Dagens shopping




Randig tröja från Lindex, Mavala nagellack, kjol från Åhlens och shorts (mina är svarta) från Gina Tricot

Dagens shoppingtur resulterade i bland annat detta. Därtill blev det trosor och en jacka/cardigan från Gina. Det blev en riktig fyndshopping faktiskt. Den randiga tröjan fick jag 25% rabatt på (kupong), kjolen på Åhlens var nedsatt till 149 kronor och jackan/cardiganen på Gina var det halva priset på. Dessutom hade jag 150 kronor i rabatt på Gina. Det gillas att fynda! Nagellacket trodde jag att jag skulle få leta efter förgäves eftersom färgen jag var ute efter inte verkade finnas någonstans. Som tur var tog jag en titt på Åhlens innan jag skulle åka hem och hittade detta från Mavala. För den intresserade är det nummer 19 som heter Hong Kong. Fin färg!

Innan min lilla shoppingrunda var jag hos min mentor Hans på Deloitte. Vi började med en lunch då vi pratade Västervik, båtar, väder, sommar och andra trevligheter. Sedan blev det kaffe och samtal kring revision. Jag fick titta på ett företags årsredovisning och därefter diskuterade vi kring hur revisionen går till på ett sådant företag. Det var riktigt intressant och givande. Det är inte ofta man får se hur praktiskt arbete går till ute i näringslivet. Det är synd för jag tror det skulle underlätta väsentligt för oss studenter och alla dessa viktiga val vi står inför.

Nu tror jag bestämt att det är läggdags för min del.

Natti natti!

Helgen i bilder







Födelsedagsfirande för Elin som fyllde 10 år, smörgåstårta, kalas, första grillningen, promenader, vackert väder, läsning på gräsmattan, gosiga katter, hoppning i studsmattan, bowling med Jens, Malin och kusiner samt frukost i solen hos Matilda.



Skrattanfall

Vi satt och tittade lite på You Tube häromdagen och jag måste bara dela med mig av det här roliga nyhetsreportaget från SVT. Hahaha, jag förstår honom (nyhetsankaret)! Det kan inte vara lätt att hålla skrattet borta efter det där inslaget. Vad gör ungen liksom? Haha, roligt är det i alla fall!




Fortsatt trevlig kväll!

Ready to shop

Imorgon blir det en tur på stan för min del, äntligen! Förra veckan när jag skulle köpa present till Elin stack det i fingrarana när jag såg alla fina vår- och sommarkläder på galgarna. Men jag höll mig till att leta present åt lillasyster och provade inte ett enda plagg (min megatunga väska kan ha haft lite inverkan på min olust att shoppa). Duktigt. Men som sagt; imorgon ska jag gå på stan för min egna skull och faktiskt shoppa lite om jag hittar något fint, vilket jag säkert gör. Jag ska bl.a. ta en titt på de här finfina shortsen som kommer från Gina Tricot. Tänk er dem och ett par gladiatorpjuks i sommarvärmen! Eller varför inte redan nu i vårsolen?!



Rydsspåret nästa. Bye bye!

Segt

Tillbaka i Linköping är jag, sedan igår kväll. Det var en trevlig vistelse i Västervik; fint väder och lugna dagar med familj och vänner. Nu sitter jag här och känner mig omotiverad att ta tag i saker och ändå aningen rastlös. Jag skulle inte klara av att vara ledig för mycket, det är inte bra för mitt välbefinnande. Jag blir oeffektiv, tankspridd och seg. Men förmodligen är det bara idag jag känner såhär eftersom jag var uppe tidigt för att köa till Utekravallen. Jag, Hanna och Carro cyklade till HU och behövde därav bara köa i en timme. Vi fick våra biljetter och cyklade hem igen. Där hemma väntade Jonas och Arvid. Barnvakt alltså. Sedan kom Jessica och vi tog en fika. Idag ska jag göra egen müsli och ta en runda i Rydsspåret om jag orkar ta tag i dagen någon gång...

