Mentorsträff och plugg

God kväll!

Klockan är 23.45 och det får bli ett sista inlägg för dagen. Det är ju alltid trevligt att skriva några rader innan läggdags.

Först måste jag berätta att det blev ett fint VG på marknadsföringstentan! Inte riktigt vad jag hade vågat hoppas på, utan snarare känns det som att jag kom undan "billigt" med tanke på hur mycket jag pluggade till den tentan. Jag tror att min förmåga att "ordbajsa" kan vara en av faktorerna bakom min framgång i det här fallet. Jag är bra på det måste jag säga. Jag skrev en hel del på frågorna eftersom de var av den lite flummigare sorten och jag förstod inte alltid vad de ville få fram. Då garderade jag mig genom att helt enkelt dra igång ordsprutan. Jag är såklart riktigt nöjd över resultatet och glad över att jag är ett steg närmare den lediga veckan som jag skrev om i morse.

Idag efter introduktionsföreläsningen och lunch cyklade jag ner till stan med medvind (enligt folkmun blåser det alltid motvind i Linköping) för att träffa min mentor på Deloitte. Det är givande att sitta och diskutera karriär, framtid och val med honom måste jag säga. Det är jättebra att få höra hur han ser på saker och ting och dessutom har jag fått en insyn i revisionsbranschen. Jag tycker det verkar vara ett roligt yrke då man får inblick i många olika företag och har möjligheten att kombinera mötet med kunden och själva redovisnings-/revisionsbiten med siffror och ekonomi. Kanske att det kan vara något för mig. Nästa tillfälle vi träffas ska jag få se hur den praktiska biten med granskning av företag går till. Dessutom ska jag få träffa en rekryterare och göra en simulerad anställningsintervju med henne samt få konstruktiv kritik. Givande och intressant!

När jag kom hem efter en hemsk motvind (där kom den!) blev det mat och sedan externredovisningsplugg. Jag satt i vår studiehörna vid det nya skrivbordet, tände ljus och serverade mig själv en dammsugare, vindruvor och kaffe. Det blev riktigt mysigt och jag var faktiskt rätt så effektiv.

 


Det har varit en bra dag som är dags att avsluta nu.

Sov så sött!

Nya tag

God morgon!

Ny vecka och ny kurs innebär nya friska tag. I den här kursen, Externredovisning B, uppmuntras man verkligen till att sätta igång med plugget redan från första dagen. Vi kommer nämligen ha dugga (läs: prov) i slutet av varje vecka, under fyra veckors tid. Tre godkända duggor (av fyra) kan väljas som betyg och då "slipper" man göra tentan som ligger i slutet av kursen. Jag ska verkligen försöka ligga i fas och vara duktig under den här kursen för då får man en finfin "belöning"... nämligen mer än en veckas lov! Hur skönt?

Jag och Jonas har pratat om att ta en weekend och åka iväg någonstans. Det vore så himla skönt att komma iväg lite, bara vi två. Som sagt vore Prag underbart såhär på vårkanten. Dock är det inte det lättaste att hitta en helg som passar då det är duggor, Blåsfester, toga, tentor och annat som krockar. Men vi jobbar på det, någon gång ska väl förhoppningsvis gå att spika.

Nu ska jag göra mig redo att gå till skolan.
Hoppas det blir en bra start på den nya veckan!

Kramar

Söndagsbak

Vad passar bättre en söndag än att baka bullar?  Nybakta kanelbullar med ett glas kall mjölk... mmm!
















Nu är det snart dags att cykla till Campushallen och köra box. Jag är pepp idag!

Njut nu av det lilla som är kvar av helgen.
Kram på er!

Det lilla extra


Söta gester och romantik. Det är vad man behöver ibland i vardagen. Visst känner man sig älskad och till och med lite nykär ibland. Men det behövs inte mycket för att förgylla och ge det där lilla extra. Idag hade jag nog behövt det där lilla lilla... för att motverka trötthet och tankar som snurrar...



Min lördag

Lördagskvällen är snart över. Vi har suttit och haft det mysigt med tända ljus och ätit fläskfilé, råstekt potatis och sallad. Kvällens underhållning fick Robinson och Lost stå för.

