från Lager 157 och var ett riktigt kap! Jag har letat efter just en rödrutig skjorta så jag blev himla glad när jag såg den hänga där!




Klapparna nästan klara


Vilket härligt vinterväder vi hade igår! Det perfekta vädret den här tiden på året är när det är runt fem minusgrader, snö och solsken. Idag däremot har det kommit snö, men det är mysigt det med! Jag har spenderat dagen på stan med Micha, Lisa och Matilda. Vi tog en tur på stan, men den större delen av tiden satt vi på People och fikade och pratade. Som tur är är jag nästan färdig med alla klappar. När jag kom hem slog jag dessutom in det mesta. Det känns skönt att vara så gott som färdig med julklappsbestyret.




Nu ska vi göra marsipangrisar!

Glad lördag!


Snöstorm

Det är en lugn torsdag idag. Kunderna som vågat sig ut i snöstormen är inte många så dagen har varit lång och relativt sysslolös. Trist, jag gillar att ha en full att-göra-lista. Men snart är det dags för lite mellanmålsfika och sedan har jag ett inbokat kundmöte.

Så underbart med fredag imorgon hörröni! Den här helgen ser jag fram emot. På lördag ska jag träffa tjejerna på stan, fika och hitta de sista klapparna. Förmodligen blir det flera härliga vinterpromenader och på söndag kommer Jonas hem på jullov!

Hej vinterland

Äntligen lite vinter och snö i vårt avlånga land! Jag har varit så fruktansvärt trött på det här gråa tråkiga rusket vi har haft den här hösten så nu är det verkligen på tiden att det blir vinter på riktigt. Dock var det ruskigt kallt idag då det blåste massor, det slipper jag gärna. Hur som helst vore det supermysigt med en vit jul för ovanlighetens skull!

Igår var jag på ishockeymatch då mina bröder spelade. Vilken match sen! Jag kan nog påstå att det var den bästa match jag har sett när dem har spelat. Det var full fart hela matchen och det var väldigt jämt. Ordinare matchtid slutade 4-4. Därefter blev det fem minuters förlängning, men den blev mållös så det slutade med straffläggning... Nervöst med tanke på att min bror Adam är målvakt! Men det fixade han galant genom att rädda samtliga straffar, samtidigt som VIK satte två av sina. Det blev alltså en välförtjänt vinst för VIK!




Nu ska jag förberade mig för sängen, har varit så hemskt trött varje morgon den här veckan (förmodligen för att jag inte mått helt bra).

Dröm sött inatt!

Escada Magnetism

Den här doften; Escada Magnetism, hade jag för några år sedan och igår kom jag att tänka på hur gott den luktar. Den beskrivs som "en sensuell och varm doft av fresia, svart kurant, plommon, jasmin och mysk". Jag saknar den.


Den får definitivt en plats på årets önskelista!


Tredje advent och lucia

Hej!

Jag tänkte inte bli långrandig här, utan bara säga att jag hoppas ni har haft en trevlig tredje advent och lucia. Själv har jag inte varit helt på topp idag då min hals är lite krasslig (vet inte om det fortfarande är vaccinet som spökar), men jag har ändå uträttat en hel del under dagen. På förmiddagen blev det Idol-repris eftersom jag missade finalen då jag var på julbord i fredags. Sedan har jag gått en promenad, städat, varit på Lager 157, lussefikat hos mormor och bakat pepparkakor.


Gott, men degen är en klass för sig

Måste säga att det är mysigt att det har kommit lite snö under helgen, och ännu bättre vore det om det kunde stanna kvar på marken och bli till ett litet fint snötäcke.


Dagarna som varit

Hej hej!

Helg igen och imorgon är det tredje advent och lucia. Det är ju helknasigt vad fort tiden går, och inte minst december. Man hinner bara blinka så är julen här. Mysigt med jul, jag längtaaar! Idag blev det lite julklappsshopping på stan med mamma och Elin. Jag är klar med det mesta, men som vanligt är det lika svårt att hitta något bra till brorsorna.

Arbetsveckan har gått fort, plötsligt blev det fredag och dags för julbord med banken. Vi var på Gränsö slott och det blev en riktigt mysig kväll. Det fanns hur mycket mat som helst så det var inget som saknades på det julbordet inte. Man blev mätt bara av att titta på alla sorters skinka, korvar och allt annat som fanns att fylla tallrikarna med.

I torsdags kväll tog jag svinis-sprutan. Jag var lite orolig att jag skulle bli dålig av den så jag var glad när jag vaknade på fredagsmorgonen och mådde bra. Dock tog det inte många timmar innan jag började frysa, få ont i kroppen och känna mig allmänt hängig. Resen av dagen pendlade jag mellan att frysa (som när man ha feber) och bli kokhet. Jag stannade hur som helst kvar på jobbet, men när jag kom hem blev det sängen och en timmes vila påpälsad med både filt, en varm kofta och ullsockar. Faktiskt så hjälpte det och jag kände mig betydligt bättre när det var dags att åka till banken för att dricka ett glas vin innan julbordet på slottet.