Later

Födelsedagskalas

Idag är det lillasysters födelsedag och hon fyller inte mindre än 10 år. Tvåsiffrigt, inte illa! Det är verkligen galet hur stor hon har blivit, det känns som det var igår som hon var en lite bäbis. Ikväll blir det kalas med släkten och vi ska smaska på smörgåstårta. Det blir nog en trevlig kväll!

Grattis lilla (stora) gumman!



Me <3 iPod shuffle

Hej ni underbara!

Nu är jag i Västervik och hälsar på familjen. Vilken perfekt helg att åka "hemhem" med tanke på vädret! Jag skulle åka tåg till Västervik igår eftermiddag, men tåget var inställt på grund av någon solkurva som de kallade det. Fråga mig inte vad det kan betyda, men tåget kunde inte åka hur som helst. Det fick bli buss istället och det var inte mig emot då det blev en gratisresa som dessutom tog lika lång tid som tågresan skulle ha gjort. Det var svalt och skönt i bussen och jag har precis laddat upp min nya iPod shuffle med musik som stod för underhållningen under resan. Det var alltså en riktig behaglig tripp, det blir en himla skilllnad med musik i öronen.

Idag har jag njutit av det fina vädret, det är så underbart skönt! Varmt och soligt. På förmiddagen låg jag ute på en filt på gräsmattan och läste en bok, det kan man kalla avslappnande och att ta tillvara på sin lediga tid. Sedan tog jag min första löprunda för året. Min iPod fick följa med och jag upptäckte att det är hundra gånger lättare att springa med musik än utan. Det kändes som att jag skulle kunna springa hur länge som helst. Nästan. Det kan nog bero på att man slipper höra sina egna flåsande andetag och att man är "inne" i musikens värld. Jag tror det får bli en tur på söndag också (om jag inte har alltför mycket träningsvärk...)

På återseende.

Cupcakes

Igår gjorde jag mina första cupcakes och övarraskade Jonas med. De blev hur goda som helst! Receptet hittade jag på en blogg, men ursprungligen kommer det från Leilas A Piece Of Cake. Mumma!



Classic cupcakes
(12 st)

3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av en citron

Cream cheese frosting
60g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färsk citronsaft
100 g philadelphiaost
(Valfri karamellfärg)










Gör så här:

Cupcakes: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft från en citron. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna på två tredjedelar med smet. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.

Frosting: Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

090423

Hej på er!

En ny dag och äntligen lite solsken utanför fönstret. Wonderful! Jag ska ner på stan idag och funderar starkt på att gå ner dit. Cykeln har punka och det andra alternativet är därmed att ta bussen. Och det känns inte rätt i den här fina vädret... Glad är jag hur som helt; fint väder lagom tills jag ska åka till Västervik är ju toppen. Det innebär att jag kan gå många långa, härliga promenader, hoppa studsmatta med lillasyeter i solen, ta en joggingtur och kanske till och med ligga ute i solen på en filt på gräsmattan och läsa en bok. Jag kanske är för optimistisk nu, säkerligen är det inte så varmt som det ser ut att vara...

Titta vilken snygging som har kommit in på H&M shop online. Fin till sommaren, tänk att dansa runt i den kring midsommarstången! Vi får se om jag klickar hem den, sugen är jag men det är något som hindrar mig...

Nu är det dags att packa väskan, usch jag tycker inte om att packa... jag kan aldrig välja ut vilka kläder som är "viktigast" och får alltid med mig typ halva garderoben.

Hoppas ni får en fin och solig dag!


















Dance dance with Alcazar

Hej!