Helgen går fort som vanligt, imorgon är det söndag och sedan drar en ny vecka och en ny kurs igång. Det är så mycket man vill hinna med en helg som den här, när man är helt ledig. Men såklart hinns inte hälften med... Idag har vi varit lite överallt. Först blev det IKEA och Ikanohuset, sedan lite annat ute i Tornby och därefter ÖB. Vi har handlat lite grejer till balkongen, bl.a. ett litet och smidigt bord som jag tror passar bra där. Det blev också ett skrivbord som vi ska ha i en liten hörna i vardagsrummet. Tanken är att det ska bli en plugghörna där då vi känner att vi behöver fler än en arbetsplats så man slipper sitta vid köksbordet och plugga. Det blir nog bra.

Efter alla ärenden var vi bårda helt slut och somnade faktiskt till i soffan en stund. För att piggna till lite efter tuppluren tog vi en uppfriskande promenad  innan det var dags att fixa med maten. Jag har varit konstigt trött hela dagen, men nu kommer jag säkert att få svårt att somna när jag väl ska gå och lägga mig för natten...

God natt!

Våffellunch, gym och mat

Igår (fredag) var en riktigt trevlig dag måste jag säga! Trots att det snöade konstant hela dagen gjorde jag något bra av den. Som vanligt när Josse och jag har planerat in en promenad är vädret skit. Är det inte regn så är det snö. Det blev alltså ingen promenad... Istället föreslog jag att vi skulle baka våfflor till lunch. Jag tänkte att det var passande då det inte blev några våfflor på våffeldagen. Och det visade sig vara en bra idé. Gott var det och trevligt hade vi! Det fanns mycket att prata om då det var länge sedan vi sågs.


Vi lagade goooda våfflor

Efter en god lunch och som sagt mycket prat blev det träning i gymmet på Campushallen med Jonas och Emil. Skönt med träning innan helgen tycker jag.

På kvällen kom Alma på besök. Vi lagade kyckling med gorgonzola och salami med couscous och sallad till. Min första tanke var att salami lät lite opassande, men ärligt talat var det riktigt gott! Till efterrätt blev det marängswisch! Mumma! Det var en mysig kväll och som sagt en väldigt bra dag!


Chokladsåsen fick man hälla på själv... mmm...!

Vill ha vår och en fin balkong

God morgon!

Fredag idag! Igen. Som jag brukar säga; veckorna bara flyger förbi och jag hinner knappt med. Galet. men det kanske är så det är att bli äldre. Man upplever kanske tiden annorlunda eftersom man har så mycket att göra hela tiden. Vad vet jag, jag försöker bara hänga med så gott jag kan.

Vilket väder vi har sen då! Skulle inte våren komma nu? Den var ju här och sen blev det kallt och snö igen. Det är väl bara att vänta in den.

På tal om vår och skönare väder; igår satt jag och bläddrade i IKEA:s reklambroschyr som kom på posten. Det fanns massor av fina bilder på altaner, uteplatser och balkonger. Jag blev jättesugen på att fixa vår balkong inför den stundande våren! Som den ser ut nu är det en grön matta på golvet och två korgstolar... inte så mycket för världen med andra ord. För det första skulle ett bord vara på sin plats och för det andra skulle man kunna piffa upp den med lite växter, lyktor och kanske något hylliknande. Det är värt att fundera på. Har man en balkong så ska man utnyttja den! Jag ser fram emot det här lilla projektet. Tänkt vad skönt att kunna sitta ute på en fin balkong i vårsolen och läsa en bok eller plugga lite externredovisning. Det ni!




Nu ska jag ta tag i dagen och göra mig iordning för att sedan göra våfflor med Josse till lunch. Det blir alltså våfflor istället för promenad idag. Vädret var inte på vår sida...

Kram på er!

Dagens...

... sysselsättning har mestadels varit plugg. Men nu är jag klar med min TP och kan unna mig att vara ledig från och med imorgon och hela helgen! Himlans vad trevligt det ska bli. Det är inte ofta man med gott samvete kan tillåta sig själv att ta en pluggfri helg, men den här helgen kan jag verkligen det.

Imorgon har jag bokat in en promenad med Josse. Det var länge sedan vi sågs så det ska bli trevligt att prata av sig lite. Sedan blir det någon form av träning, antingen i gymet med Jonas, eller ett pass body pump. Nu ska jag försöka träna ungefär varannan dag är tanken. Jag tror att jag har haft lite för överambitiösa mål innan då jag tänkt att jag måste träna så mycket jag bara kan. Om jag istället bestämmer att det ska bli varannan dag tror jag det är lättare att komma in i rutinerna. Sen får jag hoppas att jag slipper mitt återkommande halsont framöver...

