Boknörd och författare?


Njae, det skulle jag väl inte påstå precis. Jag kom in på en sida där man kunde se hur mycket boknörd man är. Jag, som i dagsläget tyvärr inte har så mycket tid över för läsning, hade inte så stora förhoppningar på att få någon highscore precis.



Men, se där, resultatet blev inte fy skam ändå. Jag skulle gärna ägna mer tid åt läsning för jag tycker verkigen om att fastna i en historia och en annan värld, lite som att drömma sig bort från verkligheten. Förr, när jag gick på högsstadiet, läste jag väldigt mycket böcker och kallade det till och med för ett fritidsintresse att läsa. Jag skulle gärna lägga läsning i den kategorin idag också, men gjorde jag det skulle det vara något av en lögn. Jag vill som sagt läsa mer, men tiden finns inte känns det som. Såklart måste kurslitteraturen prioriteras, vilket nog är min anledning till att inte läsa. Men jag tror jag ska ändra på det genom att börja läsa lite varje kväll. Kom jättegärna med idéer på bra böcker vettja!

Jag tror att mitt intresse för att skriva har kommit utifrån läsningen. Jag har alltid tyckt om att uttrycka mig i ord och tror att jag har relativt lätt för det. När jag var yngre skrev jag massor av berättelser och jag älskade det verkligen. Såklart har jag haft funderingar på att skriva en bok någon gång, lite författarplaner sådär. Men mer än en barnbok har det inte blivit hittills. För er som inte vet så kan jag berätta att jag på gymnasiet drev ett UF-företag tillsammans med Josefine. Vår idé var att skriva en barnbok att sälja. Det kom att resultera i boken: "Bobo, apan som inte kunde klätta" som jag är otroligt stolt över. Den handlade om en liten apa som inte kunde klättra, vilket gjorde att de andra aporna stötte bort honom. Boken tog alltså upp ämnet mobbing och blev faktiska väldigt uppskattad.


Förhoppningsvis tar jag fram mina "författarkunskaper" någon gång i framtiden och skriver en riktig roman! Faktiskt, så är det verkligen något jag skulle vilja göra i livet. Men, som man brukar säga; den som lever får se!





Kommentarer
Postat av: Emelie Elisabeth

tack så mycket. och jag håller med dig, nu får det gärna slå om. :)

2009-03-09 @ 23:47:22
URL: http://emelieelisabeth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0