Vad gör ni i afton? Jag har sett på Grey's och på Fråga Olle och nu hamnade jag här. Jag måste bara visa er en sak, som den stolta kusin jag är. Min kusin, Anna, går på dansskolan Kulturama i Stockholm och blev tillfrågad att dansa i en av Alcazars musikvideor. Hon är tjejen i lila tunika, mintgröna tights och vitt bälte. Hur coolt är inte det? Att se sin egna kusin i Alcazars musikvideo, det gillas! Jag är glad för hennes skull och tror hon kan komma långt!




Fortsatt trevlig kväll!

Måste ha...

Mina två nyupptäckta laster här i livet; neutrala jordnötter (med skal) och kiwi. Ganska nyttigt ändå tror jag... Nackdelen med jordnötterna är att de smular ner när man ska skala, och kiwin är inte heller jätterolig när den ska gröpas ur. Men gott är det i alla fall.



Hemmafru

Ja, lite så har det blivit den här veckan. Jag är ledig och Jonas kommer hem sent om dagarna, vilket betyder att det är jag som står för maten. Igår var jag på Coreboll och därefter blev det 30 minuter i crosstrainern. Idag känner jag mig lite småstel i kroppen efter dels boxen i måndags och dels träningen igår. Men det är så det ska vara, då känner man att man lever! Efter träningen åkte jag hem och tog en dusch och därefter var det dags att sätta igång med maten. När Jonas kom hem efter sin labb (till klockan 21.00!) bjöd jag honom på grön ärtsoppa. Först rynkade han lite på näsan åt den, han hade nog förväntat sig något annat, men sen tror jag faktiskt han gillade den. Den var god och himla enkel att göra! Här kommer receptet:

Grön ärtsoppa
, 2 port:
2 dl gröna ärtor
½ lök
1 msk smör
2 msk mjöl
3 dl grönsaksbuljong (3 dl vatten +½ buljongtärning)
3 msk mjölk/matlagningsgrädde
timjan salt & peppar
ev. kidneybönor eller bönor av annan sort

Tina ärtorna. Finhacka löken och fräs den mjuk i lite smör. Blanda löken i ärtorna och mixa med en mixerstav. Smält smöret i kastrullen, ha i mjöl och rör om. Slå på buljongen och ha i ärtpurén. Låt allt koka ihop och slå i mjölken/grädden. Smaksätt med timjan, salt och peppar. Tillsätt eventuellt bönor. Servera med fullkornsbröd (vi tog dock vitlöksbröd, vilket gick bra det med).


Grön och fin ärtsoppa. God var den också. Rekommenderas!

Vill ha och behöver?

Morgon, eller visserligen är det väl förmiddag, men ändå. Hoppas ni är pigga och glada trots det gråa vädret utanför. Som sagt hoppas vi på bättre tider snart, men man blir lätt bortskämd av vårsolen.

Jag sitter och klickar runt på olika butikskedjor och vill ha massor av nya vår- och sommarkläder, det finns så mycket fint! Men tyvärr kan man ju inte få allt här i världen.  Det funkar inte riktigt med att peka och säga; "Den vill jag ha... och den, och den ... och den också...". Istället får man prioritera och planera sina inköp (nja, så duktig är jag kanske inte). Faktiskt så behöver jag ett och annat. Okej, gränsen mellan behov och att vilja ha är hårfin, men jag anser att det är ett behov. Japp så är det.


En fransväska (Gina Tricot), en ljusblå skjorta (Monki), armband (Cocoo.se), nagellack i korall (nelly.com), nya solbrillor (Lindex) och svarta ballerinaskor (Din Sko).

En tur på stan är garanterad inom de närmsta dagarna så då kanske något av ovanstående får följa med mig hem. Jag ska också hitta en present till systers 10-årsdag.