Fredagskvällen kommer att tillbringas i Almas sällskap. Hon, jag och Jonas har tänkt laga någon god mat och umgås. Det var också himla länge sedan och det är verkligen på tiden att den här kvällen blir av eftersom vi har pratat om den sedan början av året.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa en bok.
God natt!

090325

God morgon!

Visst är det härligt att vakna upp och se en blå himmel utanför fönstret! Idag blir det garanterat en promenad i det fina. Jag gillar det här med att inte ha något schemalagt, utan kunna lägga upp plugget som man vill under dagen. Den här typen av uppgift har jag dessutom saknat i utbildningen, lite som hemtenta kan man säga. Jag ska snart sätta igång med mitt skrivande. Igår fick jag det svåraste gjort, nämligen att skriva introduktionsdelen med bakgrund, problematisering och syfte.

Vid lunchtid ska jag gå till skolan för att köpa biljetter till togan som är den 17:e april. Kul med toga! Det var ett tag sedan sist, närmare bestämt under nolle-p när jag satte igång med utbildningen för drygt ett och ett halvt år sedan.

I eftermiddag har jag tänkt gå på ett cyclepass på Campushallen, skönt med lite träning.

Trevlig onsdag! Kram

090323 Måndag


Veckans första dag är snart avklarad. Om jag är snäll mot mig själv borde jag gå och lägga mig snart, jag var nämligen galet trött i morse. Jag var tvungen att gå upp ganska tidigt då vi skulle ses i projektgruppen klockan 8 (med akademisk kvart såklart). Dagen spenderades i skolan fram till klockan 15 då vi blev klara med vårt arbete. Nice! Därefter blev det lite mer plugg och styr hemma innan Jonas och jag tog oss till Campushallen där det var box. Det var bara sex stycken par där så vi fick köra lite annorlunda övningar. Det kan nog ha varit en av de roligare gångerna på boxen faktiskt, och jobbigt var det! Hemkomna från träningen var det dags att ordnat med mat då Jonas kom med den strålande idéen att göra pastasallad och vitlöksbröd. Mmm mycket gott.

Det var min dag det. Nu sitter jag här och ska snart gå och slumra med Jonas vid min sida. Imorgon och resten av veckan är det hemmastudier som gäller då vi ska skriva en individuell Thesis Proposal, med andra ord ett förslag inför en (påhittad) rapport. Trevligt med något annat än tenta för en gångs skull.

God natt!



Fina tulpaner i köket och jag redo för ett svettigt boxpass.
Den goda pastasalladen gör sig tyvärr inte riktigt rättvis på bilden.

Bättre sent än aldrig



Här kommer lite bilder från HawaIE-festen, bättre sent än aldrig liksom! Jag var klädd i färgglatt och blommor. Jag försökte göra mig så mycket Hawaii jag kunde, och jag tycker jag lyckades helt okej ändå. En bastkjol hade ju såklart varit toppen, men kanske en annan gång.

Vi inledde kvällen hos Maria borta i studentryd. Hon har ganska nyligen flyttat in i en liten etta där som var riktigt fin! Hanna, Christel, Victoria och hennes kompis dök upp efter ett tag och det blev en trevlig förfest med gott vin och musik.


Victoria och kompisen


Värden själv, så söt så!


Christel och jag (bild lånad av Maria)


Hanna och så jag igen. Jag måste ha varit en riktig linslus den
kvällen för jag dök upp på nästan alla kort... hmm...


Trots att jag under dagen på lördagen inte alls var sugen på att gå ut så blev kvällen riktigt rolig! På NH var det fullt drag och riktigt bra dansmusik. Dock hade vi lite otur när vi skulle hämta ut våra jackor i garderoben innan stängningsdags. Brandlarmet började nämligen att tjuta och alla var tvungna att gå ut i kylan. Som tur var blev det inte så kallt eftersom det var så himla mycket folk som stod och trängdes. Men hur mycket kaos blev det inte när alla skulle in igen tror ni? Jo en aning faktiskt, men vakterna styrde upp det så gott det gick. Det tog sin tid och väl inne igen var det dags att cykla hem. Men riktigt så blev det inte. Jag fortsatte till studentryd igen för att träffa Jonas och några av hans blåskompisar som hade efterfest. Det var en lugn men trevlig sådan där vi satt och pratade. Jag var dock galet trött, vilket kanske inte är så konstigt den tiden på dygnet efter en kväll på nattklubb. Det var trevligt att träffa några från Blåset faktiskt, jag har nämligen lyckats hålla mig borta från dem ganska bra under den tiden Jonas har suttit i styrelsen. De hade till och med börjat betvivla om jag fanns eller om jag bara existerade i Jonas "påhittade värld". Hahaha!

