Gott Nytt År!

Sista dagen på året och jag har inte gjort något vettigt alls idag. Jag sov hemma hos Jonas inatt och imorse tog vi en ordentlig sovmorgon för att orka hela nyårsnatten.

Igår kväll hade vi sushiafton hemma hos Jonas. Det blev ett par timmar i köket då det är rätt så pilligt att göra och dessutom mycket förberedelser. Vi bjöd hela famljen Thellman/Johansson. Det blev riktigt gott enligt mig, men kanske ingen succe hos Conny. Det var sjögräset som inte var så uppskattat, det är ju ett ganska stort avsteg från svensk husmanskost.

        
Plugg i biblioteket...                                     ... och sushi på kvällen


Nu är det dags att göra sig iordning för kvällen som ska spenderas hos Matilda och John.
Hoppas på en trevlig kväll för alla nyårsfirare!

Gott Nytt År!



Vart tog tiden vägen?

Näst sista dagen på året och här sitter jag redo att gå till biblioteket och plugga. Jag som hela tiden har tänkt att jag har all tid i världen att plugga, ta reda på mer om utlandsstudier, träffa vänner och allt annat jag har planerat att göra under lovet. Men senast igår upptäckte jag att "oj, jag börjar visst skolan nästa vecka!". Ja, det är verkligen galet hur fort tiden går nuförtiden, jag hinner inte med!

Gårkvällen var förövrigt mycket trevlig, det blev tacos och en hel del prat och skratt.

    

Nu måste jag rusa! Jonas väntar säkert på mig...

Pussa

Nyttig och flitig

Hello!

Nu sitter jag här och äter en saftig och god clementin, man blir lite beroende av dem och kan sitta och skala den ena efter den andra och stoppa i munnen... som godis, men nyttigare. På tal om nyttig så har jag (och säkert många andra med mig) bestämt mig för att bli en nyttigare människa efter nyårsskiftet. Visserligen äter jag väl inte så väldigt onyttigt nu heller, men jag är ändå sugen på att försöka ändra lite på mina matvanor för att känna mig fräsch. Självklart ska jag träna duktigt också! Det där med träningen går verkligen i peroder för min del, ibland är jag jätteduktig och går flera gånger i veckan, men så kommer en intensiv pluggperiod som blir första prioritet och jag struntar i träningen. Så vill jag inte ha det, jag vill istället göra träningen till en rutin i vardagen. Jag vet ju så väl att jag egentligen behöver ta den där pausen i pluggandet ibland, och då är det perfekt att köra ett pass på Campushallen!


Jag fick en stavmixer i julklapp, så nu kan jag göra nyttiga och goda smoothies!



När vi ändå snackar nyårslöften så kan jag faktiskt avslöja att jag har två till på lager; ett gemensamt med Jonas och ett eget som faktiskt är ganska viktigt. Mer om detta efter nyår...

Idag har jag varit en sväng på stan med Jonas. Jag hittade faktiskt en nyårsklänning, vilket jag letade efter men inte hade några stora förhoppningar på att hitta. Jag köpte också en lång kofta på rean på Lindex som jag hittade i lördags men valde att inte köpa då. Jag ändrade mig med andra ord, koftor är ju alltid bra att ha! Efter att vi var klara med rundan på stan satte vi oss, flitiga som vi är, på biblioteket och pluggade. När det var dags för lunch blev det blev det, till Jonas glädje, pizza på Campino. Jennie och jag delade på en Charlie (läs: Sveriges Special, typ). Det var riktigt smarrigt och alldeles lagom med en halv pizza, tar man en hel blir man sådär äckligt mätt. Pizzan i Västervik måste vara en av landets bästa enligt mig, vi har i alla fall inte hittat någon i Linköping av samma klass...

Det blev återigen plugg, fram till kl 16.00 då biblioteket slog igen portarna. Det känns skönt att ha tagit tag i plugget nu, eftersom vi är mitt i en kurs som fortsätter efter lovet så måste jag vara i alla fall lite duktig när jag är ledig. Enligt planen ska vi till biblioteket imorgon också, vi är flitiga studenter vi!