På återseende! Kram

Time for Work out

Ikväll blir det boxpass med J. Eftersom min cykel är som den är blir det en promenad dit, vilket gör att jag snart måste göra mig iordning så jag hinner dit i tid. De kommande veckorna ska jag vara en riktig hurtbulle, nu har jag ju all tid i världen att träna! Dessutom har jag "investerat" i en Ipod Shuffle som ska få följa med ut i Rydskogen och löparspåret. Jag hoppas på att den här kyliga luften som har invarderat oss de senaste dagarna snart försvinner så det blir lite varmare vårvindar igen. Jag ser fram emot att hoppa i löparskorna och ska se till att det blir av inom en snar framtid.


Idag och imorgon är inbokat; box och coreboll (+löpband eller Rydsspåret).
Resten av träningsveckan är oviss eftersom jag inte vet om jag kommer befinna mig i Lkpg eller inte...

Allt från mig för stunden. Bye bye!



Välförtjänt ledighet!

Hejsan hejsan!

Idag fick jag beskedet att jag hade klarat även den tredje duggan med god marginal. Jag räknade ut att genom de tre gjorde duggorna har jag skrapat ihop 81%, vilket betyder att jag redan nu har ett VG i kursen. Det här innebär att jag blir ledig i över två veckor! Hur ofta händer detta? Aldrig i princip... det känns som en evighet sedan jag var ledig mer än en vecka, och då menar jag HELT ledig (eftersom under sommarlovet jobbade jag och jullovet var mitt i en kurs, alltså pluggades det även då). Frågan är vad man ska hitta på under de här veckorna...? Min tanke är att jag ska passa på att träna, läsa, promenera, gå på stan, umgås och ta en sväng till viken för att fira lillasyster på hennes 10-årsdag. Det blir nog bra det här, och säkerligen kommer de två veckorna vara över snabbare än någonsin. Skönt är det hur som helst och jag anser mig välförtjänt av ledighet då jag ärligt talat har pluggat som en tok de senaste veckorna. Bra jobbat tjejen!

Nu blir det lunch; risotto med soltorkade tomater och ruccola tillsammans med kyckling och sallad.

Later!

Våga toga!

Här kommer några pics från togan i fredags.







Som sagt; en mycket rolig kväll!

Blogging från sängen

Morgon!

Idag gav jag mig själv frukost på sängen. Heh, ibland får man skämma bort sig själv och när mannen i huset inte är hemma är det bara att ta tag i saker på egen hand. Men han kommer snart, just nu är han påväg i bilen till Linköping så jag skulle gissa på att han dyker upp om någon halvtimme eller så. Jag har ju i princip varit ensam hemma hela veckan, men som tur är har jag haft mycket att göra och har inte riktigt hunnit tycka synd om mig själv. Jag kanska börjar lära mig? Hur som helst har jag såklart saknat honom och det ska bli mysigt att han kommer hem idag.

Jag ligger just nu kvar i sängen med min laptop, läser bloggar och surfar runt. Det är tillåtet efter en utekväll tycker jag. Igår var det som sagt toga! Jag gillar verkligen faktumet att det är lakan som dresscode och det är speciellt att se alla människor i toga samlade på ett och samma ställe. Jag ville vara lite special och hade på mig ett blått lakan, till skillnad från de flesta andra som bar vitt. Men jag tycker det är kul med färg faktiskt. Förfesten arrangerades hemma hos mig. Det blev vin, togafixande, spel, musik och babbel. Det var en trevlig förfest med trevliga människor som avslutades runt halv 12 då vi gick till Kårallen med våra togor. Tyvärr blev det inget hoppande i hoppborgen för vår del då det var så lång kö, men däremot blev det en hel del dans! Fun fun! Bilder kommer upp senare, tummis!

Idag ska jag njuta av ledighet och det fina vädret, och pussa på min hemkomna pojke!

Städryck natt som dag

God morgon!

Nu är det frukost i huset. Idag var planen att sova ut ordentligt för att bli utvilad inför dagens dugga klockan 13. Tyvärr har jag sovit väldigt oroligt inatt och drömt en massa konstigheter. Jag minns till och med att jag vaknade och grät då jag drömde om något som hände min bror. Usch, jag gillar inte mardrömmar! Varför ska man sova oroligt de nätter man behöver sova ut? Typiskt...