Det var den kvällen det. Nästa gåmg blir det toga!

090322


Hej söndag!

Idag sov vi länge, sedan blev det vad man kan kalla brunch och därefter en promenad. Vi kunde tyvärr konstatera att vädret hade blivit sämre; regn och tråk var det. Egentligen ska man väl inte klaga när det har varit underbart vårväder i flera dagar nu som förhoppningsvis snart kommer tillbaka. Jag ska sätta mig och plugga lite nu; läsa vårt grupparbete så kritiskt jag bara kan, upptäcka fel och sen är tanken att vi ska kunna lämna in det imorgon. Skönt att äntligen kunna lägga det åt sidan. Jonas är iväg på Ikanohuset med Ola och Annie. De kommer hit om några timmar och så ska vi laga pizza tillsammans. Trevlig söndagssysselsättning. Om jag hinner kanske jag lägger upp lite bilder och berättar om gårkvällen lite senare.

Kram kram

Imorgon: HawaIE


Imorgon kväll är det dags för HawaIE-festen på NH. Jag har laddat upp genom att skaffa en klänning i korallfärg (min födedelsedagspresent till mig själv). Tyvärr har inte mina sandaler från H&M dykt upp än, så det får väl bli ballerinas istället. En blomkrans har jag kvar sedan förra årets fest så den får följa med även denna gång. Egentligen skulle en bastkjol vara det klockrena, men jag äger ingen sådan...

Jag hoppas och tror på en riktigt rolig kväll! Dock kommer det bli kyligt, vi befinner ju oss inte riktigt på Hawaii... bara nästan...imorgon.



Helg igen!

Hej och hoppas ni har en trevlig fredagskväll!

Idag har jag varit i skolan från klockan 10 till 16. Det är faktiskt ganska länge för att vara mig, men tiden gick fort. Vi hade gruppmöte och diskuterade kring vårt arbete och dagens opposition. Klockan 13 var det dags att grilla och att grillas. Som tur var gick opponeringen bra och dessutom är det alltid bra att få konstruktiv kritik från utomstående. Efter skoldagen var Jonas mamma förbi på fika och jag fick fina tulpaner! Jonas och jag åkte iväg och handlade lite och sedan var det dags att laga mat. Det blev grillad kyckling, potatiskroketter och sallad. Till det såg vi lite på Let's dance och sedan Lost. Jag tycker att den här säsongen har varit väldigt bra hittills. Ett tag var jag så trött på den serien, allt var så rörigt och man tänkte att det kanske var dags att lägga ner den. Men nu har den ryckt upp sig igen och saker och ting börjar klarna... men ändå inte...såklart...


Trevlig helg!

Fin födelsedag

God kväll!

Idag är dagen efter min födelsedag som verkligen var härlig! Jag var ledig från skolan och kunde lägga plugget åt sidan för ett tag. Dessutom var det underbart vårväder som jag för en gångs skull hade tid att njuta av! På morgonen fick jag frukost på sängen av älsklingen. Han hade skurit upp ananas och kiwi, gjort varma baguetter i ugnen och varm choklad till mig! Den finaste frukosten, eller hur! Jag älskar uppskuren färsk ananas, finns det något godare? Jag får Thailandvibbar bara jag tänker tanken. Där var det en stor tallrik färsk frukt varje dag till frukost! Underbart!

















Okej, det där var kanske inte frukt. Men gott var det! I bildarkivet vet man aldrig vad man hittar...


Jag fick också några presenter av Jonas. Det var en fin blå somrig klänning och underkläder. Han hade faktiskt hittat klänningen alldeles själv och den var verkligen i min smak. Finfin! Under dagen var jag ute i det fina vädret, fikade och var en sväng på stan. Jag köpte något man kan kalla födelsedagspresenter till mig själv, i klädesväg. Jag kan visa er under morgondagen. Framåt kvällen när Jonas kom hem från skolan lagade vi tacopaj; en av favoriträtterna, och bara tog det lugnt och hade det mysigt. Dagen var väldigt bra! Tack för alla fina grattisönskningar!

Nu ska jag sova. Godnattkram


Ska man har'em?