Ikväll ska jag till Matilda på tjejkväll! Det ska bli tacos och trevligt umgänge med tjejerna! Lisa är hemma från London, det ska bli riktigt kul att ses då det var ett bra tag sedan sist!


Lisa hemma i viken

Julen över för den här gången

Ho ho!
Hoppas ni har haft en trevlig jul! Det har jag haft!

Dagen innan julafton hade jag och flickorna "lilla julafton" med lite julfika och mys hemma hos Micha. Vi hade bestämt att inte byta några julkappar, men Micha hade inte lyckats motstå en liten ljuslykta med texten "bästa kompis", som hon gav en var till mig, Josse och Matilda. Gulligt!

På julafton hade vi det fullt upp hela dagen, då vi som alltid firar med olika delar av släkten vid olika tillfällen. Först på förmiddagen kom farfar och pappas brors familj till oss för att fika och dela ut klappar. Därefter var det dags för släkten på mammas sida att komma till oss då det bjöds på gröt och skinkmacka och såklart julklappar då också. Sedan på kvällen var det farmors tur att ordna julafton. Där bjöds det på julbord (farmors mat är som alltid underbart god), tomte, klappar och en mycket trevlig kväll.

   
 

För att inte missa nästa tomte åkte vi till Linköping på juldagen för att träffa Jonas familj. Det var Jonas syster Jessica och hennes sambo Tommy som ordnat med allt. Som omväxling från julmaten bjöds det på grillade revbensspjäll och ädelostgratäng (man är ju trots allt rätt så nöjd när det gäller julbord) och det var väldigt uppskattat. Efter mat, tomtebesök och julklappsutdelning blev det sällskapsspel; ett riktigt roligt frågesports- och strategispel som jag inte kommer ihåg namnet på. Vi övernattade hos Jessica och Tommy, och på annandagen åkte vi och tittade till lägenheten i Ryd. Det såg fint ut, men det kändes lite ödsligt i området. Det ska bli spännande att se om våra fina blommar överlever tills nästa gång vi kommer dit...

     

Igår kväll, på annandagen, var vi hos familjen Green. Där blev det mat, fika, Singstar och "Vem vill bli miljonär". Vi spelade tjejer mot killar och självklart blev det vinst för det kvinnligare laget! Det var kul att träffa kusínerna som man inte ser så ofta nuförtiden, flera av oss har ju flyttat från viken och spridit ut oss i vårt avlånga land. Egentligen borde man se till att träffas lite oftare, det behöver ju inte vara så svårt att styra upp saker och ting.

Nu är julen överstökade för den här gången, och nu är det nyår som väntar. Som vanligt har det varit några mycket trevliga, men intensiva dagar. Ikväll ska Jonas och jag till Ola och Annie där det blir lite socialt och vin.

God fortsättning!
/T



Nyklippt

Dagen före julafton blev det lite kortare och luggen blev lite mer behändig. Skönt.

    

Styr

Idag har varit en dag i praktisk anda - jag har styrt och ställt med praktiska grejer som behöver göras innan jag vi åker till viken imorgon. På förmiddagen tog jag det visserligen ganska lugnt då jag tog mig en skön sovmorgon och sedan bara strosade runt i mina mjukisar här hemma. Framåt 2-tiden cyklade jag ner till stan för att ta tag i julklappshandlandet... det gick inte lika bra idag då jag inte riktigt kunde bestämma mig för vad jag skulle köpa, men tillslut fick jag ihop några klappar i alla fall. Jonas och jag ska ta en sväng imorgon också, och då hoppas jag på att bli helt klar.

Ikväll har Schimpo och jag varit ensamma hemma då Jonas varit med Blåset på styrelsefest. Jag har sysslat med julklappsinslagning och packning. Det är alltid så himla svårt att packa när man ska vara borta lite längre, nu är det ju dessutom både jul och nyår... har man då inte riktigt bestämt vilken utstyrsel man ska ha då måste man ta med ett antal alternativ som backup. Min resväska blev till två resväskor och jag är ändå inte klar med packningen. Det är tur att vi har bil nu, det hade blivit ett tungt jobb att åka tåg.

Julklapparna inslagna

Försöka packa lagom är inte lätt...


...och lättare blir det inte med en katt som ockuperar väskan...

