Önska kan man

Här kommer en liten önskelista till tomten!


En kandelaber - tycker de är så ståtliga och fina!

 

 


Skinnhandskar fast i en lite längre variant. Finns ett par fina på H&M som är i mocka och skinn för 249 kr


Fler glas i Mine-serien från Kosta Boda (har ett så samligen måste fyllas på)





Bok nummer två av Sofi Fahrman - Elsas Värld




Filter till systemkameran. Kan tänkt mig ett stjärn-filter eller ett som kallas soft focus. Finns att köpa på
tvspelsweb.se

Ett par skinnvantar med innefingrar i tumvantsmodell. Jag behöver värma mina frusna händer i den kalla vintern! Har testat ett par supersköna på Accent som ser ut som ovan




En mjölkskummare så jag kan göra god latte!





Jag gillar ju att baka så en sån här vore inte fel att få av tomten. Synd att dem inte är gratis bara...




Lite annat som också står på listan är:

* Sminkning från Make Up Store
* Stekpanna från Ica Maxi - Ica Cook & Eat (gemensamt med Jonas)
* Fårskinnstofflor eller andra varma sköna tofflor
* Träningskläder



Sista november

Hej! Sitter här med en spinnande kisse i knät och pluggar. Jag har ett seminarie efter lunch så det är lite förberedelser inför det. Tio minusgrader ute idag, galet kallt! Det biter i kinderna ordentligt. Efter seminariet tänkte jag sitta kvar i skolan och läsa lite och därefter träna på Campushallen. Bäst att passa på när man ändå är där så jag slipper åka fram och tillbaka i kylan.

Om jag hinner ska jag lägga ut min önskelista till tomtefar här ikväll. Jag har kommit på en del grejer i alla fall.



Måste berätta en rolig sak också! Igår fick en av mina bästa vänner en bebis, en liten tjej blev det. Är så glad för deras skull, längtar till jag får träffa dem! Grattis igen Micha och David!

Nu ska jag plugga vidare.

Lussebullar och adventsfika





Jag började söndagen med att baka lussebullar, precis lagom till första advent. Det är ju så gott! På kvällen hade jag några tjejkompisar här på adventsfika. Vi skulle ha varit några fler, men det förbaskade snöovädret ställde till det. Hur som helst var det jättemysigt att träffa Therese, Maria och Hanna!


Julmarknad

I lördags bar det iväg på julmarknad i Gamla Linköping. Då vår termometer var täckt av snö visade den en och en halv minusgrader (fel alltså) utomhus så vi bestämde oss för att ta en promenad dit. Vi kom dock inte så långt förrän vi började diskutera om vi skulle vända tillbaka, det kändes som närmare tio minus! Istället blev det buss. Det var mysigt att traska omkring mellan marknadsstånden, fast kallt!  Som tur var fanns det eld att värma sig vid. Vi köpte lite smått och gott med oss hem och jag köpte mig en strömmingsburgare som jag åt vid elden.











Första advent

Jag har haft en helmysig helg och julkänslorna har infunnit sig. Jag har för en gångs skull tagit helg och inte ens tittat åt skolböckerna (även om jag hade behövt). Snart kommer några tjejkompisar hit på lite adventsmys så jag hinner inte skriva något mer nu. Men det kommer, kika in imorgon så ska jag visa er några bilder från helgen också.

Hoppas ni har haft en mysig första advent!

En vit 28:e november

Hej på er i vinterlandet! Känns lite konstigt att det är slutet av november och riktig vinter utanför fönstret. Poff, så var vintern här liksom! Här i Linköping har det kommit massor av snö. Mysigt på sätt och vis, men det ställer till det också. Vi hade planer på att storhandla ute i Tornby idag, men biljäkeln ville inte starta. Jag blev så himla sur, det förstörde hela kvällen. Det mesta verkar gå emot mig just nu... Aja, jag ska snart gå och lägga mig och imorgon blir det nya tag. Skola större delen av dagen och sen träning med Josse på Campushallen.



Brrr... kylan tycks vara här för att stanna!

Det är ju trots allt mysigt med snö till avdvent på söndag! Jag ser fram emot att få sätta upp julstjärnan och tända de första ljuset. Önskar bara jag hade mer tid till julbestyren.



I lördags

I helgen var vi som sagt en sväng i Västervik. På lördagskvällen firade vi pappa och att huset är färdigrenoverat. Sedan i mars har de totalrenoverat hela nedervåningen. En ny grund till huset har lagts, vilket innebär att hela nedervåningen fick rivas ut. När det var som värst fanns det ingen grund, utan när man kom in i huset var det en enda stor jordhög en meter ner. Det är underbart skönt att det är klart nu. Och fint blev det också!


Mammas smörgåstårta är underbert god!


Glad Elin



Monica, mormor, Evert och Conny


Pappa, Albin, mamma och Monica


Mormor och Evert


Bröderna Larsson


Ebba


Jonas och jag sov hemma hos hans föräldrar (de var inte hemnma) och han bjöd mig på en drink



101122

Godkväll bloggen! Sitter här i morgonrocken (även kvällsrocken alltså) och känner mig nöjd efter ett boxpass med Jonas. Det är så himla roligt och på köpet riktigt jobbigt! Idag var vi helt slut efter passet, precis som det ska vara. Sedan cyklade vi hem genom det lätta snöfallet i skenet av gatlyktorna. Jag tycker det är så mysigt när snön fallet, det är mörkt ute, vitt på marken och det blir sådär tyst.


