How to make sushi

Har ni testat att göra sushi hemma någon gång? Om inte så borde ni testa. Det är busenkelt och supergott!


1. Förbered ingredienserna. Man kan stoppa i lite vad man tycker passar. Vi gjorde två röror med cream fraiche och majonäs. I den ena hade vi skinka och gurka, i den andra hade vi rom, kräftstjärtar och hårdkokt ägg (allt hackat i småbitar). Dessutom hade vi kallrökt lax, grukstavar (skala bort skalet på gurkan), avokadostavar och sallad som sushiinnehåll. Självklart ska det vara ris till också. Vi använde oss av grötris som går precis lika bra som speciellt sushiris. Det anges på förpackningen hur det ska tillagas (i princip som vanligt, förutom att vinäger ska tillsättas)



2. Ta ett sjögräsblad och täck hela med ett relativt tunnt lager med ris. Lägg sedan på t.ex. lax, någon röra, gruka, avokado och sallad. Gör dina egna kombinationer, precis vad du känner för!


3. Sedan är det bara att rulla och skiva upp rullen i mindre delar. Ta lite vatten på fingret och använd som klister så att sjögräset fastnar och rullen håller ihop. Tänk på att använda en vass kniv som skär lätt genom rullen så att det blir fina sushibitar.



Färdigt!



Doppa i Kikkomansoya, ät och njut!


Inte så knepigt ändå, ellerhur!?

Kommentarer
Postat av: Nathalie

Tack :)

Jag hade ju tänkt överraska honom med tända ljus och frukost på sängen då han inte började förens kl 10. Men så ringer dem från jobbet halv sju och frågar om han kan komma så fort som möjligt så där rök den idén :/. Men vi kommer nog mest mysa ikväll och sen ska vi nog planera att göra något längre fram. Vill inte bara köpa något för att det ska vara så som inte betyder något :)

2009-08-24 @ 12:40:55
URL: http://nathaliesmode.blogg.se/
Postat av: Amy

Samla poäng och byt in dem mot presentkort - hur enkelt som helst och det FUNGERAR!!!!!



http://www.gratismode.se/?c=50116



http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=5138

2009-08-25 @ 09:50:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0