Jag gick upp klockan 8 ungefär, då var jag klarvaken. Jag som hade tänkt sova till 9. Hmm, det är väl bara att vara glad att man vaknar av sig själv och inte försover sig. Jag tror det är ljuset som gör det, det är lättare att gå upp tidigt såhär års. Lite lustig som jag är fick jag ett litet städryck nu på morgonkvisten. Jag städade badrummet så nu är det kliniskt rent. Ärligt talat så började jag faktiskt igår vid typ halv 12 på kvällen (Jonas du har det bra du som har en sambo som får de här infallen att städa hela tiden) då jag kom på att jag skulle testa en grej som jag hade läst. Jag använde vanligt tidningspapper för att rengöra speglarna (går säkert lika bra vid fönsterrengöring). Resultatet blev riktigt bra! Inga ränder och det blev skinande rent kan jag faktiskt påstå. Ett tips från mig till er! Varsågoda!

På tal om tidningspapper (sorry älskling <3) måste jag berätta en rolig grej som jag fick reda på i helgen! Jonas bror berättade att när Jonas var liten (alltså typ 4-5 år kanske) var han rädd för tidningar. Hahaha! Ja, ni läste rätt - TIDNINGAR. Den lille grabben tyckte inte om trycksvärtan och höll man upp en tidning framför honom skrek ha och sprang iväg. Han kunde inte ens hålla i en tidning. Det måste ha varit lyckosamt för hans syskon om de ville bli av med honom; bara att hålla upp en tidning framför näsan så försvann han. Lätt att retas också, med tidningen som verktyg. Det var himla roligt tycker jag, annorlunda fobi liksom.

Ikväll blir det toga! Fest iklädd lakan borde man ha varje gång (eller inte), det är himla charmigt tycker jag! Jag tror jag ska ta ett blått lakan, jag vill helst undvika den vita färgen då den inte matchar min hudfärg så bra. Det ska bli en riktigt roligt kväll!

Ta vara på fredagen mina vänner! Kramar

Pizzabagarn'

Som sagt, idag blev det pizza, eller inte vanlig pizza utan tortillapizza. Det var gott och lätt som en plätt! Här kommer receptet:

1/2 squash, ca. 200g
250 g körsbärstomater
200 g rökt skinka
2 dl Arla Köket lätt créme fraiche; tomat & basilika
riven ost
4 tortillabröd

Sätt på ugnen på 250 grader. Skiva squashen (ett tips är att hyvla den med osthyvel). Dela sedan tomaterna och skär skinkan i småbitar. Blanda grönsakerna, skinka, créme fraiche och ost. Bred på blandningen på tortillabröden. Därefter ska småpizzorna gräddas mitt i ugnen på en bakpapperklädd plåt i 10 minuter. Servera med sallad.





SMAKLIG MÅLTID!

I've had a great day!

Heej!

Vilken härlig dag jag har haft! Humöret har varit toppen, jag har haft härliga människor omkring mig och jag är riktigt stolt över mig själv att jag är så duktig på att vara ensam hemma. Haha, lite komiskt att det kan vara något att vara stolt över. Hur som helst, tänk att en dag som tillbringats i skolan, dagen innan en dugga kan vara så bra. Jag tror helt enkelt att jag vaknade på rätt sida! Vad kan vara bättre än duggaplugg (jag håller med Elin om att det är roligt att det rimmar!), skvaller och småsnack mellan varven, seminarium i Externredovisning, fika, nötter, pizzabakning, tv och mer plugg? Det finns ingen att sakna... eller?

Nja, något som jag saknar, eller snarare längtar efter, är såklart sommaren! Att vakna av att solen lyser in genom fönstret, sätta sig på trappan och äta en god frukost medan solen värmer, och sedan tillbringa dagen på stranden med bad och sol, picknick, trevligt umgänge och avslutningsvis grillning med nära och kära... det slår faktiskt duggaplugg med hästlängder!