Vaknade och det var vitt ute - fint!


Min favorit av Kelda-sopporna (fisk- och skaldjurssoppa) till lunch innan jag cyklade till skolan för föreläsning.

Nu är det snart läggdags. Hade tänkt gå upp tidigt imorgon och sätta mig i biblioteket och plugga innan föreläsningen vid kl 10.


101120

Imorse åkte jag och Jonas till Västervik. Det blir en snabbvisit lördag till söndag då vi ska fira pappa som har fyllt år och samtidigt passa på att inviga nedervåningen i huset som är färdigrenoverad. Äntligen. Det ska bli mysigt att träffa släkten. Nu tror jag att jag ska läsa lite innan det är dags att göra sig iordning för kvällen. Trevlig lördagsafton!



Torsdag

Dagen inleddes med seminarium i skolan och därefter åkte jag hem och har suttit och pluggat resten av dagen. Hade en hel del att ta igen efter mycket jobb. Imorgon är det dags igen, en heldag ute i Tornby. Det blir ett bra avslut av veckan, jag trivs med gänget där. Förövrigt idag bakade jag goda kladdmuffins, blev lite rastlös när jag satt och läste så jag slängde ihop en sats. Farligt gott! Nu ska jag gå och lägga mig. Sov gott vänner!


Jag behöver aldrig känna mig ensam när jag pluggar hemma i alla fall :) Har oftast en liten kissekatt i knät!


101116

God förmiddag bloggen! Vad härligt att vakna upp av att solen tittar in. Det känns så mycket trevligare att ta tag i dagen då. Jag ska snart cykla iväg till skolan. Sedan blir det lunch med Alma och Jonas och därefter ska jag skriva klart min inlämningsuppgift och lämna in. Igår jobbade jag hela dagen lång, men resten av veckan blir det att ta igen lite plugg. Det har varit mycket jobbande de senaste dagarna förstår ni.



Glad tisdag!


Grupp 2's alldeles för tidiga lilla jul

Vi har haft en mysig kväll, men snart är det dags att gå och lägga sig. Tänkte bara visa er bilderna från gårdagen först. Det var alltså "grupp2-fest" (min klass kallades grupp 2 när jag började här) i Valla. Temat var jul och vi kallade den "Grupp 2's alldeles för tidiga lilla jul". Årets första julbord och snaps stod på menyn, det blev lekar/tävlingar, snapsvisor, julklappsleken och dans. Riktigt roligt och som någon sa: det här borde vi ha gjort varje år!











Sov gott!



101113

Då var det dags igen för ett blogginlägg, för ovanlighetens skull liksom. Veckorna går ju så fasligt fort så jag får ingen tid över. I veckan har jag dessutom jobbat en hel del, senast idag faktiskt. Jag kom hem vid 3-tiden och hade tänkt plugga effektivt därefter. Men jag har inte kommit så långt. Jag bjöd mig själv på lite Gott&Blandat i en skål så vi får se om det hjälper.




Ikväll blir det hemmamyskväll med god mat och film. Det var länge sedan känns det som så jag längtar massor! Igår var jag nämligen på klassfest (med min gamla klass). Jag har några bilder därifrån jag kan visa er sen. Nu ska jag se om jag kan få något gjort här. Hej sålänge.


Två fina




Två bilder som jag tog i helgen på Kea, min lilla sötnos, och hennes bror Tiger. Oskiljaktiga, så sött!

Det har varit en lång dag, nu ska jag sova. Godnatt.



Fick reda på något tråkigt ikväll (som har att göra med en kollega) och kan bara konstatera - Livet är orättvist ibland -





Frostigt

God morgon! Även denna dag bjuder på en frostig och vintrig morgon med flera minusgrader. Men jag tycker det är mysigt när temperaturen börjar sjunka och man får ta på sig varma kläder. Det är härligt när solen skiner och det är friskt i luften!

Nu sitter jag här med min frukost och ska snart ta och läsa lite inför den nya kursen. Jag har en föreläsning vid kl 13. Sedan framåt kvällen blir det träning med Josse. Kul!




Glad måndag!




Helgen

Hej på er! Jag är tillbaka. I torsdags hade jag min tenta i kursen som har pågått sedan skolan satte igång i september. Skönt att den är avklarad, liksom en galet intensiv period med flytt, jobb och skola. Nu tar vi nya tag. Jag har spenderat helgen i Västervik och laddat upp för den nya kursen som börjar imorgon. Det har varit underbart att vara ledig och inte behövt lägga en tanke på plugg. Jag har bara haft det bra och umgåtts med nära och kära. Här kommer några bilder från helgen.





Vi tog tåget till Västervik






På lördagen träffade jag Lisa, Matilda och lille Botvid på stan. Det blev lunch på Sahara och sedan en runda i några av butikerna. Jag köpte en halsduk och en fin kofta.





Jonas mormor bjöd hela släkten på middag på Thai Hoa på kvällen. Tack, det var riktigt gott och en trevlig kväll!





Idag har det varit en lugn dag med familjen hemma. Promenad, söndagsstek, fika med familjen, mormor och Jonas. En mysig dag.


Jag pluggar

Hej! Om ni undrar vart jag har tagit vägen så är svaret i rubriken ovan. Har inte riktigt tid för något annat än det. Och såhär dagen innan tentan är man riktigt less på pluggandet, vill göra allt annat än det. För stunden fastnade jag vid gamla Thailandbilder och fick ett galet sug efter att åka dit! Hmm...

Nej, plugga var det ja.


RSS 2.0