Nu ska jag sova.
Nattinatti




Jullov

Äntligen jullov! Veckan har gått segt, men tillslut blev det torsdag och vi fick vårt efterlängtade lov!

Ikväll blir det Platå, där det nalkas julmys med julsånger av självaste Drömmen-Marie och en annan tjej. Det ska bli riktigt trevligt att bara mysa och känna julstämningen i ett trevligt umgänge.

Imorgon är det dags att ta tag i det sista julklapparna som ska inhandlas, jag har ganska bra koll på vad jag ska köpa så det ska nog gå bra. Sedan på lördag åker vi hem till viken igen för att ta det lugnt dagarna innan julafton. I år blir det julfirande med mammas sida av släkten hos oss på julaftonsdagen, sedan bär det av till farmor på kvällen. Dagen därpå, juldagen, ska vi faktiskt till Linköping för att fira jul hos Jonas syster. Att ta sig från det ena stället till det andra hör väl lite julen till.

Idag fick vi tentaresultaten på Statistik B; det blev ett bra avslut på terminen med ett VG!

Kramar



Civilekonom är bra

Civilekonom. Det är vad jag ska bli när jag blir stor. Och ja, enligt E24.se är det ett bra val. Civilekonom ligger på fjärde plats när det gäller de mest lönsamma utbildningarna, baserat på genomsnittslöner före skatt, efter att studieskulden är betald för en person som vid 21 års ålder börjar studera hösten 2009.

Självklart finns tillfällen då jag känner mig osäker på om jag valt rätt utbildning, men i det stora hela känns det faktsikt bra. Lättövertalad eller inte, men visst är det trevligt att läsa artiklar som denna. Framtiden ser ljus ut!


Lönsammaste utbildningar

1. Tandläkare
2. Läkare
3. Jurist
4. Civilekonom
5. Civilingenjör
6. Fastighetsmäklare
7. Anläggningsarbetare
8. Specialistsköterska
9. VVS-montör
10. Gymnasielärare
11. Förskolelärare


http://www.e24.se/pengar24/jobbkarriar/artikel_948021.e24

Impulsshopping på rea

Hej hej!

Nu har vi bara en föreläsning kvar (imorgon) och sen är det jullov för hela slanten! Härligt! Det ska bli jätteskönt att komma hemhem till Västervik och träffa släkt och vänner och bara ta det lugnt. När man åker hem enstaka helger är det så svårt att hinna med att träffa alla, och det blir mest bara stress av alltihopa. Förra gången vi var i Västrevik blev det hemmamys med familjen på fredagskvällen. På lördagen blev det först stan, sen Albins ishockeymatch och på kvällen 30-årsfest. Sedan återstod bara söndagen och då blev det en väldigt massa ätande - först fika med tjejerna hos Matilda, sen fika hos mormor och sen mat med familjen (skulle ha fikat med Lina också men det hann jag tyvärr inte med). Som ni förstår blir det alltså ofta väldigt knappt med tid när man är hemma fredag till söndag.

Jag råkade i förrgår titta in på H&M:s online-rea... det skulle jag kanske inte ha gjort för plötsligt hade jag impulsbeställt lite kläder, visserligen till nedsatta priser, men ändå över 500-lappen. Det blev i alla fall lite saker jag tycker mig behöva; träningsbyxor, finskor, en väska och lite till.

Inte kan man tacka nej till dessa för 129 riksdaler! Perfekta till vårens joggingturer i Rydsskogen!


Nej, nu ska jag försöka plugga lite innan Jonas kommer hem, för då ska vi laga lasagne.

/T

Lasagne till middag


Ska det få vara såhär?



Upprörd är vad jag är. Fast nu har jag väl lugnat ner mig lite sedan vår föreläsning slutade. Jag kan säga som så att man börjar spekulera i bokstavskombinationer... och mer ska jag inte säga om de spekulationerna, men jag kan ju tala om vad det handlar om. Examinatorn vi har i den här kursen har sina lite speciella principer; man får inte komma försent och det är absolut förbjudet att bära huvudbonader inomhus. Lite högstadie över det hela tycker jag att det är. Idag blev det både utskällningar för mössor, svordomar  och dumförklaringar. Det har efter en veckas kurs kommit till den nivån att man är rädd för honom - man vågar inte ställa frågor då man riskerar att bli dumförklarad och "utskälld" för att man inte kan vad han tycker att man borde kunna. Jag tycker det är illa...