Kanske man ska satsa på harembyxor till våren/sommaren? Dessa återfinns på Gina Tricot i lite olika färger. Himla sköna kan jag tänka mig att dem är. De nya mjukisarna? Kanske ett par i svart? Eller vad tror ni?

Journalistdrömmar och ekomode

I eftermiddag har jag lekt journalist. Jag skriver ju i ekonomföreningens tidning; Drömmen om Elin (för er som inte visste det), och ska skriva två artiklar som ska vara inne på fredag. När jag var yngre hade jag faktikskt journalistdrömmar. Jag har alltid gillat att skriva och jag tänkte att som journalist skulle jag få göra just det. Men min väg ledde in på ett annat spår och det känns ganska bra än så länge. Ärligt talat så känns mitt val att utbilda mig till civilekonom bättre ju längre in i utbildningen jag kommer, vilket är positivt. 

Journalist var nog min första tanke när det gällde yrkesval. Men jag fick alltid höra att journalister var jobbiga jäklar som ingen gillade och som bara fick ta en massa skit och tjänade dåligt. Det lät inte så glamouröst i mina öron så jag tänkte att då var det kanske bättre att bli författare. Den drömmen är ju lite uppfylld i alla fall, och chansen finns fortfarande kvar. Varför skulle inte jag kunna skriva en roman liksom? Jag tror nog jag ska göra det någon gång, det får bli ett löfte till mig själv.

Dagen artikel, som faktiskt är klar och inlämnad, handlade om ekologiska kläder. Jag måste säga att jag faktiskt blev rätt så nöjd med den. Men samtidigt som jag skrev den upptäckte jag lite dubbelmoral hos mig själv. Jag skrev om hur folk överkonsumerar kläder och köper av ren impuls utan att reflektera över hur miljön påverkas. Plötsligt kom jag att tänka på mina egna klädinköp. Jag ska inte förneka att det blir en del impulsköp, att jag köper kläder för att jag tycker de är snygga för stunden och dessutom av den relativt billiga sorten (då kan man ju köpa mer för lika mycket pengar). Jag är inte, och har aldrig varit, någon "märkesnörd", utan köper kläder som jag tycker om och har råd med. Dock kanske jag borde tänka mer långsiktigt och försöka planera mina inköp bättre, dvs. köpa plagg som håller längre än trenden.

När det gäller ekologiska kläder så verkar det vara en väldigt bra grej som klädkedjorna borde försöka nå ut med på ett tydligare sätt. De enda jag hade uppmärksammat tidigare var att H&M har ett ekologiskt sortiment, men flera andra kedjor har faktiskt också satsat på detta.



Nu ska jag gå och lägga mig och ladda upp inför morgondagen som faktiskt är min dag.

GOD NATT!

Trevlig helg

Hej gott folk!

Nu är även denna helg snart över, den har rusat iväg i en väldig fart faktiskt. Men den har också bjudit på många trevliga stunder kan jag lova!

Igår kom vi till Västervik runt två-tiden, då blev det lite fika hemma och tillfix inför kvällen. Därefter åkte jag till Jonas och hans familj då det var dags att fira den nyblivna 18-åringen. Där var det fullt med folk, presentöppning, mat, tårta, Melodifestival och shotlek. Riktigt lyckat 18-årskalas faktiskt! Vi tog oss vidare ner till stan och Palladium där jag träffade på många trevliga och glada prickar. Till min förvåning var både Micha och Matilda där och det blev en del dans med flickorna. Det var en himla rolig kväll!





Idag har jag bara varit hemma med familjen. Jag blev lite firad på förmiddagen och sedan gick Elin och jag en långpromenad. Jag älskar verkligen att promenera här i Västervik, det är en sådan skillnad mot i Linköping. Jag har kommit på att jag vill bo i en sjöstad i framtiden, och då kan man ju säga att Linköping ligger risigt till.


Vid klockan 16.00 kom släkten för att fira mig i förskott. Det blev fika, presenter och prat. Som alltid är det lika trevligt att träffas då det ofta går ett tag mellan gångerna. Jag fick två sjalar, armband, pengar, presentkort, en eltandborste, en chokladbok, glas, hudvårdsprodukter, godis, ljus och lite annat smått och gott.

Imorgon tar en ny vecka vid och planeringen för den lyder som följande: Träning, skriva artiklar till Drömmen, plugga, grupparbeta, opponera, träna lite till (nu jäklar ska jag vara duktig... igen), eventuellt shopping i Norrköping, promenix med Josse, HawaIE-fest (?) och annat skoj.

