Julen över för den här gången

Ho ho!
Hoppas ni har haft en trevlig jul! Det har jag haft!

Dagen innan julafton hade jag och flickorna "lilla julafton" med lite julfika och mys hemma hos Micha. Vi hade bestämt att inte byta några julkappar, men Micha hade inte lyckats motstå en liten ljuslykta med texten "bästa kompis", som hon gav en var till mig, Josse och Matilda. Gulligt!

På julafton hade vi det fullt upp hela dagen, då vi som alltid firar med olika delar av släkten vid olika tillfällen. Först på förmiddagen kom farfar och pappas brors familj till oss för att fika och dela ut klappar. Därefter var det dags för släkten på mammas sida att komma till oss då det bjöds på gröt och skinkmacka och såklart julklappar då också. Sedan på kvällen var det farmors tur att ordna julafton. Där bjöds det på julbord (farmors mat är som alltid underbart god), tomte, klappar och en mycket trevlig kväll.

   
 

För att inte missa nästa tomte åkte vi till Linköping på juldagen för att träffa Jonas familj. Det var Jonas syster Jessica och hennes sambo Tommy som ordnat med allt. Som omväxling från julmaten bjöds det på grillade revbensspjäll och ädelostgratäng (man är ju trots allt rätt så nöjd när det gäller julbord) och det var väldigt uppskattat. Efter mat, tomtebesök och julklappsutdelning blev det sällskapsspel; ett riktigt roligt frågesports- och strategispel som jag inte kommer ihåg namnet på. Vi övernattade hos Jessica och Tommy, och på annandagen åkte vi och tittade till lägenheten i Ryd. Det såg fint ut, men det kändes lite ödsligt i området. Det ska bli spännande att se om våra fina blommar överlever tills nästa gång vi kommer dit...

     

Igår kväll, på annandagen, var vi hos familjen Green. Där blev det mat, fika, Singstar och "Vem vill bli miljonär". Vi spelade tjejer mot killar och självklart blev det vinst för det kvinnligare laget! Det var kul att träffa kusínerna som man inte ser så ofta nuförtiden, flera av oss har ju flyttat från viken och spridit ut oss i vårt avlånga land. Egentligen borde man se till att träffas lite oftare, det behöver ju inte vara så svårt att styra upp saker och ting.

Nu är julen överstökade för den här gången, och nu är det nyår som väntar. Som vanligt har det varit några mycket trevliga, men intensiva dagar. Ikväll ska Jonas och jag till Ola och Annie där det blir lite socialt och vin.

God fortsättning!
/T



Kommentarer
Postat av: jennie

Blev katten fin i det nya juliga halsbandet? ;>

2008-12-28 @ 20:13:09
URL: http://jennieth.blogg.se/
Postat av: Jonas

Mmm katten blev fin. Schimpo har det fortfarande på sig.



//Jonas

2008-12-28 @ 23:07:25
Postat av: Teresia

Schimpo blev jättefin! Vi får se om han får något nytt halsband nu när julen är över :)

2008-12-29 @ 16:41:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0