Idag har vi, som ni förstår, haft en föreläsning på tre timmar. Imorgon är vi "lediga" (=inget schemalagt, men såklart självstudier - för att klargöra), sedan är det en lektion på onsdag och en föreläsning på torsdag och därefter har jag jullov! Jag kom att tänka på att det var faktiskt riktigt länge sen jag hade "långledigt", nämligen inte sedan förra sommaren (2007). Förra julen hade vi tenta första dagen efter lovet, vilket gjorde att de lediga dagarna man hade avsattes för studier, och nu i somras jobbade jag hela lovet förutom en vecka. Med andra ord måste jag säga att jag tycker mig vara välförtjänt av jullov!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe, jula till det lite med en lussebulle och sedan dyka ner i räkenskapsanalysens värld.
Kram kram

Chailatte på önskelistan

Helg igen, vilket är underbart skönt! Men det är konstigt hur tiden plötsligt går så sakta bara för att man längtar till något! Jag räknar ner dagarna till julafton, och har kommit fram till att det bara är 11 dagar kvar nu... Om man tittar ut genom fönstret så ser det ju dessutom riktigt juligt ut med snö och kyla! Mysigt!

I torsdag började jag med julklappshandlandet, det började bra för jag kom hem med ett antal påsar. Jag tycker faktiskt att det är riktigt kul att handla julklappar (när man hittar bra grejer), måste säga att jag tycker mer om att ge än att få. Det blir kanske så när man blir lite äldre, man uppskattar julen för att man får träffa så många glada och goa människor, för själva stämningen och traditionerna med allt vad det innebär. Nu när jag ändå snackar jul och klappar kan jag ju visa er vad som finns på min önskelista i år:


Hoppas Jonas tittar in här. Jag kan tänka mig att han behöver lite idéer när han ska handla julklappar! Jag har föreslagit för honom att vi skulle köpa en systemkamera som julklapp till oss båda, men tyvärr nappade han inte riktigt på det förslaget.

Som ni ser ovan är det en bild på ett glas med en burk bredvid, det ska föreställa chai latte, jag vill nämligen ha chaite så jag kan göra min egna chailatte när jag sitter hemma och pluggar om dagarna. Josse introducerade mig för chailatten när vi var på stan en dag och jag blev helt frälst, jag älskade den söta kryddiga smaken av ingefära och kanel, toppad med skummad varm mjölk! Vad jag skulle komma till var att det verkar som att Lipton har kommit med chailatte, jag ska nog ta mig en titt efter det!

För att göra egen chailatte:

1) Koka upp 2 dl vatten och häll upp i en kopp
2) Lägg i 2 påsar Lipton svart te och 1 kanelstång och låt ligga i i ca 4 min
3) Blanda ½ msk socker, 1½ dl mjölk och ½ krm malen muskot, vispa upp mjölken medan den värms
4) Häll i koppen med teet och njut!

Hoppas ni har en mysig lördag!

Kramar

Godmorgon!

Morning!

Idag är det första december - bara 24 dagar kvar till julafton - och jag har börjat räkna ner! Härligt när man börjar känna den där mysiga julstämningen; man blir på så mycket bättre humör. Igår satte vi upp adventsljusstakar och stjärnan och genast får man den där feelingen att det börjar dra ihop sig. Dagarna från den första december till julafton brukar ju gå galet fort, och jag har ingen anledning att tro något annat i år.

Nu har jag börjat bli motiverad att plugga dessutom, igår kände jag att jag var tvungen att ta tag i Statistiken på allvar (bra Teresia, mindre än en vecka innan tentan) och fick världens motivation att räkna statistikuppgifter... i alla fall så bra motivation man kan få när det gäller den typen av sysslor... Vi satta även igång med grupparbetet igår, vilket faktiskt gick ganska bra. Nu ska jag ta tag i det igen tänkte jag, sen blir det etikettklistring för Drömmen, lunch, datorövning, plugg och återigen grupparbete.

Have a nice day!

RSS 2.0