Nu är det dags för tv, te och tekakor med familjen.

Puss och hej!

Tentan avklarad

Oj, ledsen för väldigt dålig uppdatering. Men ni vet ju varför, ellerhur? Då bloggen har tagit tid från pluggandet var jag tvungen att låta pluggande ta tid för bloggandet. Jag skrev tentan igår, riktigt skönt att ha ha den avklarad. Det är svårt att säga hur den gick, men jag babblade på på varje fråga så några poäng borde jag ha lyckats skrapa ihop. Jag var nästan inställd på att det skulle komma värre frågor än vad det gjorde. Vi får helt enkelt vänta och se hur det gick, en omtena skulle inte vara hela världen. Det kändes som att jag tryckte in allt i huvudet de två dagarna innan, vilket kanske inte är den bästa metoden för långtidsinlärning. Men det är så det blir är man har två kurser parallellt och den ena kräver mycket mer än den andra.

Idag tog vi en sovmorgon och gick inte upp förrän lite innan 9.30. Skönt! Nu sitter vi vid frukostboret, sen jag jag packa och sedan åker vi till Västervik. Jonas syster, Jennie, fyllde nämligen 18 år i torsdags. Det ska vi fira!

Kram och trevlig helg!

H&Mclothes

H&M tycker jag faktiskt har fått in mycket fint nu i vår. Här är ett litet utplock av saker jag skulle behöva. Dock vet jag inte om det finns i butik eller bara på H&M Shop Online. 



BH och trosor, 4-pack armband, blå klänning och vitt nattlinne.


Boknörd och författare?


Njae, det skulle jag väl inte påstå precis. Jag kom in på en sida där man kunde se hur mycket boknörd man är. Jag, som i dagsläget tyvärr inte har så mycket tid över för läsning, hade inte så stora förhoppningar på att få någon highscore precis.



Men, se där, resultatet blev inte fy skam ändå. Jag skulle gärna ägna mer tid åt läsning för jag tycker verkigen om att fastna i en historia och en annan värld, lite som att drömma sig bort från verkligheten. Förr, när jag gick på högsstadiet, läste jag väldigt mycket böcker och kallade det till och med för ett fritidsintresse att läsa. Jag skulle gärna lägga läsning i den kategorin idag också, men gjorde jag det skulle det vara något av en lögn. Jag vill som sagt läsa mer, men tiden finns inte känns det som. Såklart måste kurslitteraturen prioriteras, vilket nog är min anledning till att inte läsa. Men jag tror jag ska ändra på det genom att börja läsa lite varje kväll. Kom jättegärna med idéer på bra böcker vettja!

Jag tror att mitt intresse för att skriva har kommit utifrån läsningen. Jag har alltid tyckt om att uttrycka mig i ord och tror att jag har relativt lätt för det. När jag var yngre skrev jag massor av berättelser och jag älskade det verkligen. Såklart har jag haft funderingar på att skriva en bok någon gång, lite författarplaner sådär. Men mer än en barnbok har det inte blivit hittills. För er som inte vet så kan jag berätta att jag på gymnasiet drev ett UF-företag tillsammans med Josefine. Vår idé var att skriva en barnbok att sälja. Det kom att resultera i boken: "Bobo, apan som inte kunde klätta" som jag är otroligt stolt över. Den handlade om en liten apa som inte kunde klättra, vilket gjorde att de andra aporna stötte bort honom. Boken tog alltså upp ämnet mobbing och blev faktiska väldigt uppskattad.


Förhoppningsvis tar jag fram mina "författarkunskaper" någon gång i framtiden och skriver en riktig roman! Faktiskt, så är det verkligen något jag skulle vilja göra i livet. Men, som man brukar säga; den som lever får se!





Vitaminkick

Jag sätter här och dricker en banan- och kiwismoothie. Den kanske inte ser mycket ut för världen, men oj vad god den var och den känns riktigt nyttig. Såhär innan en tenta blir dagarna fulla med plugg och det händer inte så mycket mer än så, dvs. det blir  långa, intensiva halvroliga pluggdagar som kanske inte är det mest intressanta att läsa om i en blogg...

Jag kan ju bjuda på receptet för er som vill testa:

Fruktsmootie
2 1/2 dl vaniljyoghurt/mild yoghurt
1/2 banan
1 kiwi, persika eller mango

Bara att mixa till en slät smoothie, lätt som en plätt!














Min dag i bildspråk kan man kort och gott säga...