Nu blir det lördagsmys med familjen. Det är inte många gånger jag har varit hemma i viken under helgerna den här hösten så det ska bli mysigt att få umgås med dem. Dock saknar jag Jonas som är hemma i Linköping...


091209

God förmiddag!

Dagen började med en skål mannagrynsgröt till frukost. Gott! Egentligen tycker jag det ska vara äpplemos till, men idag blev det bara kanel och det funkar lika bra det. Det är så mysigt att äta frukost nu på morgnarna när det är mörkt utanför fönstret, men upplyst av adventssljusstakar och tända ljus.

Igår efter arbetsdagen var jag på J20-match i ishallen då både Albin och Adam spelade. De vann överlägset med 13-3. Good work Bros! Ikväll blir det däremot jag som ska ta i med hårdhandskarna då det är boxpass med Malin som står på schemat. Därefter blir det i vanlig ordning på onsdagar en tv-tittarafton.

Idag blir det tacos till lunch, det är tredje gången den här veckan. Det bjöds nämligen på tacos hos farmor i måndags och dessutom hade jag matlåda sedan helgen. Men tacos kan man aldrig få mycket av så det gör mig ingenting. Glad onsdag!

Back on track

Hej, det var inte igår! Ledsen för att ni inte har hört från mig sedan förra veckan, men jag tappar lite lusten att skriva när det är sådana här gråa och trista tider. Dessutom är det lite tråkigheter runtomkring som distraherer och får en på andra tankar.

I helgen blev det umgänge med lillasyster och Jonas i Linköping. På fredagskvällen hade Elin och jag myskväll med tacos och Idol. Jonas arrangerade julfest med Lithe Blås och kom hem på lördagsmorgonen (städade natten lång). Såklart var han trött på lördagen så Elin och jag gjorde stan och fick lite julklappar med oss hem. Det är väldigt skönt att vara igång! Kvällen bjöd på god mat och film. På söndagen skulle Elin på kalas i simhallen (!) och Jonas och jag passade på att se våra favoritserier (Dexter, House och Californication). Sedan bakade jag dem perfekta saffransskorporna som vi avnjöt framför det andra ljuset i staken.



Tacos och Idol!


Söta Elin på besök


Andra advent och gyllene skorpor




Dagen idag

... har varit som en helt vanlig torsdag. Jobb hela dagen lång med torsdagsfika och kvällstjänst. Man är rätt trött efter dem där extra timmarna på jobbet, det känns i kroppen. Men när jag kom hem bjöd mormor på smörgåstårta och det var ju inte helt fel. Sen blev det fika på det.

Nu ska jag se på PH och sen blir det packning till helgens Linköpingsvistelse. Jag ska ta med mig lillasyster som sällskap den här gången. Imorgon kväll blir det hon och jag, Idol och tacos. Mys.

Påfyllning

Dags att fylla på den där listan till han den rödklädda med långt skägg och rödluva.



De här fina hittade jag på skopunkten.se.
9 cm klack med en liten platå framtill och läckert prydda med flera små spännen. 399 kr (om man inte handlar 3 för 2 vill säga).



Bosu


Igår eftermiddag var jag på bosu på Campushallen i Linköping (det finns en uppsjö av olika träningsformer där!). Bosuträning ger både kondition, styrka och bålstabilitet så den är väldigt allsidigt, om man får till tekniken vill säga. Man använder sig av en "halv" coreboll med en platta i botten. Balanssinnet fick sig en rejäl omgång kan jag lova! Det var a bit too much balans för mig, men absolut en rolig och bra träningsform annars. Det är hopp, höga knän, snurr och tusen andra saker som ska göras på den där "bollen" så man bör nog ge bosun några gånger för att få in rätt teknik. Magträningen var verkligen av världsklass då det känns i magen idag. Men träningsvärk i magen är alltid bra värk så det gillas!




Nu börjar klockan närma sig läggdags, bäst att förbereda sig för morgondagen.

God natt!

December är här

Hej!

Julmånaden är här och den kom med besked, för satan i gatan vad kallt det blev helt plötsligt! Men ska sanningen fram så tycker jag att det ska vara kallt den här tiden på året, hellre det än gråväder liksom. Tänk er en riktigt fin vinderdag med nyfallen snö, några minusgrader och solsken. Hur härligt? Det vore ju trevligt om det för en gångs skull kunde bli en vit jul. Dessvärre brukar det bara vara önsketänkande och jag blir inte förvånad om det blir detsamma i år.

Från det ena till det andra; vilken bra match det blev igår! LHC vann med marginal; 5-2 blev resultatet. Det var en riktigt rolig match att se på och stämningen var självklart på topp när biljetterna var nästintill slutsålda (8414 var publiksiffran om jag inte minns fel) och när det är en sådan rivalmatch.

I eftermiddag efter jobbet blev det lussebullebak. Dubbel sats och både flätor och lussekatter blev det, mmm!



RSS 2.0