Längtan till sommaren blir inte mindre av att titta på bilderna i H&M Home som kom med posten.

Lunch på "ballen"

Haha, det snackades om en lite rolig grej i lördags på festen. En tjej berättade att där hon bor brukar de använda ordet "balle" som slang för balkong. "Vi sitter och kelar (chillar) lite på ballen", ja fel kan det bli, minst sagt. Dagens lunch har jag avnjutit på min balkong. Trots att solen inte riktigt har kommit dit än var det riktigt skönt. Nu är det dags att återgå till duggapluggandet... igen...



Med Schimpo som sällskap blev det lunch på balkongen. Som synes har
vi skaffat ett litet balkongbord som passar perfekt där ute på "ballen".


Ûberintressant inlägg, ellerhur?! Fortsatt trevlig onsdag gott folk!

Lonely, lovely days?

Och då blev man ensam hemma i flera dagar. Usch, jag tycker inte om att vara ensam hemma, jag är van vid att ha min älskling inom räckhåll. Men han åkte till Västervik för några timmar sedan, där han ska stanna tills på lördag förmiddag. Han ska jobba, eller med andra ord öva inför sommarjobbet på banken. Både han och jag blir nämligen bankare i sommar. Jag ska i vanlig ordning (liksom förra sommaren alltså) vara på Handelsbanken, medan Jonas ska spendera sommaren på Tuna/Vena Sparbank. Det blir alltså till att pendla för honom i år igen, men bättre det än att vara arbetslös.

För några år sedan, innan Jonas tid, var jag en person som verkligen tyckte om att vara ensam och spendera tiden för mig själv. Idag har jag som sagt vant mig vid att nästan alltid ha Jonas vid min sida, vilket har gjort att ensamvargen inom mig delvis har försvunnit. Visst gillar jag att bara vara, fundera och vara ensam då och då... men inte flera dagar i sträck. Det värsta är att sova ensam, jag brukar ha svårt att somna då. Tankarna snurrar i huvudet och min hjärna vill liksom inte stänga av sig även om jag är trött... men med J bredvid är det inga större problem. Konstigt det där...

Imorgon blir det en ren och skär pluggdag för min del. Jag ska också ta en sväng till Campushallen för att träna lite tror jag.

God natt på er!

Härlig påskhelg

Hej hej!

Dålig uppdatering återigen... Men den här gången beror det inte på plugg, utan snarare på att det har varit full rulle i Västervik hela helgen. Det har varit en riktigt trevlig vistelse, men nu är vi tillbaka i Linkan igen.

I lördags, på påskafton, var jag, Jonas och Elin en sväng på stan. Det blev lite strosande i affärer och en fika i hamnen i det fina vädret. Det blev också en promenad med mamma innan det var dags att göra sig iordning för kvällen som skulle bjuda på påskmat och födelsedagsfest för Matilda. Det var massor av folk hos Matilda och John, vilket innebar trevligt umgänge, mycket prat och skratt samt några glas vin. Till min förvåning fick jag födelsedagspresenter (i efterskott) av mina underbara vänner! Det var fina armband, hela tre stycken faktiskt. Precis vad jag behövde och ville ha! Såklart fick födelsedagsbarnet själv en present av oss också. När den trevliga förfesten hade pågått i några timmar var det dags att ta sig vidare neråt stan där resten av hemvändarfolket befann sig.Vi var en stund på Sahara och dansade sedan loss på Palladium. Det var mycket folk och en lyckad kväll som avslutades med pizza tillsammans med Jonas kompisar. Nedan kommer delar av kvällen i bilder.









På söndagen blev det liiite plugg, våfflor hos mormor, promenix och middag hos farmor. Hennes mat är underbar! Den här gången bjöds det på lax, potatis, kall sås och annat småplock i massor såsom färsk frukt, bröd och olika sallader. Jag kan lova att jag var mer än mätt efter den måltiden. Men det var det värt så gott som det var. Kvällen spenderades alltså tillsammans med familj och släkt; mycket mysigt!

Idag på förmiddagen kom vi som sagt tillbaka till Linkan. Där blev det plugg i solen tillsammans med Jonas och Emil. Nu ska jag ta en sen promenad med my love.

Adjöken!

090410

Hallå där!

Nu är vi i Västervik, jag sitter hemma hos familjen och väntar på att maten ska bli färdig. Det blir varmrökt lax och lite annan plockmat, mumma! Idag har det inte hänt så mycket, förutom att jag har umgåtts med familen och njutit av det fina vädret. Mamma, jag och Elin kom nyss hem från en skön promenad. Jag har sagt det förut, men måste bara säga att jag älskar att promenara här i viken, speciellt i det här vädret!

Hoppas ni får en mysig fredagskväll!

Underbara vänner!

Igår efter en lång dag i skolan kom jag hem; trött och hungrig, och möttes upp av ett paket i brevinkastet. Hur ofta får man paket med posten egentligen? Ytterst sällan, i alla fall för min del. Det var ett litet vadderat kuvert med en röd rosett på. Jag öppnade och det visade sig att det var ett vänskapsarmband från mina kära vänner. Hur gulligt är inte det? De hade skrivit ett långt, fint brev och skickat med ett väldigt fint handgjort armband. Det förgyllde min dag kan jag lova!

Armbandet kommer att bäras dagligen för det betyder väldigt mycket för mig att ha så fina vänner! Tack!


Tala om för dina vänner vad de betyder och visa uppskattning för att de finns där för dig...

Long Time No See

Jag beklagar mitt lilla uppehåll från bloggvärlden. Det är så det blir när plugget måste prioriteras framför annat. Jag har nog aldrig pluggat så mycket som i den här kursen (tror jag inte...), men vad gör man inte för att få en veckas ledighet. Det vore så skönt! Resultatet från förra veckans dugga fick vi redan i måndags och mitt resultat var klart godkänt, vilket jag är glad över. Man behöver klara 60% som är ett vägt genomsnitt av tre duggor (alltså är det en dugga som inte räknas, så att man ska "tillåtas" vara sjuk osv.) för att klara kursen. Om jag skulle klara av att få ett G med hjälp av duggorna kommer jag definitivt att ta det G:et och skippa tentan. Om det sedan blir ett VG är bara en bonus, vi får la se.

Idag skrev jag den andra duggan i kursen, efter att ha pluggat massor av timmar den här veckan. Det kändes som att det gick ganska bra, så jag gick nöjd därifrån. Jag mötte upp Jonas och Alma för ett pass på gymmet. Alma fick agera lite personlig tränare till mig eftersom jag aldrig har fått någon riktig introduktion när det gäller maskinerna och styrketräningen. Det blev en genomgång av hela kroppen och sedan en tur på löpbandet. Skönt att få svettas lite!

Nu sitter jag hemma och äter lunch och funderar på vad jag ska hitta på resten av dagen. Jag har ju "långledigt" nu (fredag-måndag) och imorgon åker vi till Västervik för att umgås med familj och vänner över påsken. Jag ser fram emot det!


Lunch - färsk pasta med tomater, ruccola och parmesanost.

Glad påsk mina vänner!

Underbar dag

Idag har jag haft min lediga dag och bara njutit av det fina vädret och trevliga umgänge. Med ledig dag menar jag att den har varit helt fri från plugg och "måste göras". Jag har bestämt mig för att varje vecka ge mig själv minst en sådan dag, vilket jag känner behövs mellan varven. På förmiddagen var jag på ett body combatpass på Campushallen. Oj vad roligt det var, och jobbigt! Det är verkligen en träningsform som passar mig då man får röra på sig, bättra på konditionen och samtidigt ha roligt! Man står inte stilla en sekund, tränaren är väldigt peppande och dessutom är de olika kombinationerna väldigt roliga. Det är något som alla som inte har gjort det innan borde testa.

Efter träningen gick Jonas och jag en promenad till stan i det underbara vädret. Det känns nästan som sommarvärme ibland, hur skönt som helst! Vi tog en sväng förbi gamla Linköping och sneddade genom villaområdet i Valla. Väl nere i stan letade vi efter en plats på någon uteservering, men en lördag som den här verkade det vara näst intill omöjligt. (Och gissa hur lång kön till Bosses Glassbar var...?) På Trädgårdstorget fick vi lyssna på Velvet och Emilia som sjöng varsin låt, medan Magnus Samuelsson (världens starkaste man och vinnare av Let's dance) var konfrencer. Haha, inte vad vi hade väntat oss. Men det var ju trevlig lördagsunderhållning. Jonas blev hungrig och vi gick till Hakepi och åt lite. Sedan fick det bli en god chailatte på promenaden hem.

På vägen hem blev det också ett besök hos Alma i Valla. Vi satt i solen på hennes balkong och pratade om allt mellan himmel och jord och hade det hur mysigt som helst. Snart åkte vinflaskan fram och vi drack varsitt glas rött. Sådana där spontana besök och grejer borde man göra oftare, det var verkligen jättetrevligt! Vi blev kvar där ganska länge, tills vi kom på att det var dags att gå hem och fixa med maten. Väl hemma blev det tacos och Robinson.





En väldigt fin lördag!

Fina fredag

Skönt med helg! Den här veckan har det som sagt varit full rulle hela tiden. Idag skrevs duggan och den kändes ganska okej, jag hoppas på det bästa. Hur som helst är den första duggan avklarad och jag har "bara" tre stycken kvar... phhuu...

Efter duggan hade vi kursutvärdering. Sedan skulle jag träna Afro powerdance var tanken, men jag hann inte till Campushallen i tid så det fick bli en promenad i det fina vädret med Jonas istället. Vädret är verkligen helt underbart och jag hoppas det blir lika bra i helgen då man har lite mer tid att njuta av det.

Ikväll har vi lagat schitzel med rotfukter i ugnen och sallad till. Gott gott. Nu ska vi mysa med lite film/serier och gotta i godsaker. Jonas har laddat upp med godis och jag har ett lite bättre alternativ med cashewnötter med chokladöverdrag och vanliga nötter. Mysfredag med andra ord.



Nu tar vi helg! Kram kram

Duggaplugg

Ja, det är tyvärr vad de senaste dagarna har bestått av. Usch vad jag har pluggat, natt och dag... Okej, där gick jag nog lite till överdrift. Men sena pluggkvällar har det blivit i alla fall. Idag gäller det hur som helst. Nu ska jag stoppa i mig lite lunch och sedan ska jag iväg till skolan och skriva den första duggan i kursen. Sen är det heeeelg!

Kram

April april!

God morgon! Här sitter jag och äter frukost innan det är dags att palla sig iväg till skolan. Vi ska träffas i min grupp och jobba med seminarieuppgifter inför morgondagen. Det är lite tidigt för mig och jag är trötter, men det går snart över.

Det är konstigt att det är den 1:a april idag... vart tog januari och februari och mars ivägen egentligen? Jag hinner som sagt inte med här riktigt. Något som verkligen glädjer mig är att det känns som att vårvindarna har börjat komma. Igen. Jag hoppas på att vi slipper ett bakslag den här gången. Dagen ser i alla fall ut att bjuda på sol och vårigheter. Härligt! Jag undrar om den bjudet på ett och annat skämt och lurendrejeri också. Det är ju trots allt den första april idag. Man bör vara på sin vakt.

Ha en toppen dag i vårsolen!

RSS 2.0