En shopaholics bekännelser








"Möt Rebecca Bloomwood. Hon jobbar som journalist på en finanstidning, har tråkigt och tjänar för lite. Rebecca älskar att shoppa, men hennes problem är kreditgränserna på kortet … Men det bryr sig Rebecca inte om. Bästa sättet att bli på gott humör är ju att gå på stan och shoppa något fint till sig själv … Läs hennes egen berättelse i En shopaholics bekännelser."


En bok som ska vara bra som jag har hört mycket bra om, den kanske man skulle läsa. Den fick inte plats på kollaget på föregående inlägg så den får ett eget istället.

När man blir 22, vad kan man önska då?



Jeansshorts med hög midja (Topshop/Levis), smycken, over size skjorta (Monki), systemkamera, fina cocktailglas, bustier (Lindex), termosmugg, kylskåpspoesi.


Ja, det finns mycket man kan önska sig, man kommer på nya saker varje dag.

Supereffektiv

Hej!
Jag måste börja med att berömma mig själv en aning då jag har varit jätteduktig idag när det gäller plugget! Jonas och jag åkta till skolan vid 9.30 och har suttit här tills nu då klockan är 18.00 och pluggat intensivt hela dagen. Det är riktigt skönt att ha dagar då man känner sig duktig, det händer liksom inte varje dag. Dessutom är det ganska kul att sitta tillsammans med Jonas och hans vänner och diskuera och lyssna på deras konversationer.

Nej, nu är det dags att åka hemåt och fixa mat och allt som hör lördagskvällen till!

Bye bye!

PLuggisch

Idag blir det en ren och skär pluggdag, jag hoppas på att vara effektiv som bara den. Min tanke med det här inlägget var att ge mig själv lite tips för att studera effektivt. Även om man läser och hör hur man ska gå tillväga när man pluggar så följer jag det inte. Idag ska jag dock försöka följa mina egna riktlinjer slaviskt, så får vi se hur det gick sen.

  1. Lägg upp en plan för dagen - vad vill du få gjort, sätt mål!
  2. Låt bli datorn! Dock kan det vara okej att kolla mailen på lunchen och någon mer gång på eftermiddagen.
  3. Ha en kopp te/kaffe, någon frukot och kanske något annat smått att knapra på när det beheövs energi.
  4. Ta regelbundna pauser - lägg ifrån dig böckerna varannan timme för att sträcka på benen och kanske ta lite luft. 
Nu får vi se hur det går, önska mig lycka till!

Sjalkalas

En sak som jag verkligen är i behov av är sjalar att använda tlll vardags. Det är dessutom en sak man inte kan få för många av, utan det är skoj att kunna variera sig till olika kläder. Det kan vara färgglada, rutiga, leopardfärgade,  randiga, blommiga, enfärgade... you name it!


Önskelistan påfylld. Check.

Träning och beställning

Nyduschad och hemkommen från träningen sitter jag här och dricker lite te. Idag blev det en sen träning med Maria på Campushallen, det är skönt att komma igång igen. Jag måste verkligen anstränga mig för att komma in i rutinerna efter mitt lilla uppehåll. Nu kan jag varken skylla på att jag är sjuk eller att cykeln är trasig (visserligen hoppade kedjan förut, men det är lätt fixat) så då är det bara att ta sig dit och träna hårt! Smart som jag är tänkte jag boka in lite andra pass inför de kommande dagarna. Det får bli Afro Power Dance imorgon eftermiddag och box (om jag får med mig Jonas) eller cycle på söndag. Då var det ordnat, ibland måste man tydligen ge sig själv lite hjälp på vägen att komma iväg på de där träningspassen.

Om ni varit uppmärksamma kanske ni har noterat att uppdateringen inte varit den bästa de senaste dagrana. Det finns en naturlig förklaring till det som kallas plugg. Som sagt, det är rätt mycket nu.

Lite skamligt är det att erkänna, men idag beställde jag lite till från H&M Shop Online. Det är ju inte mitt fel att de fyller på med nya kläder hela tiden... Faktiskt, för att vara korrekt, tog jag bort lite från en tidigare beställning och lade till lite nya grejer. Egentligen kan man alltså inte säga att jag beställde mer, bara bytte ut lite.


Se vilka snyggingar, svåra att motstå liksom!

Imorgon fredag gott folk! :)

Trevlig kväll!

Det är mycket nu

Idag har jag varit i skolan hela dagen, och då faktiskt från klockan 8.15 fram till 16.00. Vi har nämligen provopposition på våra arbeten på måndag och idag är inlämnngen för det. Vi har suttit och skrivit och fixat med småsaker som fotnoter och korrekturläsningen under dagen. Det är mycket man ska göra, speciellt om man har en tendens att vara något pedant.

Nu borde jag sätta mig och ta tag i det andra plugget, nämligen evighetsläsningen i marknadsföringen. Tentan närmar sig med stormsteg och det är dags att vara effekt!

See you!
Kram

Gladiatorpjuks

Finfina från Lindex Shop Online.


Jag vet inte om de finns på Lindex i butik, men jag hoppas det, och i så fall finns de definitivt på min önskelista! I storlek 36 ska de vara, i nödfall 37.

I övrigt, hoppas ni hittills haft en behaglig tisdag!
Kram

På önskelistan




Tre saker som finns på önskelistan:

1. Blommig söt kjol på H&M, stlk 36

2.  Kuvertväska på Lindex (bild lånad av Linn)

3. Mönstrade strumpbyxor på Kappahl; Fancy Tights (bild lånad av Stureplan)


cykelcykel

Slippa cykelhaveri... tji fick jag. När Jonas och jag hade bytt slang och lagat punkteringen visade det sig att även däcket var trasigt. Det gör väl inget, tänkte jag. Men faktumet är att om man pumpar i för mycket luft så bubblar det upp små bubblor utanför slangen i sprickorna, och jag misstänker att om man cyklar med det så blir det megapunka. Vi valde därför att pumpa i väldigt lite luft, för att undvika bubblorna, men det kan ju nästan klassas som punka det med...

Jag behöver en ny cykel, en med god funktionalitet (den jag har nu är varken någon skönhet eller någon behaglighet att cykla på).  Man är ju lite beroende av en cykel i "cykelstaden Linköping" om man säger så.


Någon som har en cykel i bakfickan?

Årets bilder

Jag sitter här och slösurfar och trotsar rösterna i huvudet som säger åt mig att läsa i Jobber (marknadsföringsboken). Men surfandet kan ge mycket gott med sig också, idag hittade jag in på Årets bild.


Det här är Årets bild, tagen av Magnus Wennman på Aftonbladet.
Motivering: Natten då USA:s första svarta president valdes. Ett ögonblick fångat mitt i ett skeende som kommer att gå till historien. Fotografen har valt att fokusera på ”mannen på gatan” och berätta om detta historiska ögonblick på ett enkelt men gripande sätt.

Det fanns också andra kategorier, såsom Årets Bildreportage Utland. Även här fick Aftonblandets Magnus Wennman pris (2:a pris i kateorin) med bildserien från skönhetstävlingen ”Universal Royalty Beauty Pageant”. Tävlingen arrangerades under två dagar i ett hotell utanför Austin i Texas. Över 100 barn deltog, varav den som ansågs vackrast fick 5000 dollar. Den här är en miljonindustri i USA.




De små flickorna ser inte så lyckliga ut trots utmärkelserna...


Något annat som jag uppmärksammade som var lite roligt var att Västervikstidningens Anders Steiner fick 3:e pris för Årets Naturbild.


Kajor samlas för natten på taket till Jernska huset i Västervik

Ska jag läsa lite nu tror ni? Nja, jag vet inte det jag...

Äntligen!

Imorgon kör vi igång igen! Nu vill jag slippa cykelhaveri, förkylning och hosta och komma in i träningsrutinerna igen! Go girl!



Nu säger jag god natt!

Adiam Dymott

Jag läste precis att nykomlingen Adiam Dymott ska vara förband till Mando Diao under deras tre Sverigespelningar. Hon ska släppa sitt album nu i mars. Här nedan kan ni lyssna på låten Miss You och här några till.



På tal om Mando Diaos Sverigeturne skulle det vara himla trevligt att gå på någon spelning.  Konserterna hålls på Mejeriet i Lund den 23 april, på Lisebergshallen i Göteborg dagen därpå och på Annexet i Stockholm den 25 april. Någon som är sugen på att ta en tur till huvudstaden den 25 april och lyssna på Mando Diao?

1:a mars

Det är bara att konstatera; mars är redan här. Både idag och igår har man känt lite vårvibbar i luften, och det är inte så konstigt när man tänker efter, då vi faktiskt är inne i den tredje månaden för året. Vi går mot ljusare tider, vilket är underbart! Vår är ju så härligt, man blir då glad av den!

Våren är på gång!

